GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η επιστολή...

... Tο πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: "Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητέ συνάδελφε, Με ιδιαίτερη θλίψη και ανησυχία έχουμε την υ...

...
Tο πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
"Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Αγαπητέ συνάδελφε,
Με ιδιαίτερη θλίψη και ανησυχία έχουμε την υποχρέωση να θέσουμε υπό την προσοχή σας το θέμα της πρόσφατης αιφνίδιας διακοπής συμβολαίου μεταξύ της, κρατικής ιδιοκτησίας και χρηματοδοτούμενης με δημόσια κεφάλαια, Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) και του διεθνώς αναγνωρισμένου δημοσιογράφου, κ. Στέλιου Κούλογλου, σχετικά με τις δύο εκπομπές ντοκιμαντέρ «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά».
Σε στιγμές που η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοινοβούλιο μας ιδιαίτερα προωθούν ακούραστα τις ελευθερίες της έκφρασης και της πληροφόρησης, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να γινόμαστε μάρτυρες μίας κατάφωρης παραβίασης αυτών ακριβώς των θεμελιωδών δικαιωμάτων-όπως διακηρύσσονται στο άρθρο 11 της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του κ. Κούλογλου για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά, μετά την απαίτησή της εκείνος να ακυρώσει την προβολή μίας ήδη προγραμματισμένης εκπομπής με θέμα τα προβλήματα των νέων που εργάζονται ή αναζητούν δουλειά στην Ελλάδα- «η γενιά των 700 ευρώ» όπως είναι ευρέως γνωστή- που προφανώς η διοίκηση αισθάνθηκε ότι δεν υπηρετεί τις κρατικές επιδιώξεις.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, υπό κρατική ιδιοκτησία, δεν έδωσε επαρκή αιτιολόγηση για την αυθαίρετη διακοπή της συνεργασίας της με τον κ. Κούλογλου. Μάλιστα, οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΡΤ-διορισμένου από την Ελληνική κυβέρνηση- που ακολούθησαν τη λύση της συνεργασίας ότι «δεν μου αρέσουν οι εκπομπές του», αποτελούν μια ελάχιστα μεταμφιεσμένη έκφραση κρατικής λογοκρισίας, η οποία ακολούθησε το ατυχές παράδειγμα άλλων κρατών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαρκώς αψηφούν τα δικαιώματα της έκφρασης και της πληροφόρησης.
Ο κ. Κούλογλου είναι ένας δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ με διεθνή αναγνώριση και φήμη για την απόλυτη ακεραιότητά και ανεξαρτησία του. H δουλειά του έχει αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, δύο φορές με το βραβείο Euro-Comenius. Επιπλέον, έχει λάβει τέσσερις φορές το Βραβείο Καλύτερης Ενημερωτικής Εκπομπής και για δύο συνεχόμενες χρονιές έχει ανακηρυχθεί Δημοσιογράφος της Χρονιάς από τις ελληνικές Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αλλά ακόμα και αν κανένα από τα παραπάνω δεν περιλαμβανόταν στα διαπιστευτήριά του, η απόλυση οποιουδήποτε δημοσιογράφου από έναν κρατικής ιδιοκτησίας οργανισμό ΜΜΕ για προφανείς πολιτικούς λόγους πρέπει να καταδικαστεί κατηγορηματικά.
Εκφράζουμε, για μια ακόμα φορά, κε Πρόεδρε, την βαθειά μας ανησυχία και ζητούμε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την δική σας προτροπή, να εξετάσει τρόπους προώθησης και εξασφάλισης του σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην ΕΕ και, ιδιαίτερα, σε κρατικούς οργανισμούς ΜΜΕ."


---------------------------------------------------

5 σχόλια

  1. όλα αυτά είναι ο Σ. Κούλογλου.
    Μόνο που δεν αρέσει στον Παναγόπουλο!

    Ο Παναγόπουλος - ώς γνωστόν - αρέσκεται σε πολιτισμό αποτελούμενο από σειόμενες κιλότες με εσώκλειστες επαρχιοτοπούες τσιφτετελίτσες.
    Ακόμα, αρέσκεται σε "δημοσιογραφία" του είδους "Ζούρλα", Κωττοκια", "δύσμορφη τσουλούφω, "εργολάβοι" και άλλα διάφορα παρεμφερή αξιόπτυστα τηλεοπτικά κουραδουργήματα.

    Ε, τι να κάνουμε, γούστο είναι αυτό... ή μάλλον ακριβέστερα παντελής έλλειψη παιδείας και γούστου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !

    ΕΥΓΕ !

    Πολυ καλα κανανε και διωξανε τον σκυλο αυτο της αριστερας απο την ΕΡΤ , αιντε να ξεβρωμιζουμε σιγα-σιγα , βαρεθηκαμε την ερυθρα φασιστικη προπαγανδα απο το πρωι μεχρι το βραδυ, απο 'παρεουλες' που αλληλουποστηριζονται , απο λαμογια και τρωκτικα με απεραντα βαθεια και σοβαρα βιωματα εναντιον της πατριδας μας..

    ΟΞΩ ΚΟΠΑΝΟΙ - ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνατε λάθος: Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ.


    Κύριε Κούλογλου,

    Διαβάζοντας τα γεγονότα της μη συνέχειας των θεματικών ενοτήτων της εκπομπής σας για την Κίνα και για την γενιά των 700 € και γνωρίζοντας την ποιότητά τους εκ προοιμίου βάσει τόσων άλλων παραγωγών σας, έχω να πω οτι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε., κύριος Χρήστος Παναγόπουλος, είναι τουλάχιστον αφελής να νομίζει οτι αυτή η τακτική θα περάσει...

    Για την ακρίβεια και αυτός και ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης κύριος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ, καλούνται να δώσουν τις παραιτήσεις τους διότι με την πράξη τους αυτή ξεφτιλίσθηκαν χωρίς περιθώρια επανόρθωσης.

    Ο απαράδεκτος κύριος Παναγόπουλος έχει το μέγιστο θράσος να λέει οτι ενημερώθηκε αργά λες και η δική σας εκπομπή ή το ανάστημά σας είναι τόσο μικρό ώστε να περνάτε απαρατήρητος.

    Δεν αντιλαμβάνεται ο διορισμένος λακές της εξουσίας ότι μπροστά σας είναι ένας χαμένος και άγνωστος όπως και ο κύριος Γόντικας...

    Κύριοι, Παναγόπουλε και Γόντικα, έχετε βάλει το κάρο μπροστά απο την άμαξα...

    Διαχειριστές είσαστε και δεν το έχετε καταλάβει ενώ ζείτε χάριν του έργου και της προσπάθειας ολίγων και εκλεκτών δημοσιογράφων...

    Χωρίς αυτούς είστε ένα μηδέν και χωρίς αξία δεν έχετε καμία θέση στο άρμα της ΕΡΤ.

    Επομένως, πρώτα θα παραιτηθείτε εσείς για να μην χαρακτηρισθεί συλλήβδην όλη η ΕΡΤ φασιστική... κάτι που ούτε συμβαίνει ούτε πρέπει να θεωρηθεί οτι ισχύει... και μετα θα συνεχίσει το έργο του ο κύριος Κούλογλου.

    Διαφορετικά, θα ήταν αδύνατο να ανέχεται τα ξινά σας πρόσωπα και τις αηδιαστικές θέσεις σας ενώ εκείνος θα μας καθηλώνει, εμάς τους θεατές του, με τις εκπληκτικές παραγωγές του...

    Αντίθετα, τον δικό σας ρόλο υπάρχουν πολλοί που μπορούν να παίξουν και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία, ακλουθώντας με ευπρέπεια τους δημοκρατικούς κανόνες και τις ποιοτικές απαιτήσεις μιας ΕΡΤ, όπως θα έπρεπε να είναι...

    Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού και φέρνουν οσμές επταετίας...

    Μη μολύνετε το προσωπικό ενός ολόκληρου οργανισμού με τις άθλιες αποφάσεις σας, τις ανόητες πολιτικές σας σκοπιμότητες και την επιμονή σας να παραμείνετε στη θέση σας...

    Κάνατε λάθος: Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ME ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ δηλασή δικά μου και δικά σου.
    Αρνούμαι να συνεχίσω να πληρώνω την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ με δικά μου λεφτά και ΑΠΑΙΤΩ να υπάρξει αντίστοιχη εκπομπή από δημοσιογράφους του χώρου του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ στην κρατική τηλεόραση που δεν υπάρχει καμμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ

    Πολλή φασαρία , για μία εκομπή που ο Λαός την είχε κυριολεκτικά γραμμένη.
    Την είχε γραμμένη γιατί τα ποσοστά τηλεθέασης ήσαν τραγικά.
    Εγώ απορώ πως και την κρατήσανε 12 χρόνια . Αν είναι τόση καταπληκτική η εκπομπή του κυρίου Κούλογλου, ας βγεί στην ελεύθερη τηλεοπτική αγορά, μακρυά απο το κουκούλι του δημοσίου χρήματος και του δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της !!!!
    Κατα την ταπεινή μου γνώμη, όλα τα άλλα είναι ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΝΑΙΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση