GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι προτομές του Αρχιστράτηγου Στάλιν και των στραταρχών Ζούκοφ και Βασίλιεφσκι... τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης!»

Της Ιωάννας Υψηλάντη « Μετά από 50 χρόνια, τα ονόματά μας θα έχουν βομβαρδιστεί με λάσπη. Αλλά χρόνια αργότερα, η ιστορία θα βάλει τα πάντα ...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

«Μετά από 50 χρόνια, τα ονόματά μας θα έχουν βομβαρδιστεί με λάσπη.
Αλλά χρόνια αργότερα, η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους.
»

Χειρόγραφη αφιέρωση του Στάλιν στο βιβλίο του Ζούκοφ...

Τα 80 χρόνια, από την νίκη του Κόκκινου Στρατού, στο Στάλινγκραντ, γιορτάζονται, σήμερα με κάθε επισημότητα.
Οι προτομές του Αρχιστράτηγου Στάλιν και των στραταρχών Ζούκοφ και Βασίλιεφσκι, που ήταν οι εμπνευστές του σχεδίου "Ουρανός", για την καταστροφή της πολεμικής "ανίκητης" στρατιωτικής μηχανής του Χίτλερ, στο Στάλινγκραντ, τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Οι πολίτες της Ρωσίας, σχολιάζοντας, στην τελετή αποκάλυψης των προτομών, δήλωναν ότι "καιρός ήταν" και ζήτησαν την επαναφορά της ονομασίας της πόλης , σε μόνιμη βάση (σήμερα η πόλη μετονομάζεται, από Βολγκογκράντ, σε Στάλινγκραντ 9 φορές τον χρόνο).
Στο βιβλίο του Ζούκοφ, για τον Στάλιν, υπήρχε μία χειρόγραφη αφιέρωση: "Μετά από 50 χρόνια, τα ονόματά μας θα έχουν βομβαρδιστεί με λάσπη. Αλλά χρόνια αργότερα, η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους."
Ήταν η αφιέρωση του ίδιου του Στάλιν.
Αυτοί οι καιροί έρχονται!

 

 

 

  Σχετικό:  Η Ιστορία δεν παραποιείται! Τιμή, δόξα, ευγνωμοσύνη & αιώνια μνήμη, στους ηρωικούς νεκρούς του Κόκκινου Στρατού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση