GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έγραψαν οι "Εικόνες" για το Press-gr...

Δια blog ή στο Διαδίκτυο Σήμερα που είναι Κυριακή και έχετε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, θα δημοσίευσουμε τα αποσπάσματα του αφιερώματος,...

Διαblogή στο Διαδίκτυο
Σήμερα που είναι Κυριακή και έχετε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, θα δημοσίευσουμε τα αποσπάσματα του αφιερώματος, της προηγούμενης Κυριακής, του περιοδικού "Εικόνες" στο Press-Gr, με την υπογραφή της Σ. Χαϊμαντά και τον ευρηματικό τίτλο "Διαblogή στο Διαδίκτυο".
Μετά την εισαγωγή για την διάδοση των bloggs, γράφει:
"Ο "μικρός" δείκτης του ρολογιού δείχνει μόλις επτά και ο "μεγάλος" -εργατικότερος και πιο αγχωμένος -25. Στον εξοχικό δρόμο του αττικού προαστίου οι γείτονες ή λείπουν στο "κλεινόν άστυ" ή βρίσκονται ακόμη στην αγκαλιά του Μορφέα. Ετσι δεν είναι περίεργο που ακούγεται μόνο το νευρικό τρίξιμο των παπουτσιών του σοφέρ, των αστυνομικών φρουρών και του πρωτοκλασάτου υπουργού που βολεύεται όπως -όπως και νευρικά στην πολυτελή μαύρη αυτόματη Mercedes. Μικρός, παράμεσος, μέσος και δείκτης εναλλάσσονται ανυπόμονα στην επιφάνεια του
Cucci χαρτοφύλακα, ενώ η στιγμιαία αμηχανία δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τη θέση της στη δράση όταν τα λεπτά υπουργικά δάκτυλα πληκτρολογούν τον αριθμό της εξ απορρήτων, στενής συνεργάτιδός του. "Καλημέρα. Τύπωσε μου σε παρακαλώ το press-gr... δεν μπορώ να δω κάτι, είμαι καθ' οδόν". "Θέλεις κάτι συγκεκριμένο;" ακούγεται πρόθυμα σαν ξύπνια από ώρα, η πολλά υποσχόμενη συνεργάτις: "Να μπω να δω και να σε πάρω ή να σου στείλω SMS;" "Οχι, τύπωσε το μου" απαντά αποφασιστικά. "Θέλω να το δείξω και στον Β.... θα περάσουμε και πάω στο Μαξίμου, έχω ήδη αργήσει".
Ο υπουργός (μας) δεν είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που αγωνιά για το περιεχόμενο του www.press-gr.blogspot.com το οποίο έχει διαταράξει τον ύπνο υπουργών και βουλευτών δίνοντας "τροφή" σε 250.000 "φαν" που το εμπιστεύονται για την καθημερινή τους ενημέρωση. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αμιγώς πολιτικά πλην αυθάδη και τολμηρά ημερολόγια στην Ελλάδα, δημιουργεί "ατζέντα" και συνιστά τη σύγχρονη "Κασσάνδρα" για πολιτικούς και δημοσιογράφους. Παρά την απήχηση του blog ωστόσο, το "σπορ" παραμένει συνήθεια για λίγους...".
Ποιος φοβάται το press-gr.blogspot.com
Στη συνέχεια η δημοσιογράφος γράφει για την περίπτωση Τσιπρόπουλου, τους πολιτικούς bloggers όπως ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενζιέλος, ο Μ. Ανδρουλάκης και επανέρχεται πιο αναλυτικά στο Press-gr με τον εξής ενδιάμεσο και πολύ σωστό, θα λέγαμε, τίτλο: Ποιος φοβάται το press-gr.blogspot.com;
Γράφει συγκεκριμένα:
"Μια απλή ανάγνωση των κειμένων που φιλοξενεί το press-gr.blogspot.com δεν αρκεί για να "σπάσει" κανείς τον κωδικό της ανωνυμίας και να καταλήξει στην ταυτότητά του. Χρειάζεται γνώση της πολιτικής, της "μικροπολιτικής" και της σκανδαλαλογίας για να οδηγηθεί σε κάποιο συμπέρασμα αναφορικά με τον χώρο στον οποίο πρόσκειται. Και βεβαίως περισσή αφέλεια και ευκολοπιστία για να αποδεχθεί όιτι υπάρχει μονοσήμαντη συγγένεια με μια μεγάλη εφημερίδα ή μια εβδομαδιαία εφημερίδα οι επικεφαλής της οποίας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν σχετίζονται με το ... έγκλημα ή ένα κυριακάτικο αποκαλυπτικού ύφους φύλλο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που "δείχνουν" συγκεκριμένο στέλεχος του ΙΣΤΑΜΕ για την πληροφόρηση που διαθέτει εκ των έσω για το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλοί μιλούν για υπόγειες διαδρομές που καταλήγουν στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όποιοι και να βρίσκονται πίσω από το press-gr, καλά κάνουν και κρύβονται, αυτή είναι και η πεμπτουσία του blogging. Ειδήσεις που βέβαια μένει να αποδειχθούν, απόψεις που θα κρίνει η Ιστορία αν είχαν βάση και σκοπιμότητα. Είτε αφορά τις προβλέψεις περί συγκρότησης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είτε προανναγγέλλοντας σκάνδαλο ΧΑΑ ελέω ΝΔ είτε περιπαίζοντας τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο κριτικάροντας την απόφασή του να κατέβει στο Υπόλοιπο Αττικής ("Καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη").
Το γεγονός ότι έχει καλές ειδήσεις για το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο "σπιρτόζικες" για τη ΝΔ ουδόλως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συντάκτες που το εμπλουτίζουν ή τα πολιτικά πρόσωπα που το τροφοδοτούν προέρχονται από τον "πράσινο" χώρο. Οι ίδιοι πάντως οι συντάκτες (οι οποιοί δεν ξεπερνούν τους πέντε) δηλώνουν ότι "δεν έχουν καμία "ιδιαίτερη εμπάθεια" με το ΠΑΣΟΚ, απλά καθώς βρίσκεται σε περίοδο εσωτερικής κρίσης έχει εκ των πραγμάτων και περισσότερο "ρεπορτάζ".
Υπάρχουν πλείστοι δυσαρεστημένοι από το press-gr , οι περισσότεροι παραμένουν στην σιωπή προσδοκώντας τη φυσική κόπωση των ιθυνόιντων. Ο Σπύρος Βούγιας όμως δεν άντεξε, ιδίως όταν ένα πρωί ανέγνωσε ότι το blog του αποδίδει την εκτίμηση ότι "ο Γιώργος Παπανδρεόυ θα αποχωρήσει ως αποτυχής από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πριν ή μετά τις εκλογές".
Αμέσως έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες- "χτένισε και ξαναχτένισε" το κείμενό του παρά τη βιασύνη του να αποσταλεί και να αναρτηθεί άμεσα. "Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο εγώ -που θεωρώ την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου ως το σημαντικότερο κίνητρο της συμμετοχής μου στην πολιτική- αλλά και κανένα σοβαρός στέλεχος δεν μπορεί να υποστηρίξει λογικά κάτι τέτοιο..."

3 σχόλια

  1. Ωχ ο Βασιλάκης ο Χιώτης πήρε σήμερα στο Βήμα της Κυριακής συνέντευξη από τον Αλογοσκούφη. Έρχονται και άλλα φακελλάκια για τον βρωμιάρη τον Βασιλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "θα αποχωρήσει ως αποτυχής"

    Ελπίζω να μιλάει ο Βούγιας καλύτερα ελληνικά, γιατί σύντομα θα χαρακτηριστεί ο ίδιος και για τρίτη φορά ως "αποτυχής" :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να γράφουν οι Έικόνες συνάδελφοι όταν αυτά που γράφουν ειναι βασισμένα σε κείμενα και δραστηριότητες χωρίς καμιά ευθύνη, πάντα ανώνυμα; Κι ο αυνανισμός στον άνθρωπο ειναι κι αυτός μια μορφή σεξ. Και λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση