. Από το o-dromos.blogspot.com . Το φοιτητικό κίνημα πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, συνεχίζει και κλιμακώνει την ανυποχώρητη...
Από το o-dromos.blogspot.com
.
Το φοιτητικό κίνημα πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, συνεχίζει και κλιμακώνει την ανυποχώρητη πάλη του ενάντια στην κυβέρνηση που στερεί κάθε δικαίωμα από τη νεολαία, ενάντια στην πολιτική που σκοτώνει τις ανάγκες και τα όνειρα μας, ενάντια στη συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, κυρίαρχες δυνάμεις και αστικά ΜΜΕ ζητούν πιστοποιητικά υποταγής από τη μαχόμενη νεολαία, στήνουν σκηνικό τρόμου και «εξομάλυνσης» για να συντρίψουν το κίνημά της. Ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε, η πλήρης υποταγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου, η νέα επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία που εντείνεται λόγω και της κρίσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής και συναίνεσης. Το ρήγμα που έχει ανοίξει σε αυτή τη γενιά με την κυρίαρχη πολιτική και τους διαχειριστές της, μέσα από τους παρατεταμένους μεγαλειώδεις αγώνες του φοιτητικού και ευρύτερα του νεολαιίστικου κινήματος, θα βαθύνει και θα μεγαλώσει. Η εξέγερση του Δεκέμβρη δείχνει ότι η νεολαία συγκρούεται με την προοπτική της γενιάς των 400, ότι δεν ανέχεται και σπάει στο δρόμο την τρομοκρατία κυβέρνησης και κράτους, ότι ενώνεται αγωνιστικά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Ανέδειξε νέες μορφές αυτό – οργάνωσης της πάλης συλλογικά, από τα κάτω σε μαχητική ριζοσπαστική κατεύθυνση. Με μαζικό ανατρεπτικό κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων εφορμούμε από το Δεκέμβρη στους σημερινούς αγώνες για τη νίκη.
Αυτή την όξυνση του μαζικού λαϊκού κινήματος θέλουν να τσακίσουν η κυβέρνηση (προ και μετά ανασχηματισμού), με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ με το κατασταλτικό πογκρόμ απέναντι στο κίνημα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ενεργοποίηση του τρομονόμου για τους συλληφθέντες της Λάρισας, η ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατάργησης του ασύλου, η δολοφονική επίθεση στην Κ. Κούνεβα από την εργοδοτική τρομοκρατία, η προετοιμασία του στρατού για τη διάλυση και το χτύπημα των διαδηλώσεων, η απαγόρευση διαδηλώσεων (Πτολεμαΐδα). Έκδηλη ήταν και η προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων της να συνδέσει τα εν γένει εχθρικά, έξω και ενάντια στο κίνημα, περιστατικά των πυροβολισμών στου Ζωγράφου και της δολοφονικής επίθεσης σε άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια για να τρομοκρατήσει ιδεολογικά και να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες.Το σάρωμα των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης που προωθείται από το κεφάλαιο. Στο έδαφος της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, προετοιμάζεται νέα λεηλασία των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ενίσχυση της ακραίας εκμετάλλευσης του κόσμου της δουλειάς, η επιβολή και παγίωση της πιο σκληρής καταστολής απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα, η όξυνση των πολεμικών συγκρούσεων ενάντια στους λαούς, με το Ισραήλ και τους συμμάχους του να αφήνουν πίσω από την επιδρομή τους εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων.
Το φοιτητικό κίνημα δεν δηλώνει απλά την αλληλεγγύη του στους καταπιεσμένους από τον ιμπεριαλισμό λαούς, αλλά παλεύει έμπρακτα για την ανατροπή της κυβέρνησης που στηρίζει τη σφαγή στην Παλαιστίνη, ενάντια στους διεθνείς οργανισμούς που την προωθούν (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.α.), για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου. Η εισβολή στη Γάζα εντάσσεται στα σχέδια του κυρίαρχου στην περιοχή Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για τη «Νέα Μέση Ανατολή», που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντά τους με την ουσιαστική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του. ΗΠΑ και ΕΕ γνώριζαν εκ των προτέρων το επικείμενο έγκλημα, το στήριξαν αλλά και έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στο Ισραήλ προβάλλοντας τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Η Ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον πόλεμο και συνδράμει το Ισραήλ εφοδιάζοντας με όπλα και πυρομαχικά το κράτος – δολοφόνο μέσω του λιμανιού του Αστακού. Βαθαίνει τη συμμαχία της με το Ισραήλ με τις δεκάδες στρατιωτικές συμφωνίες, τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και με την μεταξύ τους στήριξη σε δύσκολες συνθήκες (προμήθεια δακρυγόνων και χημικών για την καταστολή των κινητοποιήσεων). Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να ορθώσει ένα παγκόσμιο τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει τώρα η δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ. Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης των δολοφόνων και του πολέμου από το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και να πέσουν μαζί της οι αντεργατικοί νόμοι, η αντί-εκπαιδευτική πολιτική, τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Για να αποκρουστεί η αντεργατική επίθεση με το 65ωρο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα, την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη βίαιη εφαρμογή και προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σε όλες τις βαθμίδες.
Καταδικάζουμε μαζί με την κυβέρνηση κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει τώρα, άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή βαρβαρότητα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και τον αυταρχισμό και είναι συνένοχο στη δολοφονία. Συγκρουόμαστε και απειθαρχούμε στην ΕΕ που οργανώνει και επιβάλλει μαζί με τις κυβερνήσεις τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, την πολιτική της Λισαβόνας και της Μπολόνια, τη σκληρή λιτότητα, τους τρομονόμους, τον πόλεμο.Στο μέτωπο της εκπαίδευσης, στις 23/1 η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επανέναρξη του «διαλόγου» για την εκπαίδευση με προτεραιότητα την επιχείρηση κατάργησης του ασύλου, αξιοποιώντας και τη συναίνεση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων. Ο προσχηματικός «διάλογος» στόχο έχει την ενσωμάτωση του ανατρεπτικού και νικηφόρου φοιτητικού κινήματος. Την ίδια στιγμή που το φοιτητικό κίνημα χτυπιέται από τις δυνάμεις καταστολής με το πιο λυσσαλέο τρόπο, που συκοφαντούνται και αμαυρώνονται οι αποφάσεις του, οι πρακτικές και η δράση του, η κυβέρνηση εγκαλεί σε ένα «διάλογο» τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις για να αποσπάσει συναίνεση και νομιμοποίηση για την αντί – εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει καταδικαστεί από τους αγώνες διαρκείας όλης της εκπαίδευσης. Εξαγγέλλει το στημένο διάλογο, την ίδια στιγμή που δίνει εντολή καταστολής των μαχητικών κινητοποιήσεων, εφαρμογής του νόμου – πλαίσιο με το άσυλο και τα συγγράμματα, προώθησης της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ για τα ιδιωτικά κολέγια και εφαρμογής του νόμου για τα ΚΕΣ. Καμία νομιμοποίηση και συμμετοχή στο στημένο κυβερνητικό «διάλογο»!
Το φοιτητικό κίνημα δεν ενσωματώνεται, δεν τρομοκρατείται, παλεύει μέχρι το τέλος για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, της αντεργατικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής. Με κύτταρο του τον πραγματικό διάλογο και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και πολιτικό του νεύρο το ενιαίο και ανοιχτό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων δηλώνει ότι μόνος στόχος της κυβέρνησης και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης είναι η περεταίρω κατεδάφιση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, οι ειδικεύσεις, διαρκείς πιστοποιήσεις και επανακαταρτίσεις, οι κατατμήσεις των γνωστικών αντικειμένων, η επιβολή της ιδιωτικοοικονομικής και ανταποδοτικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, η πειθάρχηση της νεολαίας και η καταστολή των αγώνων της. Αυτές οι κατευθύνσεις υλοποιούνται με την προωθούμενη ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας της ΕΕ για τα κολέγια, και με τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο. Η δαμόκλειος σπάθη της απώλειας του εξαμήνου που προβλέπει ο νόμος –πλαίσιο για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων (μέχρι δύο εβδομάδες) έχει ήδη καταργηθεί από τις καταλήψεις του Δεκέμβρη. Το φοιτητικό κίνημα δε θα ανεχτεί κανένα εκβιασμό για απώλεια εξαμήνων, απαντάει μαχητικά με τη συνέχιση των καταλήψεων και βάζει στόχο την ακύρωση και ανατροπή του νόμου συνολικά. Διαψεύστηκαν οι κυβερνητικές προσδοκίες που έσπευδαν να ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ΚΕΣ στο ελληνικό δίκαιο στα τέλη του ‘08, όπως είχε δρομολογηθεί στις αρχές του χρόνου με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο αγώνας για την αποτροπή της ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδηγίας πρέπει να είναι διαρκείας, με το φοιτητικό κίνημα σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση.
Ο «άγραφος πίνακας» που επικαλείται ο νέος υπ. Παιδείας είναι απάτη! Το φοιτητικό κίνημα μέσα από τις Γενικές του Συνελεύσεις ζητά την κατάργηση τώρα του αντί – εκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης της ΝΔ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της κοινοτικής οδηγίας της ΕΕ, του νόμου για τα ΚΕΣ, του αντιδραστικού νόμου – πλαίσιο, του φασιστικού πρότυπου εσωτερικού κανονισμού και την ακύρωση συνολικά της εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης». Τώρα είναι η ώρα για συνολικό αγώνα του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τους επίδοξους διαχειριστές της. Με μαχητικό αγώνα διαρκείας ενάντια στο στημένο διάλογο και τις «μεταρρυθμίσεις». Με συνελεύσεις - καταλήψεις και διαδηλώσεις, για κατακτήσεις και νίκες!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ που στόχο έχει την κατάργηση του ασύλου και το χτύπημα των λαϊκών αγώνων που αυτό προστατεύει. Το άσυλο αποτελεί ιστορική κατάκτηση του λαϊκού κινήματος από τον Νοέμβρη του ‘73, συνδέεται με την ανάπτυξη, αυτό – οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων ειδικότερα του φοιτητικού κινήματος. Η ψήφιση του νόμου πλαίσιο που ξαναορίζει το άσυλο για την αποκλειστική προστασία της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων αποτελεί και την ουσιαστική κατάλυση της έννοιας του ασύλου. Τώρα επιχειρείται η εφαρμογή του βάζοντας στο στόχαστρο τις γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος που συνδέονται με το άσυλο. Η κυβέρνηση συκοφαντεί και διασύρει την έννοια του ασύλου ασύστολα προετοιμάζοντας την «επιβολή της τάξης» από τις δυνάμεις καταστολής, αναιρώντας το άσυλο ως εφαλτήριο και κέντρο αγώνα, ως κατοχύρωση των πολιτικών ελευθεριών. Η υπεράσπιση του ασύλου είναι υπόθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που στέκεται απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, διεκδικεί τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και παλεύει ενιαία ενάντια στην εκπαιδευτική και εργασιακή αναδιάρθρωση. Καλούμε σε κοινό μέτωπο και συντονισμό με τους εργαζομένους και τη νεολαία για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε εκπαίδευση και εργασία, για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.Στις 23/1 ημέρα έναρξης του στημένου κοινοβουλευτικού «διαλόγου» το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, όλος ο κόσμος και οι εργαζόμενοι της εκπαίδευσης πρέπει να είναι στο δρόμο, με κατειλημμένες σχολές και σχολεία, με απεργίες για να διατρανώσει ότι δε θα δείξει καμία συναίνεση με την αντί- εκπαιδευτική πολιτική, ότι το πανεκπαιδευτικό κίνημα δε συμβιβάζεται αλλά βλέπει μόνο το δρόμο της ανατροπής!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:· ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ· ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ.· ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ, ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.· ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ· ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ· ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ· ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ· Καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ και απόσυρση του νόμου για τα ΚΕΣ. Απεμπλοκή της χώρας από την Μπολόνια, τον Κ.Ε.Χ.Α.Ε. και όλες τις συμφωνίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.· Να αποσυρθεί τώρα ο φασιστικός πρότυπος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας· Απαιτούμε να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία και να αποσυρθούν τώρα οι λίστες συγγραμμάτων. Κατάργηση των 4ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Δε θα ανεχτούμε σε καμία σχολή απειλές για την απώλεια εξαμήνου.· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία· Να κλείσουν και να καταργηθούν τα κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, και όλα τα κέντρα κατάρτισης. Κατάργηση της βάσης του 10.· Μία σχολή και ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό. Καμία πιστοποίηση έξω από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς και οικονομικούς φραγμούς.· Καμία αξιολόγηση σχολών και πτυχίων, απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων. Απόσυρση του νόμου για τη διά βίου κατάρτιση – ανασφάλεια.· Απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχιακά που κατοχυρώνει τους κύκλους σπουδών και τα δίδακτρα. Απόσυρση του νόμου για την έρευνα, που υποτάσσει όλη την ερευνητική λειτουργία στους κανόνες της αγοράς.· ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε. ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ.· ΜΟΝΙΜΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ- ΡΕΠΑ –ΠΕΤΡΑΛΙΑ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.· ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ, ΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ· ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας και το άσυλο των πανεπιστημιακών χώρων. · ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:· Νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων σε όλες τις σχολές.· Πανεκπαιδευτική – παλλαϊκή διαδήλωση την Παρασκευή 23/1 με προσυγκέντρωση 12.00 Προπύλαια.· Την Τετάρτη 21/1 καλούμε μαζικούς φορείς και σωματεία σε κοινή εκδήλωση για το πανεπιστημιακό άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες στο κάτω Πολυτεχνείο.· Την Πέμπτη 22/1, διαδήλωση στήριξης στην αγωνίστρια Κ.Κούνεβα στις 18:00 στα Προπύλαια μαζί με εργατικά σωματεία.· Συμμετοχή στην πορεία στη Λάρισα το Σάββατο 17/1 για την κατάργηση του τρομονόμου (13.00 στην κεντρική πλατεία)· Το Σάββατο 17/1 συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 13.00· Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.· Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου, σε συντονισμό με τις μαθητικές συνελεύσεις και καταλήψεις · Κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης κοινού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού· Κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος σε όποια σχολή τεθεί απειλή απώλειας εξαμήνου.
-------------------------------
Αν πιστεύετε ότι έστω και ένας θα διαβάσει αυτό το κατεβατό, μάλλον είστε για τα σίδερα... Άλλη μια απόδειξη ότι δεν έχετε να πείτε τίποτα συγκροτημένο και απεραντολογείτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, στα υπόψιν, το "φοιτητικό κίνημα" παρακολουθεί τώρα μαθήματα και πάει για εξετάσεις, του χρόνου πάλι τα καλαμπούρια!
O giorgakis thelei na traviksei psifous apo ton Alavanotsipra
ΑπάντησηΔιαγραφήtipote allo re paidia thelete ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί κάποιος να κάνει μία περίληψη;
ΑπάντησηΔιαγραφήρε αντε στο διαολο εχετε και αιτηματα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή ο φίλος που γράφει την ανάρτηση είναι υπέρ των καθημερινών διαδηλώσεων μέχρι τελικής πτώσεως και τα διδακτικά εξάμηνα είτε παρακολούθησαν οι φοιτητές είτε όχι να μένουν ανέπαφα. Ούτε παρατάσεις (που γίνονται κακώς) ούτε χασίματα. Με άλλα λόγια σε λίγο τα πτυχία θα διανέμονται δια αλληλογραφίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι μυαλό κουβαλάς ρε φίλε. Εσένα να σε κάνει υπαρχηγό ο Αλαβάνος.
Υπάρχει και νευρολική πάθηση που λέγεται καταληψία. Μήπως οι καταληψίες πάσχουν;
ΑπάντησηΔιαγραφήfile den exeis katalabei poy zeis...Prin apo sena kai gia sena mas ta eipan kai alloi.Ante na bgalleis kanena hmerokamato na zhseis thn oikogeneia soy kai apo logia Politikwn kai epanastatwn eimaste gematoi.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆ! Του ΚΚΕ και εσείς; Καλωσήρθατε! Κοπιάστε στο φτωχικό μας, θα θέλαμε ν'ακούσουμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα...Βλέπετε, έχουμε σκυλοβαρεθεί να ακούμε μόνο τις παραρολογίες του ΠΑΣΟΚ και τις κουκουλοφορο-μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ (άκου σύριζα, σαν τα μαλιά μας στο στρατό που μας τάκοβαν σύριζα ακούγεται αυτό το παρατσούκλι. Και ορισμένοι είναι περήφανοι γι'αυτή τη μαλακία...). Ώπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΗ ΜΑΛ...Α?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γειά το νέο λουκ αγαπημένο PRESS-GR
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γειες το νέο look...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΥΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
λεμε
Δεν θα είχα αντίρρηση να πω και εγώ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν με βεβαιώνατε ότι τις ζημιές που προξενούν κάθε φορά που καταλαμβάνουν οι κουκουλοφόροι τα Α.Ε.Ι. θα τις πλήρωναν οι γονείς σας και όχι ΟΛΟΙ οι δύστυχοι Έλληνες φορολογούμενοι .
Καλά τα συνθήματα , καλά τα σεντόνια , αλλά στην αγαπημένη σας ΕΣΣΔ ,
αν συνέβαιναν ποτέ οι μαλακίες που κάνετε θα τους είχαν γ...σει !!!
Άσυλο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών και μολότωφ .
Αυτό σημαίνει για όλη την Υφήλιο , εκτός από το μπορδέλο που κατάντησε η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια .
Έλληνας φορολογούμενος
ΦΟΙΤΗΤΑΡΕΣ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΘελετε πραγματι να κανετε κατι;
ΚΑΝΕΤΕ Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Ο Λ Α ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΕΠ ΑΠΕΙΡΟΝ
Ολα τα αλλα ειναι του κωλου
Εμπρός της γης οι κολασμένοι, λάθος, τα κομματόσκυλα ήθελα να πω, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδανικών, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδεολογιών, εμπρός της γης οι ξεπουλημένοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Δημοτικά σχολεία.
Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Γυμνάσια.
Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Λύκεια.
Εμπρός να κλείσετε τις Σχολές Ανώτερης Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Εμπρός να κλείσετε τις Ανώτατες Σχολές Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Άθλιοι το πιστεύω σας είναι, Κλειστό Δημόσιο Σχολείο = Καλό Σχολείο, μέχρι νεοτέρας γιατί εξυπηρετεί εσάς προσωπικά και την ατομική προβολή όσων συμβάλανε στο κλείσιμο του απέναντι στο Κόμμα, γιατί το Κόμμα χαϊδεύει τα αυτιά όσων διατηρούνε το Σχολείο κλειστό.
Άθλιοι, που κλείνετε τα παντός είδους Σχολεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τις Τρέχουσες ανάγκες του Κόμματος.
Άθλιοι, που θα ξεπουλήσετε όλους όσους συμμετέχουν στο κλείσιμο των Σχολείων όταν, Οι Όποιες Ανάγκες Του Κόμματος το επιβάλουν.
Άθλιοι, μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα που παρέχονται από αυτούς που έχουν άμεσα οικονομικό συμφέρον να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το ήδη για πολλούς λόγους υποβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν οικονομική άνεση μπορούν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουν οπουδήποτε και χωρίς να χάσουν ούτε μια ώρα μαθημάτων,
έτσι που δυο παιδιά ίδιας ηλικίας, με τις ίδιες καλές μαθησιακές ικανότητες, το ένα που πηγαίνει σε πληρωμένη ιδιωτική εκπαίδευση να τελειώνει κανονικά, ενώ το άλλο που πηγαίνει σε Δημόσιο Σχολείο, επειδή το θέλετε εσείς μπορεί να χάσει και ένα και δυο χρόνια.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις αυτά τα χρονικά διαστήματα στην πιο παραγωγική σου ηλικία, και όμως εσείς αυτό το θεωρείτε παράπλευρες απώλειες που επιτρέπονται στην αγωνία σας, για προσωπική, και παντός είδους ανέλιξη.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση έχουν τις διασυνδέσεις να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους μετά από τις σπουδές τους αμέσως γιατί έχουν τους φίλους και τις γνωριμίες.
Άθλιοι, αυτού του είδους το παιχνίδι συναναστροφών υψηλού επιπέδου δεν παίζετε μέσα στα καλά πληρωμένα Ιδιωτικά Σχολεία;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι η μοναδική ελπίδα του φτωχού να κάμει το παιδί του δυο βήματα παραπέρα είναι το Δημόσιο Σχολείο, και αυτό το Δημόσιο Σχολείο μέχρι τώρα και με τις όποιες και πολλές ατέλειες του, είχε να δείξει θαύματα στον τομέα αυτό.
Άθλιοι, μήπως αυτά τα θαύματα σας ενοχλούν και με το πρόσχημα της βελτίωσης, θέλετε εσείς και οι Πάτρωνες σας να σταματήσει αυτό το κακομοιριασμένο Δημόσιο Σχολείο να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που μπορούν και θέλουν, να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες;
Άθλιοι, μήπως το γεγονός, ότι παρά τις ευκολίες που παρέχουν τα Ιδιωτικά Σχολεία στους μαθητές τους, και παρά ταύτα δεν έχουν τις επιδόσεις που έχουν οι μαθητές του Δημοσίου Σχολείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εισαγωγής στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, και στις Επιστήμες μετά, ενοχλεί την Κομπλεξική Οικονομικά Άρχουσα Τάξη και ανέθεσε σε εσάς, σε Ανθρωπάρια Τρίτης Διαλογής την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Σχολείου;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι με αυτά που κάνετε σήμερα στο Δημόσιο Σχολείο, τις καταλήψεις, με όλα τους τα επακόλουθα μέσα στο σχολείο, δημιουργείτε μια κατάσταση που δεν αντιστρέφετε, και δεν αντιστρέφετε διότι στις ηλικίες αυτές που είναι τα παιδιά, και μαθαίνουν, και θυμούνται, και επαναλαμβάνουν εύκολα.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε ένα σχολείο που είναι σε κατάληψη, και το σημαντικότερο πως αυτοί που την κάνουν μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από το εγώ τους, πως όποιος καταστρέφει δεν έχει συνέπειες, πως όποιος ακούει, υπακούει στο κόμμα, αύριο θα έχει μια θέση στον Παράδεισο σας.
Άθλιοι, σε τι διαφέρει ένα παιδί που καταστρέφει και κλείνει το σχολείο του, το σχολείο που είναι η μόνη του ελπίδα, από ένα άλλο παιδί που το έχουν αφιονίσει κάποιοι άλλοι πως αν σκοτωθεί για τον Αλλάχ θα πάει στον Παράδεισο όπου αν είναι αγόρι το περιμένουν 50 παρθένες για τα σχετικά, και ζώνετε με εκρηκτικά και γίνετε χίλια κομμάτια;
Άθλιοι, έχετε υπολογίσει πόσα παιδιά, όχι βεβαίως από τα Ιδιωτικά Σχολεία, αλλά από τα Δημόσια Σχολεία, μαθαίνουν τα ναρκωτικά μέσα σε μια κατάληψη;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως οι μισοί μαθητές και φοιτητές είναι εναντίων των άλλων, δέρνονται, προπηλακίζονται, με το έτσι θέλω και τον τσαμπουκά παίρνουν τις γενικές συνελεύσεις, για να ψηφίσει μια μειοψηφία τελικά την κατάληψη ή το κλείσιμο της Σχολής.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμη και σε Δημόσια Γυμνάσια, δηλαδή σε παιδιά 13,14,15, χρόνων υπάρχει μεταξύ τους κλίμα τρομοκρατίας, και τρομοκράτες είναι αυτοί που εσείς έχετε αφιονίσει, αυτοί που τους έχετε μάθει τον ωχαδερφισμό, τους τάζετε τον Παράδεισο σας, και αυτοί με την σειρά τους με την βία, την ωμή βία, προσπαθούν να τον επιβάλουν στους υπόλοιπους.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως έχετε με το μέρος σας μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, και τους εκμεταλλεύεστε για τους σκοπούς σας, και πολλοί από αυτούς σας αποδέχονται γιατί τους βολεύει το κλείσιμο του Σχολείου, και σας αποδέχεται ένα άλλο μεγάλο μέρος από αυτούς γιατί δεν είναι εκπαιδευτικοί, δεν ήθελαν να είναι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν σε λάθος μέρος, και τώρα όποιος τους χαϊδέψει τα αυτιά είναι και ο σωτήρας τους, γιατί τους έδωσε μια ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, να γίνουν αυτοί οι οδοστρωτήρες που θα ισοπεδώσει αυτό που τόσα χρόνια τους καταπίεσε, τους βασάνισε, τους εμπόδισε να γίνουν κάτι διαφορετικό, Το Σχολείο τους. Μα αν είχαν τα κότσια να γίνουν αυτό το διαφορετικό ας έφευγαν! Όμως δεν έφυγαν, βολεύτηκαν….. γιατί η Ελευθερία θέλει και Τόλμη και Αρετή.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως μια μερίδα δικών σας εκπαιδευτικών σπρώχνει, ενθαρρύνει, τις καταλήψεις και μαζί με αυτές και τις συνέπειες τους, και όμως αυτοί οι καθηγητές ονομάζονται από εσάς, πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές, γιατί αυτό σας βολεύει, γιατί ένα μέρος από τα παιδιά, και τους φοιτητές, έστω και από χαβαλέ θα βγει στους δρόμους, και αυτό μπορεί να μην έχει επίπτωση στο Σχολείο που έτσι και αλλιώς είναι κλειστό, έχει όμως επίπτωση στην μαζικότητα που εσείς θέλετε να δείξετε στους δρόμους για κομματικούς λόγους.
Άθλιοι ξέρετε πολύ καλά πόσοι και πόσοι γονείς έχουν κάμει φοβερές οικονομικές περικοπές στα σπίτια τους για να τα βγάλουν πέρα με ένα ή και δυο παιδιά που σπουδάζουν σε μια άλλη πόλη και πολλές φορές διαφορετική, όμως εσείς δεν διστάζετε να τους πείτε πως οι κοινωνικοί αγώνες έχουν και συνέπειες που τις επωμιζόμαστε όλοι μας, εσείς ποιες συνέπειες επωμίζεστε; το μπλα, μπλα μπλα ;
Άθλιοι, ξέρετε πόσο επώδυνο είναι να παρατείνετε αυτή η οικονομική αιμορραγία σε ένα νοικοκυριό; Ποιο προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια οικογένεια όταν από εκεί που υπολόγιζε ότι σε, χ, διάστημα θα απαλλασσόταν από αυτά τα έξοδα, και μετά της ξημερώνουν και άλλες υποχρεώσεις; Αυτά βέβαια δεν αφορούν οικογένειες που δεν προβληματίζονται τι να κάνουν με τα παιδιά τους, αλλά τις οικογένειες εκείνες που προσπαθούν να ανοίξουν μια τρύπα στα σύννεφα που τους έχουν πλακώσει μήπως και τους δει ο ήλιος.
Ευχαριστώ.
18 Ιανουάριος 2009 8:30 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ;Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ,ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΕ!
Ρε καλόπαιδα γιατί δεν είναι στους στόχους σας τα ιδιωτικά σχολεία παρά μόνο τα δημόσια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως είσαστε υπάλληλοι των ιδιωτικών;
Δηλαδή μήπως τα παίρνετε τα όβολα από τους ιδιοκτήτες τους για να συκοφαντείτε τα δημόσια σχολεία;
Γιατί μην μου πείτε πως είναι ψέμα ότι το 95/100 των ιδιωτικών σχολείων είναι για τα μπάζα.
Σε ποιο σχολείο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ρε καλόπαιδα μπορείς να πληρώσεις και να αγοράσεις εύκολα εύκολα ένα απολυτήριο γυμνασίου, λυκείου, κολεγίου, κλπ ;
Στο ιδιωτικό ή στο δημόσιο;
Ρε καλόπαιδα αυτήν την παιδεία ονειρεύεστε; Να πίνεις την φραπεδιά σου στην παραλία και εν ευθέτω χρόνο να σου έρχεται και το απολυτήριο στο σπίτι με κούριερ;
Και επειδή πολλοί από εσάς είσαστε σκιτζήδες από βαθμούς μια και τυχαίνει να ξέρω πολλούς μα πάρα πολλούς από εσάς, σπρώχνετε και κάποιους ανυποψίαστους εκεί που σας βολεύει;
Ρε καλόπαιδα αυτοί που σας σπρώχνουν εσάς τους συγκεκριμένους, τα βαγόνια των κινητοποιήσεων, τι σας έχουν υποσχεθεί;
Ότι αύριο μεθαύριο θα γίνετε βουλευτές;
Κούνια που σας κούναγε βλάκες!
Την δουλειά τους θέλουνε να κάνουνε, ψήφους αν είναι πολιτικοί, και ρημαγμένα δημόσια σχολεία αν είναι από την ιδιωτική εκπαίδευση.
Εσείς είσαστε το μέσον, είσαστε ο εργάτης που παράγει πλούτο για το κάθε αφεντικό, είσαστε τα ζώα του, οι γάιδαροι του, τα κάρα του, τα πιόνια του, τα σκατά του στην καλύτερη περίπτωση, και λέω σκατά, γιατί σας βλέπουν με ένα κεφάλι γεμάτο σκατά που δεν τους νοιάζει παρά μόνο να μην σπάσει και τους πάρει η μπόχα, και χάσουν και την χρήση του.
''Συντονιστικό καταλήψεων''
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να δικαιολογούν την ύπαρξή τους διάφοροι δήθεν
Φοιτητές,
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλετε να κάνετε μια πραγματική πιεστική ενέργεια προς την κυβέρνηση;
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!!
Θα φρακάρει το σύστημα και θα γίνει πρόδηλη η έλλειψη υποδομών στα ΑΕΙ.
παλι τσιριζετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήTRISATHLIOI TOU SYNASPISMOU
ΑπάντησηΔιαγραφήEMPORISKOI IDEWN
ANTHELLHNES PRODOTES
(VLEPE THESI TWN DIAFORON SYNISTOSWN TOU SYRIZA GIA TO MAKEDONIKO)
EPAGELMATIES EPANASTATES
PARAGONTES ANOMALIAS
KOUKOULOFOROI KAI PROSTATES KOUKOULOFORON
STEIRA ANTIDRASTIKOI
YPARXEI H LOGIKH ANTIDROUME GIA OLA SE OLA APLA GIA NA AKOUGOMASTE KAI NA KAPHLEVOMASTE TA APOTELESMATA THS ANOMALIAS POU DIMIOURGOUME
VROMERA YPOKEIMENA DIETHNISTES TOU KOLOU
TEMPELIDES MONIMOS PARAPONOUMENOI
ADEIOI APO PROTASEIS KAI LYSEIS MONO STEIRA ANTIDRASI SE OLA
EXETE KATANTHSEI H GAGRAINA THS ELLADAS
APOTELEITE TROXOPEDH STHN OPOIA ALLAGH PROS TO KALYTERO
AITHEROVAMONES KATHARMATA TOU KERATA
OUSSSST XOLERA THS ELLADAS
Υπάρχει κανείς από σας που να σκέπτεται τις σπουδές του? Υπάρχει κανείς που σκέπτεται την αγωνία των φτωχών γονιών που δουλεύουν όπου μπορούν και βρούν όλο το 24ωρο για να τα φέρουν βόλτα, με την ελπίδα να πάρουν τα παιδιά τους το πτυχίο τους?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί φρούτο είναι αυτό με τις καταλήψεις?
Όλα τα προβλήματα του κόσμου θα τα λύσετε εσείς,αφήνοντας άλυτο το δικό σας που είναι η μόρφωσή σας?
Τί φρούτο είναι αυτό με τις εξεταστικές χωρίς διδασκαλία και παρακολούθηση των μαθημάτων?
Τί αντίκρυσμα θα έχουν τα πτυχία?
Τί κάνουν οι καθηγητές?
Δεν υπάρχει λίγο φιλότιμο?
Τί προσπαθούν να μας πουν τα κόμματα τις αριστεράς για τα παιδιά μας που θα βγουν από τα Πανεπιστήμια παντελώς αμόρφωτα και φυσικά μόνο στο δημόσιο θα μπορούν να διοριστούν, γλύφωντας και παρακαλώντας τους πολιτικούς της Δεξιάς πουλώντας την ψήφο μας?
Αυτό θέλουν?
Ας το πούν.
Έλεος!!
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
'Πατέρας με δυο παιδια φοιτητές μακρυά από το σπίτι σε διαφορετικές πόλεις.'
οι δεξιοι να σηκωσουνε το χερι τους για να πληρωθουνε .ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρχεται ο Γιωργος πο τα Τρικαλα
ΑπάντησηΔιαγραφήοπως ο Μαο αρχισε την επνασταση απο επαρχια...ερχεται με τον δρ κουτσουκο στα νεα γραφεια τις Ιπποκρατους
Απο εκει ο δρ 8α ριξει τιν δεξια με λαικες κινιτοποιησεις...
Ετοιμαστειτε!!
Αρχιζει το ματς!!
Λυκουργος Πασπ
18 Ιανουάριος 2009 12:34 μμ
μέλη συντονιστικής=μαθητευόμενοι πολιτικάντηδες, αυριανοί διαπλεκόμενοι, έκτρωμα της κοινωνίας
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσες Ολυμπιάδες είσαι φοιτητής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστάσης.
Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο ασφαληστής Κοντομηνάς, ο διπρόσωπος Αλαφούζος και ο ξεφτίλας ο Κουρής. Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
Και ο μαλάκας ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
Βρε μπούλη Κωστάκη, σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Οποιος έγραψε όλες αυτές τις αρλούμπες μάλλον πάει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήρε αντε στο διαολο εχετε και αιτηματα .............
ΑπάντησηΔιαγραφήρε αντε στο διαολο εχετε και αιτηματα .............
ρε αντε στο διαολο εχετε και αιτηματα .............
ρε αντε στο διαολο εχετε και αιτηματα .............
Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο ασφαληστής Κοντομηνάς, ο διπρόσωπος Αλαφούζος και ο ξεφτίλας ο Κουρής. Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
Και ο μαλάκας ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
Βρε μπούλη Κωστάκη, σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!
καταργηση του ασυλου ΤΩΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήοσα χρονια ζω ποτε δεν προσπαθησε καποιος να μου επιβαλλει ιδεες και αποψεις ...
το μονο που μου επιβαλλει η καθε κυβερνηση ειναι παραπανω φορους για να πληρωνω τις καταστροφες απο αυτο που ονομαζεται εσεις ασυλο...
και ζω στο δρομο...
καταργηση του ασυλου ΤΩΡΑ
ενας απλος πολιτης
@10:44
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ από ποιούς πληρώνεσε;
Τόσες βλακείες μαζεμένες δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου. Καλλά δεν υπάρχει κάποιος να τους πει να μην γίνονται δημοσίως ρεζίλι νομίζουν ότι γράφουν στο Ριζοσπάτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήπληρωνομαι απο τη δουλεια μου κι οχι απο το μπαμπα μου η το κομμα σαν μερικους αλλους...
ΑπάντησηΔιαγραφήενας απλος πολιτης
ιδ. υπάλληλος
ΡΕ ΠΑΣΠ ΜΠΗΚΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΕΙ Ο ΑΣΥΛΟΣ!!!!
Αγωνίζεστε όχι για να μάθετε πέντε κολυβογράμματα και να πάτε να δουλέψετε αλλά για να γίνετε από τώρα πολιτικοί της πεντάρας, των ξύλινων λόγων και της αρπαχτής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας γελάσανε όσοι σας είπανε ότι ο κοσμάκης τρωει κουτόχορτο!
Ποιό άσυλο ρε χαίβάνια; Ποιό άσυλο ρε κοπρίτες;
Ρέ μεγάλοι τού συντονιστι-
ΑπάντησηΔιαγραφήκού,ό παπα-Ηλίας Υφαντής,
σάς έχει διαβάσει???
Mετά τό μανιφέστο,τών ψυχα-
σθενών τού Ε.Α,ακολούθησε
καί τό δικό σας.
Στό ίδιο ψυχιατρείο,μ΄αυ-
τούς τού Ε.Α.κάνατε τίς
κοινωνικοπολιτικές δια-
τριβές σας?
Aί!! στό διάολο αλήτες,
τεμπέληδες,πού προσπαθεί-
τε νά αναγάγετε τήν ψυχα-
σθένειαν,σέ κουλτούρα.
Αί! στό διάολο κι αφήστε
τά παιδάκια,πού έχουν εφε-
σιν διά τήν μάθησιν καί
στόχους, νά παρακολουθή-
σουν τά μαθήματά τους.
Αί!! στό διάολο,διά μία
φορά ακόμη ΑΛΗΤΕΣ/
/ΠΑΡΑΣΙΤΑ!