GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν για τις κλιματικές αλλαγές...

. Ύστερα από διαπραγματεύσεις έντεκα μηνών επήλθε συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τη δέσμη ...

.
Ύστερα από διαπραγματεύσεις έντεκα μηνών επήλθε συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τη δέσμη νομοθετημάτων, που αφορά τις κλιματικές αλλαγές Με τη συγκεκριμένη δέσμη, που υιοθετήθηκε σήμερα από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, προωθείται σειρά πρωτοβουλιών για την αναστροφή των κλιματικών αλλαγών. Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε είναι βέβαια κατώτερος των προσδοκιών, εξασφαλίζει ωστόσο μια ισορροπία ανάμεσα στην περιβαλλοντική προστασία, στην οικονομική ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Σκοπός είναι η επίτευξη έως το 2020 των βασικών στόχων της ΕΕ (γνωστών και ως τρία 20), δηλαδή μείωση κατά 20% της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% και χρήση, επίσης σε ποσοστό 20%, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας στην ΕΕ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέτυχε τον συμβιβασμό με το υπό την Γαλλική Προεδρία Συμβούλιο στις έξι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες αφορούσαν:
-την αναθεώρηση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Κοινότητας
-τις προσπάθειες των κρατών μελών να μειώσουν τις οικείες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
-την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα σε γεωλογικούς σχηματισμούς
-την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
-τα πρότυπα επιδόσεων, που καθορίζονται για τις εκπομπές των καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων
-την Οδηγία σχετικά με τις προδιαγραφές για τη βενζίνη, το ντίζελ και το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης.

------------------------

3 σχόλια

  1. Μονο με 5 μηνες καταδικαστηκε ο πρωην συμβουλος του Πρωθυπουργου Γιαννης Κεφαλογιαννης, για υποθεση ναρκωτικων στην οποια ηταν εμπλεκομενος.
    Ο Κεφαλογιαννης,συμφωνα με καταγγελιες αστυνομικων στην εισαγγελια του Ρεθυμνου, πολη απο την οποια εκλεγεται ο εν λογω πολιτικος, είχε ζητήσει από δύο συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, με αντάλλαγμα τον διορισμό της συζύγου του ενός και ευνοϊκή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο…
    Ειδατε τωρα,ποιοι ειναι οι πολιτικοι εκεινοι, οι οποιοι βοηθουν τους εμπορους του θανατου και ποιες ειναι οι ποινες τους;;;
    Την ιδια στιγμη που χρηστες ναρκωτικων καταδικαζονται ως εμποροι… τα πολιτικα εμπλεκομενα προσωπα σε υποθεσεις ναρκωτικων, αθωωνονται με τον πιο προκλητικο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κόμμα με νοοτροπία ναζί"


    "Αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, κάνοντας λόγο για "πολιτικό κόμμα που συμπεριφέρεται με νοοτροπία ναζί".

    "Bιώνουμε ημέρες του '33 στη Γερμανία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανναράς.

    Ο γνωστός συγγραφέας καυτηρίασε το πανό στην Ακρόπολη και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία... αισθάνεται ότι έχει μεταβληθεί σε αδύναμη μειοψηφική φωνή από δυναμικές συνδικαλισμένες μειονότητες που επιβάλουν τη θέληση τους με το "έτσι θέλω".

    "Αριστερά σημαίνει ακραία ανιδιοτέλεια όχι προστασία κάθε γκρουπούσκουλου που θέλει να κάνει το χαβαλέ του ούτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά της βίας".

    Ο κ. Γιανναράς έκανε ακόμη λόγο για "ανατριχιαστική ανικανότητα της κυβέρνησης", και για κατάρρευση και των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία "κατέστρεψαν την παιδεία".

    "Πρέπει να τεθεί θέμα αρχηγού" δήλωσε χαρακτηριστικά για την κυβερνώσα παράταξη."

    NA MOU ZISEIS XRYSOSTOME!!

    PRAGMATKE PROODEUTIKE!

    PRAGMATIKA DIAFWTISTI !!!

    PRAGMATIKE ELLHNA!

    YPARXEI AKOMA ELPIDA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση