GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με δύο Τράπεζες στήνεται το νέο κόλπο στη Σοφοκλέους

Φουσκώνει κι άλλο η γαλάζια φούσκα... Για λόγους αποπροσανατολισμού η κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής λένε τώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν το ...

Φουσκώνει κι άλλο
η γαλάζια φούσκα...
Για λόγους αποπροσανατολισμού η κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής λένε τώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2008. Με τις εκλογές μέσα στο 2007 είναι συνδεδεμένη και η πορεία του Χρηματιστηρίου.
Η "επιχείρηση ανόδου" για την οποία γράψαμε την 1 Δεκεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου "εξελίσσεται" κανονικά...
Η πορεία αυτή θα είναι ανοδική αλλά οι σημερινοί ιθύνοντες (της κυβέρνησης και της Σοφοκλέους) προσέχουν ώστε η "φούσκα" να είναι αυτή τη φορά πιο ...προστατευμένη.
Αυτό σημαίνει ότι θα ανεβαίνει ο γενικός δείκτης, για να δημιουργούνται οι εντυπώσεις, αλλά δεν θα κερδίζουν όλες οι εταιρείες. Θα κερδίζουν λίγες και οι ...πονηροί θα κερδίζουν το χρήμα.
Οι πληροφορίες είναι οι εξής;
Ο Κ. Καραμανλής θέλει να κάνει τις εκλογές με το Χρηματιστήριο ψηλά.
Οι δύο Τράπεζες που θα πρωταγωνιστήσουν στο παιχνίδι της ανόδου είναι η Eurobank του Λάτση και η Alpha του Κωστόπουλου. Και σκόπιμα δεν είναι κρατικές Τράπεζες, όπως έκαναν οι πράσινοι" την περίοδο της δικής τους "φούσκας".
Τώρα είναι πιο ...επιστημονικό το κόλπο.

14 σχόλια

  1. Μου αρέσει που σε αυτό το blog είσαστε μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Πάντως για να γράφετε για φούσκα χρηματιστηρίου κάτι θα ξέρετε. Όπως ξέρετε επίσης πως ο Έλληνας δεν ξαναπιάνεται Κώτσος. Άρα όποιος επενδύει πολιτικά οφέλη από την άνοδο του ΧΑΑ μάλλον θα περιμένει επ' αόριστον. Κανένα στοιχείο πιο συγκεκριμένο υπάρχει; Γιατί κυκλοφορεί και ράδιο-αρβύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ είμαι άπιστος Θωμάς, αν δεν δω, δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν

    Υ.Γ. Αγαπητέ Βασίλη: πάψε να χωρίζεις τους ανθρώπους, ευτυχώς δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να γνωρίζω γιατί δεν γράψατε έστω μία λέξη για τον ανώτερο στρατιωτικό που πιάστηκε να κλέβει έγγραφα για την στρατολογία επωνύμων. Κανένα κανάλι δεν είπε το όνομα του , ισως γιατι εχει βίλα πολλών εκατομυρίων και ανήκει σ άλλη τάξη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το άρθρο 4 του Συντάγματος , γιατί δεν το καταργούνε , αφού δεν ισχύει. Υπάρχουν μερικοί πιό ξύπνιοι, από τα αλλα τα κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου έχουν φούσκες. Θα το δείτε στη Wall Street με τα hedge funds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eκτος που ολα εχουν φουσκες κανουν και διακυμανσεις μεκροχρονιες.Τωρα η ελλαδα με τη εν γενει ασταθεια της θα το εχει και με το παραπανω.Τωρα οι δυο τραπεζες που αναφερει το δημοσιευμα ειναι απο τους πιο σταθερους οργανισμους και αυτο που οι πληροφοριες που αναφερονται ειναι παραπολιτικες και οχι οικονομικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Οποια στοιχεία έχουμε τα γράφουμε.
    2. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ανώτερος στρατιωτικός. Εφόσον το μάθουμε, θα το γράψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηγαινετε να διαβασετε στο www.pasok.gr πολλα ενδιαφεροντα στοιχεια για τη δραση και το περιχομενο του κυριου στην ερωτηση που κατεθεσαν βουλευτες του ΠΑΣΟΚ για το θεμα.Ειναι πολυ κατατοπιστικη.Πατηστε εκει που λει ερωτηση 8 βουλευτων στον Υπουργο Εθνικης Αμυνας (5/1/07).Θα μορφωθειτε αρκετα για τι γινετε στο ΥΠΕΘΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά αφού δεν το ξέρετε το άθλημα τι το βασανίζετε; Ρωτήστε και κανέναν του οικονομικού ρεπορτάζ για να μη γράφετε κοτσάνες. Άκου "δύο τράπεζες ανεβάζουν το χρηματιστήριο".
    1) Ο Γενικός Δείκτης έχει 58 μετοχές εταιριών που αξίζουν 126.811.081.645 ευρώ (5/1/2007). Το πολύ που θα μπορούσαν να κάνουν οι δύο τράπεζες μαζί ακόμα κι αν ρίξουν ΟΛΑ τα κεφάλαιά τους στην αγορά μετοχών του δείκτη είναι να τον ανεβάσουν 3-4%
    2) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΧΑΑ η συμμετοχή των δύο εταιρειών στη διαμόρφωση του δείκτη είναι 16,03%. Άρα ακόμα κι αν υποθέσουμε πως οι δύο τράπεζες παράνομα καταστρατηγούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αγοράζουν τις ίδιες μετοχές τους πάλι δεν μπορούν να ανεβάσουν το δείκτη σημαντικά.
    3) Σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο του ΧΑΑ (http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/anc20061206.pdf) οι ξένοι επενδυτές κάνουν το 59% των αγορών των μετοχών και η συνολική τους συμμετοχή υπολογίζεται σε 45,42%. Άρα αποκλείεται η άνοδος να οφείλεται στις δικές τους αγορές και όχι στην Eurobank και ALPHA;
    4) Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και ο DJ και ο NASDAQ γνωρίζουν νέα υψηλά πενταετίας.
    Και από όλους τους παραπάνω λόγους εσείς το μόνο που αναφέρετε είναι η ALPHA και η EUROBANK!!
    Βασικά πιστεύω πως αυτή η πληροφορία αρχίζει να διαχέεται από κάποιους κύκλους παραπληροφόρησης της αντιπολίτευσης με προφανείς "συνωμοσιολογικούς" σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το "κλίμα" που δημιουργείται και μόνο, οι τζίροι και η όλη ψυχολογία, δεν παίζουν κανένα ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τους τζίρους τους κάνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον ελληνικό τύπο (μεταξύ άλλων). Ότι έχει γεμίσει με αστοιχείωτους ξερόλες που διακινούν φημολογίες για πράγματα που δεν κατανοούν ούτε στοιχειωδώς. Εσείς τις διακινείτε ηλεκτρονικά και νομίζετε ότι προσφέρετε και υπηρεσίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε VARS , πότε χώρισα τους ανθρώπους, τι είναι αυτά που μου λες; Είμαι οπαδός της συναίνεσης σε μεγάλα θέματα και της συμφιλίωσης γενικότερα. Με το υπόλοιπο σχόλιό σου συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκτός απο το οτι γράφετε μαλακίες είστε και παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Ωστε η κυβέρνηση θέλει να ανεβάσει τη Σοφοκλέους αγοράζοντας (γιατί ΜΟΝΟ με αγορές ανεβαίνουν τα χρηματιστήρια) EFG και Alpha; Ποιος θ' αγοράζει και με ΤΙ λεφτά; Γιατί παραμθυιάζετε το κόσμο; Σήμερα (9/1/07) η είδηση (απο τα επίσημα στοιχεία του ΧΑ χθές)ειναι οτι οι ξένοι έχουν ανεβάσει τη συμμετοχή τους στο ΧΑ στο 46%! Οι έλληνες έχουν ως επι το πλείστον πουλήσει νωρίς (δυστυχώς). Μαλακίες γράφετε και πρέπει να ντρέπεστε που παρασύρετε το κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση