GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ορθογραφική αλλαγή...

. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη - Ας προβεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην εξής απειροελάχιστη ορθογραφική μεταρρύθμισι: Να απαλείψει, να καταργήσ...

.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
-
Ας προβεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην εξής απειροελάχιστη ορθογραφική μεταρρύθμισι:
Να απαλείψει, να καταργήσει από τις εκδόσεις της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και όλων των εκκλησιαστικών κειμένων τις ψιλές, τις κορωνίδες,τις δασείες στο "ρ" και στο "υ" και τις δασείες που δεν συνυπάρχουν στο ίδιο φωνήεν με τόνο, για λόγους ευχερέστερης ανάγνωσης (από μέσα ή και μεγαλοφώνως). Και δεν προκύπτει κανένα απολύτως πρόβλημα σύγχυσης.

-----------------------

7 σχόλια

  1. Προς τον Κυριο Θωμά Ακρωτηριανάκη

    Ενα σχολιο για το θεμα που βαλατε οσον αφορα την γλωσσα που χρησιμοποιει το πατριαρχειο.
    Αγαπητε κυριε Ακρωτηριανακη, δυστυχως ειστε οπαδος των λυσεων δια της απλοποιησεως, οπως και οι πολιτικοι της ατυχης αυτης χωρας που λεγεται Ελλαδα. Ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι δηλαδη. Ετσι με αυτον τον βαρβαρο τροπο κουτσουρευτηκε πολλες φορες η Ελληνικη γλοσσα. με το τελειωτικο χτυπημα να δινεται απο τον αειμνηστο Ραλλη που επεβαλε το μονοτονικο συστημα καταργωντας την σημανση της προφορας στην Ελληνικη γλωσσα. Αντι να κοιταξουμε να βρουμε τροπους ωστε η διδασκαλια να ειναι πιο αποτελεσματικη, αντι να χρηματοδοτησουμε την παιδεια ωστε να ενισχυθει η παιδεια, λυνουμε το προβλημα ακρωτηριαζοντας και πετσοκοβοντας. Ποσο υπεροχη γλωσσα η αρχαια Ελληνικη, ποσο υπεροχη η καθαρευουσα. Εντονα περιγραφικη και ενοιολογικη , αλλα και ευηχη η γλοσσα των προγονων μας. Αντι να διατηρησουμε παση θυσια τον πολιτισμο μας,τις παραδοσεις μας , την κουλτουρα μας,ευκολα σαν τις κοινες παρασυρομενοι απο δηθεν αναγκες της εποχης ακρωτηριαζουμε και κοβουμε κατα το δοκουν. Ισως το ονομα σας "Ακρωτηριανακης" να προερχεται απο την λεξη Ακρωτηριαζω και για αυτο προτεινετε με περριση ευκολια τετοιες λυσεις. Να μελετησετε κυριε μου εαν δυσκολευεστε τοσο. Ισως η μελετη σας βοηθησει να κατανοησετε ποσο σημαντικη ειναι η γλωσσα μας, και ισως ανοιξουν τα ματια σας και δειτε οτι η γλωσσα ειναι φορεας πολιτισμου, και ειναι απαραδεκτο να πετσοκοβεται καθε φορα που λογω αδυναμιας μας να κατανοησουμε τις ενοιες της δυσκολευομαστε. Δηλαδη κυριε Ακρωτηριανάκη τα κινεζακια ειναι πιο εξυπνα απο τα ελληνοπουλα που διδασκονται 3000 χαραχτηρες?

    Αυτα
    Ηλειος Ολυμπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
    ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ" ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ,
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ; 17;...

    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΤΤΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΡΔΥΝΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ Η ΚΟΙΛΑΡΑ ΤΟΥ

    ΟΥΦ, ΣΥΓΧΥΣΤΗΚΑ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΦΑΚΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γλώσσα μια χαρά είναι με τα πνεύματα και όλα!
    Τα ίδια τα βιβλία πότε θα καταργηθούν είναι το ερώτημα.
    Δεν χρειαζόμαστε τους Εβραϊκούς μύθους. Σε τελική ανάλυση έχουμε τους δικούς μας που είναι και καλύτεροι!!!

    Μιλατε συνέχεια για "Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό"! Ένα δείγμα του μπορείτε να μας δώσετε?
    Κάτι σαν τον Ευκλείδη και το θεώρημά του ή κάτι σαν τον Δημόκριτο και το άτομο ή σαν τον Πυθαγόρα ή σαν...
    Μην μας ζαλίσετε πάλι με το Βυζάντιο! Για πολιτισμό να μιλήσουμε!!! Όχι για την Θεοδώρα και την κάθε μια βιζιτατζού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επειδή δηλαδή υπαρχουν κάποιοι μονόφθαλμοι ή τυφλοί, πρέπει και οι βλέποντες να βγάλουν τα μάτια τους, κ. Ακρωτηριανάκη μας???
    Ωραία λογική! Δεν πάτε καλύτερα να μάθετε τι σημαίνει "ΚΗΡ" με περισπωμένη και τι σημαίνει "ΚΗΡ" με βαρεία (που είναι και επικαιρα αυτές τις μέρες) και να αφήσετε την ήσσονα προσπάθεια και την ισοπέδωση κατά μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρωτηριανάκη να και μια φορά που δεν θα τ΄ακούσης, αλλά με ποιους ασχολείσαι αξίζει τον κόπο; Ωραίος ο πέλοπας με τις απόψεις του. Βλέπω εκείνους τους Εβραίους τώρα στα κανάλια και μου πιάνετε η ψυχή, τι πολιτισμό αφήσαμε και γίναμε ΓΥΦΤΟΙ.
    Αλλά οι ΕΛΛΗΝΕΣ διδασκαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ όχι ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ και ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ που βόλευε τους κρατούντες και γίναμε έτσι Εβραίοι Χριστιανοί ώστε όταν μας ρίχνουν μια σφαλιάρα να γυρναμε να φάμε και δεύτερη. Έτσι έκαναν και οι Έλληνες στο ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρωτηριανάκη,

    βρήκες πάλι καυτό θέμα να σχολιάσεις και να υποβάλεις προτάσεις. Ρε δεν τους παρατάς τους μαυροντυμένους, όσο ασχολείσαι μαζί τους, τόσο το παίρνουν απάνω τους. Εκτός αν έχει πολλές αμαρτίες τέκνον μου (ψήφισες Καραμανλή; ποιος ξέρει) και πιστεύεις ότι θα σε συγχωρέσει ο θεούλης.

    Αποκλείεται, θα γίνεις κοψοχέρης για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, θα σταματήσεις να ψηφίζεις, γιατί φοβάσαι ότι την επόμενη φορά πάλι Καραμανλή θα ψηφίσεις. Σιγά μην ψηφίσεις Γιωργάκη, αυτός ούτε ποδήλατο δεν ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ.

    ΄Η ονομασία του ως οικουμενικού, ήταν απόρροια της μεταφοράς της εδρας διοικήσεως του ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους στην περιοχή που έχουμε μάθει ως Κωνσταντινούπολη.
    ΄Ας μην κάνουμε ανάλυση περί του τότε γνωστού κόσμου "οικουμένης".΄Αφού οι λόγοι πλέον έχουν εκκλείψει, γιατί η ονομασία ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ να μην αναγνωρισθεί και δοθεί στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αφού εκεί είναι ουσιαστικά ο τόπος απ΄ όπου ξεκίνησε και διαδόθηκε ο χριστιανισμός;. Γνωρίζετε οτι υπάρχουν πολλά τροπαρια της Εκκλησίας που αναγνωρίζουν την πρωτοκαθεδρία των Ιεροσολύμων πχ. Χαίρε Σιών Αγία ΜΗΤΗΡ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ... Για να το δούμε σοβαρά το θέμα από αποψη εκκλησιαστικής τάξεως και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση