GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Επαναλαμβάνουμε ένα σκάνδαλο..."

. Τα ντοκουμέντα για το "αλισβερίσι" του προέδρου του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ, με δημόσια περιουσία, προκειμένου να γίνει ...Καθ...

.
Τα ντοκουμέντα για το "αλισβερίσι" του προέδρου του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ, με δημόσια περιουσία, προκειμένου να γίνει ...Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι καταγγελίες για "φωτογραφική" προκήρυξη και η ... μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση!
.
Του Θανάση Λεπίδη
.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Χρήστος Χατζηεμμανουήλ πήρε τη θέση τακτικού Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, μετά από
«φωτογραφική» τροποποίηση της ήδη «φωτογραφικής» σχετικής προκήρυξης, την ίδια στιγμή που επί προεδρίας του στα Ολυμπιακά Ακίνητα διαχειριζόταν εξολοκλήρου την τύχη του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας, το οποίο τελικά παραχωρήθηκε προεκλογικά και λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, αλλά ουδέποτε τροποποιήθηκαν οι απαγορευτικές για την λειτουργία του ΑΕΙ θεσμοθετημένες χρήσεις για το Ολυμπιακό Κέντρο...
.
Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε το πλήρες κείμενό της εδώ) καταγγέλοντας ότι "τελικά η χρήση του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας εξαντλήθηκε σε εργαλείο συναλλαγής μιας καθηγητικής έδρας"!
Για το θέμα αυτό, υπάρχουν και ντοκουμέντα που τα παρουσάζει το Press-gr.
-Κατ' αρχάς, η "Ανάκληση" της αρχικής προκήρυξης και η επαναπροκήρυξη της θέσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, χάριν του κ. Χατζηεμμανουήλ, έγινε με την υπογραφή της Μαριέττας Γιαννάκου στις 28 Νοεμβρίου 2006 (έγγραφο 1). Η αρχική Προκήρυξη είχε δημοσιευτεί στις 25 Αυγούστου 2005.
-Η Τριμελής Εισηγητική Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πειραιά (Π. Ηφαιστος, Ν. Μαραβέγιας, Α. Πλατιάς) έκανε την Έκθεσή της την 1.4.2008 για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή του Τμήματος, στο γνωστικό αντικείμενο "Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Χρηματοοικονομικοί και Νομισματικοί Θεσμοί". Οπως αναφέρουν στην Έκθεσή τους (έγγραφο 2): "Μόνος υποψήφιος είναι ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ" , ο οποίος χαρακτηριζεται "πολυτάλαντος επιστήμονας", προικισμένος επιστήμονας με ισχυρή και διεθνώς καταξιωμένη παρουσία στα επιστημονικά δρώμενα, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως..."
-Ωστόσο, άλλες απόψεις και καταγγελίες ειχαν προηγηθεί.... Κατά τη Προσωρινή Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ, όπου είχε αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη, ο πρόεδρος είχε εισηγηθεί την επαναπροκήρυξη με το επιχείρημα ότι η προηγούμενη προκήρυξη "ως είχε αποτελούσε φωτογραφική προκήρυξη..." (έγγραφο 3) !!!
-Ο επίκουρος καθηγητής Β. Γκίκας που μειοψήφισε ειχε καταγγειλει: "Στην τέταρτη θέση (σ.σ. η περίπτωση του κ. Χατζηεμμανουήλ) αλλάζουμε βαθμίδα κι είναι στο ίδιο γωστικό πεδίο. Δηλαδή επαναλαμβάνουμε ένα σκάνδαλο; Κατά την γνώμη μου εφόσον έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πρέπει να ανακαλέσει ο Υπουργός. Επιτρέψατε μου να έχω διαφορετική γνώμη για τις θέσεις που προτείνετε..." (έγγραφο 4).
Φοβερά πράγματα για τους κοινούς θνητούς...
Δηλαδή, "φωτογραφική" η αρχική προκήρυξη, "φωτογραφική" και η επαναπροκήρυξη;
Κι όλα αυτά για να πάρει -όπως καταγγέλουν και οι βουλευτές- την καθηγητική έδρα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, που προηγουμένως με την ιδιότητα του προέδρου των Ολυμπιακών Ακινήτων την είχε "ανταλλάξει" με την παραχώρηση του Κέντρου της Νίκαιας. Σεμνά και ταπεινά...
--------------------------------

22 σχόλια

  1. Ισως να είναι και πολυτάλαντος... φυσιογνωμικά πάντως δείχνει το εντελώς αντίθετο.
    Μπορεί να παρουσιάσει δημόσια τους τίτλους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ψάξτε να βρείτε πόσα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας έχουν κάνει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό καθόλη τη διάρκεια των Α, Β και Γ ΚΠΣ και δείτε πόσα λεφτά έχουν πάρει στο αμαρτωλό Πάντειο των Γετίμη και Μεταξόπουλου. Το ίδιο ισχύει και για το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το αλισβερίσι αυτό το ξέρουν καλά οι πανεπιστημιακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτογραφική προκήρυξη θέσης καθηγητή; ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταξει, σωστά και δίκαια τα όσα αναφέρετε για μεθοδεύσεις και καταστρατηγήσεις νόμων και ενδεχομένως σκάνδαλα απο το Χατζηεμμανουήλ. Δεν είδα να αναφέρετε πουθενά όμως ότι ο Χατζηεμμανουήλ ήταν καθηγητής στο London School of Economics (LSE) και μαλιστα πολυ καλος στη δουλεια του. Το καθε τσοκαρο με 0 σπουδες εχει γινει καθηγητης σε ΑΕΙ και καποιος με οντως διεθνη αναγνωριση δεν μπορει να γινει? Ας κοιταμε καπως σφαιρικα τα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο μου θυμησε την ιστορια που ελεγε ο αειμνηστος καθηγητης αστικου δικαιου στην ΑΣΟΕΕ Φουριωτης, με αρκετη δοση δηλητηριου για τον συναδελφο του, αειμνηστο και αυτο, καθηγητη αστικου δικαιου Μαντζουφα για την επιστροφης προικας. Ο δευτερος, ελεγε ο Φουριωτης, πηρε ως προικα την εδρα στην ΑΣΟΕΕ οταν παντρευτηκε την κορη του Μεταξα, αλλα ξεχασε να την επιστρεψει οταν την διεζευθχθη.

    Αυτα βεβαια συνεβαιναν μισο αιωνα πριν, αλλα οπως βλεπετε συνεχιζονται αμειωτα και σημερα. Ελλας, γελας, αγελας,που ελεγαν και στο θεατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μη αναγνώριση της συμβίωσης ομοφύλων προκαλεί προβλήματα στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ σε ερώτηση που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης.

    Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφερόταν στην Οδηγία 2004/38 σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών και των μελών των οικογενειών να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών-μελών και ρωτούσε την Επιτροπή:

    «Πώς η ελληνική έννομη τάξη έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα διαδοχής ομόφυλου ζευγαριού, που έχει συνάψει γάμο σε κράτος μέλος και, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή, έχει αποκτήσει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα;»

    Η απάντηση του Επιτρόπου έχει ως εξής: «Το πρόβλημα που εγείρει το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου προκύπτει από την μη αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας των γάμων ομοφύλων, δεδομένου ότι αυτού του τύπου οι γάμοι δεν ρυθμίζονται από την ελληνική νομοθεσία.

    » Η Επιτροπή έχει επίγνωση των νομικών και πρακτικών δυσχερειών που μπορεί να προκύψουν όταν ζεύγος ομοφύλων μετοικεί σε κράτος μέλος, άλλο από εκείνο στο οποίο έχει τελεστεί ο γάμος.

    » Εξάλλου, η Πράσινη Βίβλος του 2006 αφορά τα ζητήματα που τίθενται σχετικά με τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ συζύγων και τις περιουσιακές συνέπειες που έχουν άλλες μορφές ενώσεων, κάνοντας διάκριση μεταξύ αυτών ως προς τις συμβάσεις ή τις συντροφικές σχέσεις που καταχωρούνται ενώπιον δημοσίας αρχής, και τις ενώσεις de facto.

    » Βάσει των στοιχείων που συνελέγησαν κατά τη μελέτη αυτή, τα κράτη μέλη που αναγνωρίζουν τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις είναι τα εξής: Δανία (1989), Σουηδία (1994), Κάτω Χώρες (1998), Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία (1999), Γερμανία (2000), Φινλανδία (2001), Πορτογαλία και Λουξεμβούργο (2004), Ηνωμένο Βασίλειο (2005).

    » Μεταξύ των χωρών αυτών, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο έχουν θεσπίσει νομοθεσία που επιτρέπει τη σύναψη των εν λόγω καταχωρημένων συντροφικών σχέσεων τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζεύγη.

    » Τα άλλα αναφερόμενα κράτη μέλη προβλέπουν ειδική νομοθεσία για τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις ομοφύλων ζευγών. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Ισπανία προβλέπουν την τέλεση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.»

    Για το θέμα, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι απάντηση του Επιτρόπου Ζακ Μπαρό επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η θεσμοθέτηση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αποτελεί σαφή διάκριση σε βάρος των ζευγαριών ίδιου φύλου και καταστρατηγεί την αρχή της ισότητας.

    «Η ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη, με βάση την κοινοτική αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, να ρυθμίσει θέματα που αφορούν σε ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν νομιμοποιήσει τη σχέση τους, είτε με γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ» καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι γνωρίζουμε, ακόμη και οι πιο φανατικοί δεξιοί, ότι ικανοί σαν το εν λόγω κύριο υπάρχουν ουκ ολίγοι. Απλά είναι κομματόσκυλα και αυτό τους καθιστά μοναδικούς. Αν ήταν μοναδικός τότε το ουδείς αναντικατάστατος δεν θα ίσχυε. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ο αμοραλισμός τους. Κατέχουν θέσεις σε πολλά πόστα της δημόσιας διοίκησης και δεν έχουν ίχνος έλεγχο της συνείδησης τους για τις στρατιές ανέργων νέων, τουλάχιστον ισάξιους με την αρχοντιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ήταν όλα τα σκάνδαλα στην Ελλάδα σαν αυτό. Θα είμασταν μια ευτυχισμένη και πλούσια χώρα.

    Γιατί εσάς αν σας δοθεί η ευκαιρία να επωφεληθείται από κάτι δεν θα το κάνετε; Τουλάχιστον αυτός μπορεί να είναι και άξιος. Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας και το έχετε αναγγείλει από χτες;

    Ξεσκεπάστε τους κλέφτες που μας ρουφάνε το αίμα πρώτα και μετά θα αποκτήσουμε ευαισθησία για τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπα τι λέτε ? Φωτογραφική προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ σε ελληνικό ΑΕΙ? Μπα δε συμβαίνουν εδώ τέτοια πράγματα!
    Όλες τέτοιες είναι, μη γελιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΜΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.

    ΛΑΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί οι 26 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουνε ξεσκιστεί στις ερωτήσεις!!...επιτέλους αντιπολίτευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο εύκολα ξεχάσαμε
    την φωτογραφική προκήρυξη με την οποία έγινε καθηγήτρια η κόρη του Σημίτη, στο ίδιο Πανεπιστήμιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει κάποιος καθηγητής ΑΕΙ που να μην έγινε καθηγητής με τέτοιες προκηρύξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αλλος ενας σεμνος και ταπεινος νεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρειάστηκε το τέταρτο σχόλιο εδώ μέσα για να ειπωθεί αυτό που δεν είπε το βασικό κείμενο. Ότι ο Χατζηεμμανουήλ ήταν καθηγητής στο LSE και έχει διακεκριμένη καριέρα και σε διεθνείς οργανισμούς όπως Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πράγματα που τον κάνουν σίγουρα κατάλληλο για καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Όποιος θέλει να πειστεί, ας μπει στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ και ας κοιτάξει το βιογραφικό του.
    Αλλά αυτό το απλούστατο, που μπορεί να το ψάξει ο καθένας, ΔΕΝ το λέει το αρχικό κείμενο. Γιατί;
    Όλοι ξέρουμε: κάποιοι έχουν χάσει το λουφέ κι έχουν λυσσάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. gia na ginei kaneis kathigitis xreiazetai 40-50 dimosieuseis se diethnei periodika. Se kanonikes sunthikes. pou, poies kai pote ginane autes? sto baltazar? olos o kosmos kserei oti to tmima auto einai parartima tis deksias. Allo entoli didaskalias ki allo monimos kathigitis tou LSE, episis. Episis, i epitropi pou ton krinei einai se asxeta gnostika antikeimena. Auto deixnei kathara ti sunebei gia tosu gnorizontes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί κάποιοι πάνε καρφωτά και εις Λονδίνους και σε διευθυντικές θέσεις και σε καθηγητικές έδρες, ενώ άλλοι βρίσκουν όλες τις πόρτες κλειστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @1.42pm

    μαθε πρωτα πως λειτουργουν τα πανεπιστημια στην Αγγλια και εν προκειμενω το LSE, και μετα κανε σχολια για εντολες διδασκαλιας και λοιπες ελληνικες τριτοκοσμικες μαλακιες...

    Ο Χατζηεμμανουηλ ειχε φτασει μεχρι τη θεση Reader στο LSE, ας το πουμε αντιστοιχο του αναπληρωτη καθηγητη ΑΕΙ εδω στην Ελλαδα και μαλιστα ειχε την εκτιμηση και των φοιτητων και των καθηγητων. Επισης, ναι, κανει μπαμ οτι η ολη διαδικασια στο ΠΑΠΕΙ ηταν φωτογραφικη και προκαλει σκανδαλο, δυστυχως ομως οχι πρωτοφανες για τα ελληνικα πανεπιστημιακα δεδομενα...Κριμα γιατι υπαρχουν ατομα που λιωνουν στα θρανια σε κορυφαια πανεπιστημια, αλλα αμα θελουν να γινουν μελη ΔΕΠ εδω παιρνουν τα @@ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @2.01πμ

    Σοφη και παραλληλα ρητορικη απορια!

    Κριμα για τα παιδια που κανουν μεγαλες θυσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού είχε τόσο καλή θέση στο LSE γιατί την άφησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 2.19 πμ

    Πεταξες την μαλακια σου και χαρηκες κιολας....

    Κατ' αρχας ισχυει οτι αλλο η εντολη διδασκαλιας κι αλλο η μονιμη θεση καθηγητη ω μεγα γνωστη των αγγλικων πανεπιστημιων (θεικο το "ας πουμε ειναι αντιστοιχο, κατα δικη σου παραδοχη δλδ??)
    Επισης υπαρχει διαφορετικη κατηγοριοποιηση για τους καθηγητες και ο χατζηεμμανουηλ ηταν επισκεπτης καθηγητης, δλδ απλως ειχε εντολη διδασκαλιας...
    Πριν λοιπον αρχισεις τις φιλοσοφιες κατσε κοιτα λιγο στο google καμια πληροφορια και μετα μας κανεις και μαθημα εσυ, Ω μεγα... πανυβλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση