GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρώτα για τον Σεραφείμ..."

. Αποσύρθηκε "προσωρινά" ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος , όπως είχαμε γράψει. Μετά την εκλογή Ιερώνυμου ...ξανάπιασε δουλειά...

.
Αποσύρθηκε "προσωρινά" ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, όπως είχαμε γράψει. Μετά την εκλογή Ιερώνυμου ...ξανάπιασε δουλειά. Η πρώτη του κουβέντα, μόλις ειπώθηκε χτες στη Μητρόπολη, "να κάνουμε τώρα κι ένα τρισάγιο για τον Χριστόδουλο", ήταν: "...πρώτα για τον Σεραφείμ!". Τελικά έγινε κοινό και για τους δυο...

15 σχόλια

  1. Η χθεσινή εκλογή του Ιερώνυμου αποτελεί μια θεόπεμπτη ευκαιρία για την Εκκλησία της Ελλάδος. Την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η εποχή Χριστόδουλου. Η εκλογή του νέου Προκαθημένου δημιουργεί πολλές ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο.

    OΙερώνυμος είναι ένας ικανός και πνευματικός ιεράρχης, τον οποίο πολλοί θεωρούσαν σχεδόν αυτονόητο διάδοχο του Σεραφείμ. Τότε εξεδηλώθη εναντίον του μια πλεκτάνη για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες και την εκλογή κέρδισε ο Χριστόδουλος. Ο Ιερώνυμος απεδέχθη με στωικότητα την αδικία και ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα στον προκάτοχό του.

    Αυτό δεν τον εμπόδισε να αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα πολλές συμπεριφορές του Χριστόδουλου και κυρίως να πάρει σαφείς αποστάσεις από τις δύο κορυφαίες επιλογές του: το ζήτημα των ταυτοτήτων και τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο. Απέφυγε πάντοτε επιμελώς τον ιδιότυπο εκκλησιαστικό πολιτικαντισμό που επικράτησε στην Εκκλησία της Ελλάδος την τελευταία δεκαετία.

    Για να το πω πιο απλά, η αίσθηση είναι ότι από χθες «η Δεξιά του Κυρίου» μετράει μέρες και ότι η Εκκλησία δεν θα εμφανίζεται εφεξής τόσο αβασάνιστα ως μακρύς βραχίονας της Δεξιάς ή της Ακροδεξιάς. Ισως φοβούμενη κάτι τέτοιο η κυβέρνηση είχε ποντάρει εξαρχής και με όλες τις δυνάμεις της στην εκλογή τού Σπάρτης. Δυστυχώς γι΄ αυτήν, το Αγιο Πνεύμα κάθησε αλλού.

    Είναι άλλωστε και ζήτημα ιδιοσυγκρασίας. Οσοι γνωρίζουν τον Ιερώνυμο δύσκολα τον φαντάζονται να εκφωνεί κάθε Κυριακή δεκάρικους κατά των πάσης φύσεως εναντίων που κατάφερνε να εφευρίσκει ο προκάτοχός του. Και ακόμη δυσκολότερα να λειτουργεί περίπου ως τηλε-κήρυκας. Υπ΄ αυτή την έννοια, η Εκκλησία υπό την ηγεσία του έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει, με κοινωνικές ομάδες, ιδεολογικές ευαισθησίες και πολιτικές παρατάξεις, τις σχέσεις που είχαν διαταραχθεί επί Χριστοδούλου.

    Το δεύτερο ρήγμα το οποίο αναμένεται να γεφυρωθεί είναι το ρήγμα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Περισσότερο εκκλησιαστικός άνδρας και λιγότερο κοσμικός ηγέτης, ο Ιερώνυμος δεν δείχνει ο άνθρωπος που θα αντιδικεί με τον Πατριάρχη μέσω των δελτίων ειδήσεων. Λέγεται, άλλωστε, ότι το Φανάρι τον στήριξε θερμά στη χθεσινή εκλογή.

    Ολα αυτά βεβαίως αποτελούν υποθέσεις που μένουν να επαληθευτούν. Το βέβαιο είναι ότι με την εκλογή του Ιερώνυμου ηττήθηκαν τα παρα-εκκλησιαστικά περιβάλλοντα και τα σκοταδιστικά κυκλώματα που συνασπίστηκαν εναντίον του. Οι Βαβύληδες, οι Γιοσάκηδες , οι Αμβρόσιοι και οι συναφείς αποχωρούν από το προσκήνιο. Για αρχή, δεν είναι καθόλου άσχημα.

    for the copy paste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''PASOK poisonous''

    8 Φεβρουάριος 2008 8:59 πμ

    ==
    Ρε μουλαρι ΜΟΝΟ μια φορα και σε ενα ποστ τις μαλακιες σου βλαχαδερο...

    Το πηρες σβαρνα και το χεις κολλησει σε ολα τα ποστ μωροκαυλο,αχρηστε φτωχομπινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον κάποιοι ανγνοούν την στήριξη Γιοσάκη στον Ιερώνυμο...Όσο για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου..."Βρομόστομο", δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Όταν εξελέγη ο Χριστόδουλος,έκανε αμέσως τρισάγιο στον Σεραφείμ,γιατί ήταν ο προκάτοχός του. Έτσι συνηθίζεται...Τόσο μίσος πιά,ακόμη και στον πεθαμένο Χριστόδουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι,

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που στείλαμε στην κυβέρνηση της χώρας μας, στην Κομισιόν, στην ΕΕΔΑ και στο ILGA Europe σχετικά με το θέμα της νομιμοποίησης των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.
    Μήπως να γενικευόταν αυτή η κίνηση για να ασκηθεί και η ανάλογη πίεση;
    babis

    Προς:

    Πρωθυπουργό Ελλάδας, κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή

    Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Χατζηγάκη Σωτήριο

    Γενική Γραμματέα Ισότητας, κυρία Ευγενία Τσουμάνη

    Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Πρόεδρο κύριο Κωστή Παπαϊωάννου

    European Commissioner for Employment, Social Affairs and Equal Opportunities, Mr Vladimir Spidla

    ILGA EUROPE, Ms Ruth Baldacchino, Member of the Executive Board

    ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    Αθήνα, 28-01-08

    Η αρχή της νέας χρονιάς μας βρίσκει με δυο ακόμα νίκες για το παγκόσμιο ομοφυλόφιλο κίνημα. Τα κοινοβούλια δύο χωρών, της Ουγγαρίας και της Ουρουγουάης, ενέκριναν νομοσχέδια για την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των συζύγων και στους ομοφυλόφιλους πολίτες τους.

    Δυο ακόμα χώρες που προστίθενται στον κατάλογο των χωρών, που έχουν κατοχυρώσει θεσμικά τις ομοφυλόφιλες σχέσεις και τα συζυγικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πολιτών τους. Και βέβαια, δεν είναι και λίγες οι χώρες αυτές. Πρόκειται για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και για αρκετές άλλες χώρες στον πλανήτη μας.

    Στη χώρα μας, όμως, δεν έχουμε δει ακόμα κάποιο νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα κατοχυρώνονται οι σχέσεις των ομοφυλόφιλων πολιτών παρά το γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είχε υποστηρίξει και προτείνει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων πολιτών ήδη από το 2004. Και βέβαια, στα δικαιώματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η θεσμική κατοχύρωση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.

    Σαν πολίτες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κάθε δικαίωμα ν� απολαμβάνουμε ισότητα δικαιωμάτων στα πλαίσια μιας πολιτικής κατά των διακρίσεων. Τονίζουμε, επίσης, ότι αποτελεί κατάφωρη διάκριση για τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων πολιτών η στέρηση δικαιωμάτων που απολαμβάνουν στη χώρα μας τα ζευγάρια ετερόφυλων ατόμων. Και βέβαια εννοούμε τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα που συνεπάγεται μια νομική κατοχύρωση των συντροφικών σχέσεων. Κι η διάκριση αυτή αναπαράγει τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων πολιτών.

    Θεωρούμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει άμεσα να νομοθετήσει υπέρ της κατοχύρωσης των ομοφυλοφιλικών σχέσεων κι εν γένει, να μεριμνήσει για την άρση κάθε διάκρισης σε βάρος των ομοφυλόφιλων πολιτών.

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας,

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι ζαλισμένος

    δεν ξέρω τι γράφω

    πόσο μαλάκας είμαι Θεέ μου

    Πουτάνα μάνα, γιατί με γέννησες

    Γιατί μωρή γαμιόλα μάνα με γέννησες και κάθομαι όλη μέρα να γράφω μαλακίες στο ιντερνετ;

    Γιατί να είμαι μια ξεφωνημένη αδερφή και να ζω μόνο μέσα από ένα σκατομπλογκ;


    Γιατί με έκανες ευφυή αλλά πισωγλέντη και γεμάτο κόμπλεξ;

    Γιατί μωρή πουτάνα μάνα μου;

    Σκατά στον τάφο σου μάνα μου

    ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ........

    Δεν έχω τίποτα άλλο μάνα μου, παρά το ιντερνετ.

    Χωρίς αυτό είμαι σκατά, ένας σκατάς είμαι μάνα μου

    Πάντα χωρίς εκτίμηση
    Στην πουτάνα που με γέννησε
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τοτός και ποίηση


    Στο σχολείο λέγανε ποιήματα και είπε η δασκάλα στον Τοτό να πει και αυτός ένα και ο Τοτος άρχισε:

    - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα...

    Η δασκάλα έντρομη:

    - Μη Τοτό, μην το πεις.

    Και ο Τοτός:

    - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα...

    Η δασκάλα:

    - Μη Τοτό, μην το συνεχίσεις.

    Και ο Τοτός απτόητος:

    - Καθόμουνα στην αμμουδιά και έσπαγα καρύδια και ερχότανε η θάλασσα και μου βρέχε τα πόδια.

    Η δασκάλα:

    - Γιατί τα πόδια Τοτό;

    Και ο Τοτός:

    - Αφού δεν έφτανε τα *ρχ*δια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοι και εξαιρετικοι φιλοι μου.

    Τα χαρακτηριστικά μου προτερήματα είναι αλτρουισμός, αυτοθυσία, γενναιοδωρία, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη, πειθαρχία και προπάντων ετοιμότητα.
    Κυρίως όμως η ετοιμότητα από την οποία προέρχεται το ρητό "έσο έτοιμος".
    Όπως ένας Ιππότης έτσι κι ένας babis είναι πάντα έτοιμος.
    Σαν γνήσιος πολεμιστής ζητώ από τον εχθρό μου να ανοίγει πόλεμο μαζί μου για τις ιδέες μου.
    Οφείλω να έχω εχθρούς αξιομίσητους και όχι αξιοπεριφρόνητους και να είμαι περήφανος γι' αυτούς.

    Παρ' όλ' αυτά -για τον Νίτσε- ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός του καθένα.
    Αυτό τον εαυτό προσπαθώ να νικήσω σαν ο γνήσιος babis.
    Ακολουθώντας τον κώδικα μου σαν babis, δίνω κάθε στιγμή μία μάχη. Με τη συνεχή άσκηση και την εντρύφηση στις τέχνες και στα γράμματα προσπαθώ να υπερβώ τον εαυτό μου.

    "Ο καλός αμαξάς δεν ορμά ξέφρενα εμπρός.
    Ο καλός πολεμιστής δεν εξοργίζεται.
    Ο καλός στρατηγός νικά χωρίς μάχη.
    Ο καλός κυβερνήτης εργάζεται ταπεινά."

    Το βαθύτερο νόημα των τεχνικών είναι να αναπτυχθεί μια διαισθητική αντίληψη των παγκόσμιων νόμων. Αυτό που υπάρχει πέρα από την τεχνική είναι να συντονιστεί με το βασικό ρυθμό του σύμπαντος


    Αυτά τα λίγα για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον babis.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9:36

    Mουλάρi, μην χαρίζεις σε άλλους τα επίθετά σου .
    Το δικό μου κείμενο σε πείραξε και δεν σε ενόχλησαν όλοι οι σκατο-δεξιοί που γεμίζουν το μπλόγκ με σεξουαλικού περιεχομένου αισχρότητες ;
    Μάλλον είσαι και εσύ ένας από αυτού,που μόνο ύβρεις τους αρέσει να διαβάζουν .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ, αλληλούια! Εκεί που τα «συστήματα» της Δεξιάς του Κυρίου ετοίμαζαν τον Σπάρτης για Αρχιεπίσκοπο, ήταν ο Ιερώνυμος που βρέθηκε εμπρός από τον πρώτο γύρο. Και εξελέγη καθαρά στον δεύτερο. Ο ηττημένος του 1998 έγινε κυρίαρχος.
    ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ είναι πολλές. Υπάρχει η αριθμητική ανάλυση του αποτελέσματος, με ορισμένους εξπέρ να έχουν άποψη ακόμη για το ποιοι έριξαν τα δύο λευκά. Υπάρχουν οι εικοτολογίες για τον αόρατο ρόλο του Πατριαρχείου. Τέλος, υπάρχει η καμπάνια. Ο ίδιος ο Θηβών έμεινε προσεκτικά στην άκρη, καλλιεργώντας ένα καλοσυνάτο προφίλ. Τον πληθωρικό Ζακύνθου τον μάζεψαν, ώστε να μη δημιουργηθεί αντισυσπείρωση στην άλλη πλευρά. Και άφησαν το πεδίο ελεύθερο στον Καλαβρύτων, τον «Σωτήρα» και τη «Ζωή» για να τρομάξουν.
    ΩΣΤΟΣΟ - και πέρα από όλα αυτά- η εκλογή του Ιερώνυμου εκφράζει την επαναφορά του εκκρεμούς στα Εκκλησιαστικά. Ο Χριστόδουλος μπορεί να ήταν χαρισματικός- ήταν όμως ακραίος. Επί των ημερών του, η Εκκλησία της Ελλάδος πήγε πολύ δεξιά. Πήγε πολύ πίσω στις ταυτότητες. Πήγε πολύ κόντρα στο Πατριαρχείο. Και πήγε πολλές φορές στο Λουγκάνο. Η υπερβολή τρόμαξε. Όπως τρόμαξαν οι αποκαλύψεις για το παραδικαστικό με ράσα και οι αστοχίες υλικού της «Αλληλεγγύης» σε διάφορες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με ληγμένα.
    Ο ΚΛΗΡΟΣ είναι συντηρητικός. Όχι όμως με τον τρόπο που νόμιζαν οι υπουργοί και οι παράγοντες της Ν.Δ., οι οποίοι προεξοφλούσαν την εκλογή του Ευστάθιου. Ο συντηρητισμός εκφραζόταν και ως ανησυχία για το πού πηγαίνουν τα πράγματα, αλλά και ως επιθυμία για επιστροφή της Εκκλησίας σε έναν κοινωνικό και πολιτικό ρόλο που να μην είναι διαρκώς ή του ύψους ή του βάθους. ΑΥΤΟ ΤΟ αίσθημα συνέλαβε και εξέφρασε ο Ιερώνυμος. Και αυτό τον έβγαλε Αρχιεπίσκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που χρόνια τώρα είχαν διαγνώσει όσοι πίστεψαν στην νηφαλιότητα και την μετριοπάθεια και την κατάρτιση του Ιερώνυμου, ειναι η ανάγκη της ύπαρξης ισορροπίας εντός τόσο της Ιεραρχίας όσο και μεταξύ των διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων εντός των κόλπων της Εκκλησίας, η οποία εσωκλείει τόσο ακραία συντηρητικά στοιχεία, από τα οποία εκλίπει η μόρφωση και η κοινωνική συμπεριφορά, ηθικά και ανήθικα μετανοούντα και μη στοιχεία, όσο και παλαιοημερολογίτες και εκκλησιαστικές οργανώσεις με οριοθετημένους ορίζοντες συγκεκριμένου "φέρεσθαι", αλλά και μορφωμένους, ανοιχτόμυαλους και νηφάλιους ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος, πανεπιστημιακής κατάρτισης, οι οποίοι γνωρίζουν να διαλλέγονται και να βρίσκουν την χρυσή τομή. (Ιεράρχες,χαμηλόβαθμοι κληρικοί και λαικοί).

    Αυτό που ξεχνάνε οι πρώτοι είναι ότι η Εκκλησία εδραιώθηκε πάνω στον λόγο του Θεού, που είναι το "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" ο οποίος διδάσκει τον διάλογο με το διαφορετικό και την αποδοχή του, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και... δογμάτων("επινοήσεις" για διαχωρισμό της νομής της "εξουσίας" έναντι ποιμνίων, όταν οι θρησκείες μετετράπησαν (από συλλογικό φρόνημα ενός αρχικά κοινού "πιστεύω" για την σωτηρία-γαλήνη της ψυχής και εφαρμογής διδαχών για την επίτευξη "ευ ζην")

    ..σε όχημα επιβολής πολιτικής εξουσίας στις μάζες, οι οποίες χειραγωγούμενες κατακλύζονταν από φοβικά σύνδρομα απέναντι στην..."αμαρτία" την οποίαν τους υποδείκνυαν διάφοροι "επαίοντες"),

    σε ευθεία αντιπαράθεση με την προτροπή του "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν" με στόχο τον έλεγχο και την χειραγώγηση.

    Ο μακαριστός γνωρίζοντας, όπως και όλοι όσοι διαβλέπουν πέρα από απ αυτό που φαίνεται, αυτό που κρύβεται, την αναγκαιότητα να σπάσουν μουχλιασμένα "στεγανά" που επιβλήθηκαν εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητες της εποχής που καθιερώθηκαν, δίχως όμως η Εκκλησία ως κοινωνία ανθρώπων και πιστών στον Θεό και υπεραινώβιος Θεσμός να καταστρατηγήσει τον Πνευματικό της ρόλο και να αυτοαναιρεθεί.

    Κι αυτό γιατί οι συνθήκες της ζωής άλλαξαν άρδην από τότε που κάποιοι κάποτε αποφάσισαν συγκεκριμένη στάση των πιστών απέναντι στις εκφάνσεις της ζωής, και στις διεξόδους της μεταφυσικής αναζήτησης, που όμως εξυπηρετούσαν τότε πολιτικά συμφέροντα χειραγώσησης των΄μαζών, παρουσιάζοντάς τα ως "δόγμα" η παράβαση του οποίου, είχε ολέθριες συνέπειες για την επιβίωση τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον...

    Καταλυτικά συνέβαλλε σε αυτό η αλματώδης ανάπτυξη της Επιστήμης

    Στα σύγχρονα εκκλησιαστικά πράγματα η καταστρατήγηση στο παρελθόν του "παν μέτρον άριστον" και η αναγκαιότητα της εδραίωσής του σήμερα, ήταν αυτό΄ακριβώς το οποίο σαμπόταραν συγκεκριμένα πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μακαριστού τα οποία οχι απλώς απέκλιναν, αλλά απήχαν παρασάγκας απ όλα αυτά καλλιερώντας οι ίδιοι φατρίες και φράξιες, δημιουργώντας με τσαμπουκά και εκφοβισμό τις ρήξεις και τις εντάσεις τις οποίες - όπως ήταν φυσικό τις χρεωνόταν ο χριστόδουλος - για να συστήνονται μετά οι ίδιοι ως "οι διαμεσολαβητές" , ενισχύοντας την θέση τους ως "παράγοντα" και ρυθμιστή τόσο των Σχέσεων με την Πολιτεία όσο και με το Φανάρι, αλλά και με τα ΜΜΕ, ακυρώνοντας τη συλλογικότητα της Ιεραρχίας σε ενιαία γραμμή, καθώς και την αρμοδιότητά της να χειρίζεται η ίδια τα θέματά της, με εξέταση όλων των προτάσεων, διαφωνιών και παραμέτρων και ύστερα να αποφασίζει συλλογικά. Άρα και να φέρει την συλλογική ευθύνη των αποφάσεων.

    Τότε ήταν που τόσο ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και μια σειρά άλλων Αρχιερέων οπως ο Καλαβρύτων, ο Ιωαννίνων, ο Καβάλας, ο Ζακύνθου, ο Περιστερίου, ο Ηλείας, ο Γουμενίσσης, ακόμη και ο Καλλίνικος, (αυτοί εμφανώς)- αλλά και ένα σωρό ακόμη (αφανώς)- έλεγαν δημόσια ότι ο Χριστόδουλος είναι μεν χαρισματικός άνθρωπος και καταρτισμένος θεολογικά εκκλησιαστικός άνδρας με προοπτική, αλλά οι προσπάθειές του πνίγονταν από τα συμφέροντα και τις εσωτερικές συγκρούσεις του περιβάλλοντός του, το οποίο κατακερματισμένο σε φράξιες προσπαθούσε να επιβληθεί έναντι αυτής καθεαυτής της Συνόδου των 79 Αρχιερέων, πουλώντας εκδουλεύσεις στις διαφορετικές φράξιες εντός και της Πολιτικής Ηγεσίας, φυσικά με το αζημίωτο...για το οικονομικό ή πολιτικό τους ανάλογα μέλλον...

    Ένα πράγμα ήταν αυτό που έκαιγε τον μακαριστό. Η υπέρμετρη ευαισθησία του να συγχωρεί εκείνους που τον πίκραιναν και τον μείωναν με τη στάση τους και η έλλειψη δυναμισμού στην αντιμετώπισή τους. Πάνω εκεί καθώς και στην επιρροή προς εκείνον εξωγενών της εκκλησίας παραγόντων, βασίζονταν όλοι αυτοί.

    Κάποιοι εκ μέρους των αριστερών κυρίως αρθογράφων κατηγορούσαν και συνεχίζουν τον μακαριστό ότι "εβλεπε παντού εχθρούς". Μήπως είχαν έρεισμα όμως τα λόγια του όταν τα διατύπωνε δημοσίως?

    Ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο για έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο όπως ήταν εκείνος να κοιτάξει δίπλα του εγκαίρως...

    Κάποιοι την ίδια ώρα έβλεπαν πολύ καθαρότερα. Μακάρι να μην κάνουν τα ίδια λάθη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοι και εξαιρετικοι φιλοι μου.

    Τα χαρακτηριστικά μου προτερήματα είναι αλτρουισμός, αυτοθυσία, γενναιοδωρία, ευγένεια, ταπεινοφροσύνη, πειθαρχία και προπάντων ετοιμότητα.
    Κυρίως όμως η ετοιμότητα από την οποία προέρχεται το ρητό "έσο έτοιμος".
    Όπως ένας Ιππότης έτσι κι ένας babis είναι πάντα έτοιμος.
    Σαν γνήσιος πολεμιστής ζητώ από τον εχθρό μου να ανοίγει πόλεμο μαζί μου για τις ιδέες μου.
    Οφείλω να έχω εχθρούς αξιομίσητους και όχι αξιοπεριφρόνητους και να είμαι περήφανος γι' αυτούς.

    Παρ' όλ' αυτά -για τον Νίτσε- ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός του καθένα.
    Αυτό τον εαυτό προσπαθώ να νικήσω σαν ο γνήσιος babis.
    Ακολουθώντας τον κώδικα μου σαν babis, δίνω κάθε στιγμή μία μάχη. Με τη συνεχή άσκηση και την εντρύφηση στις τέχνες και στα γράμματα προσπαθώ να υπερβώ τον εαυτό μου.

    "Ο καλός αμαξάς δεν ορμά ξέφρενα εμπρός.
    Ο καλός πολεμιστής δεν εξοργίζεται.
    Ο καλός στρατηγός νικά χωρίς μάχη.
    Ο καλός κυβερνήτης εργάζεται ταπεινά."

    Το βαθύτερο νόημα των τεχνικών είναι να αναπτυχθεί μια διαισθητική αντίληψη των παγκόσμιων νόμων. Αυτό που υπάρχει πέρα από την τεχνική είναι να συντονιστεί με το βασικό ρυθμό του σύμπαντος


    Αυτά τα λίγα για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον babis.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. babis i want to get to know you better...

    Pws tha ginei to "as bette"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1/ Μπάμπη, ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ δεν είσαι γιατί είσαι ομοφυλόφιλος, ΑΙΣΧΡΗ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ εισαι επειδή βρίζεις μάνες.

    2/ Για τα...χριστιανικά του Ζακύνθου, ένα έχω να πω: Ιερατείο που δέχεται να βρίσκεται τέτοιος σατανο-σκατόψυχος στους κόλπους του, παύει να είναι άξιο ενασχόλησης για μένα, και σίγουρα δεν δικαιούται να επικαλείται θεούς, Χριστούς και δε συμμαζεύεται.


    3/ Αυτό θα'ναι και το τελευταίο μου ποστ σ'αυτόν τον τόπο, γιατί είναι μάταιος κόπος να γράφεις σε πεδίο που δεν ελέγχεται έστω και στοιχειωδώς κι επιτρέπει εξαμβλώματα, ύβρεις, χυδαιότητες και ανεγκέφαλες μαλακίες να γράφονται στα τόπικς του.


    Αντε γεια μάγκες

    Αντικονφορμίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση