. ...για το θέμα των Σκοπίων! ,. Του Αγίου .. Aπό τούτο το blog είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε πρώτοι, υπεύθυνα και με ακρίβεια γι...
,.
Του Αγίου
..
Aπό τούτο το blog είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε πρώτοι, υπεύθυνα και με ακρίβεια για τις εξελίξεις στο «σκοπιανό».
Σε πολλούς δεν άρεσε η αλήθεια και ενοχλήθηκαν από την πραγματικότητα όταν, πολύ πριν από όλα τα Μέσα στο κόσμο, αποκαλύψαμε τη συζήτηση για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», ή για την «έμπνευση» της αμερικανικής πλευράς να υποστηρίξει το «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αρκετοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν την αγανάκτηση τους εναντίον του συντάκτη αυτών των γραμμών και τον χαρακτήρισαν «δούρειο ίππο των Αμερικανών, του Σόρος» και δεν ξέρω εγώ ακόμη ποιού άλλου.Οι ανόητοι αυτοί δεν κατάλαβαν ή έκαναν πώς δεν αντιλαμβάνονται σε ποιους τελικά προσέφερε η υπεύθυνη ενημέρωση από την πένα μας και ποιές μεθοδεύσεις σημείωσε. Οι ίδιοι και κάμποσοι ακόμη δεν θέλησαν να κατανοήσουν τα επιχειρήματά μας, εναντίον της αδιέξοδης και επικίνδυνης για τα ελληνικά συμφέροντα, φαρσοκωμωδίας του «Βέτο». Είχαμε επισημάνει, τότε, ότι μόνον εάν η ΠΓΔΜ προσκαλείτο στο ΝΑΤΟ με ρητή, βραχυπρόθεσμη δέσμευση να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της στο πλαίσιο συγκεκριμένων αρχών, θα έβγαινε κερδισμένη η Ελλάδα, καθώς η πίεση των Δυτικών θα ασκείτο προς την δική τους πλευρά.
Με τον θορυβώδη, λαϊκιστικό και παράλληλα αμφίσημο τρόπο που προσέγγισε την υπόθεση η κυβέρνηση-Καραμανλή, πλέον οι πιέσεις κατευθύνονται προς την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, το πρόβλημα έχει λάβει ασφυκτική μορφή για τη κυβέρνηση - και ας κάνει την «άνετη» - εξαιτίας τον συνεπειών που προκαλεί στο διεθνές σύστημα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη, γεωπολιτικά, περιοχή μας η πολιτική ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.
Η Ν.Οσετία πήρε, ήδη, σειρά.
Οι νέες επαφές για το «όνομα» που θα γίνουν στον ΟΗΕ, εσπευσμένα, τον Δεκαπενταύγουστο ξεφεύγουν, για άλλη μια φορά, από το διακηρυγμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης Καραμανλή-Μπακογιάννη.
«Θέμα συζήτησης είναι μόνο το όνομα και το εύρος χρήσης του», δηλώνει η υπουργός των εξωτερικών, αποκαλύπτοντας, με τη γνωστή μέθοδο της διολίσθησης-Καραμανλή, ότι το «erga omnes» (για όλες τις χρήσεις) του πρωθυπουργού στη Βουλή, ήταν άλλη μια «φούσκα».
Αυτή την ώρα η προσπάθεια των γειτόνων και των συμμάχων τους στην υπόθεση επικεντρώνεται στην αντικατάσταση του FYROM – αυτής της παραδοξότητας, δηλαδή – με ένα άλλο, κοινά συμφωνημένο με την Ελλάδα, όνομα.
Αυτό ακριβώς το «νέο όνομα», σύμφωνα με την πολιτική στην οποία σύρεται σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση, θα αντικαταστήσει το FYROM εκεί που αυτό απαντάται σήμερα. Μια τέτοια συμφωνία, πράγματι, μπορεί να διασφαλισθεί μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά μέχρι εκεί.
Η κοινή αυτή συμφωνία, για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, γεγονός το οποίο παραπέμπει σε δημοψήφισμα στη χώρα με γνωστή την πιθανή κατάληξη.
Παραμένοντας όμως, ως συνταγματική ονομασία το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τις μεμονωμένες χώρες που ήδη έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ, ως Μακεδονία, να μεταβάλουν στάση και να την αποκαλέσουν κάπως αλλιώς. Το πρόβλημα λοιπόν, θα καταστεί οξύτερο και πλέον ενοχλητικό όχι μόνον για την εξωτερική μας πολιτική, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής σκηνής.
Είναι πρόδηλο, μάλιστα, ότι η ΝΔ δεν μπορεί από μόνη της να διαχειριστεί μια τέτοια εξέλιξη και ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να επωμιστεί, προσωπικά, τέτοια ευθύνη. Έτσι πάει, σεμνά και ταπεινά σε νέες εκλογές.
Η ένταξη του «εύρους της χρήσης» του νέου ονόματος της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, ήταν δυστυχώς μια ακόμη εκτίμηση την οποία είχαμε κάνει ευθύς εξαρχής και επί της οποίας είχαμε επιχειρηματολογήσει, εξηγώντας ότι έτσι διασκεδάζεται η «λύση» και διαιωνίζεται η διένεξη. Γεγονός που την δική μας χώρα δεν την συμφέρει, αντίθετα ενισχύει την πολιτική οντότητα και σημασία της γείτονος σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.
----------------------------------------------------
Xmmmmm! E3akolou8eis na les malakies!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της περιοχής την έχουν εγκαταλείψει, με προορισμό τη Βόρεια Οσετία. Όσοι έμειναν, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει διακοπές στη Νάξο. Δεν παρεβρέθηκε στους Ολυμπιακούς και δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις για το θέμα της Νέας Οσετίας. Εδώ θα μου πείτε δεν πήρε σοβαρή θέση για το Κοσυφοπέδιο, που είναι δίπλα μας, για την Οσετία θα ενδιαφερθούμε;..
Και τον Δεκαπενταύγουστο θα πάει φυσικά στην Τήνο, να τον δούνε όλοι οι καλοί Χριστιανοί ψηφοφόροι της ΝΔ, που θα τον ξαναψηφίσουν.
H πολιτική του veto ήταν σωστή πολιτική, άλλαξε δεδομένα χρόνων, πλέον η χώρα μας έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαπραγμάτευση μόνο για το όνομα. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Θέσαμε veto και όλοι κατάλαβαν ότι το εννοούμε.
Οι επιστολές του Σκοπιανού πρωθυπουργού ήταν κινήσεις αδυναμίας ή ακόμη μπορείς να τις χαρακτηρίσεις και ως κινήσεις τακτικής για την προσαρμογή στην πραγματικότητα
Στα «Σκόπια» έχει γίνει κατανοητό ότι πρέπει να συμβιβαστούν.
Αυτό το μαρτυρά και η δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα, οι πολίτες δείχνουν να έχουν κουραστεί από το χρόνιο εθνικιστικό παραλήρημα.
Η λύση νομίζω ότι είναι κοντά, ίσως οι ρεπουμπλικανοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη λύση και ως προεκλογικό όπλο στην εκλογική μάχη με τους δημοκρατικούς, οι ελληνικής καταγωγής ψηφοφόροι είναι αρκετοί στην Αμερική .
Το Κόσσοβο είναι γεγονός ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, είναι υπό διεθνή έλεγχο, η υπόθεση θα παραμείνει ως έχει για πολλά χρόνια, αφού η Σερβία θα προσφύγει εκτός απροόπτου στα διεθνή δικαστήρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έτσι η περιοχή με το σημερινό status δεν έχει καμία ελπίδα για βιώσιμη οικονομική προοπτική.
Η Ρωσία επίσης προειδοποίησε τη Σερβία, (μετά τη διαρροή από το Βελιγράδι ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία για το αγωγό South Stream) ότι έχει υποχρέωση να σεβαστεί τις διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες που έχει υπογράψει.
Οχι δεν είπες αυτό .Είπες ότι η λύση για μισοένταξη που τώρα θεωρείς την καλύτερη δυνατή ήταν ήδη συμφωνημένη κάτω από τραπέζι μεταξύ κυβερνήσεως και Αμερικανών και ήταν κοροιδία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά έλεγες ΤΟΤΕ και πουθενά δεν προβλεπες βέτο.Άρχισες να κατηγορείς το βέτο μόνον αφού ασκήθηκε γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενες ότι όλα είναι προσυμφωνημένα.
Εάν γινόταν αυτό που τώρα εμφανίζεις ως βέλτιστη λύση θα το κατήγγειλες ως κόλπο για τη διάσωση του Καραμανλή όπως άλλωστε είχες αρχίσει πριν τη Σύνοδο.
Τώρα που έγιναν αλλιώς τα πράγματα το κόλπο έγινε η βέλτιστη λύση και το βέτο φαρσοκωμωδία.
Και αυτά λίγες μέρες μετα τη δήλωσή σου ότι η πτώση Καραμανλή είναι αναπόφευκτη λόγω Ζαχόπουλου και δεν θα ξαναγράψεις πριν παραιτηθεί.
Και δεν είσαι άνθρωπος του Σόρος.Απλώς προτιμάς το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και δε δίνεις δεκάρα για τίποτε άλλο προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.Εμπαθείς υπάρχουν πολλοί,δεν είσαι ο μοναδικός.
Ποιός Άγιος? Άγιος Γκρούεφσκι?....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς για σένα τα γραπτά μένουν, υπάρχουν με χρονολογική σειρά και σε διαψεύδουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην πολιτική του βέτο αντέδρασα ευθύς εξαρχής, ενώ παράλληλα εξηγούσα ότι είναι συμφωνημένη με τους αμερικανούς, δείχνοντας πώς μέσω αυτής εξυπηρετείται συγκυριακά η ΝΔ και ο αμερικανικός παράγοντας, αλλά όχι τα ελληνικά συμφέροντα.
Αυτό που ίσως μπερδεύεις είναι ότι ποτέ δεν δέχθηκα ότι ασκήθηκε Βέτο, διότι όπως επανειλημμένως εξήγησα η αναβολή της ένταξης στους πολιτικούς θεσμούς του ΝΑΤΟ την στιγμή που η ΠΓΔΜ δραστηριοποιείται ήδη στρατιωτικά και εντάσσεται σχεδιαστικά στη Συμμαχία δεν συνιστά Βέτο.
Ο ΑΓΙΟΣ
Το σχόλιο μου (2.12) αναφέρεται στον 10.46 με το επιπλέον ερώτημα αν κατάλαβε τι λέω τώρα σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση επί του "εύρους εφαρμογής" ενός νέου ονόματος στο οποίο ίσως καταλήξουν οι δύο πλευρές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς σημειώσει, σωστά αυτή τη φορά, ότι επισημαίνω την διολίσθηση Καραμανλή, δίχως κακότητα....αλλά με απλή παρατηρητικότητα.
eisai grafikos opos distixos oloi i aristeristes.vre noumera afou dilonete antiberialistes pos sas koftei na valete ena kataskeyasma etnikiston sto antro tou iberialismou?kai sas kofti dithen to simferon tis eladas.afou seis den anagnorizete sti xora ethnika simferonta.ante kapste kamia simaia na ksexarmaniasete.mono pou tha prepei na kaite kai tourkoskopianes amerikano alvanikes simaies.kai aftoi i ethnikistes exoun psixi kai travaei o organismos tou ena kapsimo..(ps oloi mazi na (k)la(p)soume me tis georgianes klaiouses .sinaylia sibarastasis me tin tamta kai ton agonisti martaki-psinaki.xorigia eliamep pantios kai ala eygeni idrimata mko tis cia.)
ΑπάντησηΔιαγραφήeisai grafikos opos distixos oloi i aristeristes.vre noumera afou dilonete antiberialistes pos sas koftei na valete ena kataskeyasma etnikiston sto antro tou iberialismou?kai sas kofti dithen to simferon tis eladas.afou seis den anagnorizete sti xora ethnika simferonta.ante kapste kamia simaia na ksexarmaniasete.mono pou tha prepei na kaite kai tourkoskopianes amerikano alvanikes simaies.kai aftoi i ethnikistes exoun psixi kai travaei o organismos tous ena kapsimo..(ps oloi mazi na (k)la(p)soume me tis georgianes klaiouses .sinaylia sibarastasis me tin tamta kai ton agonisti martaki-psinaki.xorigia eliamep pantios kai ala eygeni idrimata mko tis cia.)
ΑπάντησηΔιαγραφήeisai grafikos opos distixos oloi i aristeristes.vre noumera afou dilonete antiberialistes pos sas koftei na valete ena kataskeyasma etnikiston sto antro tou iberialismou?kai sas kofti dithen to simferon tis eladas.afou seis den anagnorizete sti xora ethnika simferonta.ante kapste kamia simaia na ksexarmaniasete.mono pou tha prepei na kaite kai tourkoskopianes amerikano alvanikes simaies.kai aftoi i ethnikistes exoun psixi kai travaei o organismos tous ena kapsimo..(ps oloi mazi na (k)la(p)soume me tis georgianes klaiouses .sinaylia sibarastasis me tin tamta kai ton agonisti martaki-psinaki.xorigia eliamep pantios kai ala eygeni idrimata mko tis cia.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΆνθρωπε χρειάζεσαι ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσεις .Απ` ότι φαίνετε βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας .
ΑπάντησηΔιαγραφή