GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραματική η αλλαγή κλίματος στην Αρκτική!

. Οι 46 ερευνητές επιστήμονες του γερμανικού Ινστιτούτου Alfred-Wegener της Βρέμης, που ειδικεύεται στη θαλάσσια και πολική έρευνα, με το ε...

.
Οι 46 ερευνητές επιστήμονες του γερμανικού Ινστιτούτου Alfred-Wegener της Βρέμης, που ειδικεύεται στη θαλάσσια και πολική έρευνα, με το ερευνητικό πλοίο τους „Polarstern“ μπόρεσαν για πρώτη φορά φέτος, ξεκινώντας απο το Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας και για 2 μήνες απο τα μέσα Αυγούστου, να περάσουν απο το ΝΔ πέρασμα, να κάνου τον γύρο του Β.Πόλου και να γυρίσουν πίσω απο το ΒΑ πέρασμα.(Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Amundsen χρειάσθηκε 3 χρόνια για να περάσει μόνο το ΒΔ πέρασμα, πράγμα το οποίο το „Polarstern“ το κατάφερε σε λιγότερο απο 4 μέρες)
Στη κεντρική Αρκτική βρέθηκαν προ μεγάλων εκπλήξεων. Παρατήρησαν π.χ. πουλιά που κανονικά μέχρι τώρα τα έβρισκε κανείς μέχρι το Β. Ατλαντικό. Διαπίστωσαν οτι η ανατολική Σιβηρία ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της σκεπασμένη απο πάγο, περισσότερο απο 60.000 χρόνια πριν. Δεν βρήκαν το υποθαλάσσιο υφαίστιο, που υπολόγιζαν οτι υπήρχε εκεί, βρήκαν όμως οτι στην υποτιθέμενη επίπεδη υποθαλάσια λεκάνη Makarow, υπάρχει μια οροσειρά.
Τα σημαντικότερα όμως ευρήματά τους ήταν: οι θερμοκρασίες 5° C πάνω απο το κανονικό, τόσο υψηλές όσο ποτέ άλλοτε για φθινόπωρο, το λυώσιμο των πάγων στο δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό απο το 2007( που ήταν σε επίπεδο ρεκόρ ), σταθερή άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Επίσης αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους σε τέτοιο βαθμό, ώστε εκεί που πριν υπήρχε μόνο συνεχής πάγος, τωρα να καλύπτεται απο βλάστηση. Οι πληθυσμοί των ταράνδων λιγοστεύουν, ενώ των χηνών αυξάνουν. Οι πολικές αρκούδες έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Γενικά οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στην περιοχή είναι οξύτερες απο οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.
Όμως τα οικονομικά συμφέροντα και οι επενδυτές στις χώρες που έχουν βλέψεις στην περιοχή λόγω γειτνίασης (ΗΠΑ, Ρωσσία, Δανία, Νορβηγία, Καναδάς), ετοιμάζονται να μετατρέψουν τις οικολογικά δυσμενείς εξελίξεις, σε πλεονέκτημα για αυτούς. Να οργανώσουν τη πρόσβαση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της που αναμένονται να αποκαλυφθούν πλούσιες. Υπολογίζουν π.χ. οτι, κάτω απο τον πάγο, βρίσκονται πάνω απο το ¼ των εναπομεινάντων συνολικών αποθεμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που αν εξαχθούν και χρησιμοποιηθούν, θα εντείνουν παραπέρα τις κλιματικές αλλαγές.
Ας ελπίσουμε οτι το διεθνές κίνημα ενάντια στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη κλιματική αλλαγή, καθώς και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, για το ποιά περιοχή της Αρκτικής ανήκει σε ποιόν, θα τους σταματήσει από το να πραγματοποιήσουν τις προθέσεις τους.
Γ.Κ.
---------------

11 σχόλια

  1. χεστηκαμε, θα πληρωνουμε και πιο λιγα για θερμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς ακόμα πιστεύετε ότι η αλλαγή του κλίματος στην Αρκτική ή όπου αλλού , είναι αποτέλεσμα των συνεπειών του φαινομένου του Θερμοκηπίου ;

    Εγώ λοιπόν σας λέω ότι είναι αποτέλεσμα τεχνιτής αλλαγής του κλίματος εξαιτίας των τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου,φυσικού αερίου και άλλων ενδεχομένως φυσικών πηγών με τη συγκατάθεση των υπερδυνάμεων.

    Οι πάγοι λιώνουν γιατί απλά τους λιώνουν με ακτίνες λέιζερ οι δορυφόροι κατόπιν εντολής απο τις υπερδυνάμεις.

    Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες και τρίχες κατσαρές που μας λένε και εσείς τους πιστεύετε γιατί κανείς δεν έχει πεί μια άλλη άποψη όπως εγώ.

    Το κλίμα το αλλάζουν αυτοί που θέλουν , το πλέγμα συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο αποσκοπεί εκτός από το να έχει σηματάκι το κινητούλι σας και για άλλες έντεχνες καταστάσεις όπως ο τρόπος σκέψης και η συνειδήσεις που εύκολα αλλάζουν σε μαζικό επίπεδο χρησιμοποιώντας μέσω των πλεγμάτων αυτών ,εκπομπές άγνωστων σε εμάς συχνοτήτων ψυχολογικού εξαναγκασμού.

    Το κλίμα , η Γη ,οι Θάλασσες έχουν τεράστιους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης .

    Σας παραμυθιάζουν με το να σας λένε περί οικολογίας (στο βαθμό που το παρουσιάζουν) , σας παραμυθιάζουν με το να σας λένε περί αλλαγής των αυτοκινήτων σας και λοιπών αυτονόητων σκέψεων απλά και μόνο για να μετατοπίσουν μεγάλο μέρος του πλούτου σε άλλες μορφές κατανάλωσης.

    Αν θέλουν μπορούν απλά και μόνο να αλλάξουν καύσιμα στα αεροσκάφη τα οποία προκαλούν και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της υποτιθέμενης αλλαγής αλλά δεν το κάνουν , δεν χρησιμοποιούν νέα καύσιμα,δεν θέλουν να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη κυβερνήσεις και επιχειρήσεις αλλά να βάλουν εσάς να βάλετε το χέρι σας στις τσέπες σας με τη σειρά σας για να σώσετε υποτίθεται τον Πλανήτη Γη.

    Σας το έγραψα απλά για να σκεφτείτε κάποια πράγματα σε κάποια άλλη τους διάσταση από αυτή που θέλουν να μας πούν.

    Δεν αποσκοπώ στο να σας αλλάξω απόψεις και σκέψεις αλλά αποσκοπώ στο να σας βάλω να σκεφτείτε λίγο περισσότερο από τα συνηθισμένα.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μετανάστη, εδώ στο Πήλιο βρέχει ακόμη. Είναι οι τελευταίες σταγόνες που μας στέλνει η Αρκτική...
    Θα το πάρουν το πετρέλαιο κι από κει.
    Δεν έχουν έλεος αυτοί.
    Ξέρουν πως η ζωή τελειώνει στη δική τους ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολικές αρκούδες έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης

    διεθνές κίνημα ενάντια στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη κλιματική αλλαγή

    ==================

    Και όλα αυτά από ένα ακόμη παπαγαλάκι του αλ γκορ: του πειθήνιου υπάλληλου που οι εργοδότες του πιστεύουν ότι η γη χρειάζεται πολύ περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια.

    Φυσικά, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουν πρόβλημα επιβίωσης όσες πολικές αρκούδες ζουν πάνω σε επιπλέοντα πάγο. (Σηνήθως παθαίνουν υποθερμία αναγκαζόμενες να μετακινηθούν κολυμπώντας από ένα παγόβουνο σε άλλο, που τώρα απέχει μεγαλύτερη μέση απόσταση από ο΄τι στο παρελθόν).
    Το ερώτημα όμως, καλέ μου (εύπιστε ψηφοφόρε του γουρλομάτη κυριάκου και πειθήνιε "βαστάζε" των αλαφούζων), είναι απλό:

    Ο συνολικός πληθυσμός των λευκών αρκούδων της αρκτικής, μειώνεται ή, μήπως, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ;

    Για ψάξτο, λιγάκι...


    ----

    Και πάμε στο "θερμοκήπιο".

    Πόσο σίγουρος είσαι ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της γης οφείλεται στην αύξηση της περιεκτικότητας του διοξειδίου του άνθρακα και όχι σε κάποια άλλη αιτία (π.χ. ακτινοβολία, για παραδειγμα);

    Αν υπήρχε αληθινό πρόβλημα με το διοξείδιο, τότε τα αφεντικά σου, αγοράκι μου, για ποιό λόγο καίνε και αποψιλώνουν τα παρθένα δάση προκειμένου να δημιουργήσουν φυτείες βιοκαυσίμων; Μήπως η καύση και εξαφάνιση των παρθένων δασών έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μεγαλύτερων ποσσοτήτων διοξειδίου από αυτό (που επίσης αμφισβητείται) που απορροφούν τα φυτά βιοκαυσίμων για την ανάπτυξή τους;

    Και πού' σαι: αν συναντήσεις, στην τοπική σου Στοα (ή συναγωγή), κάποιον από τους μεγαλοεπιστήμονες του αλ-γκορ που ισχυρίζονται ότι ο καπνός (από τους εμπρησμούς των δασών του αμαζονίου) προστατεύει τη γη από την ηλιακή ακτινοβολία μπορείς να τους πεις κάτι ειλικρινές, εκ μέρους μου:

    Οτι γαμιούνται πατόκορφα, οι αληταράδες!

    ------------

    Και μία ερώτηση κρίσεως:

    Τι θα πάθει η στάθμη της επιφάνειας της θάλασσας, οικολεβέντη μου, αν αύριο το πρωί λιώσουν, ακαριαία, ΟΛΑ τα παγόβουνα που βρίσκονται στην επιφάνειά της;

    Τι σού έχουν πει; Θα ανέβει ή θα κατέβει;

    Εγώ λέω ότι θα ΚΑΤΕΒΕΙ!

    Και μην τολμήσεις να μας ξαναπείς ότι "τα τελευταία χρόνια η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει συνεχώς". Εκτός κι αν απευθύνεσαι σε μαλάκες, ή απλά, στους ομοίους σου.

    Θυμάμαι το ίδιο βραχάκι, στην πειραϊκή ("Στάση αργύρη"), να είναι στο ίδιο ύψος πάνω απο την επιφάνεια, εδώ και δεκαετίες (εκεί έκανα μπάνιο, από τριών χρόνων...)


    Και ως γνωστόν, λόγω των συγκοινωνούντων αγγείων, δεν μπορεί να "ανεβαίνει" η μέση στάθμη της θάλασσας σε μία περιοχή της γής αλλά όχι σε άλλη...

    Αυτά μόνον οι μαλάκες της παρέας του αλ γκορ θα μπορούσαν να το έχουν πει - αλλά δεν έχουν τολμήσει ακόμα...

    (Σημείωση 1: Το νικνέιμ μου δεν σημαίνει απέχθεια προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαι ένας ένθερμος υπέρμαχός τους αλλά, ταυτόχρονα, μου προκαλούν μεγαλύτερη απέχθεια (ακόμα κι από το... μαζούτ!) οι οικοαπατεώνες που μου δείχνουν το κάρβουνο ως εχθρό μου τη στιγμή που, βάζοντας τρικλοποδιά στις πραγματικά ανανεώσιμες, πάνε να μου βάλουν στον κώλο τα σκατοπυρηνικά τους)..

    (Σημείωση 2: Και "for your own information", δεν ήταν το πετρελαϊκό λόμπι αυτό που "τρικλοπόδιασε" τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από τον καιρό της πετρελαϊκής κρίσης του 74 και δώθε. Ήταν το πυρηνικό λόμπι -η παρέα του αλ γκορ, ας πουμε- το οποίο έστησε έτσι την ιστορία (με αλλοίωση στοιχείων και "πιάσιμο" επιτροπών) ωστε τα πυρηνικά να γίνουν αποδεκτά ως "η μόνη βιώσιμη πηγή ενέργειας που δεν παράγει διοξείδιο"...)

    (Σημείωση 3: Για να στηθεί μία συνωνοσία, χρειάζονται τρία πράγματα: πρώτον, πολλές μισές αλήθειες και δεύτερον, ένας εσμός σεβάσμιων καθαρμάτων πρόθυμων να στήσουν τη Λέσχη της (επιστημονικής) Απάτης. Και τρίτον: ΠΟΛΛΟΙ εύπιστοι μαλάκες, πρόθυμοι να τρέξουν πίσω από σκοτεινά μούτρα του τύπου αλ-γκορ ή δανιήλ κονμπεντίτ...)


    Καλά ξυπνητούρια!!!



    Ο Καρβουνιάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η "απάτη του θερμοκηπίου" καλά κρατεί. Το ταξείδι αυτό παρατήρησε κανείς πως έγινε καλοκαίρι? Ενώ όλα κατά το παρελθόν έγιναν χειμώνα? Και πως και τότε αρκετά συχνά από χρονιά σε χρονιά έλυωναν πάγοι κι άλλοτε ήσαν πυκνότεροι. Ας πάνε να περάσουν την ίδια περιοχή σε 4 ημέρες τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο όπως είχε κάνει ο Rassmudsen. Kαι μην ξεχνάτε πως και η Γροιλανδία τον Μεσαίωνα ήταν καταπράσινη και κάποιοι την καλλιεργούσαν. Υπήρχε τότε βιομηχανία και διοξείδιο του άνθρακα? Και γιατί θυμηθήκαμε το θερμοκήπιο μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού? Πριν όλα ήσαν μιά χαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πλανήτης έχει καταστραφεί εντελώς από φυσικές καταστροφές δεκάδες φορές και έχει επανέλθει και υπάρχει και θα υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια. Δεν κινδυνεύει λοιπόν ο πλανήτης εμείς κινδυνεύουμε να αφανιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΡ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oταν η γη θα γίνει ενας νεκρός πλανήτης εξ'αιτίας τους,τότε θα σταματήσει και η εκμετάλλευσή του.Προς το παρόν εφαρμόζουν το γνωστό:"Oτι φάμε,οτι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να περιμένουμε από μανιακούς για συλλογική ενοχοποίηση και διχαστικό προσηλυτισμό;
    Μετά από την πρόσφατη αποκάλυψη του κυρίαρχου ρόλου των κοσμικών ακτίνων στην αυξομείωση του όζοντος, και των κερδοσκοπικών συμφερόντων που επί χρόνια την απέκρυπταν,
    θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγούσε κάποιος αλτρουϊστής επιστήμονας, που αγωνίζεται για διεθνή εκεχειρία και ειρηνικό έλεγχο του υπερπληθυσμού, αφενός γιατί τα ραδιενεργά λαμόγια και οι ψευοοικολόγοι δούλοι τους αποσιωπούν την τελευταία ανακοίνωση του CERN για τον πρωτεύοντα ρόλο των κοσμικών ακτίνων στις φυσικές κλιματικές αλλαγές, αφετέρου γιατί οι εγωμανείς συνεχίζουν να πολεμούν με μίσος τις δοκιμασμένες και οικονομικές προσαρμογές, όπως η αποκέντρωση και η αυτάρκεια.
    http://www.youtube.com/v/jFd8gNboNJY
    Ορίστε και ένα σύντομο ταινιάκι για την υπερπληθυσμιακή-ερημοποιητική-κανιβαλική κατάρρευση που προκάλεσαν οι "εκλεκτοί"-διχαστικοί φύλαρχοι στο νησί του Πάσχα/Ράπα Νούι (για να αντιμετωπίσουμε με αποκέντρωση και συμφιλιωτική αυτάρκεια τους σημερινούς εγωιστές):
    http://www.youtube.com/v/zDtijlH8Yq4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τη στιγμή που διαθέτεις τεχνολογία HAARP, έγκειται στη βούλησή σου το αν οι πολικοί πάγοι θα λυώσουν ή θα αναδημιουργηθούν.

    Όλα τα άλλα, είναι μία Απάτη Ολκής (με δυσεξήγητες στοχεύσεις, ως προς το προσδοκώμενο) που απαιτεί μία αρχική μαγιά από μερικά εκατομμύρια κρετίνους-οπαδούς ώστε να περάσει, υποσυνείδητα, και σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

    Οι οικολόγοι έκαναν ένα καλό: έπιασαν τον κώλο στην ασύδοτη εκβιομηχάνιση η οποία δημιουργούσε τοπικό πρόβλημα ρύπων (όξινη βροχή, για παράδειγμα) ενώ πίεσαν για την αναγνώριση του προβλήματος της τρύπας του όζοντος και προκάλεσαν την απαγόρευση των χλωροφθορανθράκων.

    Από την άλλη, βέβαια, η ιστορία του "θερμοκηπίου" (που με τόση προθυμία ενστερνίστηκαν) ήταν η φάκα μέσα στην οποία έπεσαν - όλα τα προηγούμενα (και τα οποία δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης) ήταν το τυράκι.

    Στόχος: η υποδούλωση της ανθρωπότητας μέσα από μία σταδιακή αποδοχή "παγκόσμιων νόμων".

    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάτη από τη βιομηχανία ψυκτικών και η δήθεν ανθρωπογενής, περιοδική (λόγω κοσμικών ακτίνων) μείωση του όζοντος:

    http://wattsupwiththat.com/2008/10/25/new-theory-predicts-the-largest-ozone-hole-over-antarctica-will-occur-this-month

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση