GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόλα και Χαλυβουργική...

..... . ..βλάπτουν σοβαρά το κλίμα, καταγγέλουν ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. Το Σάββατο στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια ημέρα δρά...

.....
...βλάπτουν σοβαρά το κλίμα, καταγγέλουν ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. Το Σάββατο στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα.
.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατά των Επεκτάσεων του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και των μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει το προσεχές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 1μ.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Στο πολύχρωμο συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες συνεργαζόμενοι φορείς , κινήματα πόλης,
περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς.

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλει ότι:
Τα νέα σχέδια γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ καθώς και τα σχέδια της Χαλυβουργικής για την εγκατάσταση κολοσσιαίας μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής 880 ΜW, αν αδειοδοτηθούν και υλοποιηθούν, θα προσθέσουν ετησίως στην ατμόσφαιρα, εκτός των άλλων ρύπων, 3,5 έως 4 εκατομμύρια τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2)!
Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις τους για την αναχαίτιση των κλιματικών αλλαγών, οι κυβερνήσεις δείχνουν πάντα πρόθυμες να αδειοδοτήσουν τα πιο παράλογα επενδυτικά σχέδια υπονομεύοντας στην πράξη το κλίμα αλλά και το περιβάλλον του Θριάσιου Πεδίου.
Με το σχέδιο γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ, οι εκπομπές CO2 θα αυξηθούν κατά 349%, αγγίζοντας τους 945.000 τόνους ετησίως! Αυτό σημαίνει σχεδόν τριπλάσιες εκπομπές από τα δικαιώματα που έχει το διυλιστήριο έως το 2012 με βάση την νομοθεσία.
Από την μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής Θα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα 2,6 – 3,1 εκ. τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), ετησίως , καθώς και άλλους επικίνδυνους αέριους ρύπους που ευθύνονται για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Αυτές οι εκπομπές CO2 ισοδυναμούν με τις ετήσιες εκπομπές τουλάχιστον 80.000 – 100.000 βενζινοκίνητων αυτοκινήτων!
Καλείται η Κυβέρνηση να αλλάξει γρήγορα πολιτική για το Θριάσιο , να λάβει τα μηνύματα των καιρών και να μην προχωρήσει σε καμιά πράξη αδειοδότησης των καταστροφικών σχεδίων. Να πάψει να προορίζει το καταπράσινο Μελετάνι της Μάνδρας για χωματερή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) ή ΧΥΤΑ .
Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Parking Ελευσίνας (Έναντι 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ» ) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.

4 σχόλια

  1. 880MW???

    Σίγουρα 880Μ;

    Η ισχύς αυτή είναι πολύ μεγάλη για θερμοηλεκτρικό σταθμό, αν μάλιστα είναι και στερεό καύσιμο ΓΑΜ%$#ΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν ρε στην Ελευσίνα...

    Τόσα χρόνια σας μπουκώνει λεφτά ο Μπάρμπα Γιάννης Λιάτσης και οι απογόνοι του (άσπρα ή μαύρα) και το μόνο που κάνετε είναι να κουνάτε πανώ.

    Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο Μπάρμπα Γιάννης έστελνε (και σίγουρα συνεχίζει ο "άξιος" γιος του) φάκελους με "bonus" σε όλους τους Δημάρχους από Μέγαρα έως Αιγάλεω;

    Προσοχή στις απαντήσεις γιατί υπάρχουν στο αρχείο οι λίστες από τη θυγατρική που τα παρέδιδε...

    Γι'αυτό αν έχετε κότσια κάντε κάτι δυναμικό αλλιώς ΣΚΑΣΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ λακέδες των Λάτσηδων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλείστα τα και όταν φύγουν και η ανεργία χτυπήσει τη πόρτα σας ξαναξεκινήστε άλλον αγώνα για να βρείτε δουλειά
    Ξυπνήστε ρε χωρίς δουλειά δε ζείτε, αλλά αυτοί που σας ξεσηκώνουν έχουν τις τσέπες τους γεμάτες και δεν τους ενδιαφέρει αν εσύ χάσεις τη δουλειά σου.
    Ξυπνήστε και αντί να κλείσετε τις επιχειρήσεις προσπαθήστε να συμμορφωθούν αυτές με τις νόμιμες εκπομπές ρύπων, όχι τις ανώτερες αλλά τις κατώτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 11.58
    Πολύ θα ήθελε ο "μπάρμπα Γιάννης" αλλά οι Ελευσίνιοι δεν μάσησαν.Τουλάχιστον από το 1990 ήθελε η ΠΕΤΡΟΛΑ την επέκταση ,αλλά την πλάκωσαν οι Ελευσίνιοι στις προσφυγές στο ΣτΕ και δεν έγινε τίποτα ,με συνέπεια να απορροφηθεί απαξιωμένη στα ΕΛΠΕ.Οι της ΠΕΤΡΟΛΑ ήθελαν να κάνουν αρπαχτή στο Χριματιστήριο το 1999 - 2000 ,αλλά τους κάρφωσαν πάλι οι Ελευσίνιοι για το παραπειστικό ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε και μπήκαν στην πτώση τον Απρίλιο Μάιο 2000.Οχι ότι δεν υπάρχουν παντού και πάντα λιγούρια ,αλλά είναι φτυσμένοι και δεν περνά ο λόγος τους.Πάντως αν θέλεις να τους ξεμπροστιάσεις και δεν είσαι στο συνάφι τους κάντο με τις ευλογίες των Ελευσινίων που έχουν κύρος και αρχίδια.
    Προς 6.08
    Η Ελευσίνα δεν είχε ανάγκη τις βρωμοβιομηχανίες που πλάκωσε ο κάθε βλ'χος στην Αθήνα.Προ των βιομηχανιών είχε αναπτυγμένη γεωργία ,αλιεία,βιοτεχνία εμπόριο ,μεταφορές (το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος είναι τουλάχιστον από το 1870),οικιστική ανάπτυξη.Ο Καραγάτσης στα μυθιστορήματα του την περιγράφει σαν κοσμοπολίτικο προορισμό της εποχής του ,ανώτερο από τη σημερινή παραλιακή ,Βάρκιζα κλπ.Η Ελευσίνα θυσιάστηκε για να έρθουν οι βλάχοι στην Αθήνα και για την λωποδίστικη ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας.ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους μας...
    Δυστυχώς η Ελευσίνα θυσιάστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *