GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NEA επεισόδια και άγριο κλίμα! ΞΑΝΑ σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία...

Συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στη Γαλλία, με τη χώρα να βρίσκεται για άλλη μια μέρα σε απεργιακό κλοιό, κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτι...


Συνεχίζεται αμείωτη η ένταση στη Γαλλία, με τη χώρα να βρίσκεται για άλλη μια μέρα σε απεργιακό κλοιό, κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Οι Γάλλοι διαδηλωτές απέκλεισαν σιδηροδρομικές γραμμές και οδικές αρτηρίες, ενώ νωρίτερα η κυβέρνηση απέρριψε νέο αίτημα των εργατικών συνδικάτων για αναστολή και επανεξέταση του νόμου για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια στα 64 έτη ηλικίας.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει τεταμένο. Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στη Νάντη, όπου πυρπολήθηκαν ένα υποκατάστημα της BNP Paribas και ένα αυτοκίνητο, ενώ επίθεση δέχτηκε και το διοικητικό δικαστήριο.

Σημαντικές είναι οι καταστροφές και στην πόλη Ρεν, ενώ στο Παρίσι και στη Μασσαλία, οι διαδηλωτές απέκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα τις σιδηροδρομικές γραμμές. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, η κινητοποίηση των αστυνομικών για τη σημερινή μέρα ήταν «πρωτοφανής», με σχεδόν 13.000 σε όλη τη χώρα.

Τα προβλήματα
Οι αποκλεισμοί, οι πικετοφορίες, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται εδώ και ημέρες, δυσχεραίνουν τον ανεφοδιασμό ορισμένων περιφερειών με καύσιμα. Πάνω από το 15% των βενζινάδικων αντιμετωπίζουν ελλείψεις, ιδίως στη νότια και τη δυτική Γαλλία, καθώς και στην περιοχή του Παρισιού.

Σήμερα, σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην κυκλοφορία των τρένων. Επίσης, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν ορισμένες πτήσεις τους την Πέμπτη και την Παρασκευή, κυρίως από το αεροδρόμιο του Ορλί, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Στο Παρίσι, ο Πύργος του Αϊφελ παρέμεινε κλειστός λόγω της γενικής απεργίας.

Η φοιτητική ένωση UNEF ανέφερε ακόμη ότι έχει αποκλειστεί η είσοδος περίπου 20 πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης και της Σορβόνης.

Μερική αναστολή την Τετάρτη
Το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε  την αναστολή από αύριο, Τετάρτη, της απεργίας των εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών στο Παρίσι και του αποκλεισμού των αποτεφρωτήρων, δύο κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει τη συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας από τις 6η Μαρτίου.

«Πρέπει να ξανασυζητήσουμε με τους παράγοντες στον τομέα των απορριμμάτων και της καθαριότητας της πόλης του Παρισιού ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στην απεργία, καθώς πλέον δεν έχουμε απεργούς», παραδέχθηκε σε δελτίο Τύπου το συνδικάτο CGT-FTDNEEA στο οποίο μετέχουν οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών, εργάτες υπονόμων, οδηγοί απορριμματοφόρων της πρωτεύουσας.

Σήμερα, 23η ημέρα της κινητοποίησης, η συλλογή των κάδων απορριμμάτων γινόταν με πολλά προβλήματα στο Παρίσι, με τον συνολικό όγκο των σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους να είναι 7.000 τόνοι έναντι περισσότερων από 10.000 τόνων την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τη δημαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση