GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήσου για να μην καθαιρεθείς...

. Τι δεν έγινε γνωστό για την Ιερά Σύναξη στις Καρυές με "κατηγορούμενο" τον Εφραίμ. Το μήνυμα που του "μεταφέρθηκε" ...

.
Τι δεν έγινε γνωστό για την Ιερά Σύναξη στις Καρυές με "κατηγορούμενο" τον Εφραίμ. Το μήνυμα που του "μεταφέρθηκε" από το Πατριαρχείο...
.
Κυκλοφόρησαν πλήθος ειδήσεις στα ΜΜΕ σχετικά με την "Διπλή Ιερά Σύναξη" στις Καρυές, για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Το σημαντικότερο σημείο, το οποίο ουδείς ανέφερε, ήταν η παρουσία την δεύτερη ημέρα του τέως Ηγούμενου της Ι.Μ. Ιβήρων, Αρχιμανδρίτη Βασίλειου Γοντικάκη.
Εγνωσμένης της υψλής πνευματικής αξίας και του Μοναχικού-Θεολογικού μεγέθους του εν λόγο Ιερομονάχου, οι λοιποί 20 Ηγούμενοι και 20 Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους Αθω κάλεσαν τον Γέροντα Βασίλειο να καταθέσει τις απόψεις του σχετικά με το θέμα της Βατοπεδίου.
Ο Γέροντας Βασίλειος κατακεραύνωσε τον Εφραίμ τον Βατοπεδινό προτρέποντάς τον να παραιτηθεί και να παραστεί στα όποια δικαστήρια και ανακρίσεις, όχι ως Ηγούμενος της Βατοπεδίου αλλά ως Μοναχός της Βατοπεδίου. Στήριξε την άποψή του σε πλήθος θεολογικές παραθέσεις αφήνοντας αναπολόγητο τον Εφραίμ...
Με δεδομένο πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμβουλεύεται πάντοτε για σοβαρά θέματα ανά την υφήλιο, πόσο μάλλον δε για το Αγιον Ορος, τον Γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη, πιθανόν οι παραναίσεις του Βασίλειου πρός τον Εφραίμ, να αντανακλούν τις προθέσεις του Φαναρίου... Ας ελπίσουμε να εισακουστεί ο Γέροντας Βασίλειος, για να αποφύγει ο Εφραίμ μια ενδεχόμενη καθαίρεσή του ή παύση από το αξίωμα του Ηγουμένου...
Πολλές Ιερές Μονές έχουν προσβάσεις στα ΜΜΕ και τον Τύπο. Ακούστηκαν πλήθος απόψεις που όποιος γνωρίζει τα του Αγίου Ορους εύκολα μπορεί να καταλάβει την προέλευση των δημοσιευμάτων αυτών. Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδος όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις τάσεις και τα ρεύματα στο Αγιον Ορος. Πατριαρχικοί, αντιπατριαρχικοί, παραδοσιακοί, νεωτεριστές, δογματικοί και ό,τι άλλο θέλει ο καθείς! Σαφέστατα δεν αναφέρθηκε ποιά Ι. Μονή υποστήριξε στην πρώτη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος τον Εφραίμ τον Βατοπεδινό... Είναι αυτή που κατά το αναφερόμενο δημοσίευμα θεωρεί ότι ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης ηγείται της "ομάδος των νεωτεριστών"!!! Ευθύς αμέσως μετά την κλήση του Γέροντα Βασίλειου στην Διπλή Ιερά Σύναξη βγήκε το δημοσίευμα που ψευδέστατα τον κατηγορεί για "νεωτερισμό"!!!
Ο Γέροντας Βασίλειος παραιτήθηκε της Ηγουμενίας και ζεί ασκητική ζωή ψηλά στο βουνό, 8 χιλιόμετρα από την Μονή Ιβήρων, εντελώς μόνος χωρίς ουδεμία άνεση, σε μια ξύλινη παράγκα, φτιαγμένη από κορμούς δένδρων, χωρίς τα στοιχειώδη για την αυτοεξυπηρέτησή του. Ουδείς πέραν των Μοναχών της Μονής γνωρίζει ακόμη και βρίσκεται το ασκητικό του παράπηγμα... Περί τέτοιου είδους "νεωτερισμού" πρόκειται... Σε αντίθεση με τους κατά το δημοσίευμα "παραδοσιακούς" που ζούνε με βαστάζους, ορτινάντσες, παραηγουμενιάρηδες, αυτοκίνητα, κλιματιστικά και σαλόνια...
Οταν ο φθόνος περισεύει και γίνεται κακοδοξία,είναι φυσικό να έπονται δεινά για το Αγιον Ορος...

Μοναχός Αγιορείτης
----------------------

17 σχόλια

  1. Τα «χρυσόβουλα» του Χίτλερ
    *****************************
    Ανάμεσα σε όλα τα «ιστορικά ντοκουμέντα» που επικαλείται η Μονή Βατοπεδίου για να θεμελιώσει τις αξιώσεις της στη λίμνη Βιστονίδα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι στα συμβόλαια μεταξύ ΚΕΔ (δηλαδή ελληνικής κυβέρνησης) και ηγουμένου Εφραίμ, επισημαίνεται το γεγονός ότι το Αγιον Ορος πρόλαβε και προσκύνησε τους Οθωμανούς εγκαίρως, εξασφαλίζοντας έτσι την περιουσία του (βλ. «Με τη σφραγίδα του Πορθητή», Ιός, 7/9/08).

    Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Οι περιβόητες γνωματεύσεις υπέρ της μονής του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, αυτές που κατά τον κ. Σανιδά «παραπλάνησαν» τους υπουργούς, στηρίζονται στο Ν.Δ. 271/1941. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους κατοχικούς νόμους και προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ειδική μεταχείριση που επιφύλασσε για το Βατοπέδι η κυβέρνηση των δωσιλόγων.

    Το Ν.Δ. 271 «ερμηνεύει» παλιότερο Ν.Δ. του 1924, λέγοντας ότι η «αληθής έννοιά» του είναι ότι με τις διατάξεις του «ανεγνωρίσθησαν τα επί της εν τω Πορτολάγω της Ξάνθης Λίμνης Μπουρού, μεθ' απάντων των ιχθυοτροφείων αυτής των παρά την νησίδα και τα στόμια της Λίμνης κειμένων (Δαλλιάνι, Καραψέ, Ταουσαντζίκ κλπ.) με τα ανέκαθεν γνωστά τούτων όρια, υφιστάμενα δυνάμει χρυσοβούλων απαράγραπτα δικαιώματα κυριότητος και αποκλειστικής εκμεταλλεύσεως της εν Αγίω Ορει Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, η δε μεταξύ ταύτης και του Δημοσίου εκκρεμής δίκη επί της από 1 Μαΐου 1922 αγωγής της πρώτης κατ' αυτού, κατηργήθη, του Δημοσίου παραιτηθέντος πάσης αξιώσεως επί της λίμνης και των ιχθυοτροφείων, αποδιδομένων εις την ρηθείσαν Ιεράν Μονήν, άνευ ετέρου τινός ανταλλάγματος, πλην των διά των αυτών ως άνω διατάξεων επιβληθέντων εις βάρος αυτής, ήτοι της άνευ αποζημιώσεως μεταβιβάσεως εις το Δημόσιον των εν Χαλκιδική δύο αγροκτημάτων της». Το διάταγμα υπογράφεται από τον πρωθυπουργό της πρώτης κυβέρνησης των δωσιλόγων Γεώργιο Τσολάκογλου.

    Αλλά πώς της ήρθε της κατοχικής κυβέρνησης να αφιερώσει ολόκληρο διάταγμα για να «τακτοποιήσει» τη Μονή Βατοπεδίου; Η απάντηση είναι απλή. Οι εκπρόσωποι της μονής, μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων μοναστηριών του Αγίου Ορους, είχαν σπεύσει πρώτοι να δηλώσουν υποταγή στους εισβολείς και να ζητήσουν την προστασία του ίδιου του φίρερ. Με επιστολή τους προς την «Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», οι «βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστούμενη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων».

    Η επιστολή φέρει ημερομηνία 26 Απριλίου 1941. Γράφτηκε δηλαδή μια μέρα προτού μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Οι ηγούμενοι εξηγούν στον Χίτλερ:

    «Το Αγιον Ορος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ην ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Εθνη, κατά τον Θ' μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.

    Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

    Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.

    Των εν Αγίω Ορει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Ορους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.


    Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

    Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους».

    Μ' άλλα λόγια, οι Μονές του Αγίου Ορους κράτησαν και απέναντι στη γερμανική κατοχή την ίδια δουλική στάση που είχαν επιδείξει και απέναντι στην απειλή των Οθωμανών. Οπως έσπευσαν τότε να προσκυνήσουν τον Σουλτάνο, εξασφαλίζοντας την εύνοιά του για να μην κινδυνεύσουν τα κεκτημένα προνόμιά τους, έτσι και το 1941 βιάστηκαν να ταχθούν με το μέρος του Χίτλερ για να εξασφαλίσουν μεταξύ άλλων και ...τη Βιστονίδα. Ο αναγνώστης της αποκαλυπτικής αυτής επιστολής θα διαπιστώσει άλλωστε ότι οι μοναχοί ονομάζουν «ευεργέτες» και "κηδεμόνες" τους διαδόχους των Βυζαντινών, δηλαδή τους Οθωμανούς, ενώ από τις διάφορες εθνότητες που κατονομάζονται παραλείπεται η ελληνική!

    Η γνησιότητα αυτής της επιστολής επιβεβαιώνεται και από την επίσημη έκδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος «Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή» (Αθήνα 2000, χορηγός Interamerican). Εκεί αποκαλύπτεται, μάλιστα ότι η επιστολή συντάχθηκε με την υπόδειξη Γερμανού ταγματάρχη, ενώ επιχειρείται να αποδοθεί στη βουλγαρική απειλή η προδοτική στάση των Αγίων Πατέρων (σελ. 354-6).

    Το βέβαιο είναι ότι αποτέλεσμα της δωσιλογικής αυτής στάσης του Αγίου Ορους προς τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας ήταν η εύνοια της κυβέρνησης Τσολάκογλου και η αναγνώριση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου.

    Αλλά η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Διότι το Ν.Δ. 271/1941 ήταν τόσο εξόφθαλμα χαριστικό, ώστε λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση, καταργήθηκε.

    Στον Α.Ν. 476/9/7/1945 έχει περιληφθεί ειδικό άρθρο, στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι «το Ν.Δ. 271/1941 περί εξουσιοδοτήσεως του υπουργού της Γεωργίας να υπογράψει δύο συμβάσεις μετά της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Ορους και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου κλπ. καταργείται». Ειρωνεία της τύχης: ο νόμος φέρει την υπογραφή ενός ιερωμένου, του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, με την ιδιότητα του αντιβασιλέως.

    Ενας καταργημένος κατοχικός νόμος είναι, λοιπόν, τώρα σύμφωνα με τις «γνωμοδοτήσεις» των οργάνων του Δημοσίου και σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης το νομικό ντοκουμέντο που στηρίζει τις διεκδικήσεις της μονής.

    Αυτός ο καταργημένος κατοχικός νόμος, προϊόν της συναλλαγής των μονών με τον ίδιο τον Χίτλερ, βρίσκεται στη βάση του σημερινού σκανδάλου. *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραπαίει η Πατσαβουροτυπία και πουλάει τα χρυσαφικά της, τη «Χρυσή Ευκαιρία» και το κτίριό της στο Νέο Κόσμο. Η εφημερίδα που αντιπροσωπεύει σήμερα το χειρότερο είδος εμπαθούς δημοσιογραφίας και εκφράζει τα πιό ταπεινά, συντηρητικά, απαρχαιωμένα ρετάλια της μαρξιστικής ιδεολογίας τελεί υπό οικονομική κατάρευση.
    Είναι θαύμα που της έχουν απομείνει έστω οι λίγοι αναγνώστες, προφανώς του επιπέδου του Γιωτόπουλου και των κατοίκων των εξαρχείων.
    Ποιο σοβαρό άνθρωπο να εμπνεύσεις όταν ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως παππούλη δεν ψήνομαι με τίποτα, ούτε ξυρίσματα ούτε τίποτα. Θέλω πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, και θέλω αυτή η ιστορία με τα χρυσόβουλα να τελειώσει δια νόμου και συντάγματος μια για πάντα. Θα γίνει μια μέρα, καλό είναι να το κάνουν τώρα κοντά. Και θα είναι καλό και για την εκκλησία και τους πιστούς της.

    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σεβάσμιος ασκητής Βασίλειος, που σωστά τον περιγράφετε, κατάγεται επίσης απο την Κύπρο.
    Αξίζει τον κόπο να ψάξετε λίγο ποιά γνώμη έχουν στην Κύπρο για τον σεβάσμιο γέροντα Βασίλειο και ποιά για το χοντρό γουρούνι τον Εφραίμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλε, που ανέβασες το πρώτο ποστ!
    Αν έβαζες απλά ένα link στη σελίδα της Ελευθεροτυπίας, θα γλιτώναμε το σεντόνι, θα κερδίζαμε χώρο και θα διάβαζε καθένας αυτό που θέλει χωρίς να σε σιχτιρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου 30.000 αλλοδαποί μπαίνουν κάθε μήνα παράνομα στη χώρα μας. Τη φοβερή αυτή αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Β. Τσιατούρας, μιλώντας σε συγκέντρωση αστυνομικών.

    Συγκεκριμένα, μίλησε για πρόβλημα που...

    ...πρέπει επειγόντως να λυθεί. Δεν αντέχουμε,είπε, να μπαίνουν 1.000 άτομα (για την ακρίβεια, 960) κάθε μέρα από διάφορα σημεία, λαθραία στην Ελλάδα.

    Αν συνεχιστεί αυτή η εισβολή, σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

    Κύριε Τσιατούρα καλά μας τα λέτε, αλλά τί κάνει η Αστυνομία για να εμποδίσει αυτή την καθημερινή "επιδρομή";;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O BABYΛΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΑΧΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ,
    ΘΥΜΟΣΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ, ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ !!!! ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ..
    ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Ο ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ..
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..
    ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά ο άνθρωπος δεν ξέρει τι έχει!!

    Μάλλον για αυτό ξέχασε να βάλει στο «Πόθεν Εσχες» του την εταιρία που έχει στο Βέλγιο με έδρα το σπίτι του (και αυτό ξέχασε να το βάλει στο «Ποθεν Εσχες» του) !!!

    http://www.whitepages.be/detailssearch.ds?folder=false&detailsListingId=en_BE_WP_FREE_1021819239-1_0000_0000_BK1_0000

    Μια απλη αναζητηση στις Βελγικες λευκες σελιδες (www.whitepages.be) αποκαλυπτει το «αδιανοητο»… Ο κυρ Γιωργος διατηρει σπιτι στις Βρυξελλες με τα στοιχεια:

    Karatzaferis G.
    Avenue Chazal 145
    1030 Schaerbeek

    Και μαλιστα εχει κρατησει και το τηλεφωνο της περιεργης εταιριας που ηταν μεχρι προσφατα δηλωμενη στην ιδια διευθυνση:

    (00 – 32 -) 2 216 92 73

    Εδω πρεπει να ρωτησουμε τον Προεδρο Γιωργο (υποθετοντας οτι αρνειται ολα αυτα) να μας δωσει την δικη του λογικη απαντηση για τα εξης (εξισου λογικα) ερωτηματα:

    1. Πότε αγοράστηκε αυτό το σπίτι και ποιοί το χρησιμοποίησαν?
    2. Αν δεν είναι δικό του, γιατί συνεχίζει να νοικιάζει ένα σπίτι που δεν χρησιμοποιεί πλέον εδώ και ένα χρόνο (από τότε που έφυγε από την Ευρωβουλή και το Βέλγιο), πληρώνοντας μάλιστα και το τηλέφωνο!!??
    3. Γιατί δηλώνει ακόμη και σήμερα το τηλέφωνο αυτό στο όνομα του (στον τοπικό ΟΤΕ) αν δεν είχε καμιά σχέση με την «Εταιρία» που στεγαζόταν εκεί από το 2004 (χρονιά που συμπτωματικά έγινε Ευρωβουλευτής στο Βέλγιο)???
    4. Γιατί δηλώνεται ως ιδιοκτήτης του σπιτιού στον Δήμο του Schaerbeek? Αν όντως είναι, γιατί δεν το δήλωσε ούτε στο πρόσφατο «Πόθεν έσχες» του αλλά ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα «Πόθεν Εσχες» που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα?
    5. Ποιες είναι οι δραστηριότητες της εταιρίας αυτής και ποια η περιουσία της σε Ελλάδα και Βέλγιο?
    6. Αν δεν είναι εταιρία - «μαιμού», γιατί δεν την δήλωσε ο Καρατζαφέρης ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «Πόθεν Εσχες» του, ποτέ μέχρι σήμερα!!!???
    7. Ποιά η σχέση του «δεξιού χεριού» του στο Βέλγιο και σημερινού Βουλευτή του ΛΑΟΣ Αιβαλιώτη με την Διαχείριση της Εταιρίας αυτής στις Βρυξέλλες?
    8. Αν όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, γιατί δεν τις δήλωσε ούτε ο Αιβαλιώτης στο δικό του «Πόθεν Εσχες» το 2007!!!???
    9. Πως ο Αιβαλιώτης εμφανίζεται στο «Πόθεν έσχες» του να έχει ξαφνικά αυξημένα έσοδα στο Βέλγιο ΚΑΤΑ 60.000 Ευρώ το χρόνο (!!!), για κάθε χρόνο ΜΕΤΑ το 2004?? Συμπίπτει η κατακόρυφη αυτή άνοδος των ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ (και μόνο…) εισοδήματων του Αιβαλιώτη εκεί (συνολικά κατά 180.000 Ευρώ για την τριετία!!!) με την άφιξη του κυρ Γιώργου στο Βέλγιο το 2004. Ποια είναι η νέα πηγή που άρχισε να παράγει τότε τόσα χρήματα, τόσο γρήγορα?
    10. Που πήγανε οι επιχορηγήσεις (των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ) που πήρε ο Πρόεδρος Γιώργος από την Ευρωβουλή για λογαριασμό του ΛΑΟΣ από το 2004 ως το 2007? Την ίδια χρονιά, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του στην Ευρωβουλή (καλύτερα ο «συνεταίρος» του στο Βέλγιο) Αιβαλιώτης ήρθαν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να δώσουν ποτέ λογαριασμό για το σε ποιές τσέπες πήγαν αυτά τα χρήματα…
    11. Είναι δυνατόν κάποιος να ζει στο Βέλγιο για 3 ολόκληρα χρόνια (όπως ο κυρ Γιώργος όταν ήταν Ευρωβουλευτής) και να μην έχει ανοίξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό στις Βρυξέλλες??? Από που έβρισκε λεφτά??? Γιατί δεν δήλωσε στα «Πόθεν Εσχες» του ούτε ένα σημαντικό λογαριασμό του εκεί, σε αντίθεση με τον «Βέλγο συνεταίρο» του, τον Αιβαλιώτη, που στους προσωπικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς δηλώνει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ με «άγνωστη προέλευση»….
    12. Ποιος αγόρασε το 2005 το πολυτελές κότερο με την επωνυμία «ANGORA» στο Βέλγιο, το οποίο όμως βρέθηκε αραγμένο στη Μαρίνα Αλίμου (στην Αττική..) Μήπως είναι περιουσιακό στοιχείο της Βελγικής «Off - Shore» εταιρίας με έδρα το σπίτι του Καρατζαφέρη στις Βρυξέλλες!!? Αν αυτό διαπιστώθηκε τελικά μετά από πρόσφατες καταγγελίες, γιατί δεν έσπευσε να το συμπεριλάβει (αφού το είχε «ξεχάσει από λάθος») και στο τελευταίο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή το 2007; Γιατί το απέκρυψε ξανά; Μήπως ο Καρατζαφέρης μέσω της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ «οφ-σορ» εταιρείας ξεπλένει μαύρο χρήμα, όπως συνηθίζει να κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ πρώτος αυτός και καλύτερος, παρανομεί;
    13. Τι σχέση έχει με αυτές όπως και με άλλες «ευαίσθητες συναλλαγές - χορηγίες στο εξωτερικό» ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ του ΛΑΟΣ και «συνεταιράκι» του Καρατζαφέρη, ο Αιβαλιώτης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε ρε απίθανε με τον Παϊσιο (ο Νοστράδαμος) και το Βησσαρίωνα )η μούμια) και τα άλλα τραγιά...Κάνε μας τη χάρη παπαδόκαυλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:58 μμ

    Φαίνεται δεν σου άρεσε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας για τους κοπρίτες που εσύ και και τα αλλα πρόβατα προσκυνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι πιο ευχάριστο από το "να έπονται δεινά για το Αγιον Ορος..." και για τα μαυροφόρα κοπρόσκυλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΜΑΓΚΕΣ'' ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ''ΑΓΙΟΥΣ'' ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ..........

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΑ ΗΔΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .


    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Γέροντας Βασίλειος καλώς κατακεραύνωσε τον Εφραίμ τον Βατοπεδινό.
    Μήπως όμως - δεδομένου του γεγονότος πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο πάντοτε τον συμβουλεύεται- να κατακεραύνωνε και τον ίδιον τον Πατριάρχη για το πολύ-πολύ σοβαρότερο παράπτωμα της ΑΙΡΕΣΗΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον φίλο που είπε πως ο Γέροντας Βασίλειος είναι από την Κύπρο.
    Δεν είναι από την Κύπρο αγαπητέ,αλλά από το Ηράκλειο Κρήτης.Το πλήρες όνομά του Βασίλειος Γοντικάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον φίλο που είπα περί του Γέροντος Παϊσίου κλπ.
    Η υπόθεση ξεπέρασε τα όρια της προσευχής..."Τα τω καίσαρι, τα τω Θεώ τω Θεώ" αγαπητέ μου...
    Εσύ αν πλουτίσεις με αθέμητα μέσα θα πάς φυλακή,ο Εφραίμ ή όποιος άλλος γιατί να μην πάει???
    Ξύλο θέλει και "φραγγέλιο" και όχι προσευχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση