GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ισραηλινοί αντιρρησίες συνείδησης...

. Μήνυμα από Iσραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης. Ενα συνταρακτικό μήνυμα από Ισραηλινους νέους. Φυλακίζονται γιατί αρνούνται να υπηρετήσουν ...

.Μήνυμα από Iσραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης. Ενα συνταρακτικό μήνυμα από Ισραηλινους νέους. Φυλακίζονται γιατί αρνούνται να υπηρετήσουν τη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και ζητούν την συμπαράσταση μας. Διαδώστε το.

Α.Μ.Π.

25 σχόλια

  1. ΚΑΤΙ ΚΩΘΩΝΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά από το πολύ επιτυχημένο ταξίδι του στην Αμερική επέστρεψε στην Ελλάδα, έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας

    Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

    Περιέργως, πότε ξεκίνησε η γενική μεθοδευμένη αντιστροφή του κλίματος για τον Κωστα Καραμανλη?
    Μηπως ητανε τοτε?

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέτρα - σοκ έρχονται το ?δίσεκτο 2009.

    Η δημοσιονομική εκτροπή και οι υπέρογκες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου οι οποίες είναι πιθανό να μη καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν καθώς οι ξένοι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα οδηγώντας στα ύψη τα επιτόκια φέρνουν προ των πυλών αυστηρή κοινοτική επιτήρηση με όρους ΔΝΤ.

    Πάγωμα προσλήψεων, σφιχτή εισοδηματική πολιτική με οριακές αυξήσεις μισθών , ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , ανατροπές στο ασφαλιστικό με εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών ? γυναικών στο Δημόσιο και κατάργηση φοροαπαλλαγών είναι μέρος μόνο των μέτρων που αναμένεται να υποδείξει η Κομισιόν.

    Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες μιλούν για βέβαιη επιτήρηση κάτι που έχουν αρχίσει να αποδέχονται και εντός της κυβέρνησης καθώς από την μία έχουμε την υπέρβαση του 3% και για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μετά το 3,5% του 2007 και από την άλλη το ισχυρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και να χρηματοδοτήσει έτσι το δημόσιο χρέος.

    Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η Κομισιόν θα προτείνει δέσμη μέτρων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

    Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτές της ημέρες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν με στόχο να υπάρξει πολιτική συμφωνία και η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης να ληφθεί μετά τις Ευρωεκλογές.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιτήρηση θα είναι πιο αυστηρή από την αντίστοιχη του 2005 και θα έχει «άρωμα» ΔΝΤ μιας και συνεκτιμάται η πολύ κακή εικόνα των δημόσιων οικονομικών.

    Γι΄ αυτό και πιστεύεται ότι θα γίνουν και συστάσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα όπως έκτακτη εισφορά ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ αλλά και πάγωμα μισθών που λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους θα κρατηθούν ως εφεδρείες.

    Η αύξηση του ΦΠΑ (στην οποία η παρούσα κυβέρνηση κατέφυγε το 2005 κατά την διάρκεια της πρώτης επιτήρησης) θεωρείται ότι θα «στραγγαλίσει» την ήδη παγωμένη κατανάλωση και θα επιβαρύνει υπέρμετρα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

    Άλλωστε ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το υπουργείο Οικονομίας δεν κατάφερε να εισπράξει τα έσοδα από ΦΠΑ που είχε προϋπολογίσει.

    Αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της οι οποίοι έφεραν την οικονομία ένα βήμα πριν την ?.πτώχευση θα προκαλέσουν ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

    Στην παρούσα φάση που η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίσχυρη και η δημοτικότητα της έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών όπως μαρτυρούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται η λήψη έκτακτων μέτρων να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ακόμη και εκλογές.

    Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν ότι θα γίνουν συστάσεις για τα ακόλουθα μέτρα:

    -«Πάγωμα» προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες περί «νοικοκυρέματος» του δημοσίου έχει προβεί σε αθρόες προσλήψεις οι οποίες υπολογίζεται πως από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 100.000 επιβαρύνοντας υπέρμετρα τις κρατικές δαπάνες.

    -Εξαιρετικά σφιχτή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις κάτω και από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

    -Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με έμφαση στην ημιαπασχόληση. Μάλιστα εκτιμάται ότι η πρόσφατη πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου για εργασία τριών ή τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με παράλληλη μείωση των αποδοχών δεν έγινε τυχαία αλλά προκειμένου να σταθμιστούν οι αντιδράσεις.

    -Ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα με πρώτο θύμα τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους καθώς η προωθούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης με τους άνδρες θα τις υποχρεώσει σε 5 με 15 χρόνια επιπλέον δουλειάς.. Η εξίσωση των ορίων αποτελεί πάγιο αίτημα της Κομισιόν και το θέμα συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις αρχές του μήνα. Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι καταδικαστική για την χώρα μας.

    -Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που μειώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    --Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς το σκέλος των εσόδων με φορολογικό «σαφάρι» προκειμένου να εισπραχθούν τα επιπλέον 7,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί.

    -Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ΄ επανάληψη το άνοιγμα σειράς επαγγελμάτων αλλά δεν προχωρά λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους.

    -«Πάγωμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων και γενικότερα των δαπανών του υπουργείου Άμυνας. Κρίνεται ότι σε περίοδο κρίσης το κονδύλι των 2,2 δις ευρώ για εξοπλισμούς εντός του 2009 είναι υπερβολικά υψηλό.

    -Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις σε μια κατεύθυνση να «ανοίξουν» αγορές και να μικρύνει ο δημόσιος τομέας.

    Τέλος σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν και «εφεδρείες» όπως αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο με τρεις μονάδες ή έκτακτη εφάπαξ εισφορά συνδυασμένα με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

    Οι παρεμβάσεις αυτές όπως είναι φυσικό αναμένεται να προκαλέσουν την «επανάσταση» των συνδικάτων.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * Μεγάλες συγκινήσεις προσέφερε και αυτή την εβδομάδα στον Έλληνα τηλεθεατή το ΠΑΣΟΚ, που έτσι όπως πάει, σε λίγο, εκτός από τα δύο ευρώ που μας ζητάει για να ψηφίσουμε τον αρχηγό του (δωσ' μου δυο κατοστάρικα, δωσ' μου δυο πεντακοσάρικα, δώσε μου δύο από κείνα τα καινούργια τα διακοσάρικα), θα μας ζητήσει και ανταποδοτικό τέλος σαν την ΕΡΤ.
    * "Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από Φύρερ και Ντούτσε", εδήλωσε ο Πάγκαλος, αναφερόμενος προφανώς στο Βενιζέλο. Και για όσους δεν κατάλαβαν, την επόμενη εβδομάδα θα δηλώσει ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από Μπύρερ και Τρίο Στούτζες", αναφερόμενος και πάλι στο Βενιζέλο.
    * "Πού τα βρίσκει ο Γιωργάκης τα φράγκα για να ζει τέτοια ζωή; Ξέρετε πόσο κάνουν το κιλό οι βιολογικές μπάμιες;", ρώτησε ο Βενιζέλος, απευθυνόμενος στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ της Αχαϊας, "Εγώ από τον παππού μου κληρονόμησα ένα ρολόι και από τον πατέρα μου το όνομα", του απάντησε ο Παπανδρέου. Ένα ρολόι κληρονόμησες, σύντροφε, αλλά ήταν ο Μπιγκ Μπεν.
    * Κορυφαία στιγμή ωστόσο ήταν το πλάκωμα στη Νομαρχιακή της Κοζάνης, το οποίο συνοδεύτηκε από πολιτικά επιχειρήματα του στυλ: "άντε, το 'βγαλες και σήμερα το μεροκάματο", "άξιος ο μισθός σου", "εγώ μπορεί να παίρνω μισθό, εσύ όμως, ρε λαμόγιο, παίρνεις και επίδομα καυσόξυλων" κ.ο.κ.
    * Μέσα στην αναμπουμπούλα χάρηκε και ο Πρετεντέρης, ο οποίος δήλωσε από το δελτίο ότι "όταν οι μεγάλοι αποκαλούνται Φύρερ και Ντούτσε, ε, όσο να 'ναι θα ρίξουνε και οι μικροί καμιά μπουνιά". Όχι μόνο μπουνιά θα ρίξουνε συνάδελφε, μέχρι και μπουκάλι στο διαιτητή θα πετάξουνε.
    * Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Εθνική Συνδιάσκεψη τα στελέχη θα πετάνε ο ένας στον άλλο καρέκλες, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα κάνει επιτέλους Συνέδριο Θέσεων.
    * Εκείνο πάντως που αποκαλύπτει το μέγεθος του ψυχικού χάσματος που χωρίζει τους εκπροσώπους των δύο παρατάξεων είναι ότι πλέον μιλάνε μεταξύ τους στον πληθυντικό.
    * "Μιλάτε και σεις κύριε σύντροφε που μπαινοβγαίνετε στο κότερο του Μπόμπολα;". "Και πού το ξέρετε εσείς, κύριε σύντροφε;". "Σας είδα με τα μάτια μου, κύριε σύντροφε". "Εμ βέβαια, πώς να μη με δείτε, αφού ξημεροβραδιαζόσαστε στο κότερο του Κόκκαλη που αράζει δίπλα".
    * "Και πώς μετά από όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ξανακάτσουν στο ίδιο τραπέζι την 12η Νοεμβρίου;", αναρωτιούνται κάθε βράδυ οι τηλεπαρουσιαστές. Η απάντηση είναι απλή:
    * Εξαρτάται από το τι θα έχει πάνω το τραπέζι. Αν έχει σαμπάνιες, αστακούς και φουά γκρα, θα κάτσουνε και θα πούνε κι ένα τραγούδι και συγκεκριμένα το "και στα πέντε βιλαέτια, φάτε πιέτε μωρ' αδέρφια" (παρεμπιπτόντως, το φουά γκρά είναι ένας γκρας με φουά;).
    * Υ.Γ.: Έβγα στο αλώνι τσιφλικά/για να σου ρίξω με τον φουαγκρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καμια ανοχη στους αντιρρησιες συνειδησης σε οποια χωρα και αν ειναι.

    ουστ κοπροσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Βουλή ενέκρινε, πριν την ομιλία του Κάστρο, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από το κράτος κατά πέντε χρόνια, στα 65 έτη για τους άνδρες και τα 60 για τις γυναίκες. Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι η επιβολή του μέτρου ήταν απαραίτητη λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, της μείωσης της γεννητικότητας καθώς και του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

    Ο Κάστρο κάλεσε τους επικεφαλής κυβερνητικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων να «απαιτούν» περισσότερα από τους εργαζομένους τους, που απολαύουν δωρεάν παιδείας και υγείας και έχουν πρόσβαση σε επιδοτούμενα τρόφιμα, αλλά αμείβονται κατά μέσον όρο με μόλις 20 δολάρια τον μήνα. Εξέφρασε δυσαρέσκεια για το σύστημα των επιδοτήσεων, το οποίο χαρακτήρισε τροχοπέδη για την «παραγωγικότητα» στην Κούβα.

    Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ''δημοκρατικών'' δυνάμεων δεν ΄κάντε και καμια πορεία για τον καταπιεζόμενο λαό της Κουβας???

    Κοπρητες,αχρηστοι φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενώ οι άλλοι που στρατεύουν ανήλικους είναι καλύτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι μαλεφες είστε...

    Είπαν τα παιδιά ένα "όχι" στις μαλακίες που κάνει το κράτος τους κι εσείς πέσατε να τα φάτε.

    Άμα λέγανε:

    "Σκότωσε κι εσύ έναν Παλαιστίνιο, μπορείς"
    ή
    "Ας κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ας σκοτώσουμε Παλαιστίνιους"

    θα σας άρεσε;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βλαμμένα του είδους συνασπισμός υπάρχουν παντού,ακόμα και στη Ζιμπάμπουε,αλλά η ανάρτηση είναι πολύ ύποπτη αυτή την εποχή,ούτε τα προσχήματα δεν κρατάν οι βρωμιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΖΩΑ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ? ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ? ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ "ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ". ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ σημαντική κίνηση έναντια στο έγκλημα της Γαζας.

    ΥΓ.
    Και πάλι προς τους διαχειριστές του BLOG. Τα σχολια του Μπλογκ είναι απαραδεκτα. Μπαίνει ο κάθε μαλακας να κανει προπαγάνδα για Πασοκ η ΝΔ, ασχετα με το θέμα στο οποίο σχολιάζουν. ΜΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ! ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα ρε φασιστα 10.54 τουαλετΑ δεν εχεις στο αχουρι σου και ερχεσαι και χεζεις εδω μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11:04

    Βρε μαλακισμένο Δεξιό σκατό κάθεσαι και γράφεις μαλακίες κομματόσκυλου σε ένα ποστ το οποίο αναφέρεται στον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ;;;;
    Ξέρουμε πόσο κωλόπαιδα είστε τα κομματόσκυλα της Δεξιάς , αλλά σε τέτοιο βαθμό ποτέ δεν το φανταζόμουνα .

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήταν ζήτημα χρόνου η έκρηξη στην Λωρίδα της Γάζας. Η πολιτική ανισορροπία στο Ισραήλ, το αδιέξοδο στην εμφύλια σύγκρουση μεταξύ της «Χαμάς» και των επιγόνων του Γιασέρ Αραφάτ στις Παλαιστινιακές περιοχές και το πολιτικό κενό στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου ,συνηγορούσαν στην ανάφλεξη του εκρηκτικού μίγματος.
    Έμελλε να αναλάβει κάποιος την πρωτοβουλία. Πριν από μία εβδομάδα η «Χαμάς» κήρυξε μονομερώς την άρση της εξάμηνης εκεχειρίας με το Ισραήλ.
    Λίγες ημέρες αργότερα ένας μικρός αριθμός ρουκετών έπεσαν στα ισραηλινά εδάφη. Ο συσχετισμός δυνάμεων στο Τελ Αβίβ ήταν ο ιδανικός για να παρασυρθεί η πολιτική ηγεσία σε μία δυσανάλογη με την περίσταση στρατιωτική απάντηση.
    Πολιτική αστάθεια στο Τελ Αβίβ
    Ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ο Εχούντ Όλμερτ, ένας εθνικιστής ηγέτης της Αντιπολίτευσης ο Μπέτζαμιν Νετανιάχου, μία νέα στο πολιτικό παιγνίδι αρχηγός του κόμματος «Καντίνα» η Τζίπι Λίβνι και ένας απομονωμένος Υπουργός Άμυνας ο Εχούντ Μπάρακ του κόμματος των Εργατικών, συνιστούν μία ανομοιόμορφη ομάδα λήψεως αποφάσεων, εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο μήνες.
    Οι δημοσκοπήσεις στο Τελ Αβίβ φέρνουν τον Νεντανιάχου να προηγείται του κυβερνώντος κόμματος και ενώ η χώρα είναι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η πιθανότητα επιθέσεων από την Χαμάς με ρουκέτες, προς τις απομονωμένες πόλεις του ισραηλινού νότου, με νεκρούς και τραυματίες θα ήταν ταφόπλακα στις επιδιώξεις του Καντίμα για επανεκλογή υπό την Λίβνι. Η πρώην πράκτορας της Μοσάντ φαίνεται ότι με τις επιθέσεις κατά της Γάζας απλώς προλαβαίνει τις εξελίξεις και για ένα διάστημα- έως τις εκλογές- εξασφαλίζει τα πολιτικά της νώτα.
    Υποτονικές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο
    Θα περίμενε κανείς πως μετά το κύμα των μαζικών βομβαρδισμών στην Λωρίδα της Γάζας, θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις στην Τεχεράνη, την Δαμασκό και το Νότιο Λίβανο αφού αυτό είναι το μέρος του συστήματος που εμπλέκεται άμεσα στο πάζλ των εξελίξεων. Στην Τεχεράνη παρατηρήθηκε μία σχετική πολιτική νωχέλεια στην καταδίκη των ισραηλινών βομβαρδισμών. Στο Νότιο Λίβανο η οργάνωση «Χεζμπολάχ» δεν αντέδρασε ακόμη. Στην Δαμασκό επικρατεί μία «άκρα του τάφου σιωπή».
    Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ άρχισαν να κινούνται με αργούς ρυθμούς σε 7 σημεία στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας. Η εκδήλωση της επίθεσης ήταν πλέον ζήτημα ωρών. Η οργάνωση «Χαμάς» που κυριαρχεί πολιτικά στην Γάζα έχοντας εξορίσει την Φατάχ αποκλειστικά στην Δυτική Όχθη, υπέστη σημαντικό πλήγμα στις υποδομές της από τους ισραηλινούς πυραύλους.
    Η καθαρά στρατιωτική απάντηση των δυνάμεών της ήταν σχεδόν αμελητέα και οι λίγες ρουκέτες που έπληξαν ισραηλινές περιοχές, πυροδοτήθηκαν προφανώς. για τα μάτια του κόσμου. Η Αίγυπτος από τον Νότο απαγόρευσε στους Παλαιστινίους να διαφύγουν εντός των εδαφών της. Βομβαρδίστηκαν οι κατακόμβες μέσω των οποίων πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος του λαθρεμπορίου αγαθών μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, μετά την επιβολή ολοκληρωτικού εμπάργκο από το Ισραήλ στην τροφοδοσία της περιοχής. Με λίγα λόγια το στρατιωτικό πλήγμα του Ισραήλ ήταν τεχνικά καίριο όπως δείχνουν οι εξελίξεις.
    Ο Αραβικός κόσμος αντέδρασε σε δύο επίπεδα. Οι συντηρητικές αραβικές κυβερνήσεις δεν είχαν ούτε μία κουβέντα να εκφράσουν για τη στήριξη της «Χαμάς». Το ρόλο αυτό ανέλαβαν οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους των αραβικών πρωτευουσών. Ο Αραβικός Σύνδεσμος που συνεδρίασε επιτέλους σήμερα Δευτέρα , κρατά χαμηλά τους τόνους . Η συνεδρίαση των μελών του σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών καταδεικνύει την πρόθεση να διατηρηθούν οι αποστάσεις από την «Χαμάς» και να περιοριστεί η αντίδραση στην καταγγελία κατά του Ισραήλ για ανθρωπιστικούς λόγους.
    Ποιεί την νήσσαν η Γηραιά
    Η Ευρώπη αντέδρασε όπως αναμενόταν πιστή στο δόγμα των «ίσων αποστάσεων» την ώρα που η Ουάσιγκτον στήριξε ανεπιφύλακτα το Ισραήλ δίνοντας την ευκαιρία στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας να χαρακτηρίσει «καθάρματα» τα μέλη της οργάνωσης «Χαμάς». Στην Νέα Υόρκη ,το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, απόφαση που προφανώς υπεκφεύγει μια που είναι ηλίου φαεινότερον πως στόχος αυτής της πολεμικής συγκυρίας, είναι η καταρχήν πολιτική απομόνωση της «Χαμάς» και στη συνέχεια η φυσική ακύρωση της ιεραρχίας της με εκτελέσεις, συλλήψεις ή εξαναγκασμό σε αυτοεξορία.
    Χεζμπολάχ, ο άγνωστος "Χ"
    Το «αγκάθι» για το Ισραήλ ακούει στο όνομα «Χεζμπολάχ». Η οργάνωση αυτή στο Νότιο Λίβανο είναι άριστα οργανωμένη και εξοπλισμένη και είχε καταφέρει ηθικό και ψυχολογικό πλήγμα στον Ισραηλινό στρατό πριν από δυόμισι χρόνια στον τελευταίο πόλεμο του Λιβάνου. Η «Χεζμπολάχ» διατηρεί σχέσεις οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης, με την Δαμασκό και την Τεχεράνη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λειτουργεί και αυτόνομα.
    Η «Χεζμπολάχ» θα μπορούσε να αναπτύξει ένα εναλλακτικό μέτωπο στα νώτα του Ισραήλ ώστε να αναγκάσει τις δυνάμεις του να διασκορπιστούν. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μία τέτοια κινητικότητα δεν έχει ακόμη παρατηρηθεί στο Νότιο Λίβανο όπως εντύπωση προκαλεί και η πολιτικά χλιαρή αντίδραση του Ιράν στα γεγονότα. Η πολιτική ηγεσία της Συρίας καταδεικνύει χαρακτηριστική ψυχραιμία που δικαιολογείται από το γεγονός ότι γνωρίζει πως είναι δυνατόν να «συρθεί» σε μία συγκρουσιακή κατάσταση με το Ισραήλ η οποία θα αποβεί εις βάρος της δεδομένων των συνθηκών και των γεωπολιτικών συγκυριών. Η Αίγυπτος που είναι η χώρα «κλειδί» στις εξελίξεις, μέχρι στιγμής δεν κρύβει την πρόθεσή της να συμβάλλει στην απομόνωση της «Χαμάς» προκρίνοντας να στηρίξει το αντίπαλο δέος στην παλαιστινιακή πολιτική σκηνή, δηλαδή τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.
    Σε αυτό το πολιτικο-στρατιωτικό πλαίσιο, η Λωρίδα της Γάζας που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό ιστό του κόσμου διαθέτοντας την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη είναι καταδικασμένη να ζήσει για πολλοστή φορά το αδιέξοδο δράμα της. Χωρίς εφόδια, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ,χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό μετρά τις εκατοντάδες νεκρούς της και προσπαθεί να βοηθήσει τους τραυματίες της που ξεπερνούν τους χίλιους. Μία Τρίτη «Ιντιφάντα» φαντάζει ακατόρθωτη αυτή τη στιγμή και η πρόθεση εκείνων που θα υποστήριζαν μία συλλογική εξέγερση των Παλαιστινίων γνωρίζουν πως περιορίζεται, για την ώρα, σε συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα...
    Υπάρχουν και τα ζώα που σχολίασαν εναντίον αυτών των παιδιών...

    Τι να πω, από την μια χαίρομαι, κι από την άλλη λυπάμαι, ο ορισμός της χαρμολύπης.

    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καψαμπελη αν θες να σωσεις το μπλογκ κοψε τελειως τα σχολια...
    δεν βλεπεις οτι η καθε κομπλεξικια κατινα μπαινει εδω μεσα και αφοδευει!!! εχει γεμισει το μπλογκ απο σχολια χρυσαυγιτων...
    αν θες να λεγεται ενημερωτικο το μπλογκ κοψε τα σχολια...ελεος με τους μιχακολιακους εδω μεσα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από την μία το 1940-46 είχαμε "κρεματόρια" τώρα το 2008 , εχουμε "F16 + Bush & contoliza".ποιά η διαφορα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. nai kala kaloperasakides einai pou poulane oti dithen ponane tous araves.pios borei na tous pei tipota.etsi kai tous anthropistes paristanoun kai to pragmatiko tous kinitro krivoun pou einai oti einai floroi kai kalomathimenoi kai kitane na min strimoksoun to kolo tous.me ena sbaro dio trigonia kai apo floroi vgainoun kai mages stous afeleis.den thimizoun tous akroaristerous tis imedapis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι όλοι ζώα...
    Αλλά δυστυχώς οι πολλοί είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι άραβες που δεν έχουν αντιρρησίες έχουν ανήλικα που σέρνουν στον θάνατο. Εδώ σύμφωνα με κάποιους έχουμε φανατικούς θρησκευτικούς ηγέτες αλλά τα αδέλφια τους μουσουλμάνοι διεξάγουν θρησκευτικούς πολέμους με τις ευλογίες τους. Αυτοί είναι οι υποκριτές προοδευτικάριοι του κώλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Dear Pasok Pisinous (Chief Pipaman, Veteran Malakas Seaman)3.32


    πλύσου, ξυρίσου και στήσου, me so horny, η ρουκέτα που έπεσε στη Χαμάς θα μοιάζει με πυροτέχνημα μπροστά σε αυτή που θα φας εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. re de gamionte oi skatomousoulmanoi araves pou zoune 700 xronia piso.
    kala tous aknei to israhl kai tous gamaei kanonika. ti diladi na kathonte na trone rouketes sto kefali? exw tous exoun gamisei 350 ekat araves 5 to israhl kai tous gamaei xoris salio. toso zoa einai
    krima sta paidakia mono pou den ftene se tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση