GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Και τι έγινε αν μείνεις άνεργος;"...

. Η πρωτόδικη αθώωση εργαζομένων στην Pepsi-Cola Θεσσαλονίκης έγινε ...καταδίκη στο εφετείο! . . Του Δημήτρη Πολυζωΐδη . .. Την Τριτη 17 Νο...

.
Η πρωτόδικη αθώωση εργαζομένων στην Pepsi-Cola Θεσσαλονίκης έγινε ...καταδίκη στο εφετείο!
..
Του Δημήτρη Πολυζωΐδη
. ..
Την Τριτη 17 Νοεμβριου 2007 το εφετειο Θεσσαλονικης καταδίκασε σε πέντε μήνες φυλάκιση πέντε εργαζόμενους του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην PEPS-COLA Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ σε απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας .
Η PEPSI-COLA Θεσσαλονίκης ανέστειλε προ ετών τη λειτουργία του τμήματος παραγωγής στέλνοντας δεκάδες εργαζομένους στην ανεργία. Στη συνέχεια επιχείρησε να παραχωρήσει τις δραστηριότητες των υπολοίπων τμημάτων (διανομή, πωλήσεις, φορτοεκφορτώσεις, αποθήκη, λογιστήριο κλπ.) σε εργολάβους.
Το Σωματείο στην προσπάθεια του να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις τις PEPSI και των παρακαταθηκών της. Ένας από τους εργολάβους κατηγόρησε 15 εργαζόμενους (ανάμεσα τους και τρία μέλη διοίκησης της ομοσπονδίας του κλάδου! ) ότι παρεμπόδιζαν με την απεργιακή συγκέντρωση την λειτουργία της επιχείρησης του.
Το δικαστήριο πρωτοδίκως έκρινε ότι η παρουσία των απεργών έξω από τις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου πρατηρίου διακίνησης ήταν ΝΟΜΙΜΗ. Αθώωνε τους δέκα συμπεριλαμβανομένων και των συνδικαλιστών της διοίκησης της Π.Ο.Ε.Ε.Π. και καταδίκασε τους άλλους πέντε, οι οποίοι προσέφυγαν στο εφετείο για να καταρριφθούν και τα τελευταία ψέματα της εργοδοσίας εναντίον τους.
Δυστυχώς στο εφετείο αντιμετώπισαν μια πρωτοφανή κατάσταση στα δικονομικά χρονικά. Ενώ η απόφαση εισήχθη για το καταδικαστικό της μέρος η σύνθεση του εφετείου αναίρεσε το αθωωτικό της και κατέληξε σε καταδικαστική απόφαση με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό μεταθέτοντας χρονικά την πράξη για την οποία κατηγορούνταν οι πέντε εργαζόμενοι.
Το πιο κραυγαλέο στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ότι δεν εκλήθησαν από την εισαγγελία να καταθέσουν οι βασικοί και ουσιώδης μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες τελούνται εν υπηρεσία είχαν καταθέσει ενόρκως εναντίων των δήθεν ακραίων γεγονότων που επικαλούνταν η εργοδοσία. Απέρριψαν το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναβολή τις δίκης προκειμένου να κληθούν οι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί. Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν δεχθήκαν ούτε καν να λάβουν υπ’οψιν τους τις ένορκες καταθέσεις των αστυνομικών. Απεναντίας δέχθηκαν να αναγνώσουν κατάθεση απόντος μαρτυρου κατηγορίας (πρωην διευθυντικού στελέχους της PEPSI-COLA), θεωρώντας ότι ένας διευθυντής πολυεθνικής εταιρείας είναι πολύ πιο αξιόπιστος από δυο αστυνομικούς, όταν αυτοί καταθέτουν στο πλαίσιο του καθήκοντος τους και η κατάθεση τους αποκαλύπτει τα ψέματα της εργοδοσίας.
Ελπίζουμε ότι η ειρωνεία, ο κυνισμός και η χλεύη εις βάρος των εργαζομένων δε θα συνεχιστεί. Η εργατική τάξη κ. Σιδηροπουλου δεν μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα την απαξίωση των αγώνων της και τις υποτιμητικές εκφράσεις: “ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ; “

5 σχόλια

  1. Οι εβραίοι ακόμη και την ελληνική δικαιοσύνη την ελέγχουν. Αλλοίμονο, ούτε και στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να στηριχθεί ο έλληνας. Ακόμη και δικαστές αγοράζονται και πωλούνται. Φτού σας ανάξιοι κυβερνήτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει δικαιοσύνη, μυρουδιά δεν έχετε πάρει, δεν μιλάμε για παράγκα βέβαια, κάτι σπηλιές, κάτι στοές, κάτι τέτοια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://e-n-erga.blogspot.com/2007/11/pepsi-cola.html
    Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την αναδημοσίευση της ανάρτησης από τον ιστοχώρο της Ένωσης Νέων ΕΡΓΑζομένων. Για οποιαδήποτε πληροφορία/παρατήρηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ντροπη τους.ουτε στην λατινικη αμερικη δεν γινονται αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση