Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης . Τετρακόσια σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, ενώ 200.000 ευρώ αποτιμώνται οι καταστροφές...
Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
.
Τετρακόσια σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, ενώ 200.000 ευρώ αποτιμώνται οι καταστροφές από βανδαλισμούς σε υπό κατάληψη λύκειο της Καλαμάτας. Την ίδια ώρα, φοιτητές κατέλαβαν την πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της σίτισης και παρέμειναν στην πρυτανεία καθόλη τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας. Εικόνες γνωστές στην σύγχρονη ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Εικόνες που διχάζουν την κοινή γνώμη και που προκαλούν πάντα ανάμεικτα συναισθήματα. Σαν εικόνες πετυχαίνουν καθ' όλα το σκοπό τους, αυτόν της πρόκλησης και κέντρισης του ενδιαφέροντος. Σαν πράξεις όμως αποτυγχάνουν. Την αποτυχία τους, έρχεται να υπερκεράσει η πολιτική χρεοκοπία άσκησης σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από τους εκάστοτε υπουργούς παιδείας. Κινούμενος σ' αυτό το αποτυχημένο πλαίσιο και στο ίδιο άρρυθμο tempo, ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τις καταλήψεις «μόδα» και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν το μέλλον της νέας γενιάς.Για κάθε δεκαετία του πολιτισμού μας, υπάρχει και μία καινούργια τάση, ανάλογα με την ψυχολογία των μαζών και τις διεθνείς πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις που σημαδεύουν το ευρύτερο σύνολο μας. Ρωτώ μία φίλη, την Κατερίνα, «τι είναι για σένα μόδα;». Και μου απαντά: «Αν μιλάμε προσωπικά, είμαι τύπος estet και γι' αυτό η εικόνα και οι αισθήσεις έχουν πρώτο και κύριο λόγο. Η μόδα έχει ως κύριο εργαλείο την εικόνα. Αν λοιπόν μου αρέσει στο μάτι και ταιριάζει με την προσωπικότητά μου, το υιοθετώ..». Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι εικόνες ομηρίας καθηγητών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, του «πάνε» του υπουργού παιδείας, ταιριάζουν με την προσωπικότητά του και της υιοθετεί. Δεν νομίζω ότι η τάση της εποχής μας είναι οι καταλήψεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ίσως μόδα είναι η κατάληψη των ανώτερων επιπέδων νεοπλουτισμού, αλλά σίγουρα όχι αυτή που θέλει να καθιερώσει ο κ. Στυλιανίδης. Οι καταλήψεις δεν είναι μόδα. Δεν έχουν άποψη. Δεν έχουν αισθητική. Και επιπρόσθετα, οι τωρινές, στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων. Παράλληλα, δεν έχουν και την προστασία της αριστεράς, μιας και υπάρχει άλλη συγκυρία, πιο πρόσφορη για πολιτική εκμετάλλευση. Ούτε καν την «νομιμοποίηση» του Λαζόπουλου, που τελευταία το γύρισε δεξιά το τιμόνι από το Datsun του γύφτου.
Συνεχίζω τις σπουδές μου στο εξωτερικό και έχοντας μια πιο αποστασιοποιημένη εικόνα και μια πιο κατασταλαγμένη άποψη, θυμάμαι τις αντίστοιχες εικόνες του Παντείου, εκεί όπου πέρασα τα πρώτα και μάλλον καλύτερα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι ακόμα νωπή η μυρωδιά της αριστερίλας. Είναι ζωντανή η θύμηση του αριστερού κατεστημένου, που κρατά καθηλωμένη την όποια πρόοδο εκεί. Τα σκέφτομαι και καταλήγω στο συμπέρασμά μου. Σήμερα, το παλιό σύνθημα του '68 "Soyons réalistes, demandons l' impossible!" (=> «Ας είμαστε ρεαλιστές, ας απαιτήσουμε το αδύνατο») αποκτά ένα νέο κυνικό και απαίσιο νόημα, το οποίο ίσως να αποκαλύπτει την αλήθεια του: «Ας είμαστε ρεαλιστές: εμείς, η πανεπιστημιακή Αριστερά, θέλουμε να φανούμε κριτικοί, ενώ απολαμβάνουμε πλήρως τα προνόμια που μας προσφέρει το σύστημα. Ας βομβαρδίσουμε λοιπόν το Σύστημα με αδύνατα αιτήματα. Όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα αιτήματα δεν θα ικανοποιηθούν, οπότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει πραγματικά, ότι εμείς θα διατηρήσουμε το status των προνομιούχων!»
-----------------------------------
o papariotis einai ektos modas alla kai ektos pragmatikotitas
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ "ΣΠΟΥΔΕΣ" ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ 500ε Η ΠΟΥΤΑΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ
Αυτά τα όμορφα και σοφά τα υποστηρίζουν οι του "ρεύματος". Είναι το ρεύμα που ξεκινά με πηγές μέσα στο "αριστερό" πασόκ, από τους βενιζελικούς, λίγο δίπλα από τον Παπανδρέου, και ρέει ορμητικά προς τον βόθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ότι η ΠΟΙΟΤΙΚΗ δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν είναι απλώς αυτονόητη, αλλά Συνταγματικά απορρέουσα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας, δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο για μερικούς ηλιθίους.
Το ότι η κατάληψη ως μορφή διεκδίκησης του αυτονόητου και υποχρεωτικού για την πολιτεία, είναι το μόνο μέσο που άφησαν στα παιδιά, δεν φαίνεται να τους ευαισθητοποιεί.
Φυσικά πάντως, είναι άλλο η διεκδίκηση δικαιωμάτων με δυναμικές μορφές διαματυρίας και άλλο ο βανδαλισμός.
Σωστός και ωραίος. Βέβαια,αμα πάει μεσημέρι και...ξυπνήσουνε οι αριστεριστές,θα σε λένε φασίστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήRe sas leei o anthropos tin alitheia kai ton petrobolate,ante na xatheite,zeiste sti mizeria tis outopias sas!
ΑπάντησηΔιαγραφήMakis
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι γράφει μωρέ ο μαλάκας!
Ποια "πανεπιστημιακή αριστερά" (της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας?) και πούτσες μπλε σε πράσινα κουτάκια;
Τα παιδιά μιλάνε για ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολεία, για ελλειπέστατες εκπαιδευτικές και κτηριακές υποδομές και αυτός ομφαλοσκοπεί ιδεοληπτικά αυνανιζόμενος;
Ρε μαλακιστήρι Παπαριώτη, έχεις δει ποτέ πως είναι τα σχολεία και η εκπαιδευτική διαδικασία σε χώρες χωρίς βατοπέδι; Αει και γαμήσου ρε!
Οι δήθεν προτάσεις σου είναι τροχοπέδη για την εξέλιξη και πρόοδο της παιδείας και των παιδιών μας. Φυσικά δε, και ολόκληρης της Ελλάδας.
Θα στο στρώσουνε το κωλαράκι σου παπαριώτη εκεί στο εξωτερικό και θα γυρίσεις πίσω έτοιμος για τις ψωλές των αριστερών
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπορία προς τον "συγγραφέα του ιστολογίου" :
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιά σχόλια δεν εγκρίνει ;
Είναι σχόλια τα παρακάτω :
- "Αει και γαμήσου ρε!" ;
- "θα γυρίσεις πίσω έτοιμος για τις ψωλές των αριστερών" ;......
Στα καθάρματα που τα γράφουν ΑΝΩΝΥΜΑ και που είμαι βέβαιος ότι δεν θα τολμούσαν ούτε στα μάτια να σε κοιτάξουν κατά πρόσωπο, συνιστώ να πάρουν φάρμακα.
ΓΙΩΡΓΟΣ Ξ.
12.18
ΑπάντησηΔιαγραφήκάτι σαν εσένα τους έχω και σκάβουν! Δεν θα μου υπαγορεύεις εσύ "κανόνες καλής συμπεριφοράς".
γκέγκε;
Ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος μπαίνει σε ένα κατάστημα:
ΑπάντησηΔιαγραφή- "Γεια σας, έχετε σημαίες", ρωτάει την υπάλληλο.
- "Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε..."
- "Μια ελληνική σημαία θα ήθελα... Σε τι χρώμα βγαίνει;"
- "Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!"
- "Ωραία, δώστε μου τότε μια... γαλάζια!"
*********************************************
Στο γκισέ της Ολυμπιακής ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος ρωτάει την υπάλληλο:
"Πόση ώρα είναι η πτήση Αθήνα - Σιγκαπούρη;"
Η απασχολημένη υπάλληλος απαντάει: "Δύο λεπτά παρακαλώ".
Και ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος : "Ωραία, ευχαριστώ πολύ"!!!
**********************************************
-Πώς ξέρεις ότι ένα fax έχει σταλεί από το Κωστάκη Ακαταλληλότερο;
-Έχει γραμματόσημο.
*************************************************
Πάει ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος στη Βιβλιοθήκη και λέει:
- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!
**************************************************
Γιατί ο Θεός έφτιαξε το Κωστάκη Ακαταλληλότερο;
Για πλάκα!
**************************************************
Γιατί ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος δεν μπορεί να φάει μπανάνες;
Γιατί δεν βρίσκει το φερμουάρ!
************************************************
Πάει ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος να αγοράσει γυαλιά και λέει στη πωλήτρια:
- θέλω ένα ζευγάρι γυαλιά
- Του ηλίου; ρωτάει εκείνη.
- Όχι δικά μου.
****************************************************************
Ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος και ο Θοδωρής περπατούν κάτω από ένα δέντρο. Σε μια στιγμή, πέφτει πάνω στο κεφάλι του Κωστάκη μία σκατούλα από τα πουλιά του δέντρου. Ρωτάει αμέσως το Θοδωρή:
- "Ρε Θοδωρή, τι έχω στο κεφάλι μου;"
- "Σκατά", του απαντά αυτός.
- "Όχι ΜΕΣΑ βρε, ΕΠΑΝΩ στο κεφάλι τι εχω;"
************************************************************************
Ο Θοδωρής και ο Κωστάκης Ακαταλληλότερος είναι βόλτα με το αυτοκίνητο και λέει ο Θοδωρής :
- Βγες ρε Κωστάκη να δεις αν ανάβει το φλάς.
Βγαίνει o Κωστάκης και του λέει:
- Ναι, οχι, ναι, οχι, ναι, όχι, ……
********************
Γιατί ο Θεός έφτιαξε το Κωστάκη Ακαταλληλότερο;
Για πλάκα!
Παπαριώτη διάλεξες τη σωστή πόλη για τους γκέι. Ζήσε το κουσούρι σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε οι αριστεροί είχαν ένα επίπεδο. Από τις απαντήσεις τους συμπεραίνω ότι αυτό έχει καταντήσει επίπεδο γηπέδου. Δεν έχουν πια θέσεις και απόψεις. Το μόνο που κάνουνείναι να βρίζουν αν η απάντηση απαιτεί κάποια κριτική σκέψη. Ίσως τελικά γιατί η "Αριστερά" είναι ένας καλός μανδύας που τυλίγουν πάνω τους άνθρωποι κενή που το μόνο που μπορεί να τους ξεχωρίσει είναι να δηλώνουν (όχι πραγματικά να είναι) αριστεροί και "προοδευτικοί". Το τελευταίο είναι ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς εκεί καταντήσαμε...
ΑπάντησηΔιαγραφή------------------------------
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Γιωργάκης υποσχέθηκε στο "Παρατηρητήριο" του Βαλλιανάτου πως θ' αναγνωρίσει όλες τις μειονότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα!
--------------------------------
Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που (ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει είδηση πρώτου μεγέθους, "θάφτηκε" εντελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) συνέβη κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε-Κβο-Ντο στο Νέο Φάληρο: Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ; Κρατηθείτε:
1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
4) Η "SOS - Ρατσισμός"
5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.
Πληρώνουμε το "Παρατηρητήριο", για να μας καταγγέλλει διεθνώς
Μετά το τέλος της δημόσιας συζητήσεως, οι εκπρόσωποι των μειονοτικών οργανώσεων εξέδωσαν ψήφισμα προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ζητούν την άμεση αναγνώριση των εθνικών, θρησκευτικών και γλωσσικών μειονοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα!
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ψήφισμα και υποσχέθηκε στους εμπνευστές του "χάπενινγκ" Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι θα κάνει πράξη τα αιτήματά τους, αμέσως μόλις το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στην εξουσία!
"Κι εσύ πού τα ξέρεις αυτά, αφού το συμβάν ''θάφτηκε'' από όλα τα ΜΜΕ;". Η εύλογη αυτή ερώτηση του κάθε φιλύποπτου αναγνώστη έχει μία απλούστατη απάντηση: Τα απεκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο "Κανάλι 10" όπου ήταν καλεσμένος, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "θέλει η π... να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει"!
Ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, που είναι γιος του υπουργού της Χούντας Ηλία Δημητρά, απεκάλυψε στην εν λόγω εκπομπή και κάτι άλλο εντυπωσιακό: Το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" παίρνει χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών για την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής πορνείας των αλλοδαπών γυναικών και της εξαναγκαστικής εργασίας (στα φανάρια και στους δρόμους) των αλλοδαπών παιδιών. Η χρηματοδότηση αυτή ξεκίνησε επί ημερών Γεωργίου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ και συνεχίζεται και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη! Ο κ. Π. Δημητράς δεν θέλησε να μας πει πόσα είναι τα χρήματα που παίρνει το "Παρατηρητήριό" του από το ΥΠΕΞ, αλλά ασφαλώς πρόκειται για πολλά εκατομμύρια που αποδεικνύουν περίτρανα τον μαζοχισμό ημών των Ελλήνων: Πληρώνουμε μια μη κυβερνητική (εδώ γελάνε) οργάνωση σαν το "Παρατηρητήριο" των κ.κ. Δημητρά και Βαλλιανάτου, για να μας καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των εν Ελλάδι μειονοτήτων, φερόμαστε ρατσιστικά στους ξένους μετανάστες και λοιπά και λοιπά!
Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από τη συζήτηση-φιέστα που διοργάνωσαν οι Βαλλιανατο-Δημητράδες στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το "Παρατηρητήριο" επιχειρεί να θέσει θέμα δεκάδων μειονοτήτων στην Ελλάδα, που καταπιέζονται από τους ρατσιστές Έλληνες...
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ & ΑΞΕΣΤΟΙ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ... ΟΜΩΣ ΚΙ' ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήBLOOP, BLOOP ακούστηκε από την όχθη του Ειρηνικού Ωκεανού (Seattle, WA)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά εκείνη κατάπιε, σκουπίστηκε, ρώτησε τα παιδιά της αν κατάλαβαν πως γίνεται η δουλειά και στη συνέχεια τα αμόλησε στο Internet.
εχουμε μαθει τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο οχι για να μάθουν αλλά για να πάρουν όπως όπως ενα χαρτί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετα θα τους ανοιξουμε ενα παράθυρο για το δημόσιο. Δεν τα ενδιαφέρει αν χανουν μαθηματα αρκει να πάρουν το χαρτι.
Και εχεις και το μαλάκα τον blooper να διαμορφώνει "αποψη"!
ρε ουστ
blooper(ca)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ μαγκιά πουλάς πορδούλα στο ιντερνετ γιατί είναι τζάμπα.Ολοι ξέρουμε να βρίζουμε ανώνυμα αλλά είναι διαστροφή να το κάνεις συνέχεια.Για την πάθηση δεν φταίει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση.Εχεις σκεφτεί την αυτοκτονία;
12:47
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταμάτα μωρή μικρή ρομπίτσα (CA) να μας το παίζεις καναδός, τη στιγμή που ποστάρεις δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι μου!
Αν δεν την γουστάρεις τη χώρα σου, κομπλεξικό εβραιοπουστρόνι, τράβα (αφού το θες) στον καναδά και γαμήσου όσο θέλεις!
Αει σπάσε κανένα καβλόσπυρο, μαλακιασμένο!
12:47,
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλε καί μένα νά σκάψω..τόν τάφο σου.
Σσσσσσςςςς,ποτέ δέν ξέρεις φραπεδάκο.
Όταν δέν σέ βρίζουν,μή βρίζεις.
Απ΄όσα διάβασα είσαι προκλητικός.
Αναστάσης.(αυτό τό ca σέ διαχωρίζει
από άλλους bloomers?).
7:23
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Ενας μόνο είναι. Εδώ, από ελλάδα.
Ο "καναδάς" είναι μαϊμού, για ξεκάρφωμα.
Απλά αλλάζει νικνέιμς με παραλλαγές τους. Κάποια στιγμή απάντησε στον εαυτό του πριν αναρτηθεί το πρώτο σχόλιο και τον ψάξαμε. Ένα σαχλό, προβληματικό πιτσιρίκι είναι όλο το... "team"!
Aλλά αφού καταφερε να σας παραμυθιάσει, όλο αυτό τον καιρό, χαλάλι του!