GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτω τα όπλα, δεν είναι παιχνίδι...

. Από την Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ . Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουν ότι η επίθεση εναντίον του αστυνομικού φρουρού κλ...

.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία
των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουν ότι η επίθεση εναντίον του αστυνομικού φρουρού κλιμακώνει τη βία και αποπροσανατολίζει την κοινωνία από την πραγματική συζήτηση που πρέπει να κάνει για την κρίση που βαθαίνει και κυρίως για τις πολιτικές λύσεις και διεξόδους που απαιτούνται. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει με όπλα και σφαίρες για λογαριασμό της κοινωνίας. Κανένας δεν δικαιούται να αφαιρεί τη ζωή ενός πολίτη, να προχωράει στην έκδοση απόφασης θανατικής καταδίκης, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και αν χρησιμοποιεί. Η θανατική καταδίκη είναι η πιο βάρβαρη πράξη για οποιονδήποτε λόγο και από όποιον και αν αποφασίζεται και εκτελείται. Και δεν οδηγεί ποτέ σε καλύτερη κοινωνία παρά στην βαρβαρότητα.
Η επίθεση με όπλα εναντίον ενός αστυνομικού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως πράξη που γίνεται γιατί ένας ειδικός φρουρός σκότωσε τον Αλέξη. Δεν μπορεί κανένας να μιλάει στο όνομα του Αλέξη χρησιμοποιώντας πρακτικές που καμία σχέση δεν είχαν με τον ίδιο ούτε να επικαλείται κοινωνικούς αγώνες όταν οι πρακτικές αυτές στρέφονται μακροπρόθεσμα ενάντια στην κοινωνία. Ο φαύλος κύκλος της βίας που ξεκίνησε με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, συνεχίστηκε με την ανεξέλεγκτη καταστροφή μαγαζιών και κτιρίων και συνεχίστηκε με επιθέσεις στην κλούβα των ΜΑΤ και τώρα στον αστυνομικό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Η κοινωνία δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής μιας κλιμάκωσης που το μόνο που προσφέρει είναι να παθητικοποιεί τους πολίτες, να απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες, να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και να μετατρέπει την καθημερινότητα σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα ανταλλαγής πυροβολισμών. Η ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών αποδεικνύει ότι παρόμοιες λογικές στο τέλος τις πληρώνει η κοινωνία.
Η μόνη απάντηση στη βία είναι η αποφασιστικότητα της κοινωνίας να βάλει τέρμα στον φαύλο κύκλο με πολιτικούς όρους. Να διατρανώσει ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει με τα όπλα για λογαριασμό της. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της για τον κύκλο της βίας που ξεκίνησε με την δολοφονία του Αλέξη. Η εκπαίδευση της αστυνομίας στην επίλυση των κρίσεων χωρίς τη χρήση βίας και πολύ περισσότερο όπλων, η διαμεσολάβηση που προλαβαίνει την όξυνση της αντιπαράθεσης, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ζωής θα πρέπει να είναι οι κατευθυντήριες αρχές της.
Η βία δεν ήταν ποτέ λύση, αλλά όσα τραγικά συμβαίνουν τελευταία επιβεβαιώνουν την ανάγκη όλοι οι φορείς και οι πολίτες να πάρουν ανοικτά θέση ενάντια στο φαύλο κύκλο της βίας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος οι πιθανές ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της αστυνομίας μετά τις καταγγελίες για εμπλοκή οργάνων της πολιτείας και παρακρατικών στις καταστροφές και τη βία. Και σε αυτό ζήτημα οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επανέλθουν.
----------------------

16 σχόλια

  1. ρε εδώ μας στήσανε και εσείς μιλάτε για εκπάιδευση κλπ θεωρητικά.ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την βράβευσή του από το Αμερικάνικο Ισραηλιτικό Συμβούλιο!! ο Γιωργάκης θα την επιστρέψει στους Εβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του να μαθαίνει από τα λάθη του και να τα διορθώνει, δεν μπορεί στο μέλλον να πορευθεί με επιτυχία. Για αυτό σας παραθέτω ορισμένα ιστορικά γεγονότα:

    H ρουφιανιά, ο δοσιλογισμός, η παραπληροφόρηση, το ψέμα, το πλιάτσικο του τόπου ανέκαθεν ήταν τα προσόντα της δεξιάς. Με το παραπλανητικό σύνθημα, ψηφίστε μας και θα σας φέρουμε τα παιδιά σας πίσω, αφού καπηλεύτηκαν τη κούραση του λαού από τους συνεχείς πολέμους κέρδισαν τις εκλογές (Λαϊκό κόμμα λεγόταν τότε)συνεπικουρούμενοι από φιλοβασιλικούς ακροδεξιούς, ακροαριστερούς και παπάδες το 1920 και έκαναν πρωθυπουργό το Γούναρη( τον κρέμασε ο Πλαστήρας μαζί με τους άλλους 5 στο Γουδί). Έτσι κατόρθωσαν να κερδίσουν το μεγαλύτερο πολιτικό μετά το 1821, αυτόν που δημιούργησε την Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 θαλασσών. Βέβαια όχι μόνο δεν σταμάτησαν το πόλεμο αλλά οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη καταστροφή και στον ακρωτηριασμό της.

    Μετέπειτα είχαμε φασιστικές δικτατορίες ( Μεταξάς, Παπαδόπουλος) προδοσία και διαμελισμό της Κύπρου, χωρισμό των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα όλα έργα των δεξιών ακροδεξιών και των βασιλοφρόνων.

    Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχαμε καινούργιες σελίδες δόξας με τον άλλο τον αρχιαποστάτη το τυμβωρύχο που είχε μαζέψει όλα τα αρχαία για να τα διασώσει (έτσι έλεγε)και που τον εξανάγκασε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου να τα δωρίσει στο κράτος,να περισωθούν τα προσχήματα και να μη τον βάλει φυλακή. Που παίρνει τρεις συντάξεις αλλά ήθελε να φτιάξει το ασφαλιστικό. Δηλαδή να μη παίρνει κανένας σύνταξη παρά μόνο οι κουμπάροι. Που ήθελε να μικρύνει το Δημόσιο γιατί έλεγε ότι ήταν ζημιογόνο. Αλλά όλους τους δικούς του τους έχει τακτοποιήσει στο Δημόσιο. Που ήθελε να πουλήσει ολόκληρο τον ΟΤΕ 450 εκατ δολλάρια. Τον Ιούλιο 2007 το κράτος μόνο από το 5,3% του ΟΤΕ εισέπραξε 840 εκατ δολλάρια ή 600 εκατ ευρώ.

    Αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα μήπως σας θυμίζoυν άλλα σύγχρονα έργα της δεξιάς; αναξιοκρατία, διαφθορά, μίζες, κουμπάροι, ομόλογα, υποκλοπές, Πακιστανοί, αναψυκτήρια, βατοπαίδια κλπ;

    Έλληνες ξυπνήστε ρημάζουν το τόπο οι δεξιοί και τα δεκανίκια τους. Μόνο η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία που έχει συσσωρεύσει η δεξιά μάστιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δεξιά όταν έβλεπε ότι κατρακυλάει και ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι απατεώνες συκοφάντες και κλέφτες είναι, πάντοτε επεδίωκε την ανωμαλία στο πολιτικό βίο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΜΜ, ΨΗΦΟ ΣΤΑ 8ΧΡΟΝΑ ΤΣΙΠΡΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝΑΚΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ???

    ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοί και γιατί θυσίασαν τον αστυνομικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ.
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΔΕΞΙΟΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΜΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ BLOG ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.
    ΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.
    ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ BLOG ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
    Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ TOY BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΩΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xτυπήθηκε αστυνομικός? Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου... γιά κάποιους "επαναστάτες"!!!
    _____________________________________

    Ένα παλληκαράκι χαροπαλεύει, μιά οικογένεια σπαράζει από τον πόνο και την αγωνία κι εμείς οι υπόλοιποι, παγωμένοι θεατές, ανοίξαμε το πανεράκι με τις αμπελοφιλοσοφίες...

    "Διαλέχτε!!! Πάρε Κόσμε! Απ' όλα έχει ο μπαξές!!! Εδώ οι καλές Θεωρείες!!!"...

    Θεωρείες συνομωσίας, θεωρείες βολικές πως κάποιους τους βόλευε η ώρα κι η κακιά στιγμή, θεωρείες γιά προβοκάτσια, θεωρείες περί του ηρωϊσμού κάποιων που έχουν μετατρέψει τους αστυνομικούς σε "εξάσκηση σε κινούμενο στόχο", θεωρείες πως από πίσω κρύβεται η κυβέρνηση που θυσιάζοντας ένα πιόνι βάζει στο χέρι το "λαϊκό μαζικό κίνημα"... Κι άλλα τέτοιες πολλές κι ενδιαφέρουσες...

    Και ο νεαρός αστυνομικός? Κι η οικογένεια του? Μας νοιάζουν καθόλου άραγε?

    "Ποσώς! Αστυνομικός ήταν! Μπάτσος! Σιγά!

    Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!!!

    Προβοκάτσια καλέ μου είπαμε... Προβοκάτσια!!!"

    Στη χώρα αυτή, που η Σκέψη μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, που κόβεται και ράβεται κατόπιν παραγγελίας και συνταγής, που τα συνθήματα λειτουργούν πιά αυτόματα στον εγκέφαλο αποκλείοντας πολλές άλλες λειτουργίες, το πολύ πολύ να κάνουμε μιά ακόμη διαδήλωση γιά το γεγονός...

    Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να φωνάξουμε το γνωστό:

    "Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι",

    γιά να τιμήσουμε όσους αστυνομικούς, πληγώθηκαν, σακατεύθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος.

    Στη χώρα αυτή που η Σκέψη, μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, θα δει κανείς και πολλούς απ' αυτούς, που με τη στάση τους ευννοούν τέτοια φαινόμενα, που αποδίδουν το λάθος του ενός σε όλους, που δηλητηριάζουν τις νέες ψυχές με σπέρματα βίας, φανατισμού, μισαλλοδοξίας, να εκφράζουν τη λύπη τους !!!

    Δυστυχώς όμως, όταν η Σκέψη , μπαίνει σε στενά κανάλια και πάει, δεν αφήνει χώρο ούτε γιά συναισθήματα συμπόνοιας, ευθύνης, ανθρωπιάς, ούτε γιά κριτική ούτε γι' αυτοκριτική...

    Αναμασάει μόνο θεωρείες - συνταγές και προσπαθεί να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα...

    Αυτή τη φορά όμως δεν φαίνεται να πετυχαίνει η συνταγή, λείπουν πολλά υλικά και το αποτέλεσμα μοιάζει με το ... παντεσπάνι της χωριάτισσας!!!

    "Δεν έχουμε σιμιγδάλι, δεν έχουμε αυγά, δεν έχουμε γάλα, μα δεν πειράζει. Θα βάλουμε ότι έχουμε"...

    Κι ύστερα...

    "Τέτοιες βλακείες τρώνε στ' ανάκτορα μαθές"???

    Kι εγώ θα αναρωτηθώ:

    "Γιά πόσο καιρό ακόμη θα μας ταϊζετε με θεωρείες - κουτόχορτο και θα έχετε την απαίτηση να το τρώμε???"

    Και θα ευχηθώ:

    Καλή ανάρρωση στον νεαρό αστυνομικό, καλή δύναμη στην οικογένεια του, καλή σύλληψη στους εγκληματίες ενόχους που πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και λιγότερες ίσως θεωρείες, μα περισσότερη ελεύθερη σκέψη και ανθρωπιά στους Έλληνες...
    _____________________________
    ΑΠΟ ΤΟ BLOG ARKUDA
    http://yiannas.pblogs.gr/2009/01/xtyphthhke-astynomikos-siga-mh-staxei-h-oyra-toy-ga-daroy-gia-ka.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβουμε ποιός είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους και τους παρακινητές της αποσταθεροποίησης της Ελλάδας.

    ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ;

    Η Ν.Δ. χάνει γιατί οι καναλάρχες την κατηγορούν ότι δεν κτυπάει αλύπητα τους κουκουλοφόρους.

    Ο Σύριζα χάνει γιατί οι καναλάρχες τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους ταραξίες.

    Το ΚΚΕ χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεκανίκι της Ν.Δ. (το θράσος δεν έχει όρια).

    Το Λαός χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεξιό, άρα υπέρ της άχρηστης αστυνομίας.

    Και βεβαίως βλέπουμε συνεχείς δημοσκοπήσεις από το Mega, τον Ant-1, τον Alpha, τον Αλτερ και το Star, όπου όλα τα κόμματα πέφτουν εκτός από ένα που ανεβαίνει.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

    ΜΟΝΟ ο ελληνο-αμερικάνος γιός της margaret chad.

    Πού είπε ΝΑΙ στο βρώμικο αμερικάνικο σχέδιο Ανάν το 2005, που είπε ΝΑΙ στην αμερικάνικη πρόταση για το όνομα Μακεδονία-Σκόπια το 2002 για τους βόρειους γειτόνους μας και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ σχολιάσει τις κοσμοι-στορικές συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους αγωγούς και τους Κινέζους για τα λιμάνια.

    Και μετά οι οπαδοί του πασόκ ονομάζουν ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας τις κατηγορίες ότι ο Γιωργάκης κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του λένε οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες υπάλληλοί τους, σε βάρος της Ελλάδας.

    Φίλοι πασόκοι, θυμηθείτε είμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μην παρασύρεστε από τους καναλάρχες, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους αμερικάνους.

    Αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει καθαρά.

    Θα βρείτε αμέσως ΟΛΕΣ της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. na epitrapei h oploforia gia na swswsoume tis zwes mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
    23-12-2008

    Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

    Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

    Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

    Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

    1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
    2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
    3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
    4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, λιμάνια, ρωσικοί αγωγοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ Ε;ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΞΥΛΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΠΛΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ.Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ,ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΠΑΠΑΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση