GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν παραιτούνται Αθανασάκης και Λαλιώτης;

Του Θάνου Δημάδη Δημοσιογράφου . Η συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές δεν ήταν ήττα ενός μόνο προσώπου. Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκ...


Του Θάνου Δημάδη
Δημοσιογράφου

.
Η συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές δεν ήταν ήττα ενός μόνο προσώπου. Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει είναι απόρροια μία σειράς παραγόντων. Είναι λοιπόν λάθος η εκλογική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να αποδίδεται μόνο στην ηγετική ανεπάρκεια του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα με αξιώσεις να κυβερνήσει τη χώρα. Η προσπάθειά του αυτή απέτυχε. Συμμέτοχοι όμως στην αποτυχία δεν είναι μόνο ο ίδιος αλλά και όσα στελέχη με το λόγο και τη δράση τους πήραν μέρος από τη θέση των στενών συνεργατών του σε αυτό το πολιτικό εγχείρημα.
Η ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι προσωπική. Είναι πάνω απ’ όλα ήττα στρατηγικής, η οποία προφανώς έφερε βέβαια την έγκριση του κ. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών έδωσε το στίγμα ενός φοβικού κόμματος, με καταγγελτικό λόγο χωρίς συναίσθηση του πολιτικού χώρου και χρόνου. Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να πορευτεί όλο αυτό το διάστημα με τρόπο που δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κόμμα εξουσίας. Κατήγγειλε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για ψεύτικες μετρήσεις, κατήγγειλε τη Δικαιοσύνη γιατί «τόλμησε» να ακυρώσει της υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά που ήταν εκ των πραγμάτων αντισυνταγματική και πολιτικά ανορθόδοξη, κατήγγειλε μέχρι και διεθνείς τραπεζικούς οίκους για ανίερο κομματικό παιχνίδι που έπαιζαν με την κυβέρνηση εις βάρος του. Οι θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργούσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Αθανασάκης μπορεί να εξάπτουν στο μέσο ψηφοφόρο την φαντασία, δεν δημιουργούν όμως πολιτική δυναμική για να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία. Ταυτοχρόνως η περίφημη ολική επαναφορά Λαλιώτη με μία ξεπερασμένη επικοινωνιακή πολιτική την οποία έβγαλε από το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας δε συνέβαλαν ούτε στην συσπείρωση της κομματικής βάσης ούτε στην προσέλκυση κοινωνικών στρωμάτων που δεν πείθονται από την άρθρωση ενός αναχρονιστικού πολιτικού λόγου.
Το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι ακολούθησε τυφλά όσα του υπαγόρευαν να κάνει οι άνθρωποι που σήμερα ο ένας μετά τον άλλο εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το παπανδρεϊκό πλοίο. Η επόμενη μέρα όμως χωρίς τον κ. Παπανδρέου θα βρει το ΠΑΣΟΚ πάλι με τους ίδιους ανθρώπους. Αν λοιπόν ισχύει αυτό που μου είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Χρυσοχοϊδης ότι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα είναι του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η ήττα θα είναι όλων μας» αναρωτιέμαι πότε ο κ. Παπανδρέου θα κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει δηλαδή ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις παραιτήσεις του κ. Αθανασάκη, του κ. Λαλιώτη και άλλων συνεργατών του που τον οδήγησαν σήμερα στο πολιτικό περιθώριο.

23 σχόλια

  1. Φαντάζεστε τώρα με τις κυβερνητικές δηλώσεις, να βγει ο Γιώργος και να λέει κατά τις ΝΔ αυτά που έλεγε προεκλογικά;; Θα του κάνει πλάκα ο Κώστας, μα ο λαός ενέκρινε την παρελθούσα χρήση και μας έδωσε εντολή να συνεχίσουμε, καταψηφίστηκες Γιώργο, ακόμα δεν το κατάλαβες???

    Φανταστείτε ακόμα ότι, μετά από κάθε κουβέντα του Γιώργου στη Βουλή, θα παίρνει τον λόγο ο Μπένυ και θα λέει τη δική του άποψη, η οποία είναι πιο ολοκληρωμένη και γίνεται κατανοητή. Ο πελάτης ξέρει τί πουλάει το μαγαζί με τον Βαγγέλη στον πάγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να πορευτεί όλο αυτό το διάστημα με τρόπο που δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κόμμα εξουσίας. Κατήγγειλε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για ψεύτικες μετρήσεις, κατήγγειλε τη Δικαιοσύνη γιατί «τόλμησε» να ακυρώσει της υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά που ήταν εκ των πραγμάτων αντισυνταγματική και πολιτικά ανορθόδοξη, κατήγγειλε μέχρι και διεθνείς τραπεζικούς οίκους για ανίερο κομματικό παιχνίδι που έπαιζαν με την κυβέρνηση εις βάρος του. Οι θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργούσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Αθανασάκης μπορεί να εξάπτουν στο μέσο ψηφοφόρο την φαντασία, δεν δημιουργούν όμως πολιτική δυναμική για να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία. Ταυτοχρόνως η περίφημη ολική επαναφορά Λαλιώτη με μία ξεπερασμένη επικοινωνιακή πολιτική την οποία έβγαλε από το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας δε συνέβαλαν ούτε στην συσπείρωση της κομματικής βάσης ούτε στην προσέλκυση κοινωνικών στρωμάτων που δεν πείθονται από την άρθρωση ενός αναχρονιστικού πολιτικού λόγου.''

    Επιτέλους λογικά επιχειρήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χειρισμοί της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο παιδαριώδεις, ώστε κανένα συνωμοτικό κέντρο δεν χρειάζεται να ασχοληθεί για να κάνουν Γιώργος - Αθανασάκης - Λαλιώτης τις γκάφες τους. Όποτε τα κάνουν θάλασσα, αρχίζουν να φωνάζουν για συνωμοσίες, ελπίζοντας ότι θα συγκαλύψουν την ανεπάρκειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''αναρωτιέμαι πότε ο κ. Παπανδρέου θα κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει δηλαδή ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις παραιτήσεις του κ. Αθανασάκη, του κ. Λαλιώτη και άλλων συνεργατών του που τον οδήγησαν σήμερα στο πολιτικό περιθώριο. ''

    Ποιό εύκολο είναι να ζητήσει από τον Benny να κάνει δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΔΗΜΑΔΗ, ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΡΑ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΤΗΣ CITY PRESS ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι ακολούθησε τυφλά όσα του υπαγόρευαν να κάνει οι άνθρωποι που σήμερα ο ένας μετά τον άλλο εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια το παπανδρεϊκό πλοίο.

    Βρε Θάνο, θα ήταν λες δυνατόν να κάνει ο Γιώργος κάποιες ενέργειες που σκέφτηκε ο ίδιος; δεν ξέρεις από το χώρο εργασίας σου ότι κάποιοι άνθρωποι είναι από τη φύση και την ανατροφή τους ετερόφωτοι; Όποιο όνομα κι αν έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημίτης για Πρόεδρος. Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άππιε, καραγκιόζη, για δες τον Μπαμπινιώτη για το πως γράφεται η ταμπελα...Πώς θα σου φαινότανε αν σου έλεγα πως (ότι) είσαι φλουφλοφλουφλογλού. Ή μήπως αυτό γράφεται αλλιώς -εσύ θα ξέρεις καλύτερα/καλλίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Θανο δεν μπορεις να παραπληροφορεις τον κοσμο. Καταρχας πλεον η δυναμική Παπανδρέου είναι τεράστια και δεύτερον τα ποντικια που φεύγουν ποια είναι ο Νεονακης, ο Παπαντωνιου, ο Σουμακης, ο Δρυς, ο Ανθόπουλος ή ο Μπαλτάς αυτά δεν είναι ποντίκια είναι βρυκόλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.3ο

    Συμφωνώ, αλλά εάν βγεί και δεν τους πετάξει έξω... θα τον μαυρίσουμε. Το εγγυάσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημίτης για Πρόεδρος. Τι λέτε?
    12:29 πμ


    Δεν δοκιμάστηκε ο κοντός και έφυγε κακήν κακώς το 2004 επειδή θα έχανε και έπρεπε να παραδώσει στον Καραμανλή; Τέτοια δημοκρατική αντίληψη έχει ο ανήρ!
    Τώρα τί καινούργιο θα προσφέρει, πέρα από μια επίπλαστη ηρεμία στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο παρασκήνιο θα πέφτουν γροθιές και πυροβολισμοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PAIDIA O IDIOS O DIMADIS TA LEEI NA PROKALESEI SYZITISI GYRO APO TO ONOMA TOY AGNOEISTE TIS BRISIES KAI MHN TOY DINETE AXIA.DEN KATALABAINETE

    ELEOS

    11:34 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PAIDIA ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΔΗΜΑΔΗ .ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε μαλακες,
    μη παιζετε το παιχνιδι του δημαδη. Οσο περισσοτερο τον βριζετε τοσο περισσοτερο τον θεοποιειτε.
    χαλαρωστε κι αφηστε τον να παει οπου θελει
    στον βενιζελο ή τη δεξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πάλι τσιμπούκια ήρθες να πάρεις μωρή πουστάρα δημάδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. .

    Μετά το καβ&$ εκ δεξιών, έρχεται και το καβ%# εξ’ αριστερών

    Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα για εκλογικό αποτέλεσμα
    Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 17/9/2007

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους ψηφοφόρους του ότι θα εργαστεί “για να διευρεύνει τη μεγάλη συνεργασία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με το σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο, αλλά και να βρούν διέξοδο οι ελπίδες των εργαζομένων και της νεολαίας που αναζητούν εναλλακτική λύση σε μια ριζοσπαστική ενωμένη Αριστερά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας μετά τη σημερινή, πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία έκανε μια πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΘΕΙ (ΞΕΠΑΤΩΘΕΙ) ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΒ&%$.

    To πασοκ ειν’ εδώ με τον *&$# ανοικτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ακούσαμε κι αυτό.Ο ΓΑΠ σοσιαλιστής?

    Με Μάνο και Ανδριανόπουλο,τους χειρότερους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού που ακόμα και η ΝΔ τους έκανε πέρα.

    ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ??????

    Ναί στο σχέδιο Ανάν και ρήξη με τους Κυπρίους.Ξέχασε το ρηθέν από τον Ανδρέα "Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται"

    ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ??????

    Ναί στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και σύμπνευση με την ΝΔ.Αποτράπηκε τελευταία στιγμή χάρις στους δεξιούς και διαπλεκόμενους Βενιζέλο και Λοβέρδο που υπερασπίστηκαν με σθένος την δημόσια εκπαίδευση.

    ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ??????

    Υποψηφιότητες Ματσούκα,Καραχασάν,Λιάγκα,Φον Ρούφιν,Πατουλίδου,Γεννηματά.Δίχασαν τον κόσμο,τον δυσαρέστηασαν,τον έκαναν να απορεί.

    ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ?????/

    Ειναι αναρίθμητα τα παραδείγματα Κύριοι.

    Ο άνθρωπος είναι τελείως επικίνδυνος,είτε από πρόθεση,είτε από απύθμενη βλακεία.

    Ενα πράγμα μόνο να ξέρετε.Ο ΓΑΠ κατάφερε να πετύχει ότι δεν πέτυχαν οι πολιτικοί της δεξιάς σε δεκαετίες.Να συρρικνώσει το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο βαθμό,ώστε να απειλείται η ίδια η ύπαρξη του.

    Ηθελε να αλλάξει το όνομα και το σήμα μας.

    Δεν κατάλαβε όμως ότι πιο εύκολα αλλάζεις προπονητή,παρά ολόκληρη την ομάδα.

    Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στον πάτο.
    Από εδώ κάτω δεν υπάρχει πλέον τίποτα άλλο παρά μόνο η άνοδος.

    Είτε το θέλετε είτε όχι,αυτό θα γίνει και πολύ σύντομότερα απ'όσο πολλοί πιστεύετε.

    Οποιος σταθεί εμπόδιο θα συντριβεί.

    Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος εγγυάται την επαναφορά του κινήματος,σε νικηφόρα τροχιά.

    Ο ΓΑΠ δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρει,θα είναι να τον θυμούνται οι μελλοντικοί ιστορικοί,ως τον μόνο πολιτικό που κέρδισε τις εκλογές μία και μοναδική φορά.

    Οταν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

    Κρίμα για το ιστορικό όνομα των Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΦΟΥΡΑ ΠΑΧΤΑ ΚΑΙΛΗ ΕΞΑΡΧΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ
    ΛΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.
    ΣΟΝΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kωστα τους διελυσες!!!! Γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά αυτοί που λένε ότι πίσω από το Press-gr είναι ο Παπαγιάννης ξέρουν τι λένε;

    Γιατί αν δεν το παρατηρήσατε, ο Παπαγιάννης βρέθηκε από το πουθενά στον Real FM με τον Χατζηνικολάου. Τον ίδιο Real FM στον οποίο ο Βενιζέλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.Τον ίδιο Real FM στον οποίο παίζει ρόλο και ο Κουρής. Αλήθεια, δηλώσεις του Κουρή υπέρ του Μπένυ δεν φιλοξενούσε το Press-gr;

    Λέτε να ήταν αλήθεια αυτές οι φήμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το σχόλιο του Δημάδη είναι η μοναδική σοβαρή ανάλυση για τα αίτια της ήττας.
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
    Του κόσμου του ήρθε αναγούλα όταν άκουσε για δικαστικό πραξικόπημα και είδε το Λαλιώτη να ρητορεύει κάθε μέρα.
    Αυτή είναι η αλήθεια, άσχετα από Γιωργάκηδες και Βενιζέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. PAIDIA ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΔΗΜΑΔΗ .ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. PAIDIA O IDIOS O DIMADIS TA LEEI NA PROKALESEI SYZITISI GYRO APO TO ONOMA TOY AGNOEISTE TIS BRISIES KAI MHN TOY DINETE AXIA.DEN KATALABAINETE

    ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση