GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν αφουγκραστείτε τους νέους...

θα σας προσπεράσουν... . Γράφει ο Νίκος Μπεντεβής . Με αφορμή την απάντηση στις μαθητικές κινητοποιήσεις σχεδιάζεται από τη κυβέρνηση η διαβ...

θα σας προσπεράσουν...
.
Γράφει ο Νίκος Μπεντεβής
.
Με αφορμή την απάντηση στις μαθητικές κινητοποιήσεις σχεδιάζεται από τη κυβέρνηση η διαβούλευση για την τροποποίηση, (κατάργηση) στο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προκαλώ τα παρακάτω ερωτήματα:
1) έχει κατέβει κανείς από τις υψηλές καρέκλες στα σχολεία να μιλήσει με τους μαθητές;
2) οι αιτίες των κινητοποιήσεων των νέων είναι για τη ελεύθερη εισαγωγή τους σε μια σχολή; 3) ακούει κανείς για τη δωρεάν παιδεία;
4) ακούει κανείς για τη σημασία της αξιόπιστης εκπαίδευσης;
5) ακούει κανείς για την αγορά εργασίας και τη σύνδεση της, με το Πανεπιστήμιο και την μεταλυκειακή περίοδο;
6) ακούει κανείς για την ανεργία που πλήττει τους πτυχιούχους κάθε μορφής
7) ακούει κανείς για τις αμοιβές των «τυχερών» εργαζομένων νέων με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, για τα μπλοκάκια εργασίας και την ασφάλιση τους; (δεν περιλαμβάνονται οι νέοι πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδάκτορες που κατάφεραν ταυτόχρονα με τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και τις υψηλές κυβερνητικές τους θέσεις να αποκτήσουν τίτλους)
8) ακούει κάνεις για την εξαρτημένη εργασία; για την ύπαρξη εργασίας stage; για την ενοικίαση εργαζομένων;
οι μαθητές διεκδικούν:
- την δικαιοσύνη απέναντι στην αδικία,
-Το δίκαιο απέναντι στο «νόμιμο και στο ηθικό»,
-Την ελευθερία απέναντι στην εξαρτήσεις,
-Το χάος της αθωότητας από οποιαδήποτε άλλη επιλογή,
-πράξεις και αποτελεσματικότητα, όχι υποθηκεύσεις του μέλλοντος τους με λανθασμένες στρατηγικές γεννημένες από την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η καρέκλα πριγκίπων και κάποιων αδύναμων κληρονόμων
Οι νέοι αξιολογούν, αποφασίζουν και εκφράζονται όπως εκείνοι επιθυμούν ...
Προτείνω:
να εξαφανίσουμε απόλυτες πρακτικές και παλαιοκομματικές διπολικές τεχνικές για την προσέγγιση τους,
να τους ακούσουμε όλοι από μηδενικές αρχικές συνθήκες,
να τους δώσουμε τις ποιοτικότερες αρχές και το ανώτερο ήθος που διαθέτουμε,
ας μην αντιμετωπιστεί αυτή η νέα γενιά ως μια ομάδα στόχος κατανάλωσης και απορρόφησης προϊόντων, στα όρια κομματικών αποικιοκρατικών στρατηγικών
αν δεν αφουγκραστείτε τους νέους θα σας προσπεράσουν ...
---------------------------------------

24 σχόλια

  1. Μέτρα - σοκ έρχονται το ?δίσεκτο 2009.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    Θ Α Ν Α Τ Ο Σ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ


    Η δημοσιονομική εκτροπή και οι υπέρογκες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου οι οποίες είναι πιθανό να μη καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν καθώς οι ξένοι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα οδηγώντας στα ύψη τα επιτόκια φέρνουν προ των πυλών αυστηρή κοινοτική επιτήρηση με όρους ΔΝΤ.

    Πάγωμα προσλήψεων, σφιχτή εισοδηματική πολιτική με οριακές αυξήσεις μισθών , ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , ανατροπές στο ασφαλιστικό με εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών ? γυναικών στο Δημόσιο και κατάργηση φοροαπαλλαγών είναι μέρος μόνο των μέτρων που αναμένεται να υποδείξει η Κομισιόν.

    Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες μιλούν για βέβαιη επιτήρηση κάτι που έχουν αρχίσει να αποδέχονται και εντός της κυβέρνησης καθώς από την μία έχουμε την υπέρβαση του 3% και για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μετά το 3,5% του 2007 και από την άλλη το ισχυρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και να χρηματοδοτήσει έτσι το δημόσιο χρέος.

    Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η Κομισιόν θα προτείνει δέσμη μέτρων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

    Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτές της ημέρες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν με στόχο να υπάρξει πολιτική συμφωνία και η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης να ληφθεί μετά τις Ευρωεκλογές.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιτήρηση θα είναι πιο αυστηρή από την αντίστοιχη του 2005 και θα έχει «άρωμα» ΔΝΤ μιας και συνεκτιμάται η πολύ κακή εικόνα των δημόσιων οικονομικών.

    Γι΄ αυτό και πιστεύεται ότι θα γίνουν και συστάσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα όπως έκτακτη εισφορά ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ αλλά και πάγωμα μισθών που λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους θα κρατηθούν ως εφεδρείες.

    Η αύξηση του ΦΠΑ (στην οποία η παρούσα κυβέρνηση κατέφυγε το 2005 κατά την διάρκεια της πρώτης επιτήρησης) θεωρείται ότι θα «στραγγαλίσει» την ήδη παγωμένη κατανάλωση και θα επιβαρύνει υπέρμετρα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

    Άλλωστε ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το υπουργείο Οικονομίας δεν κατάφερε να εισπράξει τα έσοδα από ΦΠΑ που είχε προϋπολογίσει.

    Αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της οι οποίοι έφεραν την οικονομία ένα βήμα πριν την ?.πτώχευση θα προκαλέσουν ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

    Στην παρούσα φάση που η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίσχυρη και η δημοτικότητα της έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών όπως μαρτυρούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται η λήψη έκτακτων μέτρων να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ακόμη και εκλογές.

    Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν ότι θα γίνουν συστάσεις για τα ακόλουθα μέτρα:

    -«Πάγωμα» προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες περί «νοικοκυρέματος» του δημοσίου έχει προβεί σε αθρόες προσλήψεις οι οποίες υπολογίζεται πως από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 100.000 επιβαρύνοντας υπέρμετρα τις κρατικές δαπάνες.

    -Εξαιρετικά σφιχτή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις κάτω και από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

    -Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με έμφαση στην ημιαπασχόληση. Μάλιστα εκτιμάται ότι η πρόσφατη πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου για εργασία τριών ή τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με παράλληλη μείωση των αποδοχών δεν έγινε τυχαία αλλά προκειμένου να σταθμιστούν οι αντιδράσεις.

    -Ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα με πρώτο θύμα τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους καθώς η προωθούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης με τους άνδρες θα τις υποχρεώσει σε 5 με 15 χρόνια επιπλέον δουλειάς.. Η εξίσωση των ορίων αποτελεί πάγιο αίτημα της Κομισιόν και το θέμα συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις αρχές του μήνα. Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι καταδικαστική για την χώρα μας.

    -Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που μειώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    --Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς το σκέλος των εσόδων με φορολογικό «σαφάρι» προκειμένου να εισπραχθούν τα επιπλέον 7,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί.

    -Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ΄ επανάληψη το άνοιγμα σειράς επαγγελμάτων αλλά δεν προχωρά λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους.

    -«Πάγωμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων και γενικότερα των δαπανών του υπουργείου Άμυνας. Κρίνεται ότι σε περίοδο κρίσης το κονδύλι των 2,2 δις ευρώ για εξοπλισμούς εντός του 2009 είναι υπερβολικά υψηλό.

    -Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις σε μια κατεύθυνση να «ανοίξουν» αγορές και να μικρύνει ο δημόσιος τομέας.

    Τέλος σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν και «εφεδρείες» όπως αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο με τρεις μονάδες ή έκτακτη εφάπαξ εισφορά συνδυασμένα με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

    Οι παρεμβάσεις αυτές όπως είναι φυσικό αναμένεται να προκαλέσουν την «επανάσταση» των συνδικάτων.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    Θ Α Ν Α Τ Ο Σ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νέοι διεκδικούν σχολεία χωρίς μάθημα.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Το πρώτο ΒΗΜΑ


    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση των ΜΜΕ & επικοινωνιών
    (θα πονέσουν άγρια οι παραχαράκτες τής κάθε εξουσίας)

    Ναι στην ελευθερία της Ελλάδος από τα διοικητικά μονοπώλια,
    πρέπει αποκλειστούν και να αποδεσμευτούν όλα τα στημένα κέντρα διοίκησης ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ


    ( ΜΜΕ& επικοινωνίες )
    *Με την πλήρη αποδέσμευση των μονοπωλίων αυτομάτως θα καταστραφούν όλα τα κέντρα τις Παραεξουσίας.

    Δεν είναι δυνατόν να μας κυβερνά μια χούφτα συγγενών, κουμπάρων, βολεμένων, και ρουφιάνων της Παραπληροφόρησης.

    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση,
    όλα τα ΜΜΕ & επικοινωνίες
    ανήκουν στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ειδικά στους νέους.

    ΟΧΙ στους Οικογενειοκράτες,στους Κουρίδες, Μπομπολες, Λαμπρακιδες, Αλαφούζιδες, Βαρδινογιάννιδες, Κόκκαλίδες, Ευαγγελάτους, Χατζηνικόλες, Τριανταφυλιές.Πρετεντεράκια, Κοκοράκια, Καρατζαφέριδες, Ντοράκιδες, Ακηδες, Ψωμιάδηδες, ΚΚΕδες, Εκκλισιατζήδες, Μοναχοπαπαδαρια και στον υπόλοιπο καθοδηγούμενο
    ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε

    (αυτοί είναι οι πραγματικοί ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ
    με ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ Και Κρατικοδίαιτων ΚΡΑΝΟΦΩΡΩΝ.
    που εδώ και δεκαετίες παραπληροφορούν για να βολεύονται να βολεύουν παρακρατικούς στην εξουσία να καταπατάν τα δικαιώματα του λαού να έχουν σκλάβους ένα ολοκληρο λαό, να δολοφονούν τη κάθε νέα γενιά να ληστεύουν τους Έλληνες πολίτες ανενόχλητοι και να είναι οι μοντέρνοι ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ενός πέρα ως πέρα διαβρωμένου συστήματος)

    Όλοι οι μεγιστάνες γνώριζαν

    ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Κ.Λ.Π.
    ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΩΤΩΝ!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ,
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

    Σκοπός τους είναι η δημοκρατία μας να χειραγωγείτε με κάθε τρόπο

    για άλλα 600 χρόνια από αυτά τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας του Φασισμού και της δημαγωγίας.

    Εδώ και τώρα πλήρη αποδέσμευση των μονοπωλιακών ΜΜΕ & των επικοινωνιών
    πριν οι σκηνές ωμής βίας γίνουν ανεξέλεγκτη καθημερινότητα
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΗ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΩΘΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΚΑΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ !), ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ...), ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ!
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ, Ε.Ε., ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΙΣΩΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...
    ΣΥΓΝΩΜΗΝ , ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα προβλήματα υπάρχουν , και θα χειροτερεύουν όσο αντί για ειλικρινή αναζήτηση λύσις
    προσπαθούμε να αποκομίσουμε κομματικά οφέλη. Ο διάλογος από τη κυβέρνηση έχει εξαγγελθεί.
    Τα κομματικοποιημένα συνδικάτα απάντησαν χωρίς ούτε μια πρώτη σκέψη αρνητικά.
    Το σκηνικό είναι γνωστό .Διάλογος κωφών και στο τέλος καταγγελία της κυβερνητικής
    αδιαλλαξίας. Φαίνεται στη Δημοκρατία δεν πρέπει να αποφασίζει η εκλεγμένη Κυβέρνηση άλλα
    τα συνδικάτα. Θύμα του θεάτρου σκιών που στήνεται θα είναι και πάλι η παιδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Νίκο, αν με το γράψημο καταπολεμάτε την αϋπνία σας (βλέπω την ώρα που δημοσιεύσατε το σχόλιό σας)καλά κάνετε και γράφετε, αλλά αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό, δηλαδή να βοηθήσετε τους νέους ή τους "έχοντες και κατέχοντες" που είχε πει μια ψυχή, τότε δεν βοηθάτε. Τι θα πει "να εξαφανίσουμε απόλυτες πρακτικές και παλαιοκομματικές διπολικές τεχνικές για την προσέγγιση τους,
    να τους ακούσουμε όλοι από μηδενικές αρχικές συνθήκες,
    να τους δώσουμε τις ποιοτικότερες αρχές και το ανώτερο ήθος που διαθέτουμε..."; Ποιοί(εμείς)να τους ακούσουμε;Εγώ ούτε πολιτικός, ούτε εκπαιδευτικός είμαι. Εσείς; Τι σημαίνει "να τους δώσουμε τις ποιοτικότερες αρχές και το ανώτερο ήθος που διαθέτουμε"; Μα, η έλλειψη, ακριβώς, αυτού του "ανώτερου ήθους",προφανώς, σας έκανε να γράψετε αυτό το σχόλιο,έτσι δεν είναι; Χρόνια πολλά, ο Εικαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
    ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΤΛ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΠΟΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.
    ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ (ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ) ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΣΗΔΩΝ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΗΝΟΥΝ.
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΑΔΕΣ,ΤΟΥΣ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ 15ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ.
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ 15ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακούει κάνεις για την εξαρτημένη εργασία;

    Οταν μάθουν 5 στοιχειώδη πράγματα να τους μιλήσουμε. Μέχρι τότε να πάνε σχολείο και να μη λένε μαλακίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Χρονιά σε όλους σας,

    Με τον Γιώργαρο Αλογοσκούφη καπετάνιο όλα θα πάνε καλύτερα. Και όπως "Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ" σήμερα που βγήκε και ήλιος,
    μου δίνει το δικα'ιωμα να είμαι αισιόδοξος:

    -Το Χρηματιστήριο θα ανέβει τις προσεχείς μέρες κατά 490% ισοσκλελίζοντας την πρώτη σε μέγεθος πτώση στο κόσμο για το 2008.
    -Οι τράπεζες θα αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 199% με τις ευλογίες και τη σοφή καθοδήγηση του Γιώργαρου.
    -Η Τοκογλυφία θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 45%, άρα θα μειωθούν τα ελλείμματα.
    - Τα μπουρδέλα οσονούπω μπαίνουν στο χρηματιστήριο. Ο κοσμάκης που δεν θα έχει τι να κάνει τα λεφτά του θα επενδύσει σε μπουρδελομετοχές, ανοδικές και σίγουρες, πιο σίγουρες και από αυτές των τραπεζών.
    -Οι τιμές θα πέσουν κατά 0,00091% μέσα στο επόμενο εξάμηνο, καθιστώντας τη χώρα τη φθηνότερη στα Μπαλκάνια.
    -Τα καύσιμα θα πέσουν στα επίπεδα του 2007 αν και το πετρέλαιο βρίσκεται στα επίπεδα του 1999 διεθνώς.

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    και αν σας ρουφάνε το αίμα οι τράπεζες είναι για το καλό σας.

    Γιώργαρος Αλογοσκούφης και τα μυαλά στα kagela.
    Ισόβιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αιωνίως χαμογελαστός, αιωνίως αισιόδοξος.

    Ελληνες, μας αρκεί το αγνό του χαμόγελο, μας αρκεί η αισιοδοξία του.

    Τι άλλο θέλουμε ??

    Περνάμε Καλάαααα,

    Χαμογελάστε παρακαλώ, ...

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ..

    Οι σκουντούφληδες στο Μακρονήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    Διαψεύδονται παταγωδώς οι κλαψομουνιές των ΠΑΣΟΚΩΝ και ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΙΑΝΩΝ για την δήθεν φτώχεια στην Ελλάδα.


    Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια να ρέει σαμπάνια στο δρόμο και να χύνεται αφρώδης και άφθονη στον υπόνομο της ΕΥΔΑΠ.

    Η γειτονιά μου ( Εργατικές Πολυκατοικίες στου Ρέντη) μυρίζει σαμπάνια Γαλλική παρακαλώ.
    Από όλα τα σπίτια ξεχύνεται γλεντζέδικη μουσική, πυροτεχνήματα και η μυρωδιά του καπνιστού σολωμού μου σπάει τη μύτη.

    Το πάρτυ για τον ερχομό του 2009 συνεχίζεται

    ..βρωμοπασόκο-συριζιανοί, το πάρτυ δεν θα τελειώσει ποτέ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ-ΡΑ ΜΑΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙ.

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    αν και το βλέπω χλωμό...

    Σήμερα για να δηλώσεις αισιόδοξος (όχι να είσαι, απλά να δηλώσεις) πρέπει να είσαι ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    Και μια και θυμήθηκα τους Γενίτσαρους της Νέας διακυβέρνησης και τα τσιράκια της (δυστυχισμένα αλλοφρονημένα πλάσματα, συμπαθήστε τα..)..
    έχω να υποβάλλω τρείς εύκολες ερωτήσεις μόνον, και αν έχουν την απαιτούμενη καφρίλα-καλωσύνη ας απαντήσουν:

    1. Σε ποιά χώρα του κόσμου το χρηματιστήριο μέσα σε ένα χρόνο έχασε το 70% της αξίας του. Και εξηγούμαι. Επί ΠΑΣΟΚ (και Σημιτοκρατίας ) το χρηματιστήριο ΦΟΥΣΚΩΣΕ από τις 1800 Μονάδες στις 7.000 και εξ' αυτού κονόμησαν πολλοί, μεταξύ αυτών και ο ΘΕΙΟΣ (για λογαριασμό τίνος άραγε ??). Επί ΝΔ παρέλαβαν το χρηματιστήριο (το ήδη ρημαγμένο) από τις 3.200 μονάδες και το πήγαν στα μισά.
    Τί έφταιξε ???

    2. Το πετρέλαιο διεθνώς έχει πέσει σε τιμές ιστορικά χαμηλές κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι. Επί κατηραμένου ΠΑΣΟΚ όταν η τιμή του διεθνώς ήταν 45 δολάρια, δόσανε επίδομα θέρμανσης αφ' ενός και αφ' ετέρου αγοράζαμε την αμόλυβδη 52 λεπτά.

    Τι γίνεται τώρα ???


    3. Ολοι οι φόροι διπλασιάστηκαν, οι μισθοί καθηλώθηκαν, οι κοινωνικές δαπάνες (ή και "σπατάλες" αν θέλετε) καταργήθηκαν και όμως τα ΕΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΡΑΓΔΑΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΣ.

    Τίς πταίει (εκτός από το ....ΠΑΣΟΚ...) ??

    Buffallo Boys, Thank you in advance....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κ. Νίκο Μπεντεβή,

    Εσείς οι αριστεροί αμπελοφιλόσοφοι που ξεδιπλώνετε στο χαρτί την άποψή σας περί επαγγελματικών αναζητήσεων των νέων καυτηριάζετε το τρέχον σύστημα (και δικαιολογημένα μερικές φορές, γιατί κινούμαστε με πολύ αργούς ρυθμούς στη χώρα μας).

    Έχω όμως για σένα φίλε μου μία απλή ερώτηση (αφού πρώτα συμφωνήσω ότι ο Καραμανλής κινείται αργά και όχι ιδιαίτερα αποφασιστικά προς τη φιλελεύθερη πολιτική για την οποία τον ψήφισε ο λαός):

    1. Εάν λές ότι το καράβι πάει αργά προς τη σωστή κατεύθυνση πάω πάσο.

    2. Εάν λές (όπως καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα) ότι το καράβι πάει σε λάθος κατεύθυνση μπορείς ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου προτείνεις αυτή την κατεύθυνση;

    Μία μικρή παράκληση μόνο γιατί δεν είμαι ΟΥΤΕ 25άχρονος φοιτητής (που θέλω να κάνω την προσωπική μου επανάσταση για ένα ουτοπικό καλύτερο κόσμο, απόλυτα φυσιλογική διαδικασία) ΟΥΤΕ 70-άχρονο ρετάλι της ψευτοκουλτούρας (με μούσια και πίπες) της δεκαετίας του 60, που πρασπαθεί να πείσει την πιτσιρικαρία για το πόσο ωραίος που θα ήταν σήμερα ο κόσμος εάν είχε επικρατήσει ο σοσιαλισμός.

    Απαντήσεις λοιπόν περιμένω μεγάλε στοχαστή:

    1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου;

    2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας;

    3.Κάνει καλά ο καραμανλής που αποκρατικοποιεί τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι;

    4.Πως θα φέρουμε στην ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς;

    5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα (πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου);

    Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι συγκριμένο θα με ενδιέφερε πολύ.

    Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράει ο χαζο-γιώργος έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;

    (Για να μην λέμε πολλά σου λέω ότι έχω ζήσει σχεδόν 20 χρόνια στο εξωτερικό (3 χρόνια στη Σουηδία, 8 χρόνια στην Αγγλία, 6 χρόνια στον Καναδά και 2 χρόνια στη Γαλλία).

    Συγνώμη για την πολυλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Μπεντεβή
    άσε τις κουλτουριάρικες συμβουλές.
    Το κράτος αυτά έχει κι αυτά προσφέρει. Όποιου του αρέσει στρώνεται στο διάβασμα και τα καταφέρνει. Όποιου δεν του αρέσει στρώνεται στη δουλειά (την οποιαδήποτε δουλειά) και βγάζει τον επιούσιο. ¨ολα τα άλλα είναι για τους Στρατούληδες τους "διαλόγους" για να χουμε να λέγαμε.
    Εννοώ φυσικά από το Λύκειο και πάνω που είναι προαιρετική η εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΌ ΤΑ SMS ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ...

    «Αντε και τους φάγαμε!», «Ερχοοόμαστε!» και άλλα τέτοια... θριαμβευτικά έκαναν, χρονιάρες μέρες, τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακόκκινους από τα νεύρα τους. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα στελέχη... στον κόσμο τους. Κάποιοι, όπως ο Μ. Καρχιμάκης, συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και με τα εορταστικά sms: «Οσες μολότοφ ρίχτηκαν σ' όλη τη χώρα φέτος, τόσες σου εύχομαι χαρές να χεις το νέο έτος»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΝΤΑΒΕ
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΩΡΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ
    ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΣΠΟΡ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1990.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ
    ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΤΟΙΜΗ ΕΙΧΕ ΤΙΣ
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ 100.000
    ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ?
    ΟΧΙ
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ.
    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ?
    ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ?
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ
    ΜΟΝΟ
    ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ
    ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ
    ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΣΗ
    ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΣΟΙ
    ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ
    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
    ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
    ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΩΝ
    ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ ΤΩΝ
    ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΤΟΥ
    ΑΝΤΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ
    ΤΟΥ ΕΧΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ
    ΞΕΧΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΥΓΕΝΕΙΣ"
    ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
    ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ
    ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
    ΛΙΓΟ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΥΡΙΕ
    ΜΠΑΝΤΑΒΕ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΟΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ
    ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΜΑΣ
    ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΡΑΝΙΩΝ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ
    ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΝΤΑΒΕ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ
    ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΣ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ
    [ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ , ΑΘ. ΠΡΟΣ ΜΗΛΙΟΥΣ].
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
    ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ
    ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΘΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ.
    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΑ
    ΨΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ 35 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ
    ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ 15αρηδων
    ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ.
    ΕΣΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΗΚΕΣ ΑΡΚΕΤΑ
    ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΟΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ?ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΗΜΩΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΟΜΙΣΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό που γίνεται με του "νέους" που έχουν γνώμη για όλα, ενώ είναι αμούστακα παιδιά, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει από τότε που το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον συνδικαλισμό στα σχολεία.
    Στην αρχαία Αθήνα για να μιλήσει κάποιος στην εκκλησία του Δήμου έπρεπε να είναι τουλάχιστον άνω των 30 ετών. Εδώ και τα παιδάρια αποφασίζουν καταλήψεις για χαβαλέ εςξυπηρετώντας κομματικές επιδιώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ διοικείται ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΣΟΝΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ....


    Όταν ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διοικείται ακόμα και σήμερα από έναν ΤΣΟΝΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟ...


    Όταν η επίσημη κουλτούρα της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εκφράζεται από την ΕΦΗ ΘΩΔΗ και τον συνθέτη της ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑΣ

    αυτά που είδατε στην τηλεόραση ήταν ...αριστουργήματα..

    όσο υπάρχει ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δούμε και χειρότερα...

    "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ααααααααααα"







    Όταν η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ διοικείται ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΣΟΝΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ....


    Όταν ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διοικείται ακόμα και σήμερα από έναν ΤΣΟΝΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟ...


    Όταν η επίσημη κουλτούρα της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εκφράζεται από την ΕΦΗ ΘΩΔΗ και τον συνθέτη της ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑΣ

    αυτά που είδατε στην τηλεόραση ήταν ...αριστουργήματα..

    όσο υπάρχει ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δούμε και χειρότερα...

    "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ααααααααααα"








    Όταν η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ διοικείται ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΣΟΝΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ....


    Όταν ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διοικείται ακόμα και σήμερα από έναν ΤΣΟΝΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟ...


    Όταν η επίσημη κουλτούρα της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εκφράζεται από την ΕΦΗ ΘΩΔΗ και τον συνθέτη της ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑΣ

    αυτά που είδατε στην τηλεόραση ήταν ...αριστουργήματα..

    όσο υπάρχει ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δούμε και χειρότερα...

    "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ααααααααααα"








    Όταν η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ διοικείται ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΣΟΝΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ....


    Όταν ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διοικείται ακόμα και σήμερα από έναν ΤΣΟΝΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟ...


    Όταν η επίσημη κουλτούρα της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εκφράζεται από την ΕΦΗ ΘΩΔΗ και τον συνθέτη της ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑΣ

    αυτά που είδατε στην τηλεόραση ήταν ...αριστουργήματα..

    όσο υπάρχει ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δούμε και χειρότερα...

    "ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ααααααααααα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

    2 Ιανουάριος 2009 10:35 πμ
    Αν ο Hitler διέθετε περισσοτερους ηλίθιους σαν και σένα ίσως πετύχαινε. Το έργο του συνεχίζουν σήμερα η Χαμάς, το κόμμα του θεού, οι αγιατολλάδες με την συμπαράσταση των πανταχού ηλιθίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ 6:59

    ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

    2 Ιανουάριος 2009 10:35 πμ
    Αν ο Hitler διέθετε περισσοτερους

    ΦΟΝΙΑΔΕς ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΒΡΑΙΟΙ:

    ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
    ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ.
    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΙΟΥΔΑΙΚΑ-ΕΒΡΑΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ!
    ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΧΙΤΛΕΡ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΟΜΩΝΕΙ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΟΥΔΑΙΟ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οσο δεν προτεινει κανενας απο σας συγκεκριμενα και κοστολογημενα μετρα, καλλιτερα να γραφετε τις βαθυστοχαστες σκεψεις σας σε χαρτι υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΟΥΣ?ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΦΑΠΑ ,Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ,Η ΚΑΡΠΑΖΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση