GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστολή της Φωτεινής Πιπιλή...

. «Πιο Αθήνα δεν γίνεται» Το savoir vivre στο Ρέθυμνο Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό που αισθάνθηκα στο...

.

«Πιο Αθήνα δεν γίνεται»
Το savoir vivre στο Ρέθυμνο
Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό που αισθάνθηκα στο Ρέθυμνο δεν το είχα αισθανθεί πουθενά, ούτε καν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης ή το Σοβέτο επί εποχής απαρτχάιντ. Εξοργίστηκα, θύμωσα και το κυριότερο φοβήθηκα και αν κάνω την δημόσια καταγγελία μου, το οφείλω στους πολίτες οι οποίοι πρέπει οι ίδιοι να προστατεύσουν την ιστορική και τουριστική πόλη τους.
Ετοιμάζω την έκδοση ενός ακόμα βιβλίου μου με φωτογραφίες και αφιέρωσα ένα σφικτό 48ωρο για να φωτογραφίσω το πλούσιο αρχιτεκτονικό παρελθόν στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ώστε να προβάλω τις ομορφιές τους.
Ήμουν εντελώς μόνη όπως ο μέσος τουρίστας. Δεν είχα καν ειδοποιήσει τους συναδέλφους μου Βουλευτές. Ενθουσιασμένη από την πόλη των Χανίων πήγα με ταξί στο Ρέθυμνο και κατευθύνθηκα αμέσως στην περίφημη κρήνη Rimondi για να την φωτογραφίσω. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι γεμάτη μικρά - πολύ μικρά - σοκάκια, όπου συνωθούνται χιλιάδες τουρίστες - κάτι σαν τα Ματογιάννια στη Μύκονο. Δύο παρά δέκα το μεσημέρι της Δευτέρας, φωτογράφησα την Κρήνη και κατευθυνόμενη σε ένα σοκάκι για να δω την επόμενη Τούρκικη Κρήνη γίνεται το εξής :
Στη μέση του δίμετρου σε φάρδος δρομίσκου, κάποιος σύγχρονος νεοέλληνας είχε παρατήσει μια ογκώδη vespa. Κάποιος άλλος ακούμπησε επάνω της και το ποδήλατό του, για να πάνε να πιούν καφέ στην παρακείμενη καφετέρια, την οποία νομίζω ότι την έλεγαν «Βασιλικός».
Από τον συνωστισμό των περιπατητών πέφτει το ποδήλατο και με κτυπάει στον αριστερό μου καρπό. Ξαφνιάστηκα, πόνεσα και κρατώντας σφικτά το χέρι μου αναρωτήθηκα φωνακτά «επιτρέπεται να παρκάρετε στη μέση του σοκακιού; Θα σκοτωθεί κανένα παιδάκι». Πλην τριών Γερμανών τουριστών που πετάχτηκαν για να με βοηθήσουν οι ντόπιοι θαμώνες αδιαφόρησαν πλήρως, ενώ ατάραχος ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου με «διαπέρασε» απλώς για να σηκώσει το ποδήλατό του. Του είπα «συγνώμη γιατί το κάνατε αυτό …;εγώ μπορεί να έσπασα τώρα τον καρπό μου». Η απάντησή του ήταν «λεβέντικη». «Καλά ολόκληρο ποδήλατο και vespa δεν τα έβλεπες …;στραβή είσαι;». Του είπα «αντί να μου ζητήσετε συγνώμη μου ζητάτε και τα ρέστα;». Και μου απάντησε …;«μιλάς εσύ, που μου πέταξες κάτω το ποδήλατό μου και μπορεί να έπαθε κάτι;» Παρά τον πόνο, κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα «επειδή εγώ μπορεί να έσπασα το χέρι μου και εσάς να χάλασε το ποδήλατο, θα φωνάξω το 100». Αμέριμνος, με απαξιωτικό στυλ, συνέχισε να πίνει την φραπεδιά του, λέγοντάς μου «με απειλείς ;».
Και τώρα αρχίζει ο φόβος. Οι συνειρμοί της τελευταίας επικαιρότητας του Ρεθύμνου, υπόθεση Ζωνιανών και η στυγνή δολοφονία του νεαρού φοιτητή στην παλιά πόλη πριν από δύο μήνες από έναν «λεβέντη», με έκαναν να απομακρυνθώ, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούσα εάν «φούσκωνε» κάτι πάνω του. Μετάνιωσα γιατί φοβήθηκα. Επιπροσθέτως, πάγωσα από την πλήρη αδιαφορία όλων και την ύποπτη σιωπή των παρισταμένων που βλέπουν μια μόνη γυναίκα κτυπημένη και δεν κάνουν το αυτονόητο. Να προσφερθούν να μου φέρουν πάγο. Παρά μόνο ένα έντρομο γκαρσόνι που μου έλεγε συνέχεια «καθίστε …;μήπως θέλετε νερό ;».
Που να καθίσω εγώ που φανταζόμουν ότι θα βγάλει ο άλλος το κουμπούρι …;πάντως το 100 το πήρα. Έως ότου έρθει, ο τύπος - μη φανταστείτε κανένα Κρητήκαρο με βράκες, πορτοκαλί lacoste φόραγε, συνέχιζε τα απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλιά του, του τύπου «δηλαδή τώρα το 100 θα μας κάνει νταντά; κλπ» και συνέχιζε ατάραχος να πίνει τον καφέ του. Και εγώ ξένη στην ίδια μου την πατρίδα και φοβισμένη, να πονάω και να μετανιώνω την ώρα και την στιγμή που άνοιξε τέτοια ιστορία, που; …;στο Ρέθυμνο.
Φαίνεται υπολόγισε πόσο κάνει το περιπολικό για να μπει στα σοκάκια της παλιάς πόλης και λίγο πριν εμφανιστεί το πλήρωμα, καβάλησε το ποδήλατο και έφυγε κοιτάζοντάς με ειρωνικά και λέγοντάς μου «άντε να με βρεις». Φυσικά και η vespa είχε εξαφανιστεί από την πρώτη στιγμή.
Λίγο πριν συναντηθώ με τους αστυνομικούς, στο κοσμηματοπωλείο που είναι διαγώνια της Κρήνης, είναι στην πόρτα μια κυρία καλοβαλμένη η οποία μου λέει ξαφνικά, με το χέρι στη μέση «πως φαίνεται ότι είσαι αργόσχολη …;δεν πας να βρεις καμιά δουλειά να περνάς την ώρα σου, αντί να μας απασχολείς τόση ώρα. Αλλά τι σου λέω φαίνεται από τα μούτρα σου πόσο μοχθηρή και κακιά γυναίκα είσαι. Είσαι πολύ κακιά και καλά να πάθεις. Δεν φτάνει που του πέταξες το ποδήλατο κάτω, αντί να ζητήσεις συγνώμη φωνάζεις το 100. Και τι θα μας κάνει το 100;».
Και για να τελειώνω, το πλήρωμα κατευθύνθηκε στην καφετέρια και ρώτησε το γκαρσόνι, αυτό που προσφέρθηκε να βοηθήσει, τι συνέβη. Ο οποίος τους είπε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν είδε και δεν άκουσε απολύτως τίποτα. Φυσικά και δεν έκανα μήνυση κατά αγνώστου, αφού διαπίστωσα ότι ήμουν ένα αόρατο πρόσωπο στο οποίο και δεν συνέβη τίποτα. Που να μπλέξω εγώ με την omerta.
Είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω αυτό το συμβάν, την απαράδεκτη συμπεριφορά όλων των παρόντων, π.χ. της επαγγελματία κοσμηματοπώλη, μόνο και μόνο για να προστατεύσω τους υπόλοιπους πολίτες του Ρεθύμνου, οι οποίοι οφείλουν να αντιδράσουν, γιατί ο,τι έγινε στην Κρήνη Rimondi, βλάπτει σοβαρά την κοινωνική συμπεριφορά και την οικονομική ζωή μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής.
Φωτεινή Πιπιλή
----------------------------------

67 σχόλια

  1. Παντα το έλεγα εγώ ότι χρειάζονται άπειροι δημοσιογράφοι βουλευτές διότι αυτοί μπορεί να μην σέβονται την Δημοκρατία, αλλά, κάνουν τα καλύτερα ρεπορτάζ.

    Συνεχίστε με τις "πειθαρχίες" και τα συνταγματικά πραξικοπήματα και σε λίγο δεν θα σας κυνηγάνε μόνο τα ποδήλατα για να πέσουν πάνω σας. Ο ουρανός θα πέσει να σας πλακώσει.

    Ετσι να συνεχίσετε...

    Το ποδήλατο φαίνεται ότι έκανε χρήση του άρθρου 120 του συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ.ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΕΚΕΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ,ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΗΣ?/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ πάντως πιπιλή μου σε πάω επειδή πέρσι το φθινόπωρο, με τις φωτιές στην ηλεία, ξεμπρόστιασες στην TV εκείνα τα περίεργα άτομα (ξέρεις πoια) που ήθελαν, οικογενειακώς, να χτιστεί ένα Χίλτον στην λίμνη καϊάφα. (Και εξαιτίας σου δεν βγήκε βουλευτής εκείνος ο πως τον λένε,ο πασόκος ο πρωην υπουργός )

    Τελικά, θα φωνάξεις καθόλου αν οι δικοί σου, με τη σειρά τους, θελήσουν να κτίσουν, στο ίδιο μέρος, ένα Πορτο Καράς;

    Αμφιβάλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε μας ρε Πιπιλή. Από όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2008 βγαίνεις στα κανάλια και φωνάζεις επειδή έπεσες πάνω σε ένα σταματημένο ποδήλατο. Αλλά αυτό δείχνει πόσο μακρυά από τα προβλήματα του κόσμου είστε εσείς οι βουλευτάδες. ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΗΦΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτεινή πήρες χαμπάρι κάτι που σε όλους είναι γνωστό, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά υπάρχει άλλος θεός εάν δεν εξαφανισθούν από προσώπου γης Μητσοτάκης , Βαρδινογιάννης και Κεφαλογιαννης η κατάσταση εκεί δεν αλλάζει
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είπες τώρα, βρε φωτεινή;

    ===========
    «επιτρέπεται να παρκάρετε στη μέση του σοκακιού; Θα σκοτωθεί κανένα παιδάκι».
    =============

    Δηλαδή αν ένα ποδήλατο είναι παρκαρισμένο σε τοίχο ή, κανονικά, σε ένα δρόμο, πάλι δεν μπορεί να χτυπήσει ένα παιδάκι που περνάει στο πεζοδρόμιο;

    Απλά, ήταν "παράνομα" παρκαρισμένο το ποδήλατο που χτύπησε ΕΣΕΝΑ, για αυτό και άρχισες να νοιάζεσαι, ξαφνικά, για τα παιδάκια του κόσμου. (Μα τέτοια ευαισθησία, γαμώτο μου; Μη χέσω!!)

    Να μου φιλήσεις το βαβά στο χεράκι σου και περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OLA AUTA POU GINONTAI STIN ELLADA DE SAS PEIRAZOUN KYRIA PIPILI MOU?
    TA SKANDALA , OI FWTIES , H AKRIVEIA , H ANERGIA , H ANEXEIA KAI SAS PEIRAKSE ENA PODHLATO POU HTAN PARKARISMENO ''PARANOMA'' TA TOSA AYTOKINHTA POU PARKAROUN PANW STA PEZODROMIA STO KOLWNAKI KAI SE KATHE SIK PERIOXH THS ATHINAS DE SAS PEIRAZOUN??? DHMOTIKH SYMVOULOS TOSA XRONIA EKEI KAI TI KANATE? APOLYTWS TIPOTA... LOIPON ASXOLITHEITE ME TA SOVARA PROVLIMATA TOU KOSMOU KI AFISTE TIS ANOHSIES. KAI KATI TELEUTAIO DE NOMIZW NA SAS KSANAVGALOUN BOUTEYTH KSANA... THA EINAI MEGALO PESIMO PIO MEGALO KI APO TOU PODHLATOU...

    THALASSINOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ!!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

    Προσέχετε που παρκάρετε και που σταθμεύετε! Αποφύγετε την προσέγγιση σε σημεία που πιθανόν να κινείται η Τούλα.

    Δε φτάνει που θα πέσει πάνω σας η Πιπιπή, θα μας ζαλίσει και τα @@ μετά, για το "βαβά" που έπαθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν το βαθύ σύμπλεγμα προσβάλλεται γράφει τέτοιες επιστολές.

    Είναι μια καλή ευκαιρία, όμως, μέσω αυτής της επιστολής να αντιληφθούν την ποιότητα και, κυρίως, την πολιτική διάσταση της προσωπικότητας της λόγω Κυρίας, εκείνοι οι συμπολίτες μας που την εμπιστεύτηκαν στα δημόσια πράγματα.

    Όταν, απ’ όσα είδε και φωτογράφησε στο Ρέθυμνο, άξιο σχολιασμού και σφοδρής αντίδρασης μίας πολιτικού είναι ο "κακός χαρακτήρας" αυτών που δεν την αναγνώρισαν και δεν την τίμησαν με την δέουσα προσοχή «τους», η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε έναν έμπειρο ψυχαναλυτή.

    Αφού κατέβει από το ντιβάνι του ψυχαναλυτή, ας ξαναδιαβάσει η Κυρία αυτή που ταλαιπωρεί χρόνια την αισθητική, τα αυτιά μας και τον δημόσιο λόγο, τις γραμμές που συνέταξε και με καμάρι προβάλει.
    Ίσως τότε μπορέσει
    να διακρίνει την περιπέτεια του πληγωμένου «εγώ» της από αυτήν της πολιτικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυρια Πιπιλή

    Σφάλμα σας.
    Δεν έπρεπε να φωνάξετε το 100.
    Το ''άρχοντα'' του Ρεθύμνου και σύμβουλο του πρωθυπουργού μας έπρεπε να φωνάξετε .
    Μόνο οι''άρχοντες'' των Αγίων Οικογενειών μπορούν και διευθετούν προβλήματα στην σημερινή Ελλάδα της Νέας Διακυβέρνησης .
    Αν δεν είχατε πρόσβαση στο ''άρχοντα΄΄, τουλάχιστον στην διάδοχο-θυγατέρα του να τηλεφωνούσατε που τον έχει διαδεχτεί στην σχετική κοινοβουλευτική έδρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω εχω το εξης ερωτημα προς την κυρια Πιπιλή.

    Οτα κυρια Πιπιλή εισασταν μεγαλοοδημοσιγραφος στα διαφορα μεγαλα καναλια, και ερχοταν ενα απλος πολιτης και σας εκανε την ιδια καταγελια που κανατε τωρα εσεις, θα το βαζατε στο δελτιο?

    Τωρα που ειστε βουλευτινα, αν δεν ειχατε αυτη την εμπειρια, και ενας απλος πολιτης ερχοταν στο γραφειο σας και σας ελεγε αυτη την εμπειρια του τι θα κανατε?

    Ελπιζω, λεμε τωρα, ελπιζω, η αναρτηση του αρχικου σχολιου δεν ηταν διαφημηση του νεου σας βιβλιου, και οτι παρακολουθητε τα σχολια και θα απαντησετε στα απλα ερωτηματα μου.

    ΥΓ: Αυτο που σας συνεβει ηταν ενα απο τα χιλιαδες καθημερινα επεισοδια που απασχολουν τον απλο ελληνα. Εχθες πχ εγω ειδα με τα ματια μου κατσαβιδιες και μαχαιριες να πεφτουν για το παρκινκ, που? εδω στη σαλαμινα που εχει τα παρκινκ της αρκουδας, ηρθαν απο Αθηνα, τσαντισμενοι, φουσκωμενοι, ο ενας ειναι στο νοσοκομειο, ο αλλος μεσα για αποπειρα δολοφονιας. Αυτη ειναι η ζωη μας στο Ελλαδισταν μανταμ Πιπιλή.

    Φιλικα... Μια απαντηση παρακαλω στα δυο ερωτηματα μου.

    takis



    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη Σαλαμίνα μένεις ρε takis;

    Για πες μου, τότε, σε παρακαλώ, γιατί η Σκάλα η Μεγάλη, εδώ και δύο χρόνια, έχει "πεσει" τόσο πολύ, σε σχέση με τις προ-πενταετίας, ας πούμε, μέρες;

    Άλλαξε ο ιδιοκτήτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά ρε Πιπιλή το έριξες ή δεν το έριξες το ποδήλατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι πόνεσε πιο πολύ το χέρι ή ότι δεν σε αναγνώρισε κανείς; Αλλά τέτοιοι που είστε οι βουλευτές τέτοια ποδήλατα σας χρειάζονται... Να σας κάνουν ντα το χεράκι να μην το απλώνετε στο μελάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγά τα αυγά κυρία Πιπιλή .Που νόμιζες ότι ήσουν εκεί που σε ξέρουν και τρέχουν να σε γλύψουν ;
    Τι νόμιζες ότι θα ερχόταν να σε ζητήσουν ρουσφέτι ,κανένα διορισμό ,κανένα κρεβάτι στο νοσοκομείο;΄Δεν ήξερες ότι όταν δεν είσαι επώνυμη δεν σε υπολογίζει κανένας .Όλη η αξία σου κυρία Πιπιλή είναι η καρέκλα που κατέχεις, όταν κατέβεις από την καρέκλα τότε βλέπεις το πραγματικό σου μπόϊ, τότε βλέπεις την αλήθεια. Κάνε συχνά τέτοια ταξίδια κυρία Πιπιλή και εσύ και όλοι σας οι βουλευτές ,σας κάνει καλό για να καταλάβετε την πραγματικότητα ,όσοι βέβαια μπορείτε να την καταλάβετε.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φωτινή μπορεί να έχεις δίκαιο όπως μας τα γράφεις άλλα αυτό που σε έκανε να αγανακτήσεις ήταν μετά που ένοιοσες τον πόνο στο χέρι και την ταπεινωτική ματιά των γύρω σου.
    Το πρέπον ήταν μιά και έκανες και διμοτηκός σύμβουλος να αγανακτήσεις και να καταγγήλεις το ενοχλητικό παρακάρισμα (πιθανώς και παράνομο) στο αρμόδιο όργανο προς συμόρφωση του ιδιωκτήτη.
    Μπορεί στην θέση σου να ήταν ένα παιδάκι ή ένας γέροντας.
    Τώρα είναι αργά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι σχέση έχει το ποδήλατο με το κουμπούρι; Τρικυμία εν κρανίω...
    Καλά οι γερμανοί που έτρεξαν να βοηθήσουν δεν έφταναν; Και τι βοήθεια προσέφεραν δηλαδή, χειρούργησαν την παθούσα; Και αν κάποιος δεν θέλει να μπλέξει με υστερικούς, σημαίνει ότι δεν έχει καλή συμπεριφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σιγα το νεο οτι στις μικρες πόλεις καλυπτει ο ενας τον αλλον. Εδω Ελληνοξενοι (δλδ ΕλληνοΑμερικανοι-ΕλληνοΓερμανοι κλπ) κανουν τους ξενους τουριστες γιατι εχουν καταλαβει οτι σε πολλες περιπτωσεις καλυτερα ξενος ξενος παρα ξενος Ελληνας!! Επισης σας ενημερωνω οτι το στρογγυλο πραγμα λεγεται τροχος και οτι σε πολλα μπαρ σερβιρουν μπομπα ποτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΡΟΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ Κ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ Κ ΕΝΤΑΣΗ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ", ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ? Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΙΡΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κ. Πιπιλή φτάσατε σε αυτήν την ηλικία και ακόμη δεν πήρατε χαμπάρι τι συμβαίνει με αυτό το νησί και τους ανθρώπους του?

    Σε αυτό το νησί όχι διακοπές αλλά ούτε υπερπτήση με αεροπλάνο δεν συνίσταται γιατί υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι, να γίνει αναγκαστική προσγείωση και να αναγκαστεί ο άτυχος ταξιδιώτης να γνωρίσει από κοντά τι εστί Κρητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 5:04 μμ
    το ουζερι στην παραλια?

    να σου πω την δεν ξερω την ιστορια τους, δεν ημουν εδω πριν 5 χρονια, και τωρα μονο το καλοκαιρι μενω εδω, ηρθα πασχα και θα φυγω μαλλον τελος οκτοβριου εκτος αν μου τη δωσει και κατσω και χειμωνα αυτη τη φορα... θα δουμε.
    Στα Σεληνια ειμαι. Κλη θεση, βλεπω απο τη βεραντα απο το περαμα μεχρι τη γλυφαδα με το υμητο φοντο, ακροπολη, λυκαβυτο, το λιμανι, τα παντα.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρακαλείται ο αρχιερεύς και μέγας μάγιστρος του γονυπετούς αέναου πεοθηλασμού 4.29 & 5.39
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    6:42

    Για σενα αγαπη μου

    Bloopers o πούτσοs μου μικρόφωνο
    τα αρχίδια μου ηχεία
    τα έβαλα στον κώλο σου
    να κάνειs συναυλία!
    7 Μάϊος 2008 7:34 μμ

    να ακολουθήσει τις υπερκείμενες οδηγίες για να τη βρεί γιά μία ακόμη φορά (as usual που λένε και στο Washington State)
    Ευχαριστούμε θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τώρα που το σκέφτομαι, πάλι οι Γερμανοί μας ξελάσπωσαν. Όπως στον ΟΤΕ, έ Πιπιλή; Τότε όμως δεν πονούσε το χεράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κυρία Πιπιλή
    Έχω ιδίαν γνώμη ότι δεν συγκρατείτε τα νεύρα σας και εύκολα γκαρίζετε με το παραμικρό.

    Θα σας θυμίσω ένα παλιό επεισόδιο που ήμουν μάρτυς.

    Πριν επτά (περίπου;)χρόνια επέστρεφα από την Κεφαλονιά στην Αθήνα.
    Καθόμουν πρς τις τελευταίες θέσεις.Απέναντί μου καθόταν ο Μάκης Αρσένης , απλός βουλευτής τοτε,με την σύζυγό του.
    Λίγο πριν την απογείωση μπαίνει στο αεροπλάνο μια κοντούλα , μεσήληξ κυρία που συνόδευε ένα κοριτσάκι .
    Δεν σας γνώρισα κυρία Πιπιλή μου , χωρίς το μακιγιάζ που σας βάζουν στα κανάλια.
    Μόλις μπήκατε μέσα αρχίσατε να γκαρίζετε απρεπέστατα εναντίον του Μάκη Αρσένη επειδή για κάποιο λόγο σας ταλαιπώρησε η Ολυμπιακή .
    Στο τέλος αδιαφορόντας αν ενεχλείτε τους υπολοίπους επιβάτες βγάλατε το ρεφραίν :
    ''Αυτό το μπορδέλο πρέπει να κλείσει''.

    Μεγάλη γυναίκα είστε , ηρεμίστε .


    Φ.Τ.
    Φισκάρδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. mia zoi tsaba mages oi krhtikoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο καρκίνος θα την φτιάξει και αυτή.Ας πάει να εξεταστεί. Τον έχει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο καρκίνος θα την φτιάξει και αυτή.Ας πάει να εξεταστεί. Τον έχει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κυρια πιπιλη, στον πραγματικο κοσμο που ζουμε εμεις, αυτα συμβαινουν καθε μερα. εχουμε δε πολυ σοβαροτερα προβληματα κι ετσι τα ασημαντα -οπως αυτο που σας ετυχε- τα προσπερναμε γρηγορα. ειδαλλως θα επρεπε να εχουμε ενα δικηγορο ''καβα'' και να μοιραζουμε μηνυσεις εδω κι εκει,πραγμα αδυνατο με τα 1000 ευρω που περνουμε. εσεις λοιπον που ειστε και δημοσιο προσωπο -οπως περηφανα κοκορευεστε- μηπως να βρησκατε κανενα πιο σοβαρο θεμα να εκθεσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο καρκίνος θα την φτιάξει και αυτή.Ας πάει να εξεταστεί. Τον έχει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μετα απο τοσα σχόλια,και μετα το επισοδειο που σας συνεβη, πιστευω οτι δεν εχετε πλεον καμια αμφιβολια σε τι τεταρτοκοσμικη χωρα ζουμε και ποιο ειναι το πολιτιστικο επιπεδο των περισσοτερων, διστυχως, συνανθρωπων μας.Ολα που συνεβησαν και τα σχόλεια μαζι αποτελουν καθαρο ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
    Τωρα πια ξερετε σε ποια ''Βουλη" ποιων "πολιτων" εργαζεστε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κυρία Πιπιλή,
    επειδή είστε δημόσιο πρόσωπο και καμμιά φορά σας παρακολουθώ πιστεύω και τα λεγομενά σας και την αντίδραση σας, η οποία ήταν μάλλον ήπια. Εγω στην θέση σας δεν ειμαι σίγουρος ότι θα συγκρατούσα την οργή μου. Προφανώς ο "αρσενικός" δράστης θα έπραττε διαφορετικά εαν δεν ήσασταν γυναίκα.
    Όσο αφορα την τοπική κοινωνία αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τα αστυνομικά ρεπορταζ για να αντιληφθεί το κλίμα. Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροισχολιαστές είναι ανώνυμοι. Ετσι φαίνεται υπαγορεύει το αντριλίκι τους. Οσον για τον Δημαρχο Ρεθύμνου μην παρεξηγείτε τα σχόλια του. Δεν τον εκλεγετε εσείς αλλά η τοπική κοινωνία. Και για την "Κρητική Λεβεντιά" νισάφι πια. Δεν είναι στα γονίδια τους αλλά στο κρυμμένο όπλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "πονανε οι λεβεντες μωρε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το περιστατικο ειναι μια μικρογραφια πολλων αλλων παρομιων γεγονοτων που συμβαινουν στο τοπο μας καθε μερα.Ετσι καταντησατε τους Νεοελληνες εσεις οι πολιτικοι να σκεφτονται,αβουλα καταναλωτικα οντα απροσωπα ανθρωπακια.Τζαμπα πλουσιοι και μεγαλοι με δανικα.Καθρεπτης αυτης της κοινωνιας εισαστε ολοι εσεις που την αντιπροσωπευετε,σαπιλα και βρωμα.Λοιπον γιατι παραπονιεστε η ευθυνη σας ειναι τεραστια,τροχος αυτης της ξεχαρβαλωμενης αμαξας εισαστε κι εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Μάρκου,
    υποθέστε ότι αύριο χτυπάτε το χέρι σας σε ένα σταματημένο ποδήλατο, μια άδεια καρέκλα, μια υδρορροή ή όπου νομίζετε. Αναλύστε μας τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης των ανωτέρω, ώστε να φύγετε ικανοποιημένος και να μην τον βγάλετε στα κανάλια (όπως κάνει ο κάθε ισχυρός επώνυμος). Μια απορία έχω δεν σας αμφισβητώ. Επίσης, παρ' ότι δεν ανήκω στην τοπική κοινωνία, σας βεβαιώ ότι από αντριλίκι και λεβεντιά είμαι κι εγώ κάτω του μηδενός (μας φτάνει η δική σας λεβεντιά). Σημ: Η κα Πιπιλή δεν νομίζω ότι συγκράτησε την οργή της. Εσείς πάλι... επώνυμος είστε, ό,τι θέλετε λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εκανε μιμί η Πιπιλή και χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, εδώ στην Αθήνα παρκάρουν και στις ταράτσες και για ένα ποδύλατο κάνεις έτσι κυρά μου ήμαρτον δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πονάν ωρέ τα παλληκάρια; Αδελφή θα ήταν ο κρητικός και δεν σου έδωσε σημασία. Μην πηγαίνετε στο νησί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κυρία Πιπιλή στην πραγματικότητα, σε όλη την χώρα, της ίδιας ποιότητας άνθρωποι υπάρχουν.
    Υπάρχουν οι σωστοί και υπάρχουν και οι μαλάκες.

    Στην Κρήτη, θα έλεγα ότι το ποσοστό των σωστών είναι μεγαλύτερο από άλλες περιοχές.

    Η διαφορά βρίσκεται στους μαλάκες.

    Στην Κρήτη περισσότερο από αλλού οι μαλάκες λόγω της οπλοχρησίας, βγαίνουν μπροστά χωρίς να μπορεί κανείς να τους μαζέψει, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, τους λένε οι σωστοί, ένα, κόφτο ρε μαλάκα και το κόβουν και κρύβονται.

    Αυτό είναι κυρία Πιπιλή το πρόβλημα και το έχουν περισσότερο οι Κρητικοί πρόβλημα από μας τους επισκέπτες.
    Πρέπει να βογθήσουμε και μείς κυρία Πιπιλή να φεύγουν από την μέση οι Μητσοτάκηδες και οι Κεφαλογιάννηδες, που στηρίζονται, οργανώνουν και καλύπτουν ακριβώς αυτούς τους οπλισμένους μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.........
    ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και πού'σαι ακόμα Χωριάτη.
    Τώρα ο κάθε κομματάρχης χασισέμπορος φίλος πρώην υπουργού θα έχει και ΝΟΜΙΜΗ άδεια οπλοφορίας.

    Νέα Δημοκρατία,
    οπλισμένος υπόκοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό της ψευτομαγκιάς και της ασέβειας στους νομους που δείχνουν όλοι οι ελληναράδες και ιδιαίτερα οι κοπέλες τσι κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τι διάλογοι, τι συναίσθημα, τι πλοκή... συγχαρητήρια κυρία πιπιλή μας! μεσα σε μια τόση δα (?!) επιστολή μας δείξατε την υστερία και τα κόμπλεξ σας σε όλο τους το μεγαλείο. πραγματικά, δεν θα μπορούσατε να τα έχετε περιγράψει πιο παραστατικά. μακάρι να μπορούσατε να ακούσετε και το χειροκρότημα. συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κ.ΠΙΠΙΛΗ,
    εχετε δικιο για το,παράνομο,παρκινγκ
    και την αγενεια προς μία μεγάλη κυρία
    Εχετε αδικο για την υπερ-βολή σας
    κατα της πόλης που γυρνά μπούμεραγκ
    εναντίον σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. pio einai to pio grigoro lesviako anekdoto?






















    i fotini pipili ki i olga tremi..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κηρία φ.πιπιλη ...άσε μας στην ησυχία μας .....άντε μπράβο !!!!!
    κανε αλλού παιχνίδι................................
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κυρία Πιπιλή, όλα αυτά τα θιγμένα ανθρωπάκια, ξέρουν πολύ καλά το μέγεθος της "οπλισμένης μαλακίας" που τα δέρνει.

    Στο στρατό που είχαμε όλοι όπλα, γίνονταν τσάτσοι.
    Κατ'αναλογία, πάντα, πολλοί τσάτσοι ρε παιδάκι μου.

    Τόσοι που είχαν συνήθως ακριβώς το αντίθετο όνομα απ'αυτό που λανσάρουν ξέροντας ότι οι άλλοι δεν οπλοφορούν.

    Παίζουν αντριλίκι, εκ του ασφαλούς.

    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τους δίνω καμμία ιδιαίτερη σημασία. Ολο λόγια είναι. Αν του είχες ρίξει κανέναν μπάτσο θάβαζε τα κλάματα να είσαι σίγουρη. Μη τους φοβάσαι. Σε φοβούνται, γι'αυτό οπλοφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σοβαρά, τρομερή περιπέτεια!Δεν το ήξερα. Ομολογώ δάκρυσα.Καλή ανάρρωση κ.Πιπιλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αντε ρε εξυπνάκια.
    Η ουσία είναι ότι αυτοί είστε.
    Και η Πιπιλή, τόλμησε, να σας καταγγείλει και αυτό σας ενοχλεί.

    Οι περισσότεροι δεν σας ξεφτιλίζουν και αυτό σας βολεύει.

    Κάθε τόσο όταν σας καταγγέλλουν για βιασμούς τουριστριών, το παίζετε θιγμένοι Ελληνες που οι ξένοι σας κακολογούν.
    Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι ακόμη χειρότερη, για την ποιότητά σας.
    Τους μετανάστες μέχρι που τους ξεπαστρεύατε μέχρι πριν δύο-τρία χρόνια τουλάχιστον, αφού σας κάναν τις δουλειές.

    Ξεφτιλισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  52. Αχου μωρέ το χεράκι της!
    Ελα 'δω να το κάνω φτού στη μάπα να περάσει...

    α να χαθείς!

    α να χαθείς που θέλεις να ασχολούμαστε με γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.

    ΚΛΑΝΩΩΩΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.

    ΚΛΑΝΩΩΩΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μετά από όλα αυτά τα σχόλια είμαι πολύ περίεργη για το τι σκέφτεσαι τώρα για τη θέση που κατάφερες να κερδίσεις στην καρδιά των συνανθρώπων σου ΚΥΡΙΑ Πιπιλή...
    Μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να εκδόσεις αυτό το μυθιστόρημα, θα γινόταν και πολύ καλό σενάριο.
    Και που΄σαι μάζεψε το σαγόνι απ΄το πάτωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. panta fenotane oti eisai zwo re pipili , alla ayth h epistolh dixeni poso makria eisai apo thn ka8hmerinothta kai apo ta pragmatika provlhmata.anoikeis sth ratsa ayth pou dhmiourgei provlhmata apo to pouthena ,giati den exei kati allo aksiologo na asxolithei. Mia mhnhsh sto podhlato leipei gia na desei to pastokydono...h' mhpws fovosouna thn omerta tou vromikou kyklwmatos twn mountain bikes?
    skata sta zwa pou se psifizoune.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φωτεινή, ακόμα κι αν αντέδρασες πιο υπερβολικά από ό,τι το περιστατικό υπαγορεύει (προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό, αλλά ας το δεχτώ για χάρη της κουβέντας), πολύ καλά έκανες και ξεμπρόστιασες το μαλακισμένο που επειδή θεώρησε ότι είσαι μια απλή επισκέπτρια, φέρθηκε στη συνέχεια όπως περιέγραψες. Πού να φανταστεί ότι θα τον έκανες ρόμπα; Ας πρόσεχε!

    Κι ας είναι αυτό ένα μάθημα για όλους μας: ό,τι μας ενοχλεί πρέπει να το αναδεικνύουμε. Φτάνει πια το "δε βαριέσαι", το "πού θα βρω το δίκιο μου" και το "άστο, ας μην μπλέξω".

    Συνειδητοποιημένους πολίτες χρειαζόμαστε, μπας και εκλείψει το ποταπό στοιχείο από τη ράτσα μας (που πολύ το αμφιβάλλω, αλλά τέλος πάντων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κυρια Πιπιλη,ευχομαι να σας δω μια μερα...(ευχομαι τα επομενα 50 χρονια,οχι παραπανω),να καλειτε με το ιδιο σθενος την αστυνομια και για καμια βιλλιτσα που μανιταρευει στα καμμενα...

    Το ξερουμε πως στην Κρητη η αστυνομια δεν μετραει,αλλα αν δεν μπορειτε να κανετε κατι εσεις απο μεσα,εμεις οι ΚΟΚΟΜΟΙΡΟΙ τι μπορουμε να κανουμε???

    Ας δουμε καμια τετοια κινηση και για κανενα σοβαροτερο θεματακι...

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ma koritsi mou, katholou den sou perase ap 'to myalo oti se grapsane oli kanonika ekai pou den pianei melani, dioti kai sy eisai stin klika ton 300+ aliton pou tosa xronia pinoun to aima tou ellinikou laou? Kai mono to gegonos oti den se anagnorisan, eno olous tous volevtes kai ta alla "celebrities" sas proballoun sta ..."mesa" les kai eiste tipota to idiaitero, lopodytes anthropoi, mila yper ton yperoxon Rethymnioton! Esy sxedon ..xestikes fovoumeni ti? Mipos oti oloi oi volepsakides fovosaste, tin laiki orgi? Mpravo re Kriti leventogenna, mprostara panta stous agones enantioin olon ton lopodyton, entos kai ektos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Poly kalo avto: enw h Fwteinh (ton) pipil(ae)i, h Olga tremei: ouaxaxaxaxaxaxaxaxaaaaaaa!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η πιπιλη γιατι δεν ασχολειται με την ομερτα των νυχτερινων κεντρων στην αθηνα στην οποια εκλεγεται κι ολας; Μηπως για να μην χασει ψηφαλακια;;;
    Ανακαλυψε την Αμερικη;
    Ουστ κοπροσκιλα πολιτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Α ΡΕ ΕΞΥΠΝΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. GIATI BRE PIPALI ASXOLISE KAI TREXEIS TOSO MAKRIA APO TO KOLONAKI KAI TI MIKONO.
    EXEIS KAI MIA HLIKIA DISKOLI.
    MINE EKEI POY EISAI .PIOS TI GAMAEI TORA TIN YPOLIPI ELLADA
    A RE PALOKOTES GIAOYRTI POY THELETE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εχετε την αμεριστη συμπαρασταση μου κυρία Πιπιλή.Ζησατε μια πραγματικά τραγική περιπετεια. Και αλλοι εχουν το θρασος να μιλουν για παιδεια, εγκληματικοτητα, φτωχεια, ανεργεια, υγεια... Τι ξερουν αυτοι απο πραγματικα δραματα σαν το δικο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση