GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόλαση για το άρθρο 16.

Πολιτική και κοινωνική "κόλαση" τις επόμενες ημέρες (μήπως και μήνες;) για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε ν...

Πολιτική και κοινωνική "κόλαση" τις επόμενες ημέρες (μήπως και μήνες;) για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η συζήτηση στην Βουλή. Ο Κ. Καραμανλής δηλώνει αποφασισμένος, όπως αποκάλυψε το Press-gr, να "ματώσει" για να περάσει την αλλαγή. Συμφωνεί και ο Γ. Παπανδρέου. Ομως το μεγαλύτερο τμήμα των φοιτητών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και η "ψυχή" του ΠΑΣΟΚ (όπως και η Αριστερά) διαφωνούν. Και βγαίνουν στους δρόμους. Η μάχη θα είναι σκληρή αφού διακυβεύβονται πολλά και σε πολλά επίπεδα. Εμείς θα την παρακολουθούμε από κοντά και θα σας ενημερώνουμε.

44 σχόλια

  1. Θα ζήσουμε λοιπόν άλλη μία κολασμένη περίοδο στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και πάλι μία μερίδα φοιτητών (αιώνιων και μη) θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την δική τους άποψη και θέση σε όλη την Ελληνική κοινωνία κάνοντας αυτό που λέμε κόλαση. Και όλα αυτά γιατί ζούμε μια δημοκρατία που πρέπει τα αυτονόητα για άλλες χώρες (προφανώς λιγότερο δημοκρατικές) εδώ να περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες μιας δυναμικής μεν, αιώνιας μειοψηφίας δε.
    Πρέπει σήμερα σε αυτές τις συνελεύσεις που παίρνονται οι αποφάσεις, όλοι οι φοιτητές να δώσουν το βροντερό τους παρόν για μην περνάνε πάντα οι απόψεις της μειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι η κά8ε κυβέρνηση θεωρεί τον Ελληνικό Λαό ανώριμο και δεν θέτουν το άρθρο 16 όπωσ και άλλα σοβαρά προβλήματα στην ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;
    Ο Λαος ασ αποφασίσει για το μέλον του.Δεν είμαστε ανώριμοι όπωσ οι πολιτικοί πιστευουν ΟΙ πολιτικοι μας ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Κ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ.Κ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΜΕΛΕΟΝΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΡΙΟΤΒΑΘΜΙΑΣ Κ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΣΙΩΠΗ Κ YESMEN...Κ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΟΥΔΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω οπωσδήποτε δημοψήφισμα. Εκεί θα φάνε τα μούτρα τους και τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν ξέρω κανέναν μέχρι στιγμής που θα πόνταρε την περιουσία του υπέρ της σωστής λειτουργίας του συστήματος "ιδιωτικά πανεπιστήμια" στην Ελλάδα. Αντίθετα, ξέρω πολλούς που θα παρακαλούσαν να τεθεί ένα τέτοιο στοίχημα για να ποντάρουν υπέρ του αντιθέτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε σίγουροι ότι αν τεθεί σε δημοψήφισμα ,ο κόσμος θα ψηφίσει ώριμα και γνωρίζοντας το θέμα? Είναι ο ίδιος κόσμος που τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αρκεί να μην πειράξουν τη δική του ΔΕΚΟ ,που θέλει να υπάρχουν δάση αρκεί να προλάβει να χτίσει αυτός μέσα ,που όταν χτίζει αυθαίρετα λαδώνει τον μπάτσο για να μην είναι εκεί και όταν παίρνει φωτιά το δάσος φωνάζει "δεν υπάρχει κράτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. DHLADH O WRIMOS EISAI MONO ESY KAI OI 300 OI ALLOI EIMASTE KOUTOXORTOFAGOI.ELEOS RE KOTZAMPASHDES KAI TZAMPA MAGKES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου μη με βάζεις με τους 300 ,δεν το έθεσα έτσι.Και μη με διαχωρίζεις από τους άλλους.Πάρτο αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη βρε παιδιά αλλά δεν κατάλαβα που και πως θα επηρεάσει τα κρατικά πανεπιστήμια η ύπαρξη ιδιωτικών;
    Είναι μια συζήτηση που σέρνεται χρόνια και που κατά βάση δεν έχει κανένα νόημα.
    Δηλαδή όταν έρχεται ο άλλος από Αγγλία ή ερχόταν από Ιταλία Ρουμανία Γιουγκοσλαβία κλπ με πτυχίο τι διαφορά έχει;
    όποιος έχει ζήσει τα Ελληνικά πανεπιστήμια ξέρει καλά ότι χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα για να επανέλθουν στον δρόμο τους Εδώ έδιωξαν τον Νανόπουλο και τόσους άλλους που αμέσως τους πήραν τα ξένα πανεπιστήμια (ιδωτικού δικαίου)και οι άνθρωποι έχουν διαπρέψει.
    Ας είμαστε σοβαροί δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα, τα πανεπιστήμια δεν παράγουν το αναμενόμενο έργο και κοστίζουν πανάκριβα
    Με τα ιδιωτικά θα υπάρξει ανταγωνισμός, θα κοπεί η αναξιοκρατία που επικρατεί στην πλήρωση θέσεων ΔΕΠ και στην κατανομή διδακτορικών και χρηματοδότησης.
    Ας περιγράψει όποιος διαφωνεί τι αρνητικό θα επιφέρει στα υπάρχοντα δημόσια η ύπαρξη ιδιωτικών.
    Με επιχειρήματα και όχι με βρισιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά, ρε παιδιά, που "θα ματώσει" ο μεγάλος μεταρρυθμιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έχετε δει την άθλια αντιμετωπιση που απολαμβάνουν οι χρήστες του διαδικτύου όταν θέλουν να αποστείλουν e-mail στο Παπανδρέου.Υπάρχει περίπτωση Φοιτητή που έχει στείλει πάνω απο 5 για θέματα της επικαιρότητας και δεν εχουν απαντήσει σε κανεναν.Αυτό ίσως το νεο μοντελο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ .Ρίχτε και μια ματια στις εργασίες Νεών στο σαιτ www.papandreou.gr και δείτε μια εργασία με τίτλο ''Γιατι Να Επιλέξετε ΠΑΣΟΚ''. Ωραία Εργασία!Δείτε το Συνάδελφοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16. ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να το ξαναπούμε μήπως στροφάρει το μυαλό και προχωρήσει ο προβληματισμός... Το ζητούμενο δεν είναι αυτό που αφήνουν να φαίνεται: ότι δηλ. με την μεταρρύθμιση του αρ. 16 του Συντάγματος και με τα Πανεπιστήμια ιδιωτικού δικαίου (αλλά μη κερδοσκοπικά, όπως λένε...) θα βελτιωθεί το επίπεδο της παιδείας...
    Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος της παιδείας και της παρεχόμενης γνώσης μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια κι αν θα εισαχθούν οικονομικές επιβαρύνσεις για τη φοίτηση που θα σημαίνουν και σπουδές για έχοντες χρήματα!
    Γιατί μετά ποιός διασφαλίζει ότι δεν θα ανοίξει και κανένα παράθυρο για "κερδοσκοπικά" πανεπιστήμια ή ότι μέσα από διάφορες μορφές συνεργασίας δεν θα κρύβεται κάποιο μεγάλο ιδιωτικό συμφέρον;
    Και στο κάτω κάτω αν θέλαμε να κρατήσουμε την ποιότητα αλλά και ένα μέρος του εξαγόμενου συναλλάγματος ας βάζαμε (αν επιτρέπεται από την ΕΕ) όρους για τα πανεπστήμια του εξωτερικού των οποίων θα αναγνωρίζονται εδώ τα πτυχία, ώστε να αποτρέπαμε τους νέους να πηγαίνουν σε βοϊδοσχολές του εξωτερικού, απλώς και μ΄νο για το ονόρε του φοιτητή ή της -ούτως ή άλλαως- αβέβαιης μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης...
    Για δείτε το κι έτσι το θέμα, μήπως σας κολλήσει καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    Το ΔΗΜΟΣΙΟ Ελληνικό Παν/ιο μπορεί να ακολουθήσει την επιτυχημένη ρότα των ομολόγων του στη γηραιά Ήπειρο:
    Ελεύθερη είσοδος χωρίς αποκλεισμούς με προπαρασκευαστικό έτος. Από τους εκατοντάδες προσερχόμενους στις Σχολές-"τζάμι" ξέρετε πόσοι φεύγουν τρέχοντας με άλματα στο εξάμηνο γιατί διαπιστώνουν ότι είναι "too much" για δαύτους; Ένα...λίμα απομένει που έχει τις προοπτικές για σπουδές υψηλού επιπέδου τς οποίες και ολοκληρώνει προσφέροντας άρτιες επιστημονικές υπηρεσίες αργότερα στο κοινωνικό σύνολο.
    Βέβαια το σενάριο πάσχει σε ένα βασικο σημείο:
    ΑΠΑΙΤΕΙ γενναία Κρατική Χρηματοδότηση και σε καιρούς κουμπάρων είναι κομματάκι δύσκολο το ξόδι.
    Κατά τ'άλλα συμφωνώ κι εγώ με τον τελευταίο anonymous (βάλτε ένα nick ρε παιδιά να συννενοούμαστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για ποιό λόγο κάθε δύσκολη απόφαση που ενδεχομένως να έχει και πολιτικό κόστος να συζητάμε για δημοφήφισμα; Αν και έχω την άποψη ότι τελικά με την στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων θα περνούσε η αναθεώρηση του άρθρου 16 και με δημοψήφισμα, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και αυτό έχει και μερικές "δύσκολες αποφάσεις". Θέλω να πω ότι τη θέση για τα μη κρατικά παναπιστήμια την έχει η ΝΔ εδώ και 20 χρόνια. Ο λαός αποφάσισε να την εκλέξει στην κυβέρνηση να τηρήσει (γιατί άλλο άλλωστε;)το πρόγραμμά της.
    Για ποιό πράγμα θα κριθεί ο Καραμανλής στις επόμενες εκλογές αν για το συγκεκριμένο και για άλλα δύσκολα όπως το Ευρωσύνταγμα κατέφευγε σε δημοψηφίσματα. Ξέρετε, είμαι βαθιά δημοκράτης, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα αλλά για πολύ πιο ¨εύκολα¨ θέματα και όχι για τα δύσκολα. Για αυτά πρέπει ο καθένας, το κάθε κόμμα και οι 300, να αναλάβουν την μέγιστη ευθύνη της υλοποίησης και υποστήριξης των θέσεών τους και να μην "πετάνε το μπαλάκι στην εξέδρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ούτε εγώ αλλά μάλλον ούτε και κανείς άλλος πολίτης αυτής-ή άλλης χώρας- θα είναι ποτέ σε θέση να αντιληφθεί: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ????? Το Harvard, τo BU, το London School of Economics, to Berclay's, το M.I.T. ιδιωτικά δεν είναι??? Αντε, ξεκολλάτε!!!!! Είναι καλύτερα να ζητούν πιστοποιητικά μαθησιακής επάρκειας από μυαλά όπως ο κάποτε Χριστοδούλου και Νανόπουλος που τους έδιωξε το καθηγητικό κατεστημένο? Αυτό το κατεστημένο που κυβέρνησε διαβρωτικά τα τελευταία χρόνια την πολιτική σκηνή από το παρασκήνιο και που έκλεβε εργασίες φωτισμένων φοιτητών για να εισπράξουν οι έχοντες τον τίτλο ακόμα και 100.000 ευρώ σε μία νύχτα?????????????? Ξεκολάτε!!!! Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα παιδιά. Στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιδρούν οι καθηγητές των ΑΕΙ. Οχι οι φοιτητές. Μην τσιμπάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικά για το πάπλωμα γίνεται ο καυγάς και οι χαμένοι σε περίπτωση που επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι οι (όσοι είναι, όχι όλοι)ανάξιοι καθηγητές.
    Για τους σωστούς θα είναι πολύ καλλίτερα τα πράγματα.
    Για τους φοιτητές θα είναι πολύ καλλίτερα τα πράγματα.
    Και για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα καλλίτερα θα είναι αφού θα μειωθεί η χειραγώγηση του κινήματος και δεν θα είναι εύκολο να επαναληφθούν τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτές στις αρχές του 90 (δεν θυμάμαι ακριβώς χρονιά) που στην Ελλάδα είχαν κλείσει όλα τα σχολεία με ένα από τα αιτήματα να είναι η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών από τα μαθήματα γενικής παιδείας και ταυτόχρονα στην Γαλλία είχαν κλείσει όλα τα σχολεία με κύριο ζητούμενο την επαναφορά της εκμάθησης των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.pasp-idea.gr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=95&forum

    edw uparxoun orismenoi loigoi gia tin MH anathewrisi tou a16 deite to ligo aksizei.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε τελευταίε ανώνυμε, μιας και κόπτεσαι για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έτσι όπως γράφεις δύσκολα βγάζουμε άκρη, γράψε και λίγα Ελληνικά δεν είναι κόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπογράψτε υπέρ της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης στο σάϊτ http://www.arthro16.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και αν είστε ΠΑΣΟΚ και θέλετε να υπογράψετε μπορείτε να κοιτάξετε εδώ p16.gr
    Εντάξει τώρα βασιλης που κόπτεσαι για την ιδιωτική παιδεία, υπέρμαχε των πλειοψηφιών και της (Νέας) Δημοκρατίας……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και αν είστε ΠΑΣΟΚ
    ======================================
    Ο αρχηγός σας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο σπούδασε και είναι υπέρ της αναθεωρήσεως. Και η κόρη του Ευθυμίου στο Deree σπούδασε. Τι να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν καταλαβαίνω την συλλογιστική σου nassos επειδή σπούδασε σε ιδιωτικό σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να είμαστε υπέρ των ιδιωτικών???????
    Ωραίο επιχείρημα τετάρτης δημοτικού μπράβο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Κ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ Κ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Α.16.ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΦΡΑΣΗ 'Κ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ Κ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ'.ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΑ 'ΟΡΓΑΝΑ' ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ.Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ...ΛΙΓΟΣ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε ανίερος τώρα πιάνεις μεγάλο θέμα 1) Η ΠΑΣΠ εξ αιτίας κενού στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ πλέον δεν έχει πανελλαδικά οργανα2) Μπορείς να πας στο p16.gr και να δεις σχεδόν όλους τους γραμματείς ΠΑΣΠ να υπογράφουν το κείμενο εναντίον της αναθεώρησης 3)Η ΠΑΣΠ συμμετείχε και θα συμμετάσχει στις καταλήψεις των φοιτητών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η πασπ δεν έχει εκπροσώπηση στα όργανα του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δηλαδή για να καταλάβω, ο Γιώργος για να αποφύγει τις αντιδράσεις για το άρθρο 16, κατήργησε τη νεολαία του κόμματός του; Και έτσι όλα καλά κι όλα ωραία. Ούτε η ΠΑΣΠ ανήκει πουθενά, ούτε ο Γιώργος διαγράφει κανέναν. Αν εσείς είστε πιό ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ, ποιός είναι ΠΑΣΟΚ;
    Έχουμε χάσει τη μπάλλα ή έχουμε τρελλαθεί ομαδικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να υπάρχει για λόγους άσχετους με το α16 και σταμάτησε να υπάρχει –ουσιαστικά- από τον Δεκέμβρη του 2004 πολύ πριν ξεκινήσει το θέμα με το α16, τώρα μιας και «κόπτεσαι» και για την ΠΑΣΠ πρέπει να μάθεις ότι η ΠΑΣΠ ανήκει στους πασπίτες δηλαδή σε όλους αυτός που δεν γουστάρουν να δέχονται γραμμές και εντολές από κανένα και κάνουν αυτό που όλοι δέχονται σαν κοινωνικά δίκαιο (στην προκείμενη την μη αναθεώρηση του α16) γκε γκε ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν καταλαβαίνω την συλλογιστική σου nassos επειδή σπούδασε σε ιδιωτικό σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να είμαστε υπέρ των ιδιωτικών???????
    Ωραίο επιχείρημα τετάρτης δημοτικού μπράβο…
    ======================================
    To ότι ο Ευθυμίου έχει πεί ΟΧΙ στα Μη-κρατικά ΑΕΙ δε σου λεει κάτι ε; ΠΑΣΟΚική υποκρισία.

    Αλλά λογικό να είστε κατά των μη-κρατικών ΑΕΙ. Τέλος στο συνδικαλισμό, τέλος στις πελατειακές σχέσεις, τέλος στους καρεκλοκένταυρους καθηγητάδες, τέλος στη ρεμούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπράβο ρε nassos δηλαδή για να σταματήσουν όλα αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να καταργήσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια?????????? πονάει χέρι κόβει κεφάλι δηλαδή Φοβερή αντίληψη των πραγμάτων μιας και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις ούτε ρεμούλα, δηλαδή στην Ελλάδα οτιδήποτε ιδιωτικό δουλεύει μια χαρά και νόμιμα???????????????
    Αν τους βαστάει να κάνουν δημοψήφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιός καταργεί τα δημόσια Πανεπιστήμια, παιδιά; Προσπαθείτε να βρείτε αλλού επιχειρήματα και όχι στην παραπληροφόρηση.
    Θα συμφωνήσω όμως ότι εκ των πραγμάτων (λόγω των γνωστών -αγνώστων λόγων), η δημόσια παιδεία θα μπει σε δεύτερη μοίρα, εκτός κι αν το σοκ της νέας πραγματικότητας, του συναγωνισμού, ίσως και η κατάργηση του "ασύλου", τα ανεβάσει κάπως από την τελευταία θέση παγκοσμίως που βρίσκονται. Γι αυτά όμως χρειάζονται πρυτάνεις (όχι τέως πρυτάνεις) και εκπαιδευτικές κοινότητες που θα μπορούν να σπάσουν αβγά. Όχι μόνο να θέλουν, αλλά να μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπράβο ρε nassos δηλαδή για να σταματήσουν όλα αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να καταργήσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια
    ======================================
    Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Βασικά αυτονόμηση (οικονομική κλπ.) των Δημοσίων Πανεπιστημίων θέλει η πλειοψηφία.

    Τώρα εάν εσεις πιστεύετε ότι θα καταργηθούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια, μάλλον από άλλο πλανήτη είστε. Τα ίδια έλεγαν και στην Ιταλία και όχι μόνο τα Δημόσια υπάρχουν αλλά ανταγωνίζονται στα ίσα τα ιδιωτικά

    στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις ούτε ρεμούλα
    ====================================
    Εκεί παράγουν έργο. Και δεν διαπλέκονται με συνδικαλιστές.

    Αν τους βαστάει να κάνουν δημοψήφισμα
    ====================================
    Ωραία ιδέα. Το σίγουρο είναι ότι κάποια κόμματα θα γίνουν ρεντίκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βασίλης σκέψου λίγο τι θα ισχύει σε 20 χρόνια αν γίνει η αναθεώρηση , θα ισχύει και εδώ ότι ισχύει και στην Αμερική που αν έχεις πτυχίο από δημόσιο πανεπιστήμιο είναι σαν να μην έχεις σπουδάσει
    Σκέψου λίγο και το άλλο, σε ποιον τομέα έχεις δει η ύπαρξη ιδιωτών να βοήθα το δημόσιο να γίνει καλύτερο(συναγωνισμός όπως λες)????
    Δηλαδή, έχουν γίνει τα δημόσια λύκεια καλύτερα επειδή υπάρχουν τα ιδιωτικά? Έχουν γίνει τα δημόσια νοσοκομεία καλύτερα επειδή υπάρχουν ιδιωτικά? Κλπ
    Ακριβώς έτσι και τα δημόσια πανεπιστήμια δεν θα γίνουν καλύτερα αν υπάρξουν ιδιωτικά γιατί το πρόβλημα με τα πανεπιστήμια είναι αλλού δεν είναι στο αν θα ιδρυθούν ιδιωτικά ,αυτό όμως που πειράζει αρκετούς σκοταδιστές της δεξιάς (και μη) είναι ότι αυτή την στιγμή ο καθένας μπορεί να σπουδάσει ότι θέλει και αυτό πειράζει αυτούς που θέλουν μια μάζα αμόρφωτη για να την κάνουν ότι θέλουν και ξανά σε παραπέμπω στις ΗΠΑ και στην Αγγλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εκεί παράγουν έργο. Και δεν διαπλέκονται με συνδικαλιστές.
    Nassos μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο, αν εγώ πληρώσω ένα χ ποσό χρημάτων σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο για να σπουδάσω υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσουν πτυχίο???? πελάτης θα είμαι και θα έχω δίκιο ορίστε μια απλή πελατειακή σχέση ιδιωτικού πανεπιστήμιου θες και άλλη μια, πως ακριβώς θα βρω εγώ ο ιδιώτης τόσα λεφτά για να κάνω πολυτεχνείο με βάση πάντα ότι έχω πολύ αργό ρυθμό απόσβεσης?? Ξέρεις πως, θα αρχίσω να μαζεύω χορηγούς και σπόνσορες και αυτοί θα με πληρώνουν για να προσαρμόζω την ερευνά μου πάνω στις ανάγκες τους δηλαδή θα δουλεύω για αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΥΦ……….. nassos&Βασίλης με κουράσατε πολύ αλλά δεν πειράζει είστε καλή προπόνηση για τους ΔΑΠ-ιτες καθώς μεθαυρίο έχουμε γενική συνέλευση για το α16……… Archon n kakes-parees salute…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δηλαδή όποιος πάει Αμερική ή Αγγλία σε ιδιωτικό γυρίζει με πτυχίο;
    τι είναι αυτά που λέτε;
    ξέρετε γιατί το Μετσόβιο είναι από τα καλλίτερα στην (μάλλον το καλλίτερο ) στην Ελλάδα; απλά γιατί οι απόφοιτοι βγαίνουν στο ελεύθερο επάγγελμα, έχει αναγκασθεί να παρέχει καλλίτερη εκπαίδευση.
    Τι σύγκριση ήταν αυτή που έκανε κάποιος φίλος σε σχέση με τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά κέντρα, δεν υπάρχει συσχέτιση άλλοι παράγοντες άλλα κυκλώματα ας μην το ανοίξουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η σύνδεση με την έρευνα και την παραγωγή είναι πάγια απαίτηση διαχρονικά όλων των φοιτητικών κοινοτήτων ΑΕΙ ΤΕΙ και ειδικά οι απόφοιτοι. Δεν είναι σκοταδισμός παιδιά. Είναι αυτό που ζητάνε όλοι οι νέοι. Ρώτα κι εμάς. Η θεωρία είναι καλή και μέσα στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ είναι καλά. Αισθάνεσαι και Ακαδημαϊκός Πολίτης. Μετά να σε δω, που αν δεν έχεις φράγκα να κάνεις δική σου δουλειά ,είτε θα κυνηγάς βουλευτές να σε διορίσουν, είτε θα ψάχνεις όπως και οι περισσότεροι, αν και πώς αυτό που σπούδασες μπορεί να σου χρησιμεύσει στην ανεργία που χωρίς να το καταλάβεις ήδη βρίσκεσαι. Σας διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα ξαφνικά να βρίσκεσαι από την Επιστημονική Κοινότητα στην Ανεργία. Δεν μπορείς να σπουδάζεις κάτι το οποίο δεν έχει επαγγελματικό μέλλον και μετά να έχεις απαίτηση το κράτος ή η αγορά να σε απορροφήσει. Είναι λίγοι αυτοί που σπουδάζουν για χόμπι ή μόνο για έρευνα και μόρφωση. Για την ακρίβεια είναι μόνο αυτοί που έχουν. Οι περισσότεροι θέλουν (και καλά κάνουν) το αντικείμενο των σπουδών τους να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες για να μπορέσουν αργότερα να δουλέψουν. Πού βλάπτουν οι εταιρείες που επιχορηγούν ή συνεργάζονται με πανεπιστήμια κρατικά ή μη; Πειράζει που σπουδάζεις κάτι που πραγματικά έχει δυνατότητες εφαρμογής; Έχεις στο φινάλε ένα παράθυρο που αν θες μετά τις σπουδές σου μπορείς να το ανοίξεις. Αν πάλι θέλεις μόνο θεωρητικές σπουδές ή να ασχοληθείς μόνο με την επιστημονική έρευνα είναι δικαίωμά σου. Οι θέσεις εργασίεας όμως μετά είναι λίγες. Εσύ ξέρεις καλύτερα κι εσύ θα αποφασίσεις.
    Φίλε ανώνυμε, εγώ δεν αυτοπαραμυθιάζομαι. Έχεις δίκιο που πιστεύεις ότι με την ίδρυση μη κρατικών ενδέχεται να υποβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια , όπως αποδείχθηκαν χειρότερα και τα δημόσια νοσοκομεία όταν έγιναν τα ιδιωτικά. Σε αυτό όμως δεν φταίει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Φταίει η ίδια η δημόσια φιλοσοφία και νοοτροπία. Φταίει το "δε βαριέσαι", το "σιγά γιατί να τρέξω δικό μου είναι;", το "γιατί να πάω κόντρα με τους φοιτητές, που με ψηφίζουν κιόλας;".
    Σίγουρα ο ιδιώτης κοιτάει το κέρδος και πώς θα κερδίσει. Όμως κοιτάει πώς θα τα πάρει μέσα από αυτά που προσφέρει. Το επίπεδο γνώσεων και οι απόφοιτοί τους είναι η καλύτερη διαφήμισή του. Δες τα ιδιωτικά σχολεία λύκεια, γυμνάσια και δημοτικά. Μπορείς να πεις ότι βγάζουν κουμπούρες; Αφήνουν κανένα παιδί να κάνει συγχρόνως φροντιστήριο έξω; Αν θέλαν μόνο να τα πάρουν από τα παιδιά και όχι να παρέχουν γνώσεις γιατί όλα σχεδόν τα παιδιά των ιδιωτικών περνάνε στα Πανεπιστήμια;
    Αυτό το επιχείρημα ότι ο ιδιώτης δεν μπορεί να παρέχει γνώσεις ανωτάτου επιπέδου γιατί σκέφτεται πως θα κονομήσει δεν ισχύει εκ των πραγμάτων όπως δεν ίσχυσε ποτέ και για την ιδιωτική υγεία.
    Πάντως είναι ευχάριστο να γίνεται διάλογος και αυτό το βήμα προσφέρεται, μπορεί ο καθένας να γίνει καλύτερος, να μάθει περισσότερα, χωρίς κραυγές και καυγάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε μάγκες αν ήθελαν μέχρι τώρα θα τα είχαν κάνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
    Ξέρετε γιατί έχουμε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μόνο;
    Διότι το πρόβλημα τους (των 300 και των πλουσίων) είναι μέχρι τα παιδιά τους να φτάσουν 18. Μετά θα φύγουν έξω. Δεν τους ενδιαφέρει για τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα.
    Απλά είναι τα πράγματα. Αν δεν μπορούσαν για κάποιο λόγο να τα στείλουν έξω θα τα είχαν κάνι προ πολλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε μάγκες αν ήθελαν μέχρι τώρα θα τα είχαν κάνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
    Ξέρετε γιατί έχουμε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μόνο;
    Διότι το πρόβλημα τους (των 300 και των πλουσίων) είναι μέχρι τα παιδιά τους να φτάσουν 18. Μετά θα φύγουν έξω. Δεν τους ενδιαφέρει για τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα.
    Απλά είναι τα πράγματα. Αν δεν μπορούσαν για κάποιο λόγο να τα στείλουν έξω θα τα είχαν κάνει προ πολλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αν εγώ πληρώσω ένα χ ποσό χρημάτων σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο για να σπουδάσω υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσουν πτυχίο????
    ======================================
    Εάν είσαι Κόκκαλης τότε ίσως (λέγεται ότι ο γίος του Πέτρος πήρε πτυχίο από το Deree χωρίς να πατήσει το πόδι του ούτε σε ένα μάθημα. Αφού πρώτα ο πατήρ έσκασε μερικά δισεκατομμύρια δραχμές)

    πελάτης θα είμαι και θα έχω δίκιο ορίστε μια απλή πελατειακή σχέση ιδιωτικού πανεπιστήμιου θες και άλλη μια,
    ====================================
    Δηλαδή εγώ θα έπρεπε να πάρω αμέσως-αμέσως πτυχίο από το Deree ε;
    Χωρίς διάβασμα χωρίς τίποτα;

    Ξέρεις πως, θα αρχίσω να μαζεύω χορηγούς και σπόνσορες και αυτοί θα με πληρώνουν για να προσαρμόζω την ερευνά μου πάνω στις ανάγκες τους δηλαδή θα δουλεύω για αυτούς
    ====================================
    Και μετά θα βγάζεις και μερικές πατέντες και θα τις πουλάς σε όλο τον κόσμο και θα έχεις ένα σταθερό εισόδημα για μερικές δεκαετίες. Α, συν το ότι οι απόφοιτοι του εκάστοτε Πανεπιστημίου θα γίνονται περιζήτητοι στην αγορά εργασίας και δεν θα καταλήγουν να περιμένουν ΑΣΕΠ και Δημόσιο.

    ΟΥΦ……….. nassos&Βασίλης με κουράσατε πολύ αλλά δεν πειράζει είστε καλή προπόνηση για τους ΔΑΠ-ιτες καθώς μεθαυρίο έχουμε γενική συνέλευση για το α16
    ====================================
    Δεν ασχολούμαι με τα μπουρδέλα. Λες και δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσετε. Καταλήψεις, καταστροφούλες, βαμμένους τοίχους... Και μετά κορόϊδιο νεο-Έλληνα σκάσε και πλήρωνε με φόρους τις καταστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η αντίδραση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια αποτελεί "ανίερη" σύμπραξη των πιο συντηρητικών πλευρών του καθηγητικού κατεστημένου με τις φοιτητικές δυνάμεις της παλαιοκομμουνιστικής αδράνειας. Ποιόν πανεπιστημιακό εκπροσωπεί η ΠΟΣΔΕΠ, που τόσο προβάλλουν τα ΜΜΕ; Πόσοι έχουν εκλέξει τον κ.Απέκη και για ποιές αρμοδιότητες; Γιατί "θάφτηκε" το κείμενο των 600 πανεπιστημιακών που τόλμησαν να εκφράσουν την άποψή τους για το νόμο πλαίσιο;

    Υ.Γ. Κουκουλοφόροι και Μπαμπινιώτιδες στον ίδιο αγώνα για την κληρονομικώ δικαίω μεταβίβαση της έδρας και της γνώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας είναι ο τρόπος εκλογής των καθηγητών. Εκεί επικρατούν οικογενειοκρατία και κομματοκρατία. Εκεί πρέπει να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά ΑΕΙ, αν είναι να γίνουν σαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ο θεός να φυλάει: όλο μόστρα και σεκιουριτάδες αλλά τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία προσφέρουν ουσιαστικά καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες (και δεν σου κάνουν 2.000 άχρηστες ιατρικές εξετάσεις μόνο και μόνο για να σε "γδύσουν").
    Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία δεν είναι στην αλλαγή του άρθρου 16 αλλά στο νομοθετικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει και θα προσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ΑΕΙ.
    Και μην ξεχνάτε: η Ελλάδα είναι η χώρα που διαπρέπει στην επιστήμη της αρπαχτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @all: Έχοντας ίδια πείρα και από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια τη δεκαετία του 80, είμαι αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών. Μη συγκρίνετε ασύγκριτα μεγέθη. Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι ιδιωτικά.

    Σε καμμία περίπτωση δεν είναι μεμπτό η επιστημονική έρευνα να προωθείται με χρήματα εταιριών. Άλλωστε ΜΟΝΟ έτσι (με έλεγχο των χρημάτων και αποτελέσματα) γίνεται σοβαρή έρευνα, έρευνα που έχει ανταπόκριση στην αγορά και στην κοινωνία και όχι θεωρητική. Καραμπινάτο παράδειγμα το laptop των $100.

    Σε ό,τι αφορά στα πτυχία των πρώην ανατολικών χωρών, είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε τις πραγματικές ιστορίες με τα blue jean και τα λοιπά λαδώματα...

    Επίσης, θεωρείται τυχαίο που εσχάτως ΚΑΙ η νομενκλατούρα του σοσιαλισμού και της αριστεράς στέλνει τα παιδία του σε ιδιωτικά ΑΕΙ? Μέχρι και οι κόρες της Αλέκας Παπαρήγα πήγαν στο Deree, εκτός αν πήγαν για να ρίξουν το σύστημα εκ των έσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μια που δεν πάνε στα γυμναστήρια οι φοιτητές και έχουμε καταντήσει το πιο παχύσαρκο έθνος της Ευρώπης, τουλάχιστον ας κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική μπας και χάσουν κάνα κιλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση