GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόκληση...

. Το μεγαλύτερο ελληνικό σκάνδαλο, το παράδειγμα της Βρετανίας και τι γράφουν οι ...Τούρκοι για τον Γ. Βουλγαράκη! . Γράφει ο Αντώνης-Μάρι...

.
Το μεγαλύτερο ελληνικό σκάνδαλο, το παράδειγμα της Βρετανίας και τι γράφουν οι ...Τούρκοι για τον Γ. Βουλγαράκη!
.
Γράφει ο
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
«Είναι μια καλή μέρα για τον Γκόρντον Μπράουν, κανείς δεν παραιτήθηκε σήμερα», σχολίαζε σαρκαστικά αρθογράφος της Guardian πριν από μερικές ημέρες, περιγράφοντας γλαφυρά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος των Εργατικών, την στιγμή που οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον προηγούνται στις δημοσκοπήσεις με 28 μονάδες διαφορά. Η έντονη δυσαρέσκεια των βρετανών από την πολιτική στασιμότητα, συνδυαστικά με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αυξάνουν το αντάρτικο στους Εργατικούς και οι υπουργοί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο (τελευταίος ο υπουργός Σκωτίας).
Δεν γνωρίζω πια θα είναι η καλή μέρα για να παραιτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ανασχηματισμό. Πρώτον, γιατί κατατίθεται σε τρεις βδομάδες ο προϋπολογισμός και δεύτερον, γιατί «φωνάζουν» οι πάντες γι' αυτόν, με αποτέλεσμα να χάνεται ο αναγκαίος και παραδοσιακός αιφνιδιασμός και να μειώνεται η πολιτική σημαντότητα και αξία του.
Την ίδια ώρα, ένα άρθρο του τούρκου δημοσιογράφου Μπ. Μπεκντιλ που αναδημοσιεύτηκε χθες στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Turkish Daily News», αρχίζει ως εξής: «Καημένε Γιώργο Βουλγαράκη, είσαι απλώς θύμα του γεγονότος ότι είσαι πολιτικός στη λάθος πλευρά του Αιγαίου!». Και αυτό, γιατί στην Τουρκία το 80% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζεται αδιάφορο στις καταγγελίες για διαφθορά των πολιτικών. ( Ίσως μια καλή σκέψη για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την αντιμετώπιση της κρίσης του, είναι μια νέα ανταλλαγή πληθυσμών).
Στη γείτονα χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες μαίνεται ο πόλεμος του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον εκδοτικό όμιλο Ντογάν του δισεκατομμυριούχου Αϊντίν Ντογάν, ο οποίος ελέγχει το 50% των ΜΜΕ στην Τουρκία. Οι εφημερίδες και τα κανάλια του μεταδίδουν ειδήσεις περί διαφθοράς στους κόλπους του κυβερνόντος κόμματος, του ΑΚP. Στην άλλη άκρη της ασιατικής ηπείρου, στην Ιαπωνία, η παραίτηση του υπουργού Γεωργίας έρχεται να συμπληρώσει τον άξονα διαφθοράς και παραιτήσεων, που συμπεριλαμβάνει πάντα και τη χώρα μας από όποιο γεωγραφικό πλάτος ή μήκος και αν τον χαράξεις. Ο Σεϊτσί Ότα παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ενός διατροφικού σκανδάλου με ρύζι που ήταν μολυσμένο με εντομοκτόνα. Το ρύζι διένειμε ιαπωνική εταιρεία σε σχολεία και νοσοκομεία και καταναλώθηκε από μαθητές και ασθενείς.
Μπροστά στο μεγαλύτερο διαπιστευμένο σκάνδαλο που σημειώνεται στο ελληνικό κράτος από τη σύστασή του, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, είτε αυτός είναι ο αυτουργός και ενορχηστρωτής, είτε είναι υπουργοί που εμπλέκονται με την υπογραφή τους σε αποφάσεις. Μάλλον, ο δικός τους πατέρας δεν τους ενημέρωνε για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι στο που βάζουν την υπογραφή και την... οκ! το παραδέχομαι είμαι συντηρητικός για να αναφέρω τη δεύτερη, αλλά καταλάβατε ποια εννοώ.
Ως εκ τούτου, είναι προκλητικό και θρασύτατο να επανεμφανίζεται στο προσκήνιο ο Σάββας Τσιτουρίδης ως καταγγέλλων, ενώ όπως φαίνεται συνέβαλε στις «θεϊκές» ανταλλαγές και ενώ είναι εκείνος που μετρά δύο παραιτήσεις από υπουργικό θώκο σε λιγότερο από πέντε χρόνια και ενώ είναι το πρόσωπο από τον οποίο ξεκίνησε η σειρά των παραιτήσεων, αλλά και των απειλών φθοράς του πρωθυπουργικού προφίλ, καθώς ήταν ένας εκ των λοχαγών του. Αποτελεί εξίσου πρόκληση, να ομιλεί ο κ. Βερελής για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ και να χρησιμοποιεί λέξεις όπως «απιστία» (βλ. «Ημερησία», 20-21.9.08, σελ. 20), όταν ο ίδιος υπήρξε ο κατεξοχήν μοιχός στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Όπως, πρόκληση –αλλά συνάμα και προφητεία- είναι να σε λένε «Εφραιμ» και το όνομα σου στα εβραϊκά να σημαίνει «παραγωγικός»...

------------------------------

7 σχόλια

  1. to moro tis foto poia einai?/
    mallon oxi h athina skeptomeni alla..annameni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BRAVO GIORGOS ΕΓΩ ΤΣΙΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΠΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΙΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝ ΑΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ,ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΝΔ Η ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΟΥΝ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΓΕΛΕΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στη λαθος πλευρα του Αιγαιου; Στειλτε τον λοιπον εκει μαζι με αρκετους αλλους οψιμους πολιτικοεπιχειρηματιες μπας και γλυτωσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω μια ωραία πρόταση.

    Αφού οι Άγγλοι δεν θέλουν τον Μπράουν να τους δώσουμε εμείς το δουλευταρά και τον ικανό πρωθυπουργό μας και να έλθει ο Μπράουν στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω μια ωραία πρόταση.

    Αφού οι Άγγλοι δεν θέλουν τον Μπράουν να τους δώσουμε εμείς το δουλευταρά και τον ικανό πρωθυπουργό μας και να έλθει ο Μπράουν στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός ωσπου να αναλάβει ο Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση