GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίο Νικήτα! Καλοτάξιδος…

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νικήτας Λιοναράκης . .. Του Θοδωρή Καραουλάνη http://fileleytheros.wordpress.com/ . .. Πέθανε σήμερα ο Νικήτ...

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νικήτας Λιοναράκης
. ..
Του Θοδωρή Καραουλάνη
http://fileleytheros.wordpress.com/
. ..
Πέθανε σήμερα ο Νικήτας Λιοναράκης, δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, της ΕΡΑ 1 και της ΕΡΑ 2, σε ηλικία 57 ετών. Αιτία του θανάτου του ήταν οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ο Νικήτας Λιοναράκης ήταν για τους φίλους του και ιδιαίτερα τους νεότερους, ο ορισμός του ενεργού πολίτη της εποχής μας.
Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την δημοσιογραφική του καριέρα την ξεκίνησε στην εφημερίδα Αυγή. Από το 1996 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου υπήρξε διευθυντής των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Για περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίαζε στην Ελληνική Ραδιοφωνία την εκπομπή «Στις γειτονιές της Ελλάδας». Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Τον Νοέμβρη του 1972 συμμετείχε στην κατάληψη της Νομικής, ενώ την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για τη δράση του αυτή βασανίστηκε από την δικτατορία.
Ο Ν.Λιοναράκης υπήρξε επίσης πρωτεργάτης της ανάδειξης του κινήματος των μη κυβερνητικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ο εμεπνευστής του εγχειρήματος της συνταγματικής αναγνώρισης του έργου της κοινωνίας των πολιτών και ήταν ο συντονιστής της Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα (αναγνώριση του ρόλου και του έργου της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεών της). Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο νεκροταφείο Παπάγου. Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να προσφερθούν δωρεές στην Greenpeace.
Είμαι συγκλονισμένος… Δεν μπορώ να πώ ή να γράψω τώρα περισσότερα… Του το οφείλω όμως και θα το κάνω. Ο Νικήτας άνοιξε δρόμους στη σκέψη και τη δράση μου που δεν είχα δει μέχρι τη συνάντησή μας. Τον θεωρώ δάσκαλο. Θα τον αγαπώ και θα τον σέβομαι πάντα…

6 σχόλια

  1. ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος . Καλό του ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pragmatika anapantexi apoleia... Kalo taxidi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριμα. Απ οτι θυμαμαι, μαζι με τον Τζανετακο, ηταν απο τους εμπνευστες της καθιερωσης τουρκοφωνης πολιτιστικης εκπομπης στο ραδιο Κομοτηνη-μια εκπομπη που συνεχιζεται ακομη απο τον καθολα αξιο Σαμι Καραμπουγιουκογλου,- που βοηθησε παρα πολυ στο να ελθουν ακομη πιο κοντα τα δυο συνοικα στοιχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

    11/10/07
    Χ.Α.Α. 5270 !! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι
    μοχαμετι να μας δωσει πισω και
    κατι παραπανω, οτι μας αρπαξαν(με
    αδελφιστικο τροπο)τα πρασινα λαμογια.

    Τα ζαλισμενα κοτοπουλα, 16/09/07 γαρ, σωνει και καλα κλαινε γιατι
    η αναθεωρηση του ΑΕΠ ηταν μονο 9%
    και οχι 25%. Εμ δεν κλαινε για
    αυτο,κλαινε για το μπουρδελακι
    τους στη Χαρ.Τρικουπη.
    Σκουζει το αλλο κοτοπουλο γιατι
    ανεβηκε το ψωμι 20 λεπτα, λες και
    δεν ξερει το κοτοπουλο οτι διεθνως
    η τιμη του σταριου διπλασιαστηκε.
    Οι Κινεζοι βαρεθηκανε το ρυζι, θελουν και ψωμι. Συντροφε δεν
    πειραζει ας παρουν και κανενα
    ευρωπουλο αυτοι που τους σκιζατε
    τα λαστιχα των τρακτερ και τους
    ριχνατε ζαχαρη στα ρεζερβουαρ.
    ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ??


    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα) που δεν προσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα.. Καλό του ταξίδι αν υπάρχει τέτοιο, μετά θάνατον...Η μνήμη μας, και για τα καλά και για τα όποια αρνητικά μας συνέδεσαν θα τον κρατούν κοντά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση