GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι...

. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι μεγάλης εταιρίας εξυπηρέτησης μεγάλου ξενοδοχείου στο Μαραθώνα. Από 1ης Νοεμβρίου έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους...

.
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι μεγάλης εταιρίας εξυπηρέτησης μεγάλου ξενοδοχείου στο Μαραθώνα. Από 1ης Νοεμβρίου έχει καταγγελθεί η σύμβασή τους και ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους και το επίδομα αδείας. Η επαφή με το αρμόδιο γραφείο ΣΕΠΕ στην Άνοιξη ήταν αποκαρδιωτική και αποθαρρυντική.
eri andriako
--------------

7 σχόλια

  1. Μέτρα - σοκ έρχονται το ?δίσεκτο 2009.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    Θ Α Ν Α Τ Ο Σ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ


    Η δημοσιονομική εκτροπή και οι υπέρογκες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου οι οποίες είναι πιθανό να μη καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν καθώς οι ξένοι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα οδηγώντας στα ύψη τα επιτόκια φέρνουν προ των πυλών αυστηρή κοινοτική επιτήρηση με όρους ΔΝΤ.

    Πάγωμα προσλήψεων, σφιχτή εισοδηματική πολιτική με οριακές αυξήσεις μισθών , ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , ανατροπές στο ασφαλιστικό με εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών ? γυναικών στο Δημόσιο και κατάργηση φοροαπαλλαγών είναι μέρος μόνο των μέτρων που αναμένεται να υποδείξει η Κομισιόν.

    Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες μιλούν για βέβαιη επιτήρηση κάτι που έχουν αρχίσει να αποδέχονται και εντός της κυβέρνησης καθώς από την μία έχουμε την υπέρβαση του 3% και για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μετά το 3,5% του 2007 και από την άλλη το ισχυρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και να χρηματοδοτήσει έτσι το δημόσιο χρέος.

    Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η Κομισιόν θα προτείνει δέσμη μέτρων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

    Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτές της ημέρες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν με στόχο να υπάρξει πολιτική συμφωνία και η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης να ληφθεί μετά τις Ευρωεκλογές.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιτήρηση θα είναι πιο αυστηρή από την αντίστοιχη του 2005 και θα έχει «άρωμα» ΔΝΤ μιας και συνεκτιμάται η πολύ κακή εικόνα των δημόσιων οικονομικών.

    Γι΄ αυτό και πιστεύεται ότι θα γίνουν και συστάσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα όπως έκτακτη εισφορά ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ αλλά και πάγωμα μισθών που λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους θα κρατηθούν ως εφεδρείες.

    Η αύξηση του ΦΠΑ (στην οποία η παρούσα κυβέρνηση κατέφυγε το 2005 κατά την διάρκεια της πρώτης επιτήρησης) θεωρείται ότι θα «στραγγαλίσει» την ήδη παγωμένη κατανάλωση και θα επιβαρύνει υπέρμετρα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

    Άλλωστε ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το υπουργείο Οικονομίας δεν κατάφερε να εισπράξει τα έσοδα από ΦΠΑ που είχε προϋπολογίσει.

    Αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της οι οποίοι έφεραν την οικονομία ένα βήμα πριν την ?.πτώχευση θα προκαλέσουν ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

    Στην παρούσα φάση που η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίσχυρη και η δημοτικότητα της έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών όπως μαρτυρούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται η λήψη έκτακτων μέτρων να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ακόμη και εκλογές.

    Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν ότι θα γίνουν συστάσεις για τα ακόλουθα μέτρα:

    -«Πάγωμα» προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες περί «νοικοκυρέματος» του δημοσίου έχει προβεί σε αθρόες προσλήψεις οι οποίες υπολογίζεται πως από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 100.000 επιβαρύνοντας υπέρμετρα τις κρατικές δαπάνες.

    -Εξαιρετικά σφιχτή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις κάτω και από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

    -Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με έμφαση στην ημιαπασχόληση. Μάλιστα εκτιμάται ότι η πρόσφατη πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου για εργασία τριών ή τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με παράλληλη μείωση των αποδοχών δεν έγινε τυχαία αλλά προκειμένου να σταθμιστούν οι αντιδράσεις.

    -Ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα με πρώτο θύμα τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους καθώς η προωθούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης με τους άνδρες θα τις υποχρεώσει σε 5 με 15 χρόνια επιπλέον δουλειάς.. Η εξίσωση των ορίων αποτελεί πάγιο αίτημα της Κομισιόν και το θέμα συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις αρχές του μήνα. Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι καταδικαστική για την χώρα μας.

    -Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που μειώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    --Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς το σκέλος των εσόδων με φορολογικό «σαφάρι» προκειμένου να εισπραχθούν τα επιπλέον 7,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί.

    -Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ΄ επανάληψη το άνοιγμα σειράς επαγγελμάτων αλλά δεν προχωρά λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους.

    -«Πάγωμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων και γενικότερα των δαπανών του υπουργείου Άμυνας. Κρίνεται ότι σε περίοδο κρίσης το κονδύλι των 2,2 δις ευρώ για εξοπλισμούς εντός του 2009 είναι υπερβολικά υψηλό.

    -Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις σε μια κατεύθυνση να «ανοίξουν» αγορές και να μικρύνει ο δημόσιος τομέας.

    Τέλος σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν και «εφεδρείες» όπως αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο με τρεις μονάδες ή έκτακτη εφάπαξ εισφορά συνδυασμένα με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

    Οι παρεμβάσεις αυτές όπως είναι φυσικό αναμένεται να προκαλέσουν την «επανάσταση» των συνδικάτων.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    Θ Α Ν Α Τ Ο Σ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός διαδίδει αυτές τις ψευτιές, ήθελα νάξερα.

    Σαν απάντηση στέλνω το σχόλιο ενός σοβαρού αναλυτή στο press.gr, διαβάστε το....


    "Καλή Χρονιά σε όλους σας,

    Με τον Γιώργαρο Αλογοσκούφη καπετάνιο όλα θα πάνε καλύτερα. Και όπως "Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ" σήμερα που βγήκε και ήλιος,
    μου δίνει το δικα'ιωμα να είμαι αισιόδοξος:

    -Το Χρηματιστήριο θα ανέβει τις προσεχείς μέρες κατά 490% ισοσκλελίζοντας την πρώτη σε μέγεθος πτώση στο κόσμο για το 2008.
    -Οι τράπεζες θα αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 199% με τις ευλογίες και τη σοφή καθοδήγηση του Γιώργαρου.
    -Η Τοκογλυφία θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 45%, άρα θα μειωθούν τα ελλείμματα.
    - Τα μπουρδέλα οσονούπω μπαίνουν στο χρηματιστήριο. Ο κοσμάκης που δεν θα έχει τι να κάνει τα λεφτά του θα επενδύσει σε μπουρδελομετοχές, ανοδικές και σίγουρες, πιο σίγουρες και από αυτές των τραπεζών.
    -Οι τιμές θα πέσουν κατά 0,00091% μέσα στο επόμενο εξάμηνο, καθιστώντας τη χώρα τη φθηνότερη στα Μπαλκάνια.
    -Τα καύσιμα θα πέσουν στα επίπεδα του 2007 αν και το πετρέλαιο βρίσκεται στα επίπεδα του 1999 διεθνώς.

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    και αν σας ρουφάνε το αίμα οι τράπεζες είναι για το καλό σας.

    Γιώργαρος Αλογοσκούφης και τα μυαλά στα kagela.
    Ισόβιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αιωνίως χαμογελαστός, αιωνίως αισιόδοξος.

    Ελληνες, μας αρκεί το αγνό του χαμόγελο, μας αρκεί η αισιοδοξία του.

    Τι άλλο θέλουμε ??

    Περνάμε Καλάαααα,

    Χαμογελάστε παρακαλώ, ...

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ..

    Οι σκουντούφληδες στο Μακρονήσι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..

    δεν αντέχω άλλο,


    άει σιχτίρ ....


    Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    Διαψεύδονται παταγωδώς οι κλαψομουνιές των ΠΑΣΟΚΩΝ και ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΙΑΝΩΝ για την δήθεν φτώχεια στην Ελλάδα.


    Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια να ρέει σαμπάνια στο δρόμο και να χύνεται αφρώδης και άφθονη στον υπόνομο της ΕΥΔΑΠ.

    Η γειτονιά μου ( Εργατικές Πολυκατοικίες στου Ρέντη) μυρίζει σαμπάνια Γαλλική παρακαλώ.
    Από όλα τα σπίτια ξεχύνεται γλεντζέδικη μουσική, πυροτεχνήματα και η μυρωδιά του καπνιστού σολωμού μου σπάει τη μύτη.

    Το πάρτυ για τον ερχομό του 2009 συνεχίζεται

    ..βρωμοπασόκο-συριζιανοί, το πάρτυ δεν θα τελειώσει ποτέ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ-ΡΑ ΜΑΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙ.

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    αν και το βλέπω χλωμό...

    Σήμερα για να δηλώσεις αισιόδοξος (όχι να είσαι, απλά να δηλώσεις) πρέπει να είσαι ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    Και μια και θυμήθηκα τους Γενίτσαρους της Νέας διακυβέρνησης και τα τσιράκια της (δυστυχισμένα αλλοφρονημένα πλάσματα, συμπαθήστε τα..)..
    έχω να υποβάλλω τρείς εύκολες ερωτήσεις μόνον, και αν έχουν την απαιτούμενη καφρίλα-καλωσύνη ας απαντήσουν:

    1. Σε ποιά χώρα του κόσμου το χρηματιστήριο μέσα σε ένα χρόνο έχασε το 70% της αξίας του. Και εξηγούμαι. Επί ΠΑΣΟΚ (και Σημιτοκρατίας ) το χρηματιστήριο ΦΟΥΣΚΩΣΕ από τις 1800 Μονάδες στις 7.000 και εξ' αυτού κονόμησαν πολλοί, μεταξύ αυτών και ο ΘΕΙΟΣ (για λογαριασμό τίνος άραγε ??). Επί ΝΔ παρέλαβαν το χρηματιστήριο (το ήδη ρημαγμένο) από τις 3.200 μονάδες και το πήγαν στα μισά.
    Τί έφταιξε ???

    2. Το πετρέλαιο διεθνώς έχει πέσει σε τιμές ιστορικά χαμηλές κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι. Επί κατηραμένου ΠΑΣΟΚ όταν η τιμή του διεθνώς ήταν 45 δολάρια, δόσανε επίδομα θέρμανσης αφ' ενός και αφ' ετέρου αγοράζαμε την αμόλυβδη 52 λεπτά.

    Τι γίνεται τώρα ???


    3. Ολοι οι φόροι διπλασιάστηκαν, οι μισθοί καθηλώθηκαν, οι κοινωνικές δαπάνες (ή και "σπατάλες" αν θέλετε) καταργήθηκαν και όμως τα ΕΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΡΑΓΔΑΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΣ.

    Τίς πταίει (εκτός από το ....ΠΑΣΟΚ...) ??

    Buffallo Boys, Thank you in advance....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΧΑΣΑ.
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση