GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από ποιον "έφαγε" τα 280.000 ευρώ...

. ...η παρέα του Γ. Αλογοσκούφη; Διαβάστε το σε λίγο ΜΟΝΟ στο Press-gr! -------------------------------------

.
...η παρέα του Γ. Αλογοσκούφη;
Διαβάστε το σε λίγο ΜΟΝΟ στο Press-gr!
-------------------------------------

4 σχόλια

  1. Για να δούμε τα ΜΜΕ θα παίξουν αυτό το θέμα ή θα το κάνουν γαργάρα;

    Ο άλλος ο ζούγκλας στη προηγούμενη εκπομπή του αντί να ασχολείται με πράγματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, είχε συνέντευξη τη γυναίκα του Πασχάλη!!!! Ωραίος αγωνιστής σαν το Λάκη και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 ελεγκτές του ΟΗΕ διαψεύδουν τον Σουφλιά και την καταχώρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Κιότο!


    ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΙΟΤΟ»


    «Η καταγραφή ρύπων έχει τους κανόνες της»


    Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ


    Τους λόγους που οδήγησαν στην καταδικαστική απόφαση της επιτροπής συμμόρφωσης του ΟΗΕ για το Πρωτόκολλο του Κιότο εξηγούν ο Ραούλ Εστράδα, μέλος της επιτροπής και «πνευματικός πατέρας» του πρωτοκόλλου, και ο Πολ Φίλιγκερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βέρνης και μέλος του ελεγκτικού κλιμακίου που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2007.



    Χωρίς έγκυρο μηχανισμό καταγραφής ρύπων θα παραμείνουν τα προβλήματα της Ελλάδας σε σχέση με το Πρωτόκολλο του Κιότο
    Από τις δηλώσεις τους στην «Ε» προκύπτει ότι έως τότε, οπότε την ευθύνη είχε η ομάδα του Αστεροσκοπείου, το ελληνικό σύστημα καταγραφής ρύπων ήταν επαρκές, παρά το γεγονός ότι έγιναν διορθώσεις που αφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο δρ Φίλιγκερ όμως χαρακτηρίζει «ανοησίες» τα λεχθέντα περί «καρφώματος» της χώρας στην επιτροπή από την ομάδα του Αστεροσκοπείου, αφού, όπως σημειώνει, το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στη στελέχωση του νέου συστήματος μετρήσεων.

    «Η πληροφόρηση παρήχθη και αξιολογήθηκε από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών, που επισκέφθηκε την Αθήνα τον Απρίλιο του 2007. Ελεγξαν τους αριθμούς και είχαν συζητήσεις με όσους αρμόδιους μπόρεσαν να βρουν. Από 'κεί προήλθε η πληροφόρηση. Δεν μας ενημέρωσε το Αστεροσκοπείο ότι το ελληνικό σύστημα καταγραφής ρύπων ήταν ελαττωματικό», τονίζει ο κ. Εστράδα, ο οποίος είχε δώσει αναλυτικές εξηγήσεις και στην προηγούμενη συνέντευξή του στην «Ε» (23/4/2008).

    Τα λάθη

    Σχετικά με τις παλιότερες εσφαλμένες μετρήσεις εξηγεί: «Σε όλες τις χώρες γίνονται διορθώσεις, διότι οι τεχνικές καταγραφής και οι πληροφορίες βελτιώνονται. Οι αριθμοί προσαρμόζονται, δεν υπήρχε πρόβλημα. Οι ειδικοί ανέλυσαν τις μετρήσεις και είπαν στις ελληνικές αρχές ότι πρέπει να τις διορθώσουν». Σπεύδει πάντως να πει ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν «είναι εσωτερικό πρόβλημα, μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές γνώμες».

    Οσο για την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής συμμόρφωσης επισημαίνει: «Η ύπαρξη όλων των στοιχείων είναι προϋπόθεση. Αυτό είναι το πρόβλημα με την Ελλάδα και ελπίζω να έχει λυθεί πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα στη χώρα σας». Αναφέρει ότι η Ελλάδα όφειλε να παρουσιάσει κάποιες πληροφορίες ώς τον Απρίλιο του 2007 και αποκαλύπτει: «Είπαν ότι υπήρχε καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της κυβέρνησής σας και αντικατάστασης των ειδικών που εργάζονταν πάνω στο θέμα. Υπήρχε ένα είδος μεταβατικής περιόδου. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα. Μεταβατικές περιόδοι υπάρχουν σε όλον τον κόσμο».

    Υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει το πρωτόκολλο του Κιότο και μία από τις προϋποθέσεις είναι η αποδεδειγμένη ικανότητα των ανθρώπων που οι αρχές όρισαν να εργαστούν στο σύστημα καταγραφής των ρύπων. «Δεν είναι αρκετό να πεις ότι κάποιος είναι καθηγητής πανεπιστημίου, πρέπει να αποδείξεις ότι είναι εξοικειωμένος και με την καταγραφή ρύπων. Οι αρχές θα έπρεπε να γνωρίζουν αυτές τις προϋποθέσεις. Οι αποφάσεις για το Πρωτόκολλο του Κιότο ελήφθησαν με την υποστήριξη της Ελλάδας, η οποία είναι μέλος της Ε.Ε. και ο επίτροπος για το περιβάλλον είναι Ελληνας. Δεν έχω αμφιβολίες για τις ικανότητες των ανθρώπων που μας παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές, διότι δεν τους γνωρίζω. Χρειαζόμαστε όμως ένα ξεκάθαρο βιογραφικό για τον καθένα. Μπορεί κάποιος να είναι διδάκτορας Φυσικής, ο οποίος όμως να μην έχει ποτέ απογράψει εκπομπές ρύπων. Οπότε πώς θα μετρούσε η Ελλάδα τους ρύπους της; Μας είπαν ότι αν είσαι καθηγητής πανεπιστημίου είναι αρκετό. Προσωπικά είμαι καθηγητής σε πανεπιστήμιο και ξέρω ότι αυτό δεν είναι αρκετό».

    Το σύστημα

    Πιο αποκαλυπτικός είναι ο καθηγητής Πολ Φίλιγκερ. Για την ομάδα του Αστεροσκοπείου αναφέρει: «Υπήρξε μια καλή συζήτηση και παρουσίαση του συστήματος που λειτουργούσε ώς το 2007. Ηταν όμως ασαφές το πώς θα λειτουργούσε το σύστημά σας μετά τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την καταγραφή των ρύπων. Είναι ανοησίες το ότι το Αστεροσκοπείο μάς είπε ότι το σύστημά σας δεν είναι επαρκές. Απλώς μας είπαν ότι το Αστεροσκοπείο δεν είχε την ευθύνη της καταγραφής την περίοδο μετά τον Απρίλιο του 2007. Προσπαθήσαμε να συναντήσουμε τους ανθρώπους που θα είχαν την ευθύνη εφεξής, αλλά δεν ήταν δυνατό, διότι δεν είχε οριστεί ο οργανισμός που θα επωμιζόταν την ευθύνη της καταγραφής. Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα. Μας είπαν ότι το υπουργείο θα πάρει την ευθύνη και προσπαθήσαμε να συναντήσουμε τους ανθρώπους που θα την είχαν, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν».

    Είναι κατηγορηματικός για την περίοδο που προηγήθηκε του Απριλίου 2007. «Το σύστημα ήταν σωστό. Εγιναν κάποιες διορθώσεις, αλλά αυτό είναι συνήθως ανεξάρτητο της λειτουργίας του συστήματος καταγραφής. Αν έχεις μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων, θα έχεις λιγότερα κενά στη συλλογή πληροφοριών και η πιθανότητα διορθώσεων είναι μικρότερη. Το Αστεροσκοπείο είχε την επάρκεια να καταγράφει ρύπους. Το πρόβλημα ήταν το πώς θα λειτουργούσε το σύστημα στο μέλλον. Σήμερα ξέρω ότι την ευθύνη έχει επωμιστεί ένα άλλο ίδρυμα».*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    --ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

    -Ποιός μας λέει ότι,η επί χρόνια συνεργάτις του κ.Αλογοσκούφη,κα.Μαρία Ματθαίου δεν είναι "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" ,του Υπουργού στο PRESS-GR.



    [[[[ΤΟ ΒΗΜΑ , Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2004 - Αρ. Φύλλου 14345
    -ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

    * Διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είναι ο κ. Σ.Νικολαρόπουλος,
    ενώ αντίστοιχο ρόλο στο πολιτικό γραφείο έχει ο κ. K. Παπαθανασίου.
    Στην ομάδα του ανήκουν η προϊσταμένη της γραμματείας του υπουργείου κυρία Δανάη Σαλεπούλα, ο προϊστάμενος του
    γραφείου Τύπου του υπουργείου κ. A. Χαραλαμπίδης, ο κ. B. Τοκάκης (σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας του υπουργού),η στενή του συνεργάτις επί χρόνια κυρία Μαρία Ματθαίου και οι σύμβουλοι κυρία Ιουλία Αρμάγου και κκ. Λ. Κορρές και Χαρ. Δημητρίου.]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .
    --ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

    -Ποιός μας λέει ότι, η επί χρόνια συνεργάτις του κ. Αλογοσκούφη κα. Μαρία Ματθαίου, δεν είναι "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" του Υπουργού, στο PRESS-GR.



    [[[[ΤΟ ΒΗΜΑ , Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2004 - Αρ. Φύλλου 14345
    -ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

    * Διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είναι ο κ. Σ.Νικολαρόπουλος,
    ενώ αντίστοιχο ρόλο στο πολιτικό γραφείο έχει ο κ. K. Παπαθανασίου.
    Στην ομάδα του ανήκουν η προϊσταμένη της γραμματείας του υπουργείου κυρία Δανάη Σαλεπούλα, ο προϊστάμενος του
    γραφείου Τύπου του υπουργείου κ. A. Χαραλαμπίδης, ο κ. B. Τοκάκης (σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας του υπουργού),η στενή του συνεργάτις επί χρόνια κυρία Μαρία Ματθαίου και οι σύμβουλοι κυρία Ιουλία Αρμάγου και κκ. Λ. Κορρές και Χαρ. Δημητρίου.]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση