GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατία-εφιάλτης...

. Από τον Jhoci Gertson* . Είμαστε μια μικρή χώρα, σχεδόν δέκα εκατομμύρια ψυχές ζούμε μέσα στην επικράτειά της. Η χώρα περιτρυγιρίζεται απ...

.

Από τον Jhoci Gertson*

.


Είμαστε μια μικρή χώρα, σχεδόν δέκα εκατομμύρια ψυχές ζούμε μέσα στην επικράτειά της. Η χώρα περιτρυγιρίζεται από θάλασσα, είναι σπαρμένη με δεκάδες νησιά, σπαρμένη με αίμα και θυσίες, σπαρμένη με πολιτισμό, σπαρμένη με γνώσεις, χρώματα, ιδέες, σπαρμένη με μια ασύγκριτη αντοχή των κατοίκων της να ξεπερνούν τους κατακτητές, χωρίς να χάνουν ίχνος από τα εκπληκτικά κληροδοτήματα των προγόνων τους.
Στην πάροδο των χιλιάδων ετών, άντεξε τους μεγαλύτερους, τους χειρότερους βάρβαρους που την κατέλαβαν και τους δίδαξε πολιτισμό, ενώ πήρε από αυτούς ό,τι καλύτερο είχαν στις παραδόσεις τους, στις συνήθειές τους.

Οι βάρβαροι όμως δεν σταματούν να ελπίζουν και να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να υποτάξουν με σκοπό να σβήσουν, έστω να μειώσουν, αυτή την εκπληκτική ιδιότητα που έχουν οι κάτοικοί της, να αντέχουν και να συνεχίζουν.

Και έτσι το πήραν απόφαση, θα τους κατακτούσαν με τα ίδια όπλα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι και έφερναν πάντα επιτυχία, με την τέχνη του μυαλού να σκέπτεται πρώτα και μετά να αποφασίζει. Έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν όχι βία, όχι όπλα, αλλά μέσα, που τα είχαν διδαχθεί από την ίδια αυτή ικανότητα των κατοίκων και που στο παρελθόν ένα από αυτά έφερε επιτυχία, επιτυχία που έμεινε ως ένα από τα εκπληκτικότερα στρατιωτικά τεχνάσματα στην ιστορία.

Βρήκαν και κατασκεύασαν τον «Οδυσσέα με την παρέα του» και την υπομονή να περιμένουν, να περιμένουν πολύ, να μην βιάζονται καθόλου, μέχρι να τους αλλοτριώσουν τελείως, χωρίς να τους ενοχλούν με δήθεν κατακτήσεις και που στο παρελθόν, όλες είχαν αποτύχει.

Έτσι λοιπόν, τα τελευταία εβδομήντα χρόνια την γέμισαν εσωτερικά με πλήθος εφιάλτες που τους στρατολογούν από τα πλέον υποβαθμισμένα μέρη της χώρας, ανθρώπους χωρίς στον ήλιο μοίρα, με μοναδικό προσόν το «γλύφω και σκύβω», τους παίρνουν και τους ντύνουν, με ακριβά ρούχα, με φανταχτερά ονόματα και διακρίσεις-τίτλους σπουδών από το πουθενά, κόκκινα χαλιά να τους στρώνουν όταν πατούν στο έδαφος, βάζοντάς τους μέσα στην δημόσια λειτουργία, με κλειδί πάντα ένα όνομα-λέξη που δημιούργησαν από την αρχαιότητα οι πρόγονοί τους και που στο άκουσμά της όλοι υπνωτίζονται, δεν αντιστέκονται, υπακούουν με μια απίστευτη καρτερικότητα, την Δημοκρατία.

*Από το βιβλίο του Jhoci Gertson «Αμφισβήτησέ με» , μετάφραση: Bessy de Brouwer

--------------------------------------------------------

6 σχόλια

  1. r&b + rap rule!

    rgrds 2 G.P @Cyprus!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα την ατυχία σήμερα το πρωί να ανοίξω την τηλεόραση στο γραφείο μου και να δω τον Μιχαλολιάκο στο MEGA. Ποτέ μου δεν άκουσα τόσες μπαρούφες μαζί από ένα πολιτικό. Άλλα τον ρωτούσαν και άλλα απαντούσε. Είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι όπως ο Αβέρωφ που έδωνε χρήματα στο κόμμα. Έπρεπε όμως να πει ότι οι πολιτικοί δεν έπρεπε να είναι σαν τον Μιχαλολιάκο που ακόμη και το παγωτό του το αγοράζει με έξοδα των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείο του, ακόμη και στα αφορολόγητα αγοράζει μανικετόκουμπα με έξοδα του δημοσίου. Είπε ότι είχε 11 αδέλφια και ότι στην πολιτική μπήκε φτωχός ,δεν μας είπε όμως αν εξακολουθεί να είναι φτωχός. Είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα ,αλλά δεν μας είπε γιατί διαμαρτύρεται τώρα που έχασε την καρέκλα και την μάσα και όσο ήταν υπουργός τα έβλεπε ωραία. Είπε ότι έφαγε την ζωή του στην ΟΝΝΕΔ ,δεν είπε όμως ότι έφαγε ξύλο από τον Μεϊμαράκη και την παρέα του για να αφήσει την καρέκλα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ διότι του αρέσει να είναι γαντζωμένος στην εξουσία. Τον ρώτησαν για την ΔΑΚΕ και άλλαξε θέμα αμέσως γιατί δεν ήθελε να ξαναθυμηθούμε ότι ως Υφυπουργός τους έβρισε χυδαία και τους είπε να πάνε να γαμηθούνε. Είπε για το ήθος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί αλλά δεν είπε για την δική του ανηθικότητα. Δεν είπε ότι χρησιμοποίησε τον φίλο του κ. Σαλούφα ως ψευδομάρτυρα σε δίκη τροχαίου ατυχήματος για να πάρει αποζημίωση. Δεν είπε ότι προσπάθησε να βγεί θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και να πάρει σύνταξη από το ελληνικό δημόσιο με χρήση ψευδομάρτυρα του κ. Λύτρα ,διευθυντή του γραφείου του που κατέθεσε ότι η Σωτηροπούλου της 17 Νοέμβρη ….έκανε βόλτες έξω από το γραφείο του. Δεν είπε ότι λίγες ημέρες μετά το βομβιστικό κτύπημα που δέχθηκε ,η αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό του με εκρηκτικά. Δεν είπε ότι τοπική εφημερίδα στον Πειραιά που δημοσίευσε το προηγούμενο γεγονός ,δέχθηκε ο εκδότης της απειλές από τον κ. Μιχαλολιάκο ότι θα τον σβήσει από τον χάρτη. Είσαι αυτό που λέμε κ. Μιχαλολιάκο ,βίος και πολιτεία ,μόνο που είσαι βρώμικος βίος και άθλια πολιτεία. Είσαι ένας αλαζόνας που μόνο τι θα αρπάξεις σε ενδιαφέρει . Σε ενδιαφέρει να έχεις εξουσία να έχεις ιπποκόμους και να αισθάνεσαι σπουδαίος διότι από μόνος σου ξέρεις ότι είσαι ένα τίποτα, μοναδικό σου προσόν ο τραμπουκισμός σου. Μας παίνευες συνέχεια τον Καραμανλή διότι ξέρεις ότι μόνο από εκεί μπορείς να πάρεις θέση εξουσίας . Ευτυχώς όμως για εμάς και δυστυχώς για σένα κ. Μιχαλολιάκο σε μάθαμε και το Μαξίμου σε ξέρει καλύτερα από εμάς, πολύ καλύτερα.
    (ένας δεξιός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βάρβαροι κατάλαβαν πως δεν μπορούν να την κατακτήσουν με το άγριο και αποφάσισαν να μας αντιγράψουν , κάνουνε ότι έκαναν οι έλληνες στην Τροία , με τον δούρειο ίππο , στέλνουν κατά χιλιάδες λαθρομετανάστες εμείς τους μαζεύουμε γιατί μας δέρνει η μαλακία , και όταν σε κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε θα είναι πλέον πολλή αργά ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑ 10% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ,ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση