GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποκάλυψη - βόμβα από το Press-gr...

Ο εισαγγελέας Α. Λιόγας έκανε έφοδο στο σπίτι του Σ. Νικολαρόπουλου , Διευθυντή του Γ. Αλογοσκούφη, στην Πεύκη, για τα ομόλογα !!! Ο Διευθ...

Ο εισαγγελέας Α. Λιόγας έκανε έφοδο στο σπίτι του Σ. Νικολαρόπουλου, Διευθυντή του Γ. Αλογοσκούφη, στην Πεύκη, για τα ομόλογα!!!

Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη-και "δεξί χέρι" του - Σωτήρης Νικολαρόπουλος έπεσε στα δίχτυα του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγα που έκανε την έρευνα για το σκάνδαλο των ομολόγων.
Τα στοιχεία που ο εισαγγελέας είχε ήταν τέτοια, που τον ανάγκασαν να κάνει ΕΦΟΔΟ στο σπίτι του κ. Νικολαρόπουλου, στην Πεύκη.
Το γεγονός συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες αλλά κρατήθηκε απόλυτα μυστικό, πράγμα που δείχνει ότι η έρευνα ήταν πολύ σοβαρή όπως και τα στοιχεία του εισαγγελέα που τον οδήγησαν σε μια τέτοια κίνηση.
Επίσης, το γεγονός αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τις καταγγελίες για διασυνδέσεις του Γ. Αλογοσκούφη με τον Γ. Παπαμαρκάκη για τις οποίες ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις ούτε προχτές στη Βουλή.

Ο Σ. Νικολαρόπουλος είναι ο,τι
ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΠΑΣΟΚ...
.
Ο Σωτήρης Νικολαρόπουλος είναι για τον Γιώργο Αλογοσκούφη κάτι ανάλογο με αυτό που είναι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Επομένως, το ερώτημα μετά την αποκάλυψη αυτή είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση μαζί του; Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον αναλογικά, κι ας είναι "δικός τους" άνθρωπος; Κι εδώ μιλάμε για σκάνδαλο - μαμούθ, όχι για τα ...ψίχουλα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.

... και κολλητός του φωνακλά
βουλευτή Γ. Μανώλη!
Τι λέει κι ο λαλίσταστος βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης για τον Σ. Νικολαρόπουλο που είναι κολλητός του φίλος και τον είχε αντιπρόεδρο - υπαρχηγό στην "γαλάζια" ΔΑΚΕ-ΟΤΕ;
(Και προσοχή στις ...διαψεύσεις, ε;)

80 σχόλια

  1. Στην Ιαπωνία θα είχαν τουλάχιστον την Τιμή και την Ανδρεία να παραιτηθούν, αν όχι να αυτοκτονήσουν. Τιποτένια ανθρωπάκια που ζούνε μόνο για τη νομή της εξουσίας, με ηθική ανύπαρκτη. Στο διάολο να πάνε όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
    =================
    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΜΙΝΕΡΒΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΟ.

    ΓΟ-ΜΑ-ΡΟ-ΦΑΤΣΑ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΗ ΝΑΧΟΥΜΕ ΡΕΖΕΡΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΒΟΪΔΟ (ΝΙΚΟΛΟ) ΚΕΦΑΛΗ ΘΑ ΣΟΥΠΕΦΤΕ ΛΙΓΗ ???

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΩΛΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΪΔΟ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ?? ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΕΤΣΙ "ΑΤΕΓΚΤΟΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ !!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΝΩΛΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ. ΑΞΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MEGALE MANOOLI ..

    PES ALEVRI . H PARNHTHA SE GYREYEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι κεραμίδι ειναι πάλι και τουτο στο κεφάλι μας.

    κ.Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είσαι λαλίστατε κ.Τζων
    Πολύ γαργάρα κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν υποψιαστώ ότι μπορεί να είναι αληθής η είδηση...
    Ρε μήπως του στήσαν παγίδα τα παλιοπασόκια.
    Λέω δηλαδή. Μπορεί να εμπλέκεται ο εντιμότατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ το έγκλημά τους που βρήκε η ΝΔ στα τρία χρόνια που ψάχνει μανιοδώς ήταν ότι η γυναίκα του τάδε επαιρνε 700 ευρώ το μήνα, τότε αυτοί είναι αγγελούδια μπροστά στα όσα έγιναν τα τρία αυτλά χρόνια επί ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανάθεμα σε όσους κλέψαν και κλέβουν.Ανάθεμα σε αυτούς και στα παιδιά τους. Πόνο και δυστυχία να νιώσουν. Ανάθεμα σε αυτούς που καταδίκασαν τη χώρα μου.να μην υπάρξει μέρος να ησυχάσουν, να φτύσουν το γάλα που ήπιαν.Αναθεματισμένα ζώα...

    Φώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα λομόγια της δεξιάς αποκαλύπτοντε ξανά.

    Να ο λόγος που ο καραμανλής ανακάλυψε τον Παπακωνσταντίνου και την απουσιολόγο γυναίκα του.
    Δεν κοιτάει που η Νατάσα από νηπιαγωγός στην Καρδίτσα βρέθηκε Ιατρός χειρούργος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλάμε τώρα για τον Μέγιστο των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.
    Τον μέγιστο εγκέφαλο της απογραφής που οδήγησε την χώρα μας στην επιτήρηση, του εκδότου των ομολόγων και της φορολογικής επιδρομής στους συνταξιούχους και μισθωτούς καθώς του σε μια νύκτα ανόδου του βιοτικού επιπέδου κατά 25% !!!
    Μιλάμε για τον εγκέφαλο που έλαμψε σε ειδικά ξένα περιοδικά σε υψηλή θέση λόγο ευφυών μέτρων και δράσεων που τον τοποθέτησαν στα ύψη των μετρ της διεθνούς οικονομίας!!!!
    Καημένη Ελλάδα…
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχουν στην Πολιτική μάχες κρίσιμες, ξεχωριστές, καθοριστικές. Οταν μάλιστα είναι απρόσμενες, δίδονται σε συμβολικούς τόπους και σε χρόνους απολογισμού, η έκβασή τους επιδρά στα πράγματα κατά τρόπο καταλυτικό.

    Δύο τέτοιες μάχες δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Η πρώτη στο μέτωπο της ΔΕΗ και η δεύτερη στην Πάρνηθα. Και στις δύο η, κινούμενη σε τροχιά εκλογών, κυβέρνηση Καραμανλή ηττήθηκε κατά κράτος.

    Σε μια κρίσιμη στιγμή, που προσπαθούσε αγωνιωδώς να ξεπεράσει την κρίση των ομολόγων και την ηθική απαξία που αντιμετώπιζε, υπέστη καίρια πλήγματα στο πεδίο της αποτελεσματικότητας.

    Ο καύσωνας παρέλυσε τη ΔΕΗ. Οι εκρήξεις των μετασχηματιστών, η υπερφόρτωση του δικτύου μεταφοράς, οι ανεπάρκειες της παραγωγής, το μπλακάουτ στη Βόρειο Ελλάδα και οι επαναλαμβανόμενες, συντονισμένες διακοπές ρεύματος στην Αθήνα, ανέδειξαν διοικητικές αδυναμίες και επενδυτικές ανεπάρκειες, επιβεβαιώνοντας στο μέγιστο βαθμό προγνώσεις και ανησυχίες, οι οποίες είχαν διατυπωθεί εγκαίρως. Φώναζε εδώ και καιρό η αντιπολίτευση για την υποχώρηση της επιχείρησης στις μέρες των κ.κ. Παλαιοκρασσά και Μανιατάκη, για την εγκατάλειψη των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και την επάνοδο στα ζημιογόνα και προβληματικά καθεστώτα της κομματικοκρατίας. Η περιβόητη πρωθυπουργική επαγγελία περί επανίδρυσης του κράτους κατέστη συνώνυμη της διάλυσης και της οπισθοχώρησης στην περίπτωση της ΔΕΗ. Αποκαλύφθηκε μεγαλοπρεπώς η μετάπτωση από την επανίδρυση στη διάλυση της μεγαλύτερης κρατικής επιχείρησης της χώρας.

    Το ίδιο και χειρότερο συνέβη στις μάχης της πυρόσβεσης των πυρκαγιών που ακολούθησαν τις μέρες του καύσωνα. Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα γνωρίζουν ότι από το 2001 και μετά η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε αποκτήσει δομή και οργάνωση προχωρημένη.

    Κατά γενική ομολογία στις μέρες του κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη η χώρα είχε αποκτήσει έναν από τους ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους μηχανισμούς δασοπυρόσβεσης στον κόσμο. Διέθετε σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, εκπαιδευμένο προσωπικό, πειθαρχία και στελέχωση πέραν της κομματικής επετηρίδας, με τους καλύτερους αξιωματικούς να υπηρετούν στις πιο επικίνδυνες περιοχές και να προσβλέπουν σε αναγνώριση και επιβράβευση αναλόγως των αποτελεσμάτων. Ταυτοχρόνως είχε συγκροτηθεί ένα μοντέρνο σύστημα πρόγνωσης των καιρικών συνθηκών και κατ' αντιστοιχία ένα σύστημα διάταξης, κινητοποίησης και συντονισμού των δυνάμεων.



    --------------------------------------------------------------------------------





    Πανοραμική άποψη της Αθήνας με φόντο τη φλεγόμενη Πάρνηθα


    --------------------------------------------------------------------------------

    Στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής ήσαν εγκατεστημένοι ειδικοί μετεωρολόγοι και από βραδύς οι επικεφαλής γνώριζαν τα επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας και ανέμων σε κάθε γωνιά της χώρας. Βάσει αυτών των προγνώσεων και των στοιχείων μετακινούνταν εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, γεγονός που καθιστούσε έγκαιρη την επέμβαση κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών. Το δόγμα που επικρατούσε αποτυπωνόταν στη φράση «με την πρώτη σπίθα επιχειρούν όλες οι δυνάμεις». Τα στατιστικά της περιόδου 2001-2004 επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Στην συγκεκριμένη περίοδο η Πυροσβεστική κατέρριψε θετικά ρεκόρ 50 ετών και πέτυχε να αντιμετωπίσει μέχρι και 300 φωτιές σε μία μέρα.

    Μετά τις εκλογές του 2004, η παραπάνω περιγραφόμενη επιχειρησιακή δομή και συγκρότηση αλλοιώθηκε. Αρχές και κανόνες εγκαταλείφθηκαν, οι επιτελικές θέσεις κατελήφθησαν από τους κολλητούς του κ. Ζαγορίτη, ταβλαδόροι επαγγελματίες αντικατέστησαν έμπειρους και αξιόμαχους αξιωματικούς, άσχετοι άνθρωποι ανέλαβαν έργο που δεν γνώριζαν και τ' αποτελέσματα είναι γνωστά. Το 2005 κάηκε η Πεντέλη, το 2006 η Χαλκιδική και εφέτος το μισό Πήλιο και η Πάρνηθα.

    Πρόκειται για γεγονότα αδιάψευστα, που αποκαλύπτουν ακριβώς ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και συμβαίνει τούτο στην κρίσιμη στιγμή, σε χρόνο προεκλογικό, σε φάση αμφισβήτησης και καχυποψίας. Από την ηθική απογύμνωση που η υπόθεση των ομολόγων έφερε, τώρα αποβάλλεται και μύθος της υποτιθέμενης αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Οι φωνές και οι αυθόρμητες αποδοκιμασίες των κατοίκων των Θρακομακεδόνων σε βάρος των κκ. Πολύδωρα και Δούκα είναι ενδεικτικές του κλίματος και των βαρών που συνδυασμένα μεταφέρουν στην κοινωνία πρώτα τα ομόλογα και ακολούθως της ΔΕΗ το χάλι και ο χαμός των δασών.

    Μένει τώρα να δούμε αν ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να «αιφνιδιάσει» εκλογικά τον Σεπτέμβριο, όπως προπαρασκεύαζε ή θα διεκδικήσει τη λήθη των πολιτών εξαντλώντας δήθεν την τετραετία.

    ΑΝΤ.ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ (Tο ΒΗΜΑ)
    Για την αντιγραφη
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι όταν έπεσε το φως

    Ο Μανώλης ο "σοφός"

    Το κρυφτό αρχίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο μανώλης με τα λόγια, απτά ανώγια...στα κατώγια.
    έτσι είναι μανώλιε.
    όταν πάμε να το παίξουμε ηθική καταγγελία κλπ.
    κοίτα τον καθρέφτη σου πρώτα ρε λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι όταν έπεσε το φως

    ο Μανώλης ο "σοφός"

    το κρυφτό αρχίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επί κυβέρνησης πασοκ κάηκε η Πεντέλη και ο Υμηττός. Και τι έκανε το πασοκ?


    ψήφισε το νόμο 1734/1987 «περί βοσκοτόπων», με τον οποίο επιχειρήθηκε να αποχαρακτηριστούν 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους


    Ψήφισε με τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τον εκτελεστικό της νόμο 3208/2003, που παραδίδει στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων


    Εγκατέλειψε κάθε έννοια πρόληψης των πυρκαγιών και κατάργησε τα σωμάτα δασοπυρόσβεσης


    Φήφισε την τροπολογία με την οποία επιβραβεύονται όσοι καταπάτησαν και τσιμεντοποίησαν δάση που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης


    Με την λαμογιά-χεριά-αρπαχτή της «Κτηματολόγιο ΑΕ» που ΔΕΝ κατέγραψε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως - έργο Λαλιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    πάει-βρε-γιωργάκη

    φούντο-το-μαγαζί

    και-τα-πασοκάκια-έχουνε-χεστεί




    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    τέλειωσαν-οι-μίζες-άντε-σύντροφοι

    φάγατε-και-κλέψατε-τώρα-φυλακή



    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    τέλειωσαν-οι-μίζες-και-οι-εξοπλισμοί

    τέλειωσαν-οι-άρπαγες-και-οι-εκβιασμοί



    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    θα-χάσατε-τις-εκλογές

    κι-αλλάξτε-το-πιντί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. A re lamogio Manwlh...olo xorous kai giwses eisai sta panigyria ths argolidas...
    Mpoukomenos kai aftos....


    elvetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι όταν έπεσε το φως

    ο Μανώλης ο "σοφός"

    το κρυφτό αρχίνησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9.42

    Eισαι παραπληροφορημένος και εμπαθής. Δεν γνωρίζεις το θέμα η επαναλαμβάνεις νεοδεξιες παπαριες που στην απελπισία των οι ινστρούχτορες της προπαγάνδας διαχέουν εδώ και εκεί. Διάβασε το προηγούμενο άρθρο που μετέφερα εδώ (Το ΒΗΜΑ πιο πάνω ) Αποδίδει το 60% μόνο της σκληρής πραγματικότητας.
    Εν ολιγοις.. Το ΠΑΣΟΚ έπαθε ,έμαθε , έλαβε υπόψη του κοινωνικές παραμέτρους και δημιούργησε τελικά και άφησε έργο. Αυτοί που σήμερα κακή μας τύχη μας κυβερνούν θα αφήσουν μόνο τα αποκαΐδια του Εθνικού μας Δρυμού. Τρώνε από τα έτοιμα και απολαμβάνουν το έργο των παλαιοτέρων χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτοί που θα έρθουν δυστυχώς θα ξεκινήσουν από το μηδέν γιατί στο μηδέν τα έχουν οδηγήσει όλα.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΓΣΕΕ «νοίκιαζε» υπάλληλο σε υπουργικό γραφείο για 10 χρόνια …

    Θέλετε μια σταθερή και θέση εργασίας να σας περιμένει …και ταυτόχρονα να εργάζεστε σε υπουργικά γραφεία και όταν ο υπουργός πάει σπίτι του να γυρίσετε πίσω στην θέση εργασίας σας …



    Το κόλπο το βρήκαν κάποιοι στην ΓΣΕΕ .



    Από το 1994 υπάλληλος που έχει προσληφθεί στην ΓΣΕΕ … πηγαίνει σε υπουργικό γραφείο και παίρνει από την ΓΣΕΕ άδεια αορίστου διαρκείας …πόσο ήταν αυτή η άδεια … 10 ολόκληρα χρόνια …Και μόλις ο υπουργός έχασε το πόστο επιστρέφει τον η την υπάλληλο στην ΓΣΕΕ με προϋπηρεσία 10ετή κλπ…επιδόματα κλπ ..
    http://apasxolisi.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 9.57 εσύ είσαι παραπληροφορητής και εμπαθής - αυτοί είναι νόμοι του πασοκικού κράτους, εύκολα προσβάσιμοι στα ΦΕΚ. Σε αντιδιαστολή, τα δικά σου γραφόμενα είναι μια ακατάσχετη θεωρητικολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον μουτζαχεντιν που εβαλαν να πηγαίνει οπου ποστάρω το blog να λεει οτι εκλαβα απο την γσεε και με απελυσαν να μου πει ποσα πηρα... εκτός και αν ειναι απο αυτούς που επερναν τα πλαστά τιμολογια στο κεκ με τα αναλώσιμα...και οσους μισθωφόρους της εργοδοσίας βάλουν δεν εχω να φοβηθώ ... τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέρετε γιατί πληρώνουμε σήμερα 3 ευρώ διόδια;

    Δεν είχε τα χρήματα το κράτος (γιατί; εμείς τα δώσαμε!) για να κάνει την Αττική οδό και την έδωσε σε ιδιώτη.

    Δεν τα είχε γιατί τα είχε αλλά τα δάνεισε στον εαυτό του γιατί είχε φάει κάποια άλλα και έπρεπε να αναπληρωθούν. Ακόμα ενας λόγος οτι με αυτή την "συνεργασία" με τον ιδιώτη δινόταν μία ακόμα ευκαιρία για μίζα που αν δε εγένετο το έργο... "Αμ εργον αμ πέος!".

    Χρηστή διαχείρηση :-)

    Και μετά μας πρήζουν με επιθέσεις αναρχιών λέει και άλλες φορές με την τρομοκρατία...

    Αδιαφορούμε πλέον κύριοι!
    Σε τι αφορά εμας τι κάνει η μία μαφία στην άλλη αφού εμείς δεν έχουμε συμφέρον συμπάθεια η ομοιότητα με κανέναν σας;;;
    Δεν μας ενδιαφέρει ούτε ελάχιστα επι της ουσίας!
    Δικό σας πρόβλημα, μεταξύ διαφορετικών "οικογενειών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιαννη δημοσιογραφε της "πορδης" εισαι ΚΑΙ σπαμερ και ανορθογραφος και μαλακας. Αντε γαμήσου και εσυ και αυτος.

    Καταλαβες απασχοληση.σπαμπρεσ.τζι-αρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κι όταν έπεσε το φως

    ο Μανώλης ο "σοφός"

    το κρυφτό αρχίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειδήσεις: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    Euro2day

    ΔΕΗ: Tι θα ”κρίνει” την αποτίμηση της Tellas


    της Χρύσας Λιάγγου

    Κρίσιμη για το μέλλον της Tellas θεωρείται η συνάντηση που θα έχει σήμερα

    ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και

    ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Ν. Σαουίρις.

    Θεωρείται βέβαιο ότι βασικό αντικείμενο της συνάντησης είναι η πρόταση εξαγοράς που έχει υποβάλλει ο κ. Σαουίρις για το ποσοστό της Tellas που κατέχει η ΔΕΗ.

    Από πλευράς της ΔΕΗ φαίνεται να έχει προεξοφληθεί η αποχώρηση από την Tellas και αυτό που απασχολεί και που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι το ύψος του τιμήματος.

    Κομβικό σημείο φαίνεται ότι θεωρείται η αποτίμηση του δικτύου των 220 χιλ. χιλιομέτρων που κατέχει η ΔΕΗ και που έχει ενοικιάσει στην Tellas αλλά ανήκει στην κυριότητά της αλλά και το θέμα του πελατολογίου που η ΔΕΗ έχει προσφέρει στην Tellas και που αποτελούν το προσωπικό της Επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων.

    Οι δύο αυτοί παράγοντες θεωρούνται σημαντικοί και φαίνεται ότι θα αποτελέσουν ξεχωριστό κομμάτι της αποτίμησης της συμμετοχής της ΔΕΗ βάσει της οποίας θα κριθεί και το προσφερόμενο τίμημα.

    (05/07/07 - 07:59)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατί σε λένε Μανώλη;

    Γιατί μου τα(η) χώνουν όλοι(η)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αλογοσκούφη απαταιώνα, λίγα τα ψωμιά σου λαμόγιο,

    ρουφιάνοι δεξιοί που τα έχετε κάνει πλακάκια με εισαγγελείς και δικαιοσύνη, δεν θα τη γλυτώσετε

    όλα στη φόρα λαμόγια.

    για να μάθετε να πετάτε λάσπη

    κλεφτρόνια των ομολόγων

    δομημένοι ληστές

    θεσμικοί κλέφτες

    έρχετε το τέλος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. pes sto afentiko soy na moy dwsei apo to mis8o sou na paw na mathw orthografia... giati den les to onoma sou ... alla krivese...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «Αναλαμβάνω πρωτοβουλία»

    5/7/2007

    Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

    ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

    Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει την Οικουμενικότητά του
    Ακόμα και το βέτο οφείλει να σκέφτεται η Ελλάδα έναντι των Σκοπίων, τονίζει με συνέντευξή του στο «Εθνος» για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι «είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων» και αναγγέλλει πρωτοβουλίες για το θέμα του Πατριαρχείου.

    «Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί σωστά και να διευθετήσει το θέμα προς όφελος των συμφερόντων της Ελλάδας μας αναγκάζει, εδώ που φτάσαμε, να σκεφτόμαστε ακόμα και το βέτο», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, ενώ διαπιστώνει ότι σήμερα «η πικρή αλήθεια είναι ότι η διαπραγματευτική αφετηρία της Ελλάδας είναι δυσμενέστερη απ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «αδιανόητη πράξη την εμμονή των Σκοπίων σε αλυτρωτικές προκλήσεις», αλλά και αδιανόητο να μην τηρηθεί η υποχρέωση των Σκοπίων για μια αμοιβαίως αποδεκτή ονομασία για κάθε διεθνή χρήση».

    Ο κ. Παπανδρέου προειδοποιεί την Τουρκία ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως «με τη νέα εθνική στρατηγική δεν θα επιτρέψουμε σε τυχοδιωκτισμούς να διαταράξουν όσα πετύχαμε».

    Οσον αφορά το Πατριαρχείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου δεν χρειάζεται πιστοποίηση κανενός και δεν μπορεί να αναιρεθεί από κανέναν», ενώ αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Καραμανλή υπογραμμίζει πως «σε τέτοιες στιγμές, η Ελλάδα δεν πρέπει να σιωπά»! Προαναγγέλλει μάλιστα ότι αύριο, στη Λισαβόνα θα θέσει το θέμα στον νέο προεδρεύοντα της Ενωσης, κ. Σόκρατες, όπως θα το θέσει προσεχώς, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες, στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Κύριε πρόεδρε, στην επίσκεψή σας στην Εγνατία Οδό μιλήσατε και για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ησασταν εξαιρετικά επικριτικός για τους χειρισμούς των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό...

    Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, στις σημερινές συνθήκες, οφείλει να χαρακτηρίζεται από δυναμισμό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στατική, άνευρη, φοβική. Η δράση και η προληπτική διπλωματία, οι πρωτοβουλίες και η συνεχής παρουσία είναι απολύτως αναγκαία στοιχεία για την επίτευξη των εθνικών στόχων. Η λογική του αυτόματου πιλότου δεν έχει θέση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι συνταγή αποτυχίας και οδηγεί σε αδιέξοδα, τα οποία είναι ενδεχόμενο να αποδειχθούν ακόμη και επικίνδυνα για τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Δεν επιχαίρω με τις αποτυχίες του κ. Καραμανλή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αντίθετα, ανησυχώ και προβληματίζομαι. Από την πρώτη στιγμή είχα πει στο κ. Καραμανλή ότι θέλουμε να τον βοηθήσουμε στα θέματα αυτά. Η οπτική μας γωνία είναι εντελώς διαφορετική. Ομως, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε η Ελλάδα να χάνει έδαφος, να χάνει ευκαιρίες, να γίνεται ουραγός σε εξελίξεις, να μένει αμήχανη και χωρίς διαπραγματευτική ισχύ.

    Δυστυχώς, έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος έχει επιλέξει να είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων, να μη σχεδιάζει στρατηγικά, να μην παίρνει πρωτοβουλίες. Να αιφνιδιάζεται συνεχώς. Να χάνει συνεχώς ευκαιρίες.

    Ασκείτε δριμεία κριτική στον κ. Καραμανλή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μήπως όμως η κριτική σας έχει προεκλογική στόχευση; Ο κόσμος πιστεύει ότι τη δική σας πολιτική ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση...

    Με την κριτική μας προς την κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής εκφράζουμε την αγωνία μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, που πλήττονται από τους χειρισμούς και τα αδιέξοδα που έχουν σχέση με την απουσία στρατηγικού σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν είναι κριτική τυφλής αντιπολίτευσης και λαϊκισμού, όπως έκανε η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Η δική μας πολιτική εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή.

    Και βλέπουμε, δυστυχώς, μια ελληνική κυβέρνηση που δεν ξέρει, δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν αντιδρά. Δεν μπορεί να δράσει και να προλάβει τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις. Δείχνει ανασφαλής εκεί που η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα και συγκριτικό πλεονέκτημα. Στο πεδίο του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των νομιμοποιημένων θεσμών της διεθνούς Κοινότητας, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας, όπως και στον στρατηγικό χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου και εκεί η χώρα εμφανίζεται απομονωμένη και απούσα από σημαντικές διεργασίες και εξελίξεις.

    Ο κ. Καραμανλής εγκατέλειψε την πετυχημένη πολιτική του Ελσίνκι και τον οδικό χάρτη, τον οποίο διαμορφώσαμε για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τον οποίο διασφαλίζαμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αφησε ανεκμετάλλευτες δύο ιστορικές ευκαιρίες, που εμείς είχαμε δημιουργήσει, τον Δεκέμβρη του 2004 και τον Οκτώβριο του 2005, ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας.

    Δεν αξιοποιήθηκαν οι ημερομηνίες αυτές. Υπήρξε μια ακατανόητη και απαράδεκτη αποσύνδεση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι διμερείς μας σχέσεις εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία ή από τις διαθέσεις διαφόρων μεγάλων κρατών, εντός και εκτός της ΕΕ. Εγώ προσωπικά πήγα στον κ. Καραμανλή προτείνοντας μια νέα εθνική στρατηγική. Αλλά και πάλι, ο κ. Καραμανλής δεν τόλμησε, δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είναι ιστορική η ευθύνη του κ. Καραμανλή.

    Γι αυτό ακριβώς βλέπουμε να παραπαίει η εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε μεταξύ της έντασης και της υποχώρησης κάθε φορά που έχουμε προβλήματα με την Τουρκία ή με τη FYROM ή με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

    Τελικά, ποια ακριβώς είναι η δική σας πολιτική για τα ελληνοτουρκικά;

    Η δική μας στρατηγική παραμένει σταθερή. Θέλουμε τη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Υποστηρίζουμε αυτή την προοπτική, πάντα στη βάση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απέναντι σε όλες τις χώρες-μέλη και σε καθεμία χώρα-μέλος ξεχωριστά. Και βέβαια, απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς αποκλίσεις, χωρίς παρεκκλίσεις. Οφείλει να σεβαστεί τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υποχρέωση για ειρηνικές σχέσεις και καλή γειτονία με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι η Τουρκία οφείλει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα απ την Κύπρο. Στρατεύματα κατοχής δεν έχουν θέση στο έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων, μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο.

    Εμείς πρέπει να αναλάβουμε και πάλι με τη νέα εθνική στρατηγική να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο σιγουριάς και ασφάλειας για τον πολίτη και για τη χώρα μας. Να διαμορφώσουμε μια πορεία, έναν οδικό χάρτη της Τουρκίας, που στο τέλος θα σημάνει την επίλυση σημαντικών ζητημάτων αλλά και ένα απόθεμα, ένα μέρισμα ειρήνης, που σημαίνει σημαντικά ποσά, τα οποία μπορούν πια να μεταφερθούν από την άμυνα στην κοινωνική ανάπτυξη, στην παιδεία, στις υποδομές και τις υπηρεσίες υγείας, στο κράτος πρόνοιας, στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη της περιφέρειας, στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής.

    Θέλω, σε κάθε περίπτωση, να επαναλάβω ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Με τη νέα εθνική στρατηγική δεν θα επιτρέψουμε σε τυχοδιωκτισμούς να διαταράξουν όσα πετύχαμε. Θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, τα δικαιώματά μας, όπως τα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

    Πήγατε χθες στο Πατριαρχείο. Γιατί; Τι συζητήσατε με τον κ. Βαρθολομαίο;

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο περνάει, και πάλι, στιγμές κρίσιμες. Συναντήθηκα χθες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να δηλώσω, με την παρουσία μου, τη στήριξή μας και τη συμπαράστασή μας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη στήριξή μας προς τον Πατριάρχη προσωπικά. Σε τέτοιες στιγμές, η Ελλάδα δεν πρέπει να σιωπά!

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ιδιαίτερη σημασία για όλον τον ορθόδοξο κόσμο, για όλον τον Ελληνισμό. Η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τα δικαιώματά του είναι κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα από αιώνες και από όλους.

    Η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου δεν χρειάζεται την πιστοποίηση κανενός και δεν μπορεί να αναιρεθεί από κανέναν. Αύριο θα συναντηθώ, στην Λισαβόνα, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, τον κ. Σόκρατες, ο οποίος θα προεδρεύει της ΕΕ τους επόμενους 6 μήνες. Θα θέσω το θέμα στον Πορτογάλο πρωθυπουργό και την προεδρία της ΕΕ με έμφαση και ξεκάθαρο τρόπο. Το θέμα του Πατριαρχείου θα το θέσω και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε το θέμα να συζητηθεί ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα δικαιώματά του αφορούν άμεσα και την ΕΕ. Αυτό η Ελλάδα πρέπει να το τονίζει με έμφαση σε κάθε ευκαιρία.

    Τα δίκαια αιτήματα του Πατριαρχείου, ας μην το ξεχνάμε, είναι ενταγμένα στις ενταξιακές υποχρεώσεις της Τουρκίας. Υποχρεώσεις απέναντι στις θρησκευτικές μειονότητες και στις αλλαγές που χρειάζονται για τις θρησκευτικές ελευθερίες, δηλαδή την εμπέδωση του σεβασμού του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Σχολής της Χάλκης, των ιδιοκτησιών που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, που πρέπει να αποδοθούν σε αυτό απ την τουρκική κυβέρνηση. Αυτή τη στήριξη υποσχέθηκα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αυτή τη μάχη δίνω και θα δίνω σε κάθε επίπεδο και με όλες μου τις δυνάμεις.

    ΘΕΑΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    Ακόμη και βέτο, αν χρειαστεί για το Σκοπιανό

    Στη Βεργίνα μιλήσατε για τη FYROM. Και σε αυτό το θέμα κατηγορείτε τον πρωθυπουργό για την πολιτική που ακολουθεί. Τι του καταλογίζετε;

    Από τη στιγμή της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας, δεν υπήρξε καμία σοβαρή κίνηση από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του στο θέμα των Σκοπίων. Είναι ένας απλός παρατηρητής σε ένα θέμα τόσο σημαντικό για τον ελληνικό λαό. Και γινόμαστε μάρτυρες αλλεπάλληλων αιφνιδιασμών της κυβέρνησης, με τραγικό αποκορύφωμα την αναγνώριση της FYROM από τις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2004. Μια πικρή στιγμή για την ελληνική διπλωματία, η οποία άλλαξε, αναμφισβήτητα, τους συσχετισμούς σε βάρος των συμφερόντων μας.

    Από τον κ. Καραμανλή ακούμε μόνο ανέξοδους «παλικαρισμούς» για το εσωκομματικό του ακροατήριο. Αλλά απόλυτη σιωπή εκεί που χρειάζεται να μιλήσει και να ορθώσει το ανάστημά του ο Ελληνας πρωθυπουργός: στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    Εχασε ευκαιρίες ο κ. Καραμανλής και επέτρεψε τη σημερινή αδιαλλαξία των Σκοπίων. Η πικρή αλήθεια, σήμερα, είναι ότι η διαπραγματευτική αφετηρία της Ελλάδας είναι δυσμενέστερη από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν. Και γι αυτό ευθύνονται αποκλειστικά ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.

    Η ΠΓΔΜ οφείλει να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της -απέναντι στη Διεθνή Κοινότητα, απέναντι στην ΕΕ και βεβαίως απέναντι στην Ελλάδα. Αυτό τονίζουμε προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, όπως και προς όλους τους συνομιλητές μας -ξεκάθαρα και με κάθε αυστηρότητα.

    Θεωρούμε αδιανόητη πράξη την εμμονή των Σκοπίων σε αλυτρωτικές προκλήσεις. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο εθνικισμός δεν αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμβουλος για την επίλυση προβλημάτων.Θεωρούμε αδιανόητο να μην τηρηθεί η υποχρέωση των Σκοπίων για μια αμοιβαίως αποδεκτή ονομασία για κάθε διεθνή χρήση.

    Είναι το ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί και πάλι, ως κυβέρνηση, με τις σωστές κινήσεις, τις έγκαιρες και διαρκείς πρωτοβουλίες, να επανορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Οπως και παλαιότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλήθη να δώσει λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την κυβερνητική θητεία της ΝΔ την περίοδο 1990-1993.

    Αυτή η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί σωστά και να διευθετήσει το θέμα προς όφελος των συμφερόντων της Ελλάδας, μας αναγκάζει, εδώ που φτάσαμε, να σκεφτόμαστε ακόμη και το βέτο. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παραιτηθεί από διαπραγματευτικά δικαιώματά της, όπως έχει κάνει ο κ. Καραμανλής, αμαχητί, στο πρόσφατο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το ΒΗΜΑ onLine - ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    Νικολαρόπουλος, ενώ αντίστοιχο ρόλο στο πολιτικό γραφείο έχει ο κ. ... η στενή του συνεργάτις επί

    χρόνια κυρία Μαρία Ματθαίου και οι σύμβουλοι κυρία ...
    tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14345&m=A22&aa=1 - 28k - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες σελίδες




    Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    Κι όταν έπεσε το φως

    ο Μανώλης ο "σοφός"

    το κρυφτό αρχίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ...| ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΡΔΟΣ | ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

    Η οικονομική πολιτική της επόμενης 4ετίας
    Το νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής περιγράφει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο «Κέρδος», παραμονή του 7ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θεωρείται σταθμός όχι μόνο για τον απολογισμό της πρώτης 4ετίας αλλά και για τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και κοινωνικού κράτους που επιβάλλει η επόμενη ημέρα.
    Προαναγγέλλει:
    - Την αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με το κράτος να ελέγχει κάτω από το 50%.
    - Τη διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ.
    - Την προώθηση των τριετών προϋπολογισμών.

    Θεωρεί ότι:
    - Δεν έχει ολοκληρώσει την αποστολή του στο υπουργείο Οικονομίας.
    - Η στήριξη του κ. Κ. Καραμανλή προς το πρόσωπό του ήταν αρκετή στην υπόθεση των ομολόγων, αποφεύγοντας όμως να μιλήσει για ανάλογη στάση συναδέλφων του.
    - Ο όρος «κανακάρης» είναι χαριτωμένος για τον κ. Παπανδρέου.
    - Εχει στοχοποιηθεί από το ΠαΣοΚ το οποίο έχει επιστρατεύσει πράκτορες «Κλουζό».

    Συνέντευξη στον Γιώργο Β. Σταματόπουλο

    Σας είδαμε κ. Υπουργέ στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αλ Γκορ εδώ στην Αθήνα. Φανήκατε αρκετά εντυπωσιασμένος από τη διάλεξή του για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Δεν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση η μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα;
    Αυτή η καταστροφή της Πάρνηθας είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, όπως και κάθε καταστροφή, και οπωσδήποτε συνδέεται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του περιβάλλοντος νομίζω ότι πρέπει να το δούμε στη σωστή του διάσταση.
    Κατά πρώτο λόγο είναι παγκόσμιο. Είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιου συντονισμού των προσπαθειών όλων των χωρών για να περιορίσουμε κυρίως τις εκπομπές των αερίων αλλά και άλλες δραστηριότητες που συντελούν στην άνοδο της θερμοκρασίας, στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
    Ο,τι να κάνει η κάθε χώρα, ό,τι και να κάνει η Ευρώπη, που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφέρεια του πλανήτη, εάν δεν υπάρχει παγκόσμιος συντονισμός που να εμπλέκει όλους - και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία - πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε.
    Γι' αυτό, στη συζήτηση που ακολούθησε στην πρώτη παρουσίαση που έκανε ο κ. Αλ Γκορ στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», του έθεσα το ερώτημα, αν θα πρέπει τον συντονισμό να τον ενισχύσουμε με έναν παγκόσμιο οργανισμό για το περιβάλλον.
    Βεβαίως, αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρξει κατ' αρχήν η πολιτική απόφαση. Δηλαδή, ότι οι μεγάλες χώρες, όπως αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα Ηνωμένα Εθνη ή άλλους Οργανισμούς για τη διατήρηση της ειρήνης ή για την ανάπτυξη - όπως είναι η Διεθνής Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - να έχουν την πολιτική βούληση να δημιουργήσουν έναν Παγκόσμιο Οργανισμό για το Περιβάλλον, που όχι απλώς να συντονίζει τις προσπάθειες αλλά και να ελέγχει το κατά πόσο οι χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν. Διότι εκεί είναι το πρόβλημα.
    Δύο από τα μεγάλα μειονεκτήματα της Συμφωνίας του Κιότο είναι ότι αποτελεί μια μερική συμφωνία - δηλαδή, δεν εμπλέκει τους πάντες - και ότι βασίζεται πάρα πολύ στη φιλοτιμία των συμμετεχόντων, δηλαδή δεν υπάρχει ένας μηχανισμός δεσμεύσεων, ελέγχου και κυρώσεων.

    Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα δέντρο
    Είχαμε το περιθώριο να χάσουμε μια Πάρνηθα;
    Οχι, δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε μια Πάρνηθα. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα δέντρο. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της πυρκαγιάς, είναι και τα αίτια που την προκαλούν, δηλαδή αν είναι θέμα εμπρησμού. Και είναι και το πρόβλημα του τι κάνεις μετά για να διασφαλίσεις ότι η φύση εκεί θα αναγεννηθεί, έστω και αργά, όπως αναγεννιέται η φύση. Διότι, πυρκαγιές στα δάση υπάρχουν από αιώνες.
    Το πρόβλημα είναι ότι με την οικιστική εξάπλωση που γίνεται και με την οικονομική ανάπτυξη, όλο και πιο πολύ περιορίζεται ο ζωτικός χώρος για τη φύση.

    Πάντως πρέπει να δίδαξε η συγκεκριμένη περιπέτεια την κυβέρνηση
    Κάθε εμπειρία διδάσκει. Αυτό που προέχει είναι να φροντίσουμε να υπάρξει πλήρης αναδάσωση και πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος, έστω κι αν αυτό ξέρουμε ότι θα πάρει χρόνια.

    Περί εκλογών
    Είστε από τους θιασώτες της άποψης ότι δεν ωφελεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που βιώνουμε και που έγινε εμφανής από την πρόσφατη αντιπαράθεση στη Βουλή. Μπορεί να έπονται οι εκλογές του προϋπολογισμού;
    Ναι μπορεί. Πολλές φορές έπονται οι εκλογές του προϋπολογισμού, δεν υπάρχει τίποτε που να συνδέει μηχανιστικά τον προϋπολογισμό με τις εκλογές.

    Και η τρέχουσα συγκυρία;
    Και η συντρέχουσα συγκυρία. Ο κίνδυνος για την οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δεν είναι αν έπονται ή όχι οι εκλογές του προϋπολογισμού, άλλωστε και από το Σύνταγμα δεν συνδέονται αυτά τα δύο. Κάθε προεκλογική περίοδος ενέχει κινδύνους. Πρώτα απ' όλα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα χαλαρότητας και παροχολογίας, το οποίο είναι επικίνδυνο. Να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που να ευνοεί ακόμη και υπερβολικά αιτήματα κοινωνικά, να υπάρχουν κοινωνικές πιέσεις που θα αναστατώσουν την οικονομία.
    Εδώ είναι μεγάλη η ευθύνη της αντιπολίτευσης. Διότι η κυβέρνηση κυβερνά. Παίρνει πρωτοβουλίες. Προσφάτως προχώρησε στην αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ. Σημαντικά νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή. Το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα προχωρά, αλλά έχουμε μια αντιπολίτευση, η οποία είναι εντελώς αρνητική.
    Ηταν και παλαιότερα αρνητική, αλλά τώρα είναι με ένα διαφορετικό τρόπο, προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα σκανδαλολογίας, το οποίο πολλές φορές γυρίζει και μπούμερανγκ στην αντιπολίτευση, γιατί, όταν έχει κυβερνήσει τόσα πολλά χρόνια, είναι λογικό και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε αυτά τα ζητήματα. Και αρνείται να συζητήσει για τα προβλήματα του μέλλοντος.

    Αρα όσο το δυνατό νωρίτερα τόσο καλύτερα; Αυτό λέει ο κ. Παπανδρέου
    Δεν θα το έλεγα αυτό. Αυτό το λέει ο κ. Παπανδρέου, αλλά το λέει για δικούς του λόγους, κυρίως για να κρατάει συσπειρωμένο το κόμμα του. Διότι, ο κ. Παπανδρέου είναι γνωστό ότι έχει προβλήματα εσωτερικά στο κόμμα του.
    Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι - γιατί το πολιτικό κλίμα δεν είναι ζήτημα μόνο της κυβέρνησης - να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο. Οι εκλογές θα έρθουν στην ώρα τους, όποτε κρίνει ο Πρωθυπουργός. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

    Ολοι οι προϋπολογισμοί είναι δύσκολοι
    Πολλοί λένε ότι θα είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός αυτός που έρχεται. Το συμμερίζεστε;
    Ολοι οι προϋπολογισμοί είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει εύκολος προϋπολογισμός. Κάναμε τεράστια βήματα τα τελευταία 3,5 χρόνια με πολύ δύσκολους προϋπολογισμούς. Δεν ήταν εύκολοι οι προϋπολογισμοί ούτε του 2005, ούτε του 2006, ούτε του 2007. Και ο επόμενος θα είναι δύσκολος προϋπολογισμός, διότι ακόμη πρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα για να φτάσουμε στην πλήρη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Λέγεται ότι ήδη στο 1ο εξάμηνο πολλά υπουργεία είχαν πάψει να έχουν κονδύλια…
    Οχι, ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Πάντα είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δύσκολη και πρέπει κανείς να την παρακολουθεί και την παρακολουθούμε.
    Αλλά είναι δύσκολο πάντα, διότι υπάρχει μια νοοτροπία που όλα τα περιμένουμε από το κράτος, είναι διαδεδομένη αυτή η νοοτροπία. Υπάρχει μια νοοτροπία ότι τα Υπουργεία διαχωρίζονται στα Υπουργεία που ξοδεύουν χρήματα και στο Υπουργείο Οικονομικών. Κάτι που δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας, ούτε βεβαίως της σημερινής κυβέρνησης. Είναι ένα θέμα γενικότερο, υπάρχει σε όλες τις χώρες.
    Εμένα ο ρόλος μου είναι να λειτουργώ και ως συντονιστής της οικονομικής πολιτικής, που είναι ένας βασικός ρόλος του υπουργείου Οικονομίας αλλά και ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των φορολογουμένων και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

    Αρα γι' αυτό μπορεί μερικές φορές να είστε κακός με τους Υπουργούς
    Κακός δεν είμαι, αλλά ο ρόλος μου είναι να λέω πιο πολλές φορές όχι, από ό,τι αρέσει στους άλλους Υπουργούς.

    Κάποιοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση στην προεκλογική περίοδο θα «παίξει» με δύο βασικά χαρτιά: Την οικονομία και τα δημόσια έργα. Ισχύει κάτι τέτοιο κ. Υπουργέ;
    Η κυβέρνηση έχει πολλά ατού. Το κυριότερο ίσως πλεονέκτημα είναι ότι η κυβέρνηση έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό κι έχει αυξημένη αξιοπιστία.

    Αλήθεια στην οικονομία ή γενικώς;
    Γενικότερα. Στην οικονομία πιστεύω ότι επέδειξε εκτός από αξιοπιστία και αυξημένη αποτελεσματικότητα. Και αυτό φαίνεται από το πώς διαψεύστηκαν όλες οι προβλέψεις που γίνονταν, σε μια δύσκολη περίοδο, κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απ' όλους - από την αντιπολίτευση, ακόμη και από άλλους παράγοντες.
    Φαίνεται αυτό στον δείκτη του οικονομικού κλίματος, που από τα μέσα του 2005 και μετά είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι τα πράγματα λειτούργησαν. Και φαίνεται φυσικά και στα αντικειμενικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία είναι πολύ καλύτερα και από τις δικές μου προσδοκίες.
    Δεν σας κρύβω ότι και εμένα, στο τέλος του 2004, όταν άρχισα να διαπιστώνω το μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο δεν ήταν γνωστό, κάποια στιγμή με έπιασαν μαύρες σκέψεις.
    Αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου σταθήκαμε ψύχραιμοι, ο Πρωθυπουργός μας στήριξε σε όλη αυτή την προσπάθεια και πιστεύω ότι μετά από τρία χρόνια από τον προϋπολογισμό του 2005, δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι εξελίξεις μας έχουν δικαιώσει.


    Θα συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή
    Το οικονομικό μίγμα της επόμενης τετραετίας ποιο πρέπει να είναι;
    Το μήνυμα της επόμενης τετραετίας δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά σε σχέση με το έως τώρα μήνυμα, αλλά θα αλλάξουν πράγματα. Κατ' αρχάς πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή και πρέπει να πάμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ως το 2010, όπως έχουμε δεσμευτεί όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.
    Αυτό φαίνεται δύσκολο και είναι δύσκολο, αλλά είναι σαφώς λιγότερο δύσκολο σε σχέση με ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα κάναμε μέσα σε 2,5 - 3 χρόνια μια δημοσιονομική προσαρμογή που ξεπερνούσε το 1,5% τον χρόνο σε σχέση με το ΑΕΠ, τώρα θα έχουμε να κάνουμε περίπου το μισό, αν όχι και κάτω από το μισό κάθε χρόνο.
    Αυτό είναι εφικτό και πρέπει να το συνεχίσουμε, με έμφαση βεβαίως σε δύο πράγματα: Πρώτον, στον περαιτέρω περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να αναπτύσσεται ο δημόσιος τομέας με τους ρυθμούς του ιδιωτικού.
    Το δεύτερο είναι με την ένταση και τη μεγαλύτερη ακόμη αποτελεσματικότητα της προσπάθειας που έχουμε κάνει για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Σημαντικές οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση
    Στη Δημόσια Διοίκηση έγιναν τα βήματα που θα σας διευκόλυναν σε κάτι τέτοιο;
    Εχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά αυτό που μένει να γίνει - το οποίο δεν είναι θέμα της κυβέρνησης μόνο, είναι ευρύτερο - είναι αλλαγή νοοτροπίας στη Δημόσια Διοίκηση.

    Δεν έγιναν όμως βήματα στη μείωση των υπουργείων. Εσείς πόσα υπουργεία θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν;
    Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα αυτό το θέμα. Αυτό που ξέρω και που προετοιμάζει η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος προγραμματισμός των δημοσίων δαπανών για να προχωρήσουμε στη λογική τριετών προϋπολογισμών στη βάση πολιτικών κι όχι στη βάση των ιστορικών δαπανών που γίνονται.
    Η καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, όπως για παράδειγμα με το Ταμείο Ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής - το Ταμείο για τη φτώχεια όπως λέγεται - ώστε να έχουμε στοχευμένες παρεμβάσεις και η τρίτη πρωτοβουλία έχει να κάνει με την ενοποίηση των δαπανών και των εσόδων του προϋπολογισμού με την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό. Γιατί, υπάρχει κι αυτό το θέμα με τους ειδικούς λογαριασμούς, στο οποίο έγιναν κάποια βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα.

    Το σκάνδαλο των ομολόγων
    Στην υπόθεση των ομολόγων, εκτός του πολιτικού και του ποινικού, αναδείχθηκε ένα ακόμη σκέλος: Των στελεχών που απαρτίζουν τον κρατικό μηχανισμό. Διδαχθήκατε κάτι σε σχέση με το ποιοι πρέπει τελικά να απαρτίζουν τέτοιες θέσεις;
    Το μάθημα απ' αυτή την υπόθεση είναι ότι είναι καλή η αυτονομία των Ταμείων, όπως και των άλλων φορέων που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, αλλά πρέπει το πλαίσιο λειτουργίας όλων αυτών των φορέων να είναι αυστηρό.

    Και στην επιλογή των προσώπων λέτε…
    Και όχι μόνο στην επιλογή των προσώπων αλλά και στους βαθμούς ελευθερίας που έχουν τα πρόσωπα.

    Κάποτε κατηγορούσατε το ΠαΣοΚ, ότι δηλαδή βάζει κομματικά στελέχη σε τέτοιες θέσεις. Το είδαμε όμως και πάλι.
    Το θέμα δεν είναι αν είναι κομματικό ή όχι το στέλεχος, το θέμα είναι αν έχει κομματική νοοτροπία ή όχι και το θέμα είναι αν έχει και τις ικανότητες να κάνει τη δουλειά, την οποία καλείται να κάνει. Γιατί, και οι Υπουργοί είναι κομματικά στελέχη, είναι εκλεγμένοι, αλλά ασφαλώς πρέπει να λειτουργεί και η αξιοκρατία πάνω από την κομματοκρατία.
    Αλλά υπάρχουν εμπεδωμένες νοοτροπίες και υπάρχουν και θεσμικές αδυναμίες. Εδώ αποδείχθηκε ότι υπήρχε και μεγάλη θεσμική αδυναμία. Δηλαδή, ουδείς είχε την αρμοδιότητα για να ελέγχει τις επενδύσεις που γίνονταν σε ομόλογα και ουδείς ήλεγχε τις επενδύσεις που γίνονταν σε ομόλογα. Οπως, ουδείς ήλεγχε ουσιαστικά και τις επενδύσεις που γίνονταν σε μετοχές επί πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου, παρ' όλο ότι υπήρχε η αρμοδιότητα.
    Οσον αφορά το θεσμικό, πήραμε τα μαθήματα. Φέραμε και ψηφίσαμε ένα καινούριο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο και την επιλογή των Διοικήσεων την κάνει πιο αξιοκρατική και βάζει περιορισμούς στις επενδυτικές επιλογές και στους βαθμούς ελευθερίας που έχουν τα Ταμεία. Αυστηρούς περιορισμούς και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να επανέλθουν και τα Ταμεία που έχουν ξεπεράσει τα επενδυτικά τους όρια όσον αφορά τις μετοχές και τις υπόλοιπες τοποθετήσεις στο 23%. Πιστεύω ότι αυτό θα λειτουργήσει καλά και θα λειτουργήσει σαφώς πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το παρελθόν.
    Επίσης ζητήσαμε από τα Ταμεία να συντάσσουν τις λογιστικές τους καταστάσεις έγκαιρα και να συμπεριφέρονται σαν καλά διοικούμενοι Οργανισμοί. Γιατί, όπου υπάρχει αδιαφάνεια, υπάρχουν πάντα τα περιθώρια για να γίνονται αυτά που είδαμε. Τώρα, για το άλλο θέμα, υπάρχει ένα θέμα προσωπικών ευθυνών όσων έχουν εμπλακεί. Αυτό το θέμα το διερευνά η Δικαιοσύνη.

    Αλλά είναι πολλοί οι πενήντα κύριε Υπουργέ
    Αυτά τα κρίνει η Δικαιοσύνη.

    Νιώσατε κάποια στιγμή ότι αδικείσθε από την κριτική που σας έκανε ο κ. Παπανδρέου;
    Ο κ. Παπανδρέου με έχει στοχοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Από την ώρα που διαπίστωσε το ΠαΣοΚ την πολιτική ζημιά που του έκανε η αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας, εγώ βρίσκομαι προσωπικά στο στόχαστρο του κ. Παπανδρέου και πάρα πολλών στελεχών του ΠαΣοΚ. Πιστεύω ότι είναι κεντρική επιλογή του ΠαΣοΚ η στοχοποίησή μου. Υπάρχει σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε κακόβουλα και συκοφαντικά υπονοούμενα και ισχυρισμούς.

    Μήπως σας ωφελεί τελικά. Γιατί είδαμε ότι η δημοτικότητά σας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να είναι αρκετά υψηλή.
    Κοιτάξτε, σε κανέναν δεν του αρέσει να είναι στοχοποιημένος. Αλλά δεν πρόκειται εγώ να πτοηθώ, όσον αφορά τις πολιτικές μου πρωτοβουλίες. Ούτε από τις επιθέσεις και τις ύβρεις του κ. Παπανδρέου ούτε από τα γελοία υπονοούμενα των διάφορων επίδοξων Κλουζό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ έχω μπει στην πολιτική για να κάνω ένα συγκεκριμένο έργο, έχω όραμα για την οικονομία και για τη χώρα. Αυτό το όραμα μου έχουν δώσει τη δυνατότητα ο Πρωθυπουργός και ο λαός που με τιμά με την ψήφο του να το υλοποιώ αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Τώρα, αν αυτό ενοχλεί το ΠαΣοΚ, είναι πρόβλημά τους.

    Καθόλου βαρύ το «κανακάρης»
    Μήπως το «κανακάρης» ήταν λίγο βαρύ;
    Οχι, δεν ήταν καθόλου βαρύ. Το «κανακάρης» είναι ένας χαριτωμένος πολιτικός χαρακτηρισμός, σε αντίθεση με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το ΠαΣοΚ.

    Βλέπουμε από την άλλη πλευρά το ΠαΣοΚ αποφασισμένο να κάνει τη δική του απογραφή. Το έχετε ακούσει, φανταζόμαστε. Σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση ποια θα ήταν η θέση σας;
    Νομίζω ότι είναι δικαίωμα κάθε κυβέρνησης, κάθε νέας κυβέρνησης να πει στον ελληνικό λαό τι έχει παραλάβει. Αυτό έκανε και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα προτιμούσαμε κι εμείς αυτά που αποκαλύφθηκαν από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ήταν λιγότερο δυσάρεστα για τη χώρα. Αλλά όταν είναι κακή η κατάσταση την οποία άφησες πίσω σου, δεν μπορείς μετά να τα βάζεις ούτε με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης γιατί δήθεν δέχθηκαν αυτά τα στοιχεία τα καινούργια ή με την επόμενη κυβέρνηση, η οποία είπε «να, αυτά παρέλαβα». Αυτό είναι αυτονόητο. Εάν το ΠαΣοΚ κερδίσει τις εκλογές, ας κάνει όσες απογραφές θέλει.

    Θεωρείτε αρκετή τη στήριξη που είχατε από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης στο πρόσωπό σας;
    Υπήρχε η στήριξη του Πρωθυπουργού και των πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα την έλλειψη στήριξης.

    Βλέπουμε δύο πρόσωπα, τον κ. Νικολά Σαρκοζί και τον κ. Γκόρντον Μπράουν, ν' ανατρέπουν κάτι που θεωρείτο πολιτικό αξίωμα: Οτι δηλαδή οι υπουργοί Οικονομίας είναι πρόσωπα δυσάρεστα στους πολίτες. Το ανέτρεψαν. Πώς το βλέπετε;
    Κάθε πολιτικός έχει τη δική του πορεία, τις δικές του επιρροές και τις δικές του φιλοδοξίες. Γενικά, εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάνω ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Πιστεύω ότι ακόμη έχω να προσφέρω σε αυτό το Υπουργείο.

    Δεν θεωρείτε δηλαδή ότι έχει τελειώσει η αποστολή σας;
    Θεωρώ ότι θα έχει τελειώσει η αποστολή μου σε πρώτη φάση όταν πετύχουμε τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όταν γίνουν και κάποιες άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρώ κεντρικές όσον αφορά την πρόοδο της οικονομίας. Ασφαλώς κανείς δεν θέλει να μείνει για πάντα σε συγκεκριμένο Υπουργείο, αλλά ξέρετε, εγώ δεν μπήκα στην πολιτική επιδιώκοντας αξιώματα. Μπήκα στην πολιτική επιδιώκοντας να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτή τη στάση ζωής αν θέλετε απέναντι στην πολιτική συνεχίζω και την έχω. Δεν είμαι ούτε υπερφίαλος ούτε υπερτιμώ τις δυνατότητές μου.

    Προφανώς ο κεντρικός ρόλος που έχετε και όπως τον περιγράψατε προηγουμένως ως συντονιστικό, ίσως δημιούργησε και αρκετούς εσωκομματικούς εχθρούς.
    Σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς υπάρχουν οι ανταγωνισμοί, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

    Στο θέμα της επόμενης ημέρας τώρα: Ποια θεωρείτε μακρινή μεταρρύθμιση, η οποία όμως αποτελεί ζητούμενο για τις σύγχρονες κοινωνίες;
    Κοιτάξτε, είναι το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να δει κανείς. Να κάνουμε την οικονομία ακόμα πιο ανταγωνιστική, να κάνουμε τις αγορές να λειτουργούν ακόμα πιο ελεύθερα και να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους επενδυτές. Γιατί η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό.
    Η δεύτερη μεταρρύθμιση είναι η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους. Δεν είναι μόνο η Δημόσια Διοίκηση, είναι και το κοινωνικό κράτος, το οποίο ξοδεύει αρκετά λεφτά, ξοδεύει σε σχέση με το εισόδημά μας περίπου όσα ξοδεύουν και άλλα πιο προηγμένα από μας κράτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν έχουμε αποτελεσματικότητα στις κοινωνικές δαπάνες.

    Εννοείτε υγεία και κοινωνική ασφάλιση;
    Εννοώ κυρίως τη στήριξη των φτωχών νοικοκυριών, αυτών που για διάφορους λόγους έχουν μειωμένες δυνατότητες να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της χώρας. Γι' αυτό κι έχω δώσει πολύ μεγάλη σημασία στη δημιουργία αυτού του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί τα επόμενα χρόνια γενναιόδωρα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα χρηματοδοτεί δαπάνες στοχευμένες σε αυτούς που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας. Αυτό είναι το κλειδί, όχι να κάνει απλώς δαπάνες.
    Η τρίτη μεταρρύθμιση που πρέπει να κάνουμε, η οποία είναι πιο μακρόπνοη και βέβαια και πολύ πιο δύσκολη, είναι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Εκεί δεν πιστεύω ότι μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Θα πετύχουμε τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού με διαδοχικές προσεγγίσεις. Θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα βήματα αυτών των διαδοχικών προσεγγίσεων. Και για να γίνουν αυτά τα πρώτα βήματα, θα πρέπει να τελεσφορήσει και ο κοινωνικός και ο πολιτικός διάλογος που προσπαθούμε να προωθήσουμε στη χώρα.
    Δυστυχώς και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η οποία με οποιοδήποτε πρόσχημα αποχωρεί από οποιαδήποτε συναινετική διαδικασία ή διαδικασία διαλόγου - δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα.


    Η αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
    Στον ΟΤΕ το είδαμε. Θα προχωρήσει πριν τις εκλογές και η αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
    Στον ΟΤΕ έγινε, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το τελευταίο βήμα για τον ΟΤΕ, αλλά έγινε. Εγινε μ' έναν τρόπο, ο οποίος αφήνει τις επιλογές της επόμενης κυβέρνησης σχετικά ανοιχτές. Δηλαδή αν υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον και εθνικά χρήσιμο ενδιαφέρον από κάποιον στρατηγικό εταίρο, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε αυτή την επιλογή. Εάν επικρατήσει η άποψη ότι ο ΟΤΕ πρέπει να πάει σε κάποιο υπόδειγμα τύπου Εθνικής, πλήρους αποκρατικοποίησης με καλό management αλλά με πολυμετοχική σύνθεση, θα είναι κι αυτό μια επιλογή.
    Ακούω ότι αυτή η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ δεν ήταν τίποτα. Ηταν σημαντική, γιατί ήταν και το τι προηγήθηκε. Η μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ, η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, ήταν διαρθρωτική η αλλαγή για τον Οργανισμό, έχουμε τώρα έναν πολύ πιο ισχυρό ΟΤΕ. Γι' αυτό και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η αποκρατικοποίηση. Και αντίστοιχα, και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αν μειώσει το ποσοστό του το κράτος κάτω από το 50%, παύουμε πια να μιλάμε για κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Θα είναι ένας ιδιωτικός πολυμετοχικός Οργανισμός εξειδικευμένος στα δάνεια για μικρούς αποταμιευτές, για καταναλωτές μεσαίων εισοδημάτων και θα παίξει έναν εξειδικευμένο ρόλο και στον ανταγωνισμό του τραπεζικού συστήματος. Αυτά είναι σημαντικές αλλαγές.
    Αλλά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τελειώνουμε τώρα με τις αποκρατικοποιήσεις στο τραπεζικό σύστημα. Από εδώ κι εμπρός οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα θα έχουν να κάνουν με ιδιωτικές αποφάσεις κι όχι με αποφάσεις της κυβέρνησης. Τα επόμενα μέτρα των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να είναι σε άλλους τομείς.

    Οπως;
    Στην ενέργεια, στις υποδομές, μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εκεί θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση.

    Τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια, αυτά εννοείτε;
    Δεν εννοώ κατ' ανάγκη συγκεκριμένες εταιρείες, γιατί αυτά είναι θέματα πολιτικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Αλλά είναι σαφής η κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι μονόδρομος, η εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών στις υποδομές - στα λιμάνια, στα αεροδρόμια - είναι κι αυτό μονόδρομος, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας, στις καλύτερες υποδομές. Αυτά θα προχωρήσουν, όπως προχώρησαν μέχρι τώρα οι αποκρατικοποιήσεις. Με καλό σχεδιασμό, με καλή προετοιμασία της κοινής γνώμης, με διάλογο, δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν.

    Φέρατε ως παράδειγμα την Εθνική. Πού βλέπετε το ποσοστό του κράτους στον ΟΤΕ;
    Κοιτάξτε, το να μιλήσει κανείς για συγκεκριμένα ποσοστά είναι πρόωρο. Αυτό που έχει σημασία είναι ο ΟΤΕ ν' αποκτήσει νοοτροπία ιδιωτικής επιχείρησης που λειτουργεί μέσα σ' ένα πολύ ανταγωνιστικό πια περιβάλλον, που έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτείται για να κάνει τις επενδύσεις που χρειάζεται, να συντηρεί το δίκτυό του και να εξυπηρετεί τον Ελληνα πολίτη, αυτό είναι το ζητούμενο. Και βέβαια να παίξει και τον όποιο ρόλο παίζει στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Κέρδος 5/7/2007 07:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 10.04

    Αττική Οδός = άλλο ένα έργο-δώρο των Σημίτη-Λαλιώτη στο Μπόμπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ . ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ.

    ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΙΥΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω φιλτατοι και παλι θα συμφωνησω μετα του αγαπητου κ.babis.

    Ετσι ειναι φιλτατε ,ο παπακωνσταντινου διορισε την γυναικα του .."απουσιολογο" σε καμμια δεκαρια ΟΕΚ..
    Αν και αυτη διδασκε κιολας καμμια δεκαρια ειδικοτητες ..

    Και τι θελει η .."δεξια" η κυβερνηση της Ν.Δ του κ.Καραμανλη ,οπως θαλεγε και το ιδιο το μπραβογιοργο???

    Θελει να καταργησει και τους "απουσιολογους" στα ΟΕΚ!!!

    Αν ειναι δυνατον!!

    Συμφωνω φιλτατε κ.babis.
    Τετοιο εγκλημα φιλτατε δεν δυναμεθα να επιτρεψομεν..

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βλεπω κατι πασοκοσκυλαιους να επιτιθενται κατα του βουλετη Μανωλη με εντελως απρεπεις εκφρασεις..Γομαροφατσα κλπ ..τετοια.

    Εντρεπομαι δια το ποιον τους.

    Η Ν.Δ θα σταθει σε επιπεδο.
    Δεν θα ονομασει αγριογουρουνο το κητος το παγκαλο,δεν θα ονομασει χιμπατζη το βενιζελο,δεν θα ονομασει "κ.Μαικλ Τζακσον" την διαμαντοπουλου,δεν θα ονομασει αφισκιο αυτο το σκανδαλιδη,και ουτε βεβαια θα ασχοληθει με αυτη τη μεγαιρα το βασω παπανδρεου..

    Θα κρατησει ενα ευγενες επιπεδο ,φιλτατε κ.babis..

    Αλλα γιατι οι πασοκοσκυλαιοι γουρουνιζουν ολοι τους?
    Στη καλυτερη περιπτωση σκυλιζουν..
    και αυτο φυσικο ειναι σκυλια ειναι ,αλλα πως κολλησανε και τα χαρακτηριστικα και αλλων (συμπαθων κατα τα αλλα) τετραποδων ζωων?

    Απορια φιλτατε και σορυ δηλαδη.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 12:43
    συμπέρασμα:

    πηγαίνετε από τα μονοπάτια για να μην πλουτίσει ο μπόμπολας

    περπατάτε ξυπόλιτοι για να μην πλουτίζουν τα εργοστάσια παπουτσιών- καλτσών.

    Γιαυτό ρε δεν κάνει έργα ο κωστάκης και κοιμάτε όλη μερα; για να μην τρώνε οι εργολάβοι; ωραίο κόλπο

    ρε είσαστε για λύπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. που βρεθήκανε τα λεφτά ρε ζώα για δημόσια έργα μετά την τριετία μητσοτάκη;

    "ούτε για τους μισθούς και τις συντάξεις" δεν έχουμε αφήσει λεφτά έλεγε ο μάνος.

    ο λαός έπρεπε να χρηματοδοτήσει τα έργα και τα ευρωπαίκά κονδύλια

    τα οποία δεν ήρθαν με αυτόματο πιλότο.
    υπήρχε συνεχής διεκδίκηση

    αυτό που κάνει και ο κωστάκης τώρα, που πάει στη ραφίνα και παίζει ρακέτες.

    ξυπνάτε όρνια. ξεφτιλιστήκατε τελίως, δεν σας πιστεύει πια κανείς.
    σταματήστε τα παραμυθάκια για μικρά παιδιά.
    πέρασε η μπογιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 1.28 - 1.33

    είναι ότι περίσσεψε από το ξάφρισμα των ΚΠΣ από τους συντρόφους

    το αυθαίρετο συμπέρασμά σου δείχνει και πόσο πασόκος είσαι

    το έργο θα μπορούσε (όπως και το αεροδρόμιο άλλωστε) να έχει κοστίσει πολύ λιγότερα χρήματα και να μην πληρώνεις 2.70 σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΝΙΚΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟ

    1.Ευγε στους συντακτες , σημερα ηλθαν με το ονομα, οποτε και η ειδηση εδεσε και εμεις ξερουμε τι μας γινεται.
    2. Ευγε στον Εισαγγελεα. Οι δικα-
    στικοι γνωριζουν καλα οτι η Κυβερ-
    νηση του Κωστα Καραμανλη δεν κλει-
    νει συμβολαια με "κοινωνικους
    αγωνιστες" οπως γινοτανε στο
    παρελθον (Θεοφανοπουλος, Ανδρου-
    λιδακης,Ταρασουλεας) για να τους
    κλεινει το στομα . Τωρα κανουν την
    δουλεια τους.Η γραμμη ειναι μηδε-
    νικη ανοχη , ολα στο φως , ολα τα
    λαμογια στο Μαλανδρινο, οχι με
    2-3 χρονακια , αλλα με δις και
    τρις ισοβια. Ξεκινησε ο Κωστας
    Καραμανλης με το Παντειο.
    ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΤΙ
    ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο
    ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ
    ΞΑΝΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕ-
    ΩΝΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΑΑ,
    ΑΛΛΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ.
    Επιτελους ο Λαος σαν ανταλλαγμα
    στη διαρκη υποστηριξη που δινει
    στον Κωστα τον Καραμανλη , θα
    δει πραγματα και θαματα.
    2. Προς Babis 9.32πμ
    Γιατι συνεχιζεις και μαγαριζεις
    τον τοπο με αναδημοσιευσεις απο
    τη φυλλαδα των δοσιλογων και
    δοσικωλων το "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ",
    σε αυτη τη σπειρα ανηκει και
    η αδελφη "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ". Γιατι
    το κανεις αυτο, δεν εχεις τσιπα?
    Babis δεν θα το κανω εγω , περι-
    μενω απο εσενα για να μας αποδει-
    ξεις οτι πραγματικος δημοκρατης,
    να μας πεις ποσα στρεματα καηκανε
    το 2000.
    Θα επανελθω.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ...
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    Ποιός Σημίτης ρε βλαμένα !!
    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.
    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".
    Μπορεί να ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Απλά ο Σημίτης δεν καταλάβαινε τίποτε γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κλέφτες.
    Μόλις ακούστηκε κάτι για μερικούς συνεργάτες του τους έστειλε (Τσουκάτος, Νεονάκης, Μαλέσιος, Μανίκας).
    Να σκεφτήτε ότι ο άνθρωπος άφηνε τον μισθό του του Καθηγητή της Παντείου υπέρ του ιδρύματος και κάποια λαμόγια τον έκλεβαν.
    Αυτά για τον Σημίτη και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσα γράμματα.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..

    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".

    στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    η Συμμορία του Νονού

    ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. στο συνεδριο θα τους τρελανω τους
    πασοκους..
    θα τους παρω το σοσιαλ-
    αλλα θα τους αφησω να διαχειριζονται το -ληστες.

    σοσιαλ-ΝΔ κοντρα στους πασοκο-ληστες

    κωστακης
    ο εφιαλτης των πασοκοληστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ
    ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ..
    ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ 1000 ΦΩΤΙΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

    ΛΑΛΙΩΤΗΣ-ΒΑΘΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. απελπισμενα πασοκοσκυλα,
    εξουσια δεν ξαναβλεπεται.
    αδικα θα καψετε την ελλαδα.
    με φωτιες δεν θα γινεται κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ρε συντροφοι του πασοκ,
    εγω σας αγαπαω..
    γνωριζω και εχω στοιχεια οτι
    εισαστε αδισταχτα κλεφτρονια,αλλα
    παρ ολα αυτα σας συμπαθω,δεν θελω
    να σας βαλω φυλακη.
    εσεις ομως εισαστε θρασυτατοι,
    προκαλειται βρε παιδια.
    μη τα παρω μαλακες γιατι θα σαπισετε
    στην φυλακη.

    τοσους μηνες τωρα κανω τον μαλακα.
    με βριζετε και σφυριζω αδιαφορα.
    με προκαλειτε και κανω το κοροιδο.
    εχετε περαση προ πολλου τα ορια.
    ηρεμηστε και απολαυστε τα κλεμενα..
    αλλιως θα σας γαμησω.

    καραμανλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΛΑΜΟΓΙΑ..
    ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΥΝΟΥΝ?
    ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ?
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ Τ.Τ ΝΑ ΜΗ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
    ΕΒΑΛΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΟΝ ΟΤΕ,ΔΕΗ.
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΑΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ..
    ΠΟΙΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..
    Ο ΜΙΣΤΕΡ ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΑΝΚ,ΕΥΡΟΒΑΝΚ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
    Η ΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ..
    ΤΟ Τ.Τ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΤΑ=ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΑ
    Η ΑΤΕ
    Η ΜΑΡΦΙΝ.
    ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΣΒΗΣΑΝ..
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ..
    ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.
    ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ..
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ.
    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 6000 ΜΟΝΑΔΕΣ...
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΜΕΣΑ..ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ..
    1.Ο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΠΧ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΑ ΕΧΕΙ.
    2.Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΚΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ..
    3.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΝ ΘΑΒΟΥΝ ΕΜΕΣΑ,
    ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
    ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΙ..ΕΜΕΣΑ.
    ΕΘΝΙΚΗ.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ.
    Τ.Τ.
    ΔΕΗ.
    ΟΤΕ.
    ΚΤΛ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. γιατι τετοιο παθος με τον μηλιακο.
    επειδη τρομαξε τις αλλες τραπεζες με υπεραυξηση των κερδων της τραπεζας?
    οποιος αυξανει τα κερδη κρατικης τραπεζας πρεπει να πηγαινει φυλακη.
    απαγορευεται οι κρατικες τραπεζες να ανταγωνιζονται τις ιδιωτικες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. οποια κρατικη τραπεζα πηγαινει καλα πρεπει να τιμωρειται.
    να συκοφαντηται.
    ο διοικητης της πρεπει να τρωει ισοβια.

    press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ,ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΠΙΔΗ ΤΟΥ Τ.Τ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
    ΤΟΝ ΜΗΛΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

    ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    ευχαριστουμε το press-gr για την βοηθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. γιατι δεν απανταται κυριοι του press-gr τι εχετε με τον αλογοσκουφη?
    γιατι τετοια εμονη?
    που διαφωνειται στην οικονομικη πολιτικη του?
    εαν ειχατε σχεση με την ευρωπη,θα γνωριζατε οτι η οικονομικη πολιτικη του ειναι στα αριστερα της ευρωπαικης σοσιαλδημοκρατιας.
    συγκρινετε τον προντι,θαπατερο,με τον αλογοσκουφη.
    ασχετοι ειστε?
    η υποκινουμενοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ενα αλλο αμαρτημα του αλογοσκουφη ειναι οτι εχει σταματησει τα εξοπλιστικα προγραμματα.
    μηδεν εξοπλισμοι.
    εχουν λυσσαξει οι μεσαζοντες οπλων..
    πολλοι δημοσιογραφοι επαιρναν μιζες για να κινδυνολογουν..
    π.χ βερυκιος
    αυτο το λαμογιο που ουρλιαζε καθε βραδυ οτι μας την πεφτουν οι τουρκοι.
    χιλιαδες παρασιτα ζουσανε απο τις προμηθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. τον βερυκιο αυτη την πονηρουλα πουσταρα οπου την βρω θα την γαμησω.
    το εχω υποσχεθει στην μανα μου.
    καθε βραδυ το υστερικο κολοπαιδο ουρλιαζε για αεροπορικες επιδρομες των τουρκων.
    με τα ομολογα ουρλιαζε οτι θα χαθουν οι συνταξεις.
    η μανα μου εχει μαθει καταθλιψη απο τον αληταρα.
    τα επαιρνε απο τους μεσαζοντες οπλων το ξεφωνημενο παπαγαλακι.
    ΘΑ ΤΟΥ ΧΩΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΙΖΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. τσακιρης..
    ηλιαδης..
    βερυκιος..

    ερε μιζα στον κωλο που σας χρειαζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. βρωμοκλεφτρονια του πασοκ.
    μη παιζεται με τα νευρα μου.
    μεχρι τωρα προσπαθησα να σας
    κρατησω στην ζωη..
    ενα πτωμα ειστε που βρωμαει..
    δεν θελησα να σας διαλυσω-θαψω,
    γιατι πιστευω στην εναλλαγη των
    κομματων στην εξουσια.
    θα με αναγκασεται ομως να σας διαλυσω
    και να κυβερναω την χωρα
    μονος μου για πολλα χρονια.

    καραμανλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μέχρι σήμερα πίστευα πως τα έχω δει όλα σε αυτή την ζωή. Και όμως έκανα λάθος, αφού έκπληκτος αντίκρισα την "συντρόφισα" Αλέκα Παπαρήγα να δίνει συνέντευξη στην.. Απογευματινή και να καταγγέλει(ποιόν άλλον;) το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε πλέον για φανερά "συνεταιράκια"...
    Ε ρε Πάγκαλος που σας χρειάζεται εσάς του Περισσού! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Βελουχιώτη άθλιοι. Καταντήσατε... ορντινάτσες της Ρηγίλλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αλέκα για το deal Cosmote με τον "σύντροφο" Πάνο Γερμανό, έχεις ακούσει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 2:17
    Αγαπητοί φίλοι , όταν μιλάτε για Αγροτική μου θυμίζετε τον Διοικητή της τον κύριο ‘’Δ.Μιλιάκο’’ εκείνο το λαμόγιο που όταν ήταν αποσπασμένος από την Αγροτική Τράπεζα στην Ρηγίλλης χρέωνε υπερωριακή εργασία από τα μεσάνυχτα έως τις 05.30 το πρωί , όπως αποκαλύφθηκε στην Ζούγκλα .
    Δηλαδή αυτόν που χρεώνει τα αρώματα της συζύγου του στην κάρτα της Τράπεζας !!
    Δηλαδή τον κουμπάρο του κυρίου Κώστα Καραμανλή !!
    Δηλαδή δείξε μου τον κουμπάρο σου να σου πω ποιός είσαι !!!
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 2.34

    ζηλιάρη, έχεις μετοχές ALPHA? μη στενοχωριέσαι, τώρα που θα την αγοράσει ο Βγενόπουλος θα κερδίσεις

    (γιατί προφανώς ΔΕΝ έχεις ΑΤΕ και γι' αυτό στενοχωριέσαι που ΔΕΝ κέρδισες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. CAPTAIN 02:04 ,
    Σας ανοχλούν οι πικρές αλήθειες και απαντάτε με μαλακίες και συνήθεις Δεξιές ύβρεις . Να μην μιλάτε οι Σαλώμες της παρακμής .
    Αλλά έχουμε σήμερα τον κορδωμένο Αλογοσκούφη που έσπασε κάθε ρεκόρ .
    Στην ετήσιά του έρευνα το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN τον κατέταξε μέσα στους
    101 DUMBEST οικονομικούς παράγοντες παγκοσμίοως , για το έτος 2006 .
    Βέβαια τον αδίκησε δίνοντάς του την 39η θέση .
    Άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα σίγουρα !!!
    ‘’PASOK poisonous ‘’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΣΕ..
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΠΟΥ
    ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ,ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.
    Η ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ..

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
    ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ..
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
    ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ..
    ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΩΝ,ΚΟΚΚΙΝΩΝ,
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ,
    ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ποισονους



    φτιάξε μία μκο να κονομήσεις - θα σου τα δώσει ο αρχηγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Loipon meta apo megali analisi korifaioi dimoskopoi proevlepsan ta apotelesmata ton eklogon an ginoun fthinoporo.Einai provlepseis me risko pou tis ematha apo ipsilovathmo stelexos mias etairias dimoskopiseon.ND=43,5-44,5. Pasok=40-41. Kke=6,5-7,5. Sin=3,5-4,5. Laos 2,5-3,5. To vradi ton eklogon tha deite oti ola ta pososta tha pesoun mesa.Kostas Karamanlis gia 2 akoma tetraeteies gia mia Ellada isxiri!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κυριοι,

    Εχω μια αφελη ερωτηση.

    Μετα απο αυτο που γραφετε ως ''αποκαλυψη-βομβα'',να περιμενω ο αφελης καμμια νεα προσληψη στην Βουλη ?
    Λεω εγω τωρα ,μηπως.

    Ο ΑΦΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 3:11
    Σε όλη μου την ζωή ποτέ δεν είχα δουλέψει ούτε μια ώρα στον δημόσιο τομέα.
    Ούτε κανένας στενός συγγενής μου .
    Χθές έμαθα ότι πέρνουν μισθό κάποιοι υπάλληλοι για να κάνουν τον απουσιολόγο.
    Ακόμα δεν τον εξέχεσες Πρόεδρε ;;
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
    ………………………………………………….
    Μετά τα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για την αύξηση του ταμειακού ελλείμματος της Κεντρικής Κυβέρνησης στο 2,9% του ΑΕΠ τον Μάιο, έρχεται σήμερα η δημοσιοποίηση των εσόδων του α´ εξαμήνου του 2007, για να αναδείξει την αδυναμία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.
    Τα έσοδα και οι δαπάνες κινούνται εκτός στόχων, με το έλλειμμα να αυξάνεται.
    Γι' αυτό, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καθυστερεί σκόπιμα την ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πεντάμηνο, που θα έπρεπε να είχε ήδη δημοσιοποιήσει.
    Εντάσσεται και αυτή η ενέργεια, στην πάγια επιλογή της κυβέρνησης, για επιλεκτική ενημέρωση των πολιτών, ώστε να διευκολύνεται ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα.
    Οι πολίτες, όμως, βιώνουν καθημερινά τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @poisonous 4.56

    όπως ισχυρίζεται το πασοκ, ο Παπακωνσταντίνου είναι αθώος,


    γιατί όπως λέει το δημοσίευμα του press "...η λύση που εξετάζεται στη Χαριλάου Τρικούπη είναι να παραιτηθεί "για λόγους ευαισθησίας" και "για να διευκολύνει τον Γ. Παπανδρέου" ενόψει των εκλογών"?


    ποιός του "στήνει" αυτή την παγίδα? ποιός τον καθοδηγεί σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Φίλοι υπάλληλοι του ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ Ρουσσόπoυλου :

    ΠΕΡΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ
    ..................................................
    Από το 1981 και μετά η Δεξιά προπαγάνδα έχει ανακαλύψει και διοχετεύσει στην ΄΄πολιτική πιάτσα’’ διάφορα παραμύθια για να πλήξει την Δημοκρατική παράταξη.
    Ένα από αυτά είναι και η περίφημη κουβέντα (που ποτέ δεν είπε) του Ανδρέα που επέτρεπε κλοπή 50 εκατομ. Δρχ αλλά απαγόρευε κλοπή 500 εκατομ. Δρχ.
    Απαντώντας σε αυτές τις συκοφαντίες θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τις ΄΄κονόμες΄΄ της οικογένειας των Καραμανλήδων .
    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .
    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ποισονους, κοιμήσου τον ύπνο το βαθύ - πρόσεξε μη σε ξυπνήσει ο κρότος από τα κλεμμένα των ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    πάει-βρε-γιωργάκη

    φούντο-το-μαγαζί

    και-τα-πασοκάκια-έχουνε-χεστεί




    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    τέλειωσαν-οι-μίζες-άντε-σύντροφοι

    φάγατε-και-κλέψατε-τώρα-φυλακή



    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    τέλειωσαν-οι-ΜΚΟ-και-οι-εξοπλισμοί

    τέλειωσαν-οι-αρπαχτές-και-οι-εκβιασμοί



    πέντε-πέντε-δέκα

    ΔΕΚΑ-ΔΕΚΟ-τα-λαμόγια-φυλακή

    θα-χάσατε-τις-εκλογές

    κι-αλλάξτε-το-πιντί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    Γιαννη δημοσιογραφε της "πορδης" εισαι ΚΑΙ σπαμερ και ανορθογραφος και μαλακας. Αντε γαμήσου και εσυ και αυτος.

    Καταλαβες απασχοληση.σπαμπρεσ.τζι-αρ;
    Που είναι ο Μουτζαχεντιν ο συνδικαλιστής και κομματοσκυλο της δεκάρας..
    που έμαθε τι είναι και το spam
    Spam είναι αυτό που κάνεις που γραφείς ανωνυμα και επιτίθεσαι σε αλλους…με ψεματα βγες και πες επώνυμα…να πάρεις την απάντηση
    Τωρα για να μην λες ασυναρτησίες μαθε ότι spam στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ανωνυμα μηνυματα χωρίς την διεύθυνση του αποστολέα η παραπλανητική διεύθυνση και χωρίς την δυνατότητα του παραλήπτη να απορρίψει την αποστολή του μηνύματος …

    Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου 2 ευρώ μου στοχιζει η ωρα στο ινερνετ καφε και δεν τα σπαταλάω μαζι σου άλλωστε ολοι σε αγνοούν ξερουν τι ρολο παιζεις και σε αλλα σχολια που κάνεις στα ποστ ..και πες στο αφεντικό σου να δώσει κατι για το μάθημα
    .. Και συντομα θα δείς την λιστα με το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
    http://apasxolisi.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. CAPTAIN συνεχεια

    1.ΑΤΕ PASOK poisonous 2.34μμ
    Συντροφε τουλαχιστον ο Μηλιακος
    δεν εχει στη δουλεψη του για ξε-
    καρφωμα,αιμοσταγεις αρρωστους δο-
    λοφονους, εκτελεστες συμβολαιων,
    οπως ο δικο σας ο Λαμπρου,συντρο-
    φε θυμιζω και σε σενα και σε
    οσους μας διαβαζουν οτι ολοι οι
    Θεσπρωτοι της 17Ν ησαν στο
    Pay roll της Αγροτικης Ασφαλιστι-
    κης.
    Κατα τα αλλα απατεωνας ο Μηλιακος
    γιατι καθαρισε τα πανωτοκια της
    αγροτιας !! απατεωνας γιατι προ-
    σφερει απο τα χαμηλοτερα επιτο-
    κια και πιεζει τον ανταγωνισμο
    προς τα κατω !!! απατεωνας γιατι
    η τραπεζα βγηκε και εκτος Ελλα-
    δος !!! απατεωνας γιατι η τραπε-
    ζα εχει κερδη !!!! απατεωνας για-
    τι η μετοχη κινειται αξιοπρεπως,
    με τη ΔΕΚΑ κλεισμενη και με τους
    μισους κωδικους να ανηκουν σε
    ξενους (αυτο σημαινει οτι η ανο-
    δος ειναι αποτελεσμα πραγματικης
    χρηματιστηριακης αξιας και οχι
    πατρωναρισματος οπως επι των
    ημερων του διεφθαρμενου καθεστω-
    τος σας)
    Συντροφε σου θυμιζω οτι τον
    Γκεμπελς, στο τελος τον κρεμασαν.

    2. ΑΛΟΓΟΣΚΟΘΦΗΣ ο θαυματοποιος
    PASOK poisonous 2.49μμ 5.11μμ
    α) Ο original καταλληλοτερος ελε-
    γε απο το πρωι μεχρι το βραδυ
    οτι η πορεια του ΧΑΑ καθρεφτιζει
    την οικονομια , τωρα τι να πει
    ο Γιωργος ο θαυματοποιος ????
    Και ξερεις συντροφε δεν ειναι
    μονο ο δεικτης, συντροφε ειναι
    και τα μερισματα. Φετος για την
    χρηση 2006 το ΧΑΑ μοιρασε 8 δις
    Ευρω μερισματα, απο αυτα τα μι-
    σα 4,2 δις περιπου επεσαν στην
    Ελλαδα (ειπαμε οι μισοι κωδικοι
    ειναι ξενοι). Συντροφε μπορεις
    να βρεις το συνολον μερισματων
    του 99/2000 και να το συγκρι-
    νεις και με τον τοτε τζιρο.
    Να τον διαβαζεις τον CAPTAIN,
    ολο και κατι θα μαθαινεις.
    β)Συντροφε η Βασουλα, η οικονο-
    μολογος μας ελεγε οτι η Εθνι-
    κη αγοραζε πολυ ακριβα την
    Finance (Τουρκια) και βγαινει
    η Εθνικη στη διεθνη χρηματαγο-
    ρα και λεει γατες εχω αυτη την
    επενδυτικη συμφωνια και ζηταω
    αυξηση κεφαλαιου 3 δις Ευρω ,
    ξερεις τι εγινε αγορι μου ?
    μεσα σε 6 ωρες ριξανε στα πο-
    δια της Εθνικουλας 5,3 δις
    Ευρω.Λες να ειναι αυτες οι γα-
    τες τοσο μαλακες και για αυτο
    δεν ακουσανε τη τεραστια συμβου-
    λο επιχειρησεων τη Βασουλα ?
    Τα παραπανω αυτονοητα και αυτα
    που επονται για να τα καταλα-
    βεις δεν ειναι αναγκη να εισαι
    οικονομολογος, κοινη λογικη
    χρειαζεται και οχι πιο πολλα
    απο δυο χερια.
    γ) Μας λεγατε οτι ο Γιωργος ο
    θαυματοποιος ξεπουλησε τζαπα
    την Εμπορικη, σου θυμιζω οτι
    αυτο το deal εγινε με ανοικτο
    βιβλιο προσφορων. Καλα αγορι
    μου δεν σκεφθηκες οτι αφου η
    προσφορα της Credit ητανε τοσο
    ξεφτιλα δεν βρεθηκε ενας να
    βαλει μισο εκκ.ευρω παραπανω να
    παρει την τραπεζα???
    Το εχω ξαναγραψει ,εχω πολλη υ-
    πομονη και μερακι, μου αρεσει να
    εξηγω πληρως τα αυτονοητα σε
    ΑΜΕΑ επιπεδου ΓΑΠ και φιλων του.
    Μην αφησεις την ευκαιρεια να πα-
    ει χαμενη. Ολο το καλοκαιρι θα
    ειμαι εδω.
    δ) Μας λεγατε οτι αγοραστηκε το
    αλλο σαπακι ο Γερμανος χοντρα
    υπερτιμημενο και αρα ο Θαυμα-
    τοποιος , ο Βουρλουμης και ο
    Γερμανος τσεπωσανε τη διαφορα.
    Ετσι δεν ειναι συντροφε ?
    Ελα ομως που ηλθαν οι πεταλο-
    μενες γατες της αγορας του
    Λονδινου, αυτοι που βιαζουν
    παρα φυσιν τη μανα τους για ενα
    ευρω , και σε μιση ωρα μεσα
    εξαφανησανε 50.000.000 ολογρα-
    φως πενηντα εκκατομυρια χαρτια,
    διχως εκπτωση*, μιας επιχειρι-
    σης δηλ. ΟΤΕ , που μολις
    προσφατα ειχε φορτωθει ενα
    υπερτιμημενο παλτο, κατα εσας.
    Αγορι μου η αγορα ξεφτελιζει
    τους επιπολαιους, τους μικρο-
    απατεωνες και τους PASOKOUS.
    *Oσες φορες βγηκατε εσεις, στο
    ονομα του ΟΤΕ μια μετοχη και
    αυτη στο Λαο,(ποσος ξεφτιλι-
    σμενος πρεπει να εισαι για να
    εισαι PASOKOS ???) για
    placement του ΟΤΕ , παντοτε
    πουλαγατε με εκπτωση 6-7%.
    Και κατι αλλο, την ωρα που
    γινοτανε αυτο στο Λονδινο εδω
    στη Σοφοκλεους η μετοχη ετρε-
    χε με + 2.5%. Πρωτοφανεις
    μαγκιες.
    ε) Συντροφε αληθεια οταν ξαναγι-
    νετε κυβερνηση , εσεις θα κα- νετε απογραφη ? Ο Φασουλας
    στον Πειραια εκανε. Ο θαυμα-
    τοποιος , ξερεις ο Αλογοσκου-
    φης , αυτο που εξασφαλισε του-
    λαχιστον με την απογραφη ει-
    ναι οτι ολα τα στοιχεια της
    οικονομιας μας (δημοσιο
    χρεος, δανεισμος,πληθωρι-
    σμος, ανεργεια,εισαγωγες,
    εξαγωγες, εμπορικο ισοζυγιο,
    φορολογικα εσοδα, τα παντα)
    περνανε απο διπλο ευρωπαικο
    τσεκαρισμα , και να θελει δεν
    μπορει να κραταει διπλα και
    τριπλα βιβλια οπως εσεις.
    Εξ ου και βλεπεις οτι οι
    εισαγωγες ξενων κεφαλαιων
    εχουν τρελαθει και πιανουν
    το ενα ταβανι μετα το αλλο
    σκεψου τι εχει να γινει ο-
    ταν με τη 2η τετραετια ολο-
    κληρωθουν οι μεταρρυθμι-
    σεις. Και μονο αυτο ειναι
    διαχρονικη προσφορα στο
    Εθνος, το ελληνικο, οχι
    του γνωστου νταβατζη.

    Συντροφε μη νευριαζεις οταν λεω
    για το "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" και τα
    "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ", εσεις ησαστε που
    τα καψατε το καλοκαιρι του 65.
    Συντροφε οι φοιτητες του Πολυτε-
    χνειου τη Σημαια τους τη ματωμε-
    νη δεν την πηγαν προς φυλαξη στο
    Χρηστο το Λαμπρακη, αλλα στον
    "φασιστα" τον Τζωρτζη τον Αθανα-
    σιαδη. Αυτον που βγηκατε και
    ειπατε αθλια σκουληκια οτι η
    δολοφονια του ητανε ξεκαθαρισμα
    λογαριασμων.

    Οτι δεν σου βγαινει με τα οικονο-
    μικα , με αλλα λογια οτι μαλα-
    κιες λενε απο τη Χαρ. Τρικουπη,
    αλλα εσενα δεν σου βγαινουν,
    no problem CAPTAIN is here.

    P.S. Μου ηρθε το μπουγιουρντι
    της εφοριας, φετος πιο λιγα απο
    περυσι και ας ειχα δηλωσει και
    κατι παραπανω απο τα περσινα.
    Πες εκει στη Χαριλαου Τρικουπη
    οταν βγαινουν και φωναζουν οτι
    ο Γιωργος ο Θαυματοποιος χαρισε
    ενα και δις ευρω στους μεγαλους,
    να προσεχουν γιατι ο Γιωργος
    ο πονηρος τους εβαλε ολους μεσα,
    μεχρι και ψιλικατζηδες, περιπτε-
    ρα, μικρομαγαζα κ.λ.π
    Αν συνεχισουν οι δικοι σου να
    ειναι απροσεκτοι, βλεπω
    πολιτικη διαφημιση απο ΝΔ να
    επιστει τη προσοχη σε αυτους,και
    ειναι εκατονταδες χιλιαδες.
    Θυμησου εκεινη τη μαλακια που
    ειχε πεταξει ο ΓΑΠ στο Λαυριο?
    Συντροφε μπορει να ειμαστε σε
    κομματικη κοντρα αλλα σε λυπαμαι.





    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Στόχος της συκοφαντικής επίθεση του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ.
    Στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού είναι να συγκαλύψουν τα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα.
    Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να στρέψουν την προσοχή του λαού μακριά από τις βαριές επιπτώσεις της δικής τους πολιτικής και των δικών τους πράξεων.
    Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ το έγκλημα της καμμένης Πάρνηθας και του Πηλίου πίσω από την επίθεση σε εμένα.
    Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την κυβερνητική ευθύνη για τη λεηλασία των Ταμείων - το μεγάλο κόλπο των σύνθετων δομημένων ομολόγων - πίσω από την επίθεση σε εμένα.
    Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την πολιτική τους, που αδικεί τον μέσο πολίτη και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, πίσω από την επίθεση σε εμένα.
    Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την τακτική της λασπολογίας τους κατά του ΠΑΣΟΚ πίσω από την επίθεση σε μένα.
    Υπόλογη είναι η ΝΔ και η κυβέρνησή της. Αγωνίζεται για την συγκάλυψη. Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για την διαφάνεια και την αποκάλυψη της αλήθειας και η επιχείρηση λάσπης εναντίον του θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.
    Γι' αυτό στους συκοφάντες μου απαντώ με την αλήθεια. Στους λασπολόγους με τη διαφάνεια των πράξεων και ενεργειών μου.
    Η πράξη μου σήμερα με απελευθερώνει για να δώσω την μάχη απερίσπαστος και με όποιες κινήσεις χρειάζονται για να προστατεύσω την δικιά μου υπόληψη και το Κίνημα του ΠΑΣΟΚ.
    Έχω ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης για την προστασία της προσωπικής μου υπόληψης.
    Απέναντι στους συκοφάντες θα είναι συνήγορός μου η Δικαιοσύνη. Απέναντι στον κ. Καραμανλή, στον κ. Παπαθανασίου, στον κ. Αντώναρο, τον κ. Μανώλη και σε όποιο άλλο στέλεχος της Ν.Δ. εξαπολύει ασύστολα ψεύδη.
    Παραμένω συστρατευμένος στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο πλευρό του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για την επιτυχία των ιδεών, των αξιών και των στόχων του.
    Η διαφάνεια και η αλήθεια θα νικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ο χρόνος επίθεσης του Καραμανλή δεν είναι καθόλου τυχαίος. Ήρθε την ίδια στιγμή που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο ρουσόπουλου για τα ΜΜΕ και δείχνει ότι υπήρξε συμφωνία με τους "νταβατζήδες", προκειμένου να παίξουν τον συμψηφισμό μέχρι τέλους.

    Δείτε για παράδειγμα τις ειδήσεις του Μέγκα σήμερα. Από εκεί που πασοκόφερναν, τώρα μιλάνε για "πράσινα καπέλα" σε αγοραπωλησίες ομολόγων, συντάσσονται με τη γραμμή Αλογοσκούφη για την έφοδο στο σπίτι του Νικολαρόπουλου και παπαγαλίζουν στο ρεπορτάζ ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα "οργανωμένου σχεδίου" Πασόκων να σπιλώσουν έναν αγνό και άσπιλο Δεξιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση