GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοροεπιδρομή στους δημοσιογράφους...

. . των 700 ευρώ και σιωπή της ΕΣΗΕΑ... . Γράφει ο Νώντας Χαλδούπης τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ . . Την ώρα που ο Γιώργος Αλογοσκούφης απεργά...

. .
των 700 ευρώ και σιωπή της ΕΣΗΕΑ...
.
Γράφει ο Νώντας Χαλδούπης
τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ
. .
Την ώρα που ο Γιώργος Αλογοσκούφης απεργάζεται την οικονομική εξόντωση της… δημοσιογραφικής γενιάς των 700 ευρώ, φορολογώντας ανελέητα τους συντάκτες που (θέλουν δεν θέλουν…) βαφτίζονται ελεύθεροι επαγγελματίες και αμείβονται με μπλοκάκι, η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ μας παραπέμπει με την... αφωνία της στο γνωστό ρητό «η σιωπή είναι συνενοχή». Ο κεφαλικός φόρος του 10% στους ελεύθερους επαγγελματίες, είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες των 300.000 ευρώ ετησίως, είτε δυστυχείς μισθωτοί που υποχρεώνονται από τους εργοδότες να πληρώνονται τα 700 ευρώ τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών (σε ευχαριστώ, ω εταιρεία!), αν και εργάζονται στην πραγματικότητα ως μισθωτοί (και βέβαια είναι αδύνατο να αποκρύψουν έστω και μισό ευρώ), καταδικάσθηκε από όλες τις επαγγελματικές ενώσεις. Πλην Λακεδαιμονίων…
Και αναφερόμαστε, βέβαια, στην ΕΣΗΕΑ του Πάνου Σόμπολου και του Δ. Τσαλαπάτη (οι παρατάξεις τους συνθέτουν την πλειοψηφία στο δ.σ.) που ακόμη δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ούτε να εκδώσει έστω μια ολιγόλογη ανακοίνωση (είναι ειρωνικό, αλλά η Ένωση των Συντακτών εμφανίζεται αδύναμη να… συντάξει μια απλή ανακοίνωση).
Αντί να απαιτήσει να αποσυρθεί η σχετική διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και να σταματήσει άμεσα η άθλια εργοδοτική πρακτική της… μεταμφίεσης μισθωτών σε επαγγελματίες για να γλιτώνουν οι εργοδότες ένσημα και αποζημιώσεις, η ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται ως προκλητικά απούσα, σε ένα αγώνα που θα όφειλε να δώσει για όσους έχουν πραγματικά την ανάγκη της υποστήριξής της: όχι για τους «συμβασιούχους» τηλεπαρουσιαστές των δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα, αλλά για τη δημοσιογραφική τάξη των 700 ευρώ, που αποτελεί «κρέας για τα εκδοτικά κανόνια».
Με κίνδυνο να ταράξω τη θερινή νιρβάνα των εκπροσώπων μας, και επειδή το νομοσχέδιο αρχίζει αύριο να συζητείται στη Βουλή με κατεπείγουσα διαδικασία, θα επιχειρήσω να δείξω με ένα απλό παράδειγμα τι σημαίνει αλογοσκούφεια φορολογική δικαιοσύνη: δημοσιογράφος που αμείβεται με 800 ευρώ μεικτά μηνιαίως, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, συγκεντρώνει ετησίως (με 12 μισθούς, γιατί δώρα και επιδόματα «τρώγονται» από τον εργοδότη) το… μυθικό ποσό των 9.600 ευρώ (μεικτά, πάντα, γιατί στο χέρι παίρνει 7.680 ευρώ, μετά τη μηνιαία παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, με συντελεστή 20%).
Ως τώρα, αυτός ο εκπρόσωπος των… ρετιρέ των φοροφυγάδων, ήταν αφορολόγητος (με αφορολόγητο όριο τα 10.500 ευρώ για επαγγελματίες) και έπαιρνε με τη φορολογική του δήλωση μια επιστροφή 1.920 ευρώ. Τώρα, καλείται να πληρώσει φόρο 960 ευρώ ετησίως, τα οποία θα αφαιρεθούν από την επιστροφή φόρου που ως τώρα λάμβανε. Δηλαδή ένα ποσό που αντιστοιχεί στις καθαρές αποδοχές του "φοροφυγάδα επαγγελματία) για 30 ημέρες εργασίας!
Αυτή είναι η φορολογική δικαιοσύνη Αλογοσκούφη για τη δημοσιογραφική γενιά των 700 ευρώ. Και αυτή την πολιτική στηρίζει ως τώρα δια της σιωπής του το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ. Άξιοι!
-------------------------------------------

4 σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΟΠΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ , ΦΙΛΕ ΝΩΝΤΑ.
    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ?

    ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΡΗΣΗ ΛΕΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ .....

    ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΜΑΖΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΥΣΤ ΚΑΦΡΟΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΤΕ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τσούζει τώρα κ.Χαλδούπη.
    Οταν σας εξαιρούσαν απο το Ασφαλιστικό γιά να σκάβετε και να συκοφαντείτε τους αλλους εργαζομένους ήταν καλά.
    Αλλωστε είστε οι πρώτοι κλέφτες της Εφορίας και δεν παραγετε τίποτα.Το μονο πού κάνετε είναι να εξαπατάτε τον κόσμο σύμφωνα με τις επιταγές των αφεντικών σας.
    Τα μέτρα του αλογοσκούφη είναι ατολμα.Περισσότερο φόρο έπρεπε να σας βάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση