GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακήρυξη αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνηςτης της 2ης Διεθνούς Συνάντησης Θεωρητικών Εκδόσεων Αριστερών Κομμάτων και Κινημάτων...

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην...

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην... παλαιστινιακή υπόθεση, την υποστήριξη του νόμιμου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.
Eδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώνονται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας, το 70% των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, ως αποτέλεσμα των αδιάκριτων βομβαρδισμών του Ισραήλ.
Ορισμένες δυνάμεις, όπως οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, εφαρμόζουν δύο μέτρα και σταθμά όταν μιλούν για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ κωφεύουν, συγκαλύπτοντας και αποσπώντας την προσοχή από την τραγική κατάσταση στη Γάζα, γεγονός που συνιστά προσβολή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των πιο στοιχειωδών αρχών της δικαιοσύνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, οι συμμετέχοντες στη ΙΙ Διεθνή Συνάντηση Θεωρητικών Εκδόσεων Αριστερών Κομμάτων και Κινημάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα της Κούβας, καταδικάζουμε έντονα τις σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα.
Απορρίπτουμε τη γενοκτονία και τον αναγκαστικό εκτοπισμό στον οποίο υποβάλλεται ο παλαιστινιακός άμαχος πληθυσμός. Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνουμε την απερίφραστη αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό.
Η σημερινή κατάσταση είναι η συνέπεια των 75 ετών παράνομης κατοχής, κατά κατάφωρη παραβίαση του αναφαίρετου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ζει ειρηνικά, στο δικό του έδαφος.

Καταγγέλλουμε την ευθύνη και τη συνενοχή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην παρεμπόδιση, επανειλημμένα και με διάφορες δικαιολογίες, της δράσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.
Απαιτούμε σθεναρά από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις αδιάκριτες στρατιωτικές επιθέσεις και τις καταστροφές στη Γάζα, να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συνεργαστεί με το ανθρωπιστικό έργο αρωγής.
Καλούμε το Ισραήλ να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθύτατη ανησυχία μας για τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να απαιτεί τον τερματισμό των βομβαρδισμών και το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την είσοδο φαρμάκων και τροφίμων για τον άμαχο πληθυσμό.
Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην παλαιστινιακή υπόθεση, την υποστήριξη του νόμιμου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και την ίδρυση ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.
Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη!
Πηγή: Partido Comunista de Cuba (pcc.cu)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram 👉 https://t.me/prensarebeldegr
"prensa-rebelde"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση