GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να γυρίσουν όλα τα λεφτά του δομημένου...

...στοΤΣΠΕΑΘ και να τιμωρηθούν οι ένοχοι" ο "Περίπου δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΣΠΕΑΘ (με τη δέσμευση του 20%...

...στοΤΣΠΕΑΘ και να τιμωρηθούν οι ένοχοι"
ο
"Περίπου δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΣΠΕΑΘ (με τη δέσμευση του 20% των αποθεματικών του Ταμείου για μια 20ετία σε ένα εξαιρετικά «άγριο» προϊόν που μόνο καταχρηστικά μπορεί να ονομαστεί ομόλογο...), μια από τις εμπλεκόμενες Τράπεζες, η Proton Bank, εμφανίζεται διατεθειμένη να το πάρει πίσω.
Θα είμασταν ευτυχείς αν τα 130 εκατομμύρια ευρώ -μαζί με τους νόμιμους τόκους- γύριζαν στα ταμεία του ΤΣΠΕΑΘ. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε κινηθήκαμε με το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα λεφτά, πάρτε πίσω τα χαρτιά», προτείνοντας συνδικαλιστική και πολιτική δράση και απορρίπτοντας όλες τις απόψεις που κατέληγαν σε ατέρμονες διαδικασίες.
Όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία της Proton Bank αποτελεί έμπρακτη ομολογία ενοχής και αναδεικνύει τις ευθύνες όλων (κυβέρνησης, χρηματιστών, τραπεζών, εργοδοτών και μανδαρίνων των ταμείων) σε αυτή την πρωτοφανή απόπειρα καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων.
Ακόμη λοιπόν και αν επιστραφούν τα χρήματα στο ΤΣΠΕΑΘ, το ζήτημα των ευθυνών παραμένει. Απαιτούμε να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η σύμβαση του αμαρτωλού ομολόγου, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για όλους τους όρους του, καθώς και τη σκοτεινή διαδρομή από τον πρώτο εκδότη (Δημόσιο) μέχρι να καταλήξει στα χέρια του ΤΣΠΕΑΘ.
Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επανάπαυσης και εμπιστοσύνης στην όποια διαδικασία μεταξύ της έκθετης Διοίκησης του ΤΣΠΕΑΘ και των ποικιλώνυμων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών. Η πίεση προς το κύκλωμα των «Δομημένων» -όπως εκδηλώθηκε με τις δύο 24ωρες απεργίες του κλάδου- πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, ώστε τα 130 εκ. ευρώ να επιστραφούν εντόκως και πραγματικά στο ταμείο μας.
Και αμέσως μετά θα ανοίξει το κεφάλαιο των τεράστιων ευθυνών για την απόπειρα ληστείας.
«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

9 σχόλια

  1. Έχει αποδειχθεί απ' όλα τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ότι υπήρξε γαλάζιο κύκλωμα της Νέας Δημοκρατίας. Γαλάζιο κύκλωμα για έκδοση δομημένων ομολόγων με ευθύνες και του Υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Απασχόλησης. Αυτό το γαλάζιο κύκλωμα, στήθηκε το 2005 και δεν έχει καμία σχέση με την αγορά ομολόγων σταθερού επιτοκίου, που γινόταν παλιότερα με όφελος για τα Ταμεία.

    Εδώ μιλούμε για γαλάζιο κύκλωμα ομολόγων υψηλού ρίσκου. Οι απώλειες των ταμείων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ένας πρώτος υπολογισμός μιλά για 400 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι πολιτικές ευθύνες είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν και αυτό το οποίο εμείς ζητούμε είναι να τις αναλάβουν εμπράκτως και οι υπουργοί, αλλά και ο πρωθυπουργός που τους καλύπτει.

    Όσον αφορά τις έρευνες οι οποίες συνεχίζονται, η κυβέρνηση παραπέμπει όλα τα θέματα σε αυτές τις έρευνες. Ο στόχος είναι προφανής. Να περιορίσει τη δημοσιότητα και να κερδίσει χρόνο ελπίζοντας να ξεχαστεί η υπόθεση. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι οι έρευνες των αρμοδίων αρχών δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να συνεχίσει το Υπουργείο την τακτική συσκότισης των δεδομένων. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή.

    Εμείς ζητούμε να δημοσιοποιηθούν, τώρα, όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές των Ταμείων σε ομόλογα υψηλού ρίσκου και για το 2005 και για το 2006. Αυτό θα βοηθήσει και τις έρευνες. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την απόκρυψη αυτών των στοιχείων από τα Υπουργεία. Ούτε είναι δυνατόν να αναζητούμε συνεχώς τα στοιχεία εδώ και εκεί.

    Εμείς ζητούμε να μάθουμε, τώρα, που πήγαν τα λεφτά των προμηθειών για τις συναλλαγές των ταμείων. Αυτό είναι το ερώτημα. Υπήρξαν προμήθειες, αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ζητούμε να μάθουμε που πήγαν αυτά τα λεφτά, τα λεφτά των προμηθειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λίστα της ντροπής είναι χωρίς τέλος. Το πηγάδι της αναξιοπιστίας είναι χωρίς πάτο. Η χώρα δεν πάει μπροστά με αυτήν την κυβέρνηση.
    Φτάνει πια. Φτάνει πια. Φτάνει πια η κοροϊδία.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΨΕΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΙΣ ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΤΣΠΕΑΘ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ
    Η Proton Bank, δεν εμφανίζεται είναι διατεθειμένη να το πάρει πίσω το ομόλογο των 130 εκατομμύριων ευρώ -μαζί με τους νόμιμους τόκους
    Όμως όπως θα οφείλετε ως υποτιθέμενοι …ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι να τονίσετε ότι η πρωτοβουλία της Proton Bank αποτελεί έμπρακτη ομολογία ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ κάτι που για μια ακόμη αναδεικνύει ότι στην Ελλάδα θέλουμε πολλά χρονιά ακόμα για να δούμε ανεξαρτήτους λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Διότι αυτό που ζούμε τα τελευταία στην Ελλάδα μονό δημοσιογραφικό λειτούργημα δεν θυμίζει .
    Αλήθεια κύριοι με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του χρηματιστηρίου γιατί ποτέ δεν ασχοληθήκατε οπού τα περισσότερα τα βλέπουμε στα κανάλια να μα «ενημερώνουν δήθεν για τα αμαρτωλά ομόλογα τις κακίας δεξιάς .
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΤΣΠΕΑΘ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 2.700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
    ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΟΜΗΤΩΝ ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ …ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – Ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ MEGGA ΚΑΙ ΤΡΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ .


    Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
    «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΤΥΠΩΝ –ΊΠΠΩΝ »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 4 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΠΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ...ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποσοστό της τάξεως του 102,83% της αρχικής του αξίας εκτιμά η εξειδικευμένη CALYON της GREDIT AGRICOLE έπειτα από αίτημα

    της Εμπορικής Τράπεζας, το ομόλογο των 130 εκ ευρώ το οποίο αγόρασε τον Ιούνιο του 2006 το ΤΣΠΕΑΘ.

    Στην συγκεκριμένη εκτίμηση σύμφωνα με τις τρέχουσες καθαρές τιμές (clean price) η αξία του συγκεκριμένου ομολόγου φτάνει στο

    98% και σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι απολαβές από τόκους (Accruals) σε ποσοστό 4,8%, ήτοι: σύνολο εκτίμησης μεικτής

    τιμής (Gross price) 102,83%.

    Βάση της συγκεκριμένης και πλέον πρόσφατης τιμολόγησης του εν λόγω ομολόγου, μόνο ως ανυπόστατες και ανεύθυνες μπορούν να

    χαρακτηριστούν οι σχετικές δημοσιοποιημένες αναφορές και εκτιμήσεις – δύο διαφορετικές ακόμα και στην ίδια σελίδα

    κυριακάτικης εφημερίδας (!), οι οποίες συναγωνιζόμενες σε προχειρότητα, εκτιμούν ζημιές από 20 έως 40 εκ ευρώ με αντίστοιχες

    ποσοστιαίες εκτιμήσεις για το ομόλογο οι οποίες αναφέρουν ότι έχει χάσει μέχρι και το 20% της αξίας του..

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ,ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΑ .
    ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...
    ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΗΣ. ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΙ ΑΡΧΙΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση