GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενα χτύπημα ...Γερμανικό...

...και παράπλευρο στην υπόθεση Siemens! Του Στάθη Παλαιολόγου . Η υπόθεση Siemens προσφέρει την ευκαιρία και για ξεκαθάρισμα ...παράπλευρω...

...και παράπλευρο στην υπόθεση Siemens!

Του Στάθη Παλαιολόγου
.
Η υπόθεση Siemens προσφέρει την ευκαιρία και για ξεκαθάρισμα ...παράπλευρων λογαριασμών; Και μπορεί οι μίζες της Siemens να έχουν γερμανική προέλευση, αλλά μήπως και το εν λόγω ξεκαθάρισμα έχει τον ...Γερμανό του;
Το σίγουρο είναι το εξής: Πολλοί ήθελαν να μην υπάρξουν αντιδράσεις στη γνωστή σκανδαλώδη εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote. Ωστόσο η εξαγορά αυτή καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη ως ένα από τα μεγάλα σύγχρονα σκάνδαλα. Βέβαια, η διερεύνησή του προχωρά με βήμα ...χελώνας, αλλά το θέμα παραμένει τουλάχιστον ανοικτό. Κι όσο παραμένει ανοικτό, τόσο μπορεί να προκύψουν εκπλήξεις. Κάποιοι θέλουν να κλείσει άμεσα. Κι έστελναν καιρό τέτοια παρασκηνιακά "μηνύματα". Το γεγονός λοιπόν ότι σήμερα μόνο από το "Βήμα" του έγκριτου Σταύρου Ψυχάρη -που έχει ...εξειδικευτεί στα προστατευτικά δημοσιεύματα για τον παλιό και νέο όμιλο του συγκεκριμένου επιχειρηματία- στοχοποιείται ο Χρ. Βερελής, με την πληροφορία ότι δήθεν η δικαστική έρευνα βρήκε στοιχεία σε βάρος του για την Siemens, δεν είναι και τόσο συμπτωματικό. Δεν γνωρίζω αν και ποια ανάμειξη μπορεί να έχει ο Βερελής με την Siemens, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει, αλλά το "χτύπημα" σε βάρος του είναι καταφανώς ...παράπλευρο. Το αν θα αποδώσει ή όχι θα φανεί από τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα o βουλευτής στο θέμα αυτής της σκανδαλώδους εξαγοράς της "Γερμανός".
-----------------------------------------

7 σχόλια

  1. Μέσα στη λαίλαπα του σκανδάλου της Siemens, πέρασε στα χαμηλά η συγκλονιστική, από κάθε πλευρά, δήλωση του κ. Αλογοσκούφη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού»!
    Πρόκειται για πρωτοφανή ομολογία από υπουργό εθνικής οικονομίας. Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Λάθος απολογισμοί, κακές εκτιμήσεις, σπατάλη, κακοδιαχείριση και αναποτελεσματικότητα! Οπως επίσης και παταγώδη διάψευση όλων των «πανηγυρισμών» των προηγούμενων χρόνων περί σταθερής εξυγίανσης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας και θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Πώς μπορεί να ισχύουν όλα αυτά και ο υπουργός, ταυτόχρονα, να σηκώνει τα «χέρια ψηλά» για την εκτέλεση του προϋπολογισμού;
    Η στήλη αυτή, από την περίοδο της κατάρτισης και της ψήφισης του προϋπολογισμού, εξέφραζε ισχυρές επιφυλάξεις κατά πόσον θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί και δεν θα... εκτραπεί.
    Τώρα, αυτούς τους φόβους τους επιβεβαιώνει και ο κ. Αλογοσκούφης.
    Η ιδιωτική κατανάλωση πέφτει συνεχώς. Η οικοδομή παίρνει την «κάτω βόλτα». Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώνονται. Η άνοδος των επιτοκίων μεγαλώνει τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ενώ το ίδιο διευρύνεται λόγω ελλειμμάτων και δανεισμού κ.ο.κ.
    Αφού έχει «κάτσει» η οικονομία, τα έσοδα μειώνονται (πέρα από τη διάλυση των μηχανισμών είσπραξης). Τα αναμενόμενα έσοδα από το ενιαίο τέλος ακινήτων (και λόγω υστέρησης) δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ούτε τα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα αποδίδουν τα προϋπολογιζόμενα.
    Ολα αυτά μαζί με τη διεθνή οικονομική κρίση δημιουργούν «ασφυξία» στον προϋπολογισμό. Οι υπηρεσίες του κ. Αλμούνια χτυπούν «καμπανάκι». Η κυβέρνηση, σαστισμένη, το μόνο που κάνει είναι να «παίζει με τον χρόνο». Θα δούμε, λένε, τον Σεπτέμβριο... Μέχρι τότε «παρακολουθεί» απαθής, ενώ η οικονομία και η αγορά αρχίζουν να «στενάζουν», μπαίνοντας σε έναν «φαύλο κύκλο» στασιμοπληθωρισμού, με ραγδαία πτώση των τζίρων και των εσόδων.
    Τι γίνεται; Η κυβέρνηση δείχνει παραλυμένη. Υπό μία έννοια «κρύβεται» πίσω από τη χιονοστιβάδα της Siemens.
    Προσπαθεί τον Σεπτέμβριο να εμφανιστεί με ένα νέο «επικοινωνιακό τρικ», που θα είναι ένα μείγμα «μέτρων κατά της φτώχειας», τρόπος του λέγειν, φόρων και ιδιωτικοποιήσεων, τη στιγμή όμως που η πραγματική οικονομία θα χει πάρει επικίνδυνα την κατιούσα... Σώζουν αυτά την κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοεί ο ποιητής με το "σκάνδαλο"; Έχει αποδειχτεί κακή επιχειρηματική κίνηση; Δε νομίζω, το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Τα καταστήματα της Γερμανός κυρίως στο εξωτερικό αποδείχτηκαν πολύ σημαντικά για την επέκταση της Cosmote και εντός των τειχών η Cosmote βρέθηκε με ένα κατάστημα σε όλη την Ελλάδα. Γρήγορη επέκταση με ένα αναγνωρισμένο δίκτυο καταστημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα πολύ σημαντικά νέα και πληροφορίες…



    «Αποφεύγετε τις ιστορικές σας ευθύνες κ. Καραμανλή»

    «Αποφεύγετε τις ευθύνες σας, παρ΄ότι είστε πρωθυπουργός. Εγώ τις ανέλαβα και προτείνω την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της SIEMENS. Ξέρω πως θα πονέσουν και τα δυο κόμματα, αλλά θα βγούμε καλύτεροι», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην Βουλή, για την ακρίβεια. Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Καραμανλή να αποδεχτεί τις προτάσεις του Κινήματος για την διαφάνεια και να μην υπεκφεύγει, ενώ πρότεινε την προσφυγή στις κάλπες, μετά την πλήρη διαλεύκανση όλων των «αμαρτωλών» υποθέσεων. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, για την ακρίβεια που πλήττει το εισόδημα της οικογένειας και την κατηγόρησε ότι αντί να ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του κράτους και να επιβάλλει τους κανόνες στην αγορά, «ανέχεται την ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων και καρτέλ». Πρότεινε δυναμικές παρεμβάσεις, ώστε να μειωθούν άμεσα οι τιμές σε βασικά αγαθά και στα τιμολόγια των κρατικών επιχειρήσεων.










    Πάντα με εκτίμηση




    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι δεξιοί συκοφάντες προδότες και λαμόγια έχουν κατακλέψει διαχρονικά το πλούτο της χώρας. Κάθε φορά που η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κατόρθωνε και ερχόταν στην εξουσία και επιτύγχανε ορισμένα θετικά πράγματα για το πολύ κόσμο, ερχόντουσαν μετά οι προδότες,οι συκοφάντες οι υβριστές και τα λαμόγια οι δεξιοί και τα κατεδάφιζαν, και τα άρπαζαν όλα.

    Oι χουντοφασίστες δεξιοί, ακροδεξιοί προβοκάτορες του Περισσού και της Κουμουνδούρου βρήκαν ευκαιρία με τη διαγραφή Σημίτη να βγάλουν τη χολή τους εναντίον της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

    Ρε δεν βλέπετε που η δεξιά θα μας πάρει και τα παντελόνια θέλετε να μιλάτε για έναν πολιτικό που είναι αδιάφθορος;

    Τόσο ηλίθιοι ήσαστε, ή είσαστε τίποτα κουμπάροι από αυτούς που έχουν ορμήξει στο κράτος, σαν τα κοράκια και τους γύπες;

    Υποστηρίζετε ρε βόιδα το καταλληλότερο και τους προβοκάτορες.

    Υπάρχει και η παροιμία " κάποιος έκοψε τη π----α του να φοβερίσει τη γειτόνισσα"

    H Μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ, που είναι συνέχεια του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα, ούτε διαλύεται ούτε μπορεί να διαλυθεί.

    Μόνο ανασυγκροτείται, για να πάει την Ελλάδα μπροστά σε αντίθεση με τις καταστροφικές πολιτικές της δεξιάς που προκαλούν συμφορές στον απλό κόσμο και φέρνουν την Ελλάδα πίσω στη πολιτική της ψωροκώσταινας.

    Άμα θέλει ο κόσμος να έχει δικαίωμα στην ελπίδα, θα πρέπει να ψηφίσει το Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργό, που είναι αδιάφθορος έχει εκσυγχρονιστικές και καινούργιες ιδέες και ικανός να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία που έχει μαζευτεί.
    Θυμηθείτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών πόσες μεγάλες επιτυχίες είχε σημειώσει η Ελλάδα και πως οι Έλληνες κοιμόντουσαν ήσυχοι αφού ήταν σίγουροι ότι τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα ήταν εξασφαλισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Και ολα αυτατα μαγαζακια, στοιχιζαν, 1500μυρια Ευρω;;;
    Τι λε ρε φιλε. Μπορει να ειμαστε μαλακες, αλλα οχι και τοσο πολυ.
    Χωρια που απο τη στιγμη, που πουληθηκαν στον ΟΤΕ, σταματησαν βεβαια τη συνεργασια με τις αλλες εταιριες Vodafone, Wind και ετσι, αμα περασεις απο το μαγαζι που ειναι, απεναντι στα ρολογαδικα στο Κεντρο, δεν παταει ψυχη, απο τοτε που αγοραστηκαν.
    Αρα, μαπα το καρπουζι.Και το πληρωσαμε λες και ηταν μαυρο χαβιαρι.
    Κανονικα, ισοβια επρεπε να φανε, οσοι τα αγορασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡ'ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΠΑΛΙ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΙΣΜΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αυτα τα ...σοφα που εγραψες, τα θεωρεις επιχειρημα, σχετικο με το αρχικο ποστ,τοτε εγω, δεν εχω να πω τιποτ αλλο.
    Καποια φορα, θα σε βαρεθουνε και θα σου τα ...σουρει καποιος.
    Οχι εγω βεβαια.Για ποιο λογο αλλωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση