GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πόρισμα για τα Ζωνιανά...

. Από anemologites.com Της Πόπης Παπαδάκη * . Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ που διενεργείτο επί μήνες για την αστυνομική επιχ...

.
Της Πόπης Παπαδάκη*
.
Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ που διενεργείτο επί μήνες για την αστυνομική επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες, εάν υπήρχαν τέτοιες, σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την αποτυχία του σχεδίου και την αιματηρή κατάληξη της επιχείρησης.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γρηγόρης Αναγνώστου, ο οποίος και είχε την ευθύνη της ολοκλήρωσης της ΕΔΕ και της σύνταξης του πορίσματος από τα τέλη Μαρτίου οπότε ανέλαβε καθήκοντα, παρέδωσε χτές το πόρισμα στον αρχηγό του Σώματος Βασίλη Τσιατούρα.
Ευθύνες φαίνεται ότι καταλογίζονται στον τότε Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνη Βιτωράκη και στους δυο αξιωματικούς - επικεφαλείς της επιχείρησης ενώ από τον υπαρχηγό προτείνεται και για τους τρείς, προσωρινή παύση από τα καθήκοντα τους.
Διαδικαστικά, στην παραπάνω πρόταση θα πρέπει να γνωματεύει ο κ.Τσιατούρας και εφ’όσον συμφωνήσει να την επικυρώσει. Στην συνέχεια, θα μεταβιβαστεί στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ το οποίο και είναι αρμόδιο να επιβάλλει την ποινή που εκείνο θα αποφασίσει επί της προσωρινής παύσης. Φυσικά, θα κληθούν να παραστούν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου κοι τρείς αξιωματικοί με τους νομικούς τους συμβούλους και να προβάλλουν τα επιχειρήματα τους επί της απόφασης.
Να σημειωθεί ότι, οι ανώτερες πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται από τον Κώδικα της ΕΛΑΣ, είναι τριών βαθμίδων: η απόταξη (μάλλον απίθανο να ισχύσει στην παρούσα περίπτωση), η αργία με απόλυση που μπορεί να είναι από 2 έως έξι μήνες και η αργία με πρόσκαιρη παύση που μπορεί να έχει διάρκεια από 15 μέρες έως 4 μήνες.
Οι πειθαρχικές κυρώσεις ως φαίνεται δεν θα έχουν επιπτώσεις στον κ.Βιτωράκη καθώς έχει αποστρατευτεί, με τον βαθμό του αντιστράτηγου,ωστόσο οι άμεσα θιγόμενοι από την επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 μπορούν να προχωρήσουν σε ποινική διαδικασία εναντίον του. Ο πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης πάντως, έχει προσληφθεί από την ΕΛΑΣ ως καθηγητής σήμερα και διδάσκει “Αστυνομική Πρακτική” στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται και η οικονομική αποκατάσταση εφ’όρου ζωής του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που ήταν και το θύμα της αστυνομικής επιχείρησης αφού τραυματίστηκε από σφαίρα καλάσνικοφ και του προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες. Κάνοντας η ΕΛΑΣ χρήση νομικού “παραθύρου”προτείνει να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να καταβάλλεται κανονικά και χωρίς καμία περικοπή ο μηνιαίος μισθός του.
*Η
Πόπη Παπαδάκη είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα”, ακροάτρια του Ανεμολογίου και φίλη της σελίδας μας. Το άρθρο δημοσιεύεται σήμερα (20/11/2008) στην εφημερίδα Ρεθυμνιώτικα Νέα.
--------------------------

6 σχόλια

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

    (Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας)

    Μία χρονική παράθεση των στοιχείων που αφορούν το Βατοπέδι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1998-2003).

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
    Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
    1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
    2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    3. Ο Γιωργάκης και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
    4. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
    5. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
    6. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    7. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    8. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    9. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

    ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
    10. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    11. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    12. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    13. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    14. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    15. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    16. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
    17. Ο μάρτυς κυρία Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
    18. Την προηγούμενη της κατάθεσης στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
    19. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
    20. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια.
    21. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που έλεγε ότι ο Καραμανλής ήταν πίσω από το Βατοπέδι).
    22. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.

    ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 23 (σε ελεύθερη μετάφραση, πασόκ το μεγαλείο σου)

    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Ρέεεεε Ζορό με τί αντάλαγμα "έδωσες"
    όλη τη Πολιτική Γη σε εργολάβους οικοπεδοφάγούς φίλους κουμπάρους πουτάνες νταβατζήδες Ρώσσους ναρκο-εμπόρους.

    Είσαι ένας αρχιμαφιόζος ρουφιάνος κερατάς προδότης και ότι πιο χειρότερο υπάρχη βρωμερό υποκείμενο.

    Στα τόσα χρόνια ρε κάθαρμα γνωρίζεις πόσα $$$.$$$.$$$ πήρες απο τα Ζωνιανά και ... Ο Καραμπέρης καλός φίλος και πελάτης
    πές και για τον Mega εργολάβο φίλο σου που του δώσατε να χτίσει μπροστά απο τη στάση του
    ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ!!!! το παρκάκι ξέρεις καλά
    Τζαμπάζης σε λεει τίποτα!, ο αδελφός του δεν συνελήφθει με πολλά kg Drugs? αυτός δεν είναι το όνομα που πλήρωσε πάρα πολλα για κάποια απαγωγή αλβανών?
    Το ίδιο όνομα δεν είνα που συνελήφει για εμπορία ναρκοτικών μέσα στη καφετέρια του στο Καραμπουρνάκι!

    Πές μας τελικά πώς καταπατήθηκε η παραλία απο τους φίλους σου εργολάβους? με τί αντάλαγμα?

    Πές τι παίχτηκε στο Πανόραμα?
    Στον εμπορικό τετράγωνο του Φοίνικα, Πυλαία, Θέρμη, Πανόραμα?

    Η αλλαγή χρήσης σε χωράφια η καταπάτηση πάρκων οικοπέδων το μοίρασμα της πολιτικής Γής όπως και τα ναρκωτικά πέιγε σύννεφο.

    Είσαι μεγάλο τομάρι έκανες τη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο κέντρο διαφθοράς στην Ευρώπη, λές και η Θεσσαλονικη ήταν του παπού σου το κτήμα





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά έπρεπε να περαστεί όλη η Κρήτη με μια στρώση ναπάλμ να καθαρίσει. Αυτό χρειαζόταν.

    Όλα τ'άλλα είναι σάλτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΧΕΤΟ [ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ] ΠΕΖΩ 206 1400 ΚΥΒΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ 8 ΟΣ 2000 ΦΟΥΛ ΕΞΤΡΑ ΧΡΩΜΑ ΑΣΠΡΟ [ ΛΟΓΟ ΑΝΑΓΚΗΣ ] ΤΗΛ 6934183331 [ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *