GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοί, κακοί και ανόητοι...

. Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . «Ο θεός μαζί μας», ήταν το σύνθημα των SS που μπήκαν μέσα στο εβραϊκό γκέτο της Βαρσοβίας. Η ιστορία επ...

.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
«Ο θεός μαζί μας», ήταν το σύνθημα των SS που μπήκαν μέσα στο εβραϊκό γκέτο της Βαρσοβίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με θύτες τα εγγόνια των επιζώντων και θύματα τους παλαιστίνιους. Στα εβραϊκά, η λέξη Israhel σημαίνει «μαχητές του Θεού».
Σήμερα το πρωί, μια βόμβα των «μαχητών του Θεού» έπληξε ένα σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Camp al Schati, την ώρα που ήταν μέσα 400 παιδιά. Στους λεγόμενους «Αγίους Τόπους», εδώ και χιλιάδες χρόνια, στο όνομα του Θεού έχουν επιτελεσθεί οι μεγαλύτερες γενοκτονίες, κάτω από το πολυεύσπλαχνο βλέμμα του Κυρίου-Ελ.
Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται πως έπρεπε να εξοντωθούν ολόκληροι λαοί της περιοχής, δήθεν στο όνομα του Θεού, για να εποικισθεί από τον δήθεν περιούσιο λαό του. Αυτούς τους μύθους επικαλούνται οι φανατικοί θρησκευτικοί κύκλοι του Ισραήλ για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους. Τα γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας ανέδειξαν για μια ακόμη φορά αυτήν την θρησκευτική παράνοια αλλά και κάτι παραπάνω. Την ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, απλοί άνθρωποι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους παλαιστίνιους και τον αποτροπιασμό τους προς την ηγεσία του Ισραήλ, οι άραβες ηγέτες και οι λεγόμενες ελίτ των αραβικών χωρών, προσεύχονται στο Θεό τους να πετύχουν οι ισραηλινοί το στόχο τους. Ο γιος του «επαναστάτη» Καντάφι, γιόρταζε τις προάλλες το νέο έτος σε ένα νησί της καραβαϊκής μέσα στη χλιδή με προσκεκλημένη την αμερικανίδα τραγουδίστρια M. Carey, που για τέσσερα τραγούδια πήρε ένα εκατομμύριο δολάρια. Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ανόητος για να μην αντιληφθεί, ότι τελικά, πίσω από τις πολεμικές συγκρούσεις λαών και δήθεν διαμάχες καλού και κακού, Θεού και Διαβόλου, κρύβονται οι ίδιες κοινωνικές ομάδες όλων των φυλών, των λαών και των θρησκειών, που έχουν συμφέρον να κάνουν αόρατη την κοινή ιδεολογία τους και τον έναν και μοναδικό Θεό τους, που είναι το ΧΡΗΜΑ.
Τα γεγονότα στη Γάζα ανέδειξαν ακόμη μια φορά και αρκετά απροκάλυπτα, ότι κατά βάθος, όλα έχουν καθαρά ταξικό χαρακτήρα. Σε όλους τους πολέμους, σε όλες τις οικονομικές κρίσεις και γενικώς σε όλες τις φυσικές και τεχνητές καταστροφές, τα θύματα ανήκουν πάντοτε στις ίδιες κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή χρώματος. Η απλουστευμένη, μανιχαϊστική θέση, ότι οι κακοί εβραίοι σκοτώνουν αθώους παλαιστίνιους, είναι ανόητη και παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, που εκφράζει συμφέροντα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, συνεπικουρούμενη από πολιτικές ηγεσίες άλλων χωρών, φοβούμενες τις μελλούμενες κοινωνικές συγκρούσεις, προσπαθούν να κάνουν πράξη την προφητεία του Φ. Νίτσε: «Ο Ζαρατούστρα είναι ευτυχισμένος που τέλειωσε η πάλη των τάξεων και πως, τώρα πια, έρχεται, επιτέλους, ο καιρός της κυριαρχίας των ατόμων……Τώρα πια μπορεί να αρχίσει το έργο του. Οι διδασκαλίες του δεν απευθύνονταν ως τώρα παρά μόνο προς την κυρίαρχη τάξη του μέλλοντος. Αυτοί οι κύριοι της γης οφείλουν τώρα να υποκαταστήσουν το Θεό και να δημιουργήσουν τη βαθιά κι απόλυτη εμπιστοσύνη, απέναντι εκείνων που είναι υποταγμένοι». Στην παγκοσμιοποιημένη πλέον κοινωνία μας, όπου, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ, ανεξαρτήτως θρησκείας ή γλώσσας, είναι μια παρέα, η μοναδική ελπίδα των απλών ανθρώπων δεν είναι ούτε ο Θεός, ούτε η ευσπλαχνία των ισχυρών αλλά μόνο η αλληλεγγύη των λαών. Όχι γιατί οι λαοί είναι καλοί, αλλά γιατί είναι προς το κοινό συμφέρον τους.
-------------------------------

20 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιορτινή μέρα σήμερα.
    Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία.
    Μπαίνουμε σε μια δύσκολη χρονιά.
    Την βιώνουμε ήδη εμείς στην Ελλάδα, με την άνανδρη και καταδικαστέα πράξη μιας απόπειρας δολοφονίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό, αλλά βιώνουμε αυτήν την δυσκολία και στην ευρύτερη περιοχή, με τη νέα τραγωδία που περνά ο Παλαιστινιακός λαός.
    Εκφράζει την συμπαράσταση του, ολόκληρος ο Ελληνισμός, την συμπαράσταση του στον αγώνα τους για ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
    Είναι ώρα να κινητοποιηθεί όλος ο Ελληνικός Λαός , για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα αυτονόητα, που όμως σήμερα λείπουν από την χώρα μας.
    Να αποκτήσουμε κοινωνική συνοχή, αξιοπρέπεια του πολίτη, την προστασία της κάθε ελληνικής οικογένειας με μεσαίο ή χαμηλότερο εισόδημα, να δούμε την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας, την πραγματική ανάπτυξη της μικρής και της μεσαίας ελληνικής επιχείρησης, να ζήσουμε επιτέλους σε ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που εγγυάται και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, εγγυάται τα δικαιώματα του πολίτη, εγγυάται την αξιοπρέπεια του, την ασφάλεια του και την σιγουριά του.
    Πρέπει να έλθει μια καινούργια σοσιαλιστική κυβέρνηση για να έχει η Ελλάδα μια φωνή δυνατή, ισχυρή, που όχι μόνο προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά διαμορφώνει στην περιοχή κλίμα ειρήνης και σταθερότητας.
    Για όλα αυτά χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας, όλων των Ελλήνων.
    Μόνο μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ξαναφέρει την ελπίδα στην χώρα μας, και θα δούμε πιο φωτεινές μέρες.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ.

    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝ !

    ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΙ.

    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύριος που έγραψε το άρθρο καλά θα κάνει να διαβάσει από μια εγκυκλοπαίδεια την Ιστορία της Μέσης Ανατολής από το 1948 μέχρι σήμερα .
    Μπορεί να έχουν κάνει οι Άραβες εκατοντάδες μαλακίες αλλά το ΚΥΡΙΟ γεγονός είναι ΕΝΑ :
    Υπάρχει εκεί ένα κράτος σε στυλ Τραμπούκο-νταβατζή των Η.Π.Α. που ακολουιόντας τις διαταγές της Ουάσιγκτον δέρνει η γ.... όποιους τον διατάξουν .

    ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ;;;
    ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ;;;

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστοφίδη, πάλι μπούρδες γραφεις. Gott mit uns ήταν το έμβλημα του πρωσικού βασιλικού οίκου από το 1701.
    Στον 2.Παγκόσμιο πόλεμο η επιγραφή αυτή βρισκόταν στις ζώνες των στρατιωτών της Wehrmacht όχι όμως των SS. Η φωτογραφία δεν έχει καμια σχέση με το γκέτο της Βαρσοβίας είναι σίγουρα από κάποια γιορτή, όπως φαίνεται από τις στολές των απεικονιζόμενων, στη μέση είναι ναύαρχος. Οι γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές είχαν άσχημες σχέσεις με τις εκκλησιες, κληρικοί υπήρχαν μονο στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό. Στα SS οι μονοι κληρικοί ήταν μουσουλμάνοι στις μονάδες των εθελοντών από Βοσνία, Αλβανία, Καύκασο.
    Αυτά για την ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τελικα δεν καταλαβα κατι:
    Δεν δικαιωνω τους Εβραιους για την σφαγη ,αλλα απο την αλλη ...

    Μηπως εχει ακουσει κανεις για καποια "Χαμας"??
    Και αυτη ρουκετες ριχνει.
    Και αυτη σκοτωνει..

    Που ειναι η διαφορα?
    Στην .."ποιοτητα" των θυματων?
    Δηλαδη οι μεν .."αγωνιστες" και οι αλλοι .."Εβραιοι"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατί τό ισραήλ συμμετέχει στίς ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις καί ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΛΑΒΑΝΟΤΣΙΠΡΟΥΛΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ;

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ Η Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ;

    ΤΟ ΚΚΕ, ΠΑΜΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ; ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ; Η ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ;

    ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΤΑΤΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
    ΟΥΣΤ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ.

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε μαλακα πιστοφιδη ,μα ποσο ανασφαλεια εχεις τελος παντων?

    Ειπες να γραψεις κατι και μας εβαλες και μια φωτογραφια με στρατιωτες/αξιωματικους της Wehrmacht , για να μας κανεις τον σπουδαιο??

    Για πες μου ρε τσοκαρο ,πως διεκρινες οτι ειναι SS?
    Kai to Gott mit uns ,τι νοημα εχει?

    Το κραταει καποιος/οι και το μεταφερουν ?
    Εμενα παλουκομενο/κρεμασμενο μου φαινεται..

    Σαν να τοχαν οι Εβραιοι στο γκετο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Πιστοφιδη συγχαρητηρια που τουλαχιστον εχετε διαβασει Νιτσε. Κατα τα αλλα λιγο μπερδεμενο το αρθρο σας. Μας παει απο Αθηνα στη ΝΥ μεσω Αυστραλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8.20 o pistofidis den exei thema.apla travaei zori me tin eklisia kai tin ethniki taytotita ton laon.tora evgale kai ton proodeytiko antisimitismo tou .eides pou kataligei.den iparxei theos den iparxei alilegii isxiron ,iparxei mono dithen alileggi laon.les kai oi laoi den exoun antitheta simferonta.klasikos palaiomoditis diethnomarksistis pou ntithike tin xlidati provia tou neotaksiti ieraldou kai sinexizei tis baroufes tis sibarastasis sti gouatemala kai to salvador kai adiaforei gia to kolo tou pou kaigetai.as ftiaksei ena diethnomarksistiko kibouts me xorigo ton soros kai as valei ekei tis laikes allilegies kai xaritomenes fanfares pou thimizoun xazoxaroumena xristianika didagmata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 8:54
    Tα SS ήταν μοναδες καθαροαιμων Αρείων. Αποκλειεται να ηταν σε μοναδες SS Bosnioi, μουσουλμανοι κλπ. Ισως συγχεεις τις μοναδες που ετοιμασε ο ρωσος στρατηγός VLASSOV μπες στο youtube και θα δεις ότι ειχε ετοιμαστeι και Ρωσσικος Απελευθερωτικος Στρατος με Γερμανικες στολές...
    Και ενω ο Βλάσσοφ υποσχοταν ότι μπορούσε να συγκεντρωσει εναντιον των Ρωσσων μεχρι και 1 εκ. στρατό..Ο Αδολφος τα αρνιόταν, τοσο στοκος ήτανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ:
    ΡΟΧΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒEΤΕ; ΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΦΤΕΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΕ 8.54
    ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΕΥΔΟΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ

    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΑΣΑΙΝΩ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά, ο τρίτος από αριστερά είναι ο ΤΣΙΠΡΑΣ. Α, να και ο Αλαβάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8.20 το θέμα μου είναι πως συνειδητοποιημένοι-ενεργοί πολίτες είναι οι μοναδικοί εγγυητές για ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οσο περισσότεροι είναι αυτοί και όσο περισσότερο είναι έτοιμοι να εναντιωθούν μαζικά, με κινητοποιήσεις σε ιμπεριαλιστικά σχέδια πολεμοκάπηλων «χασάπηδων», τόσο πιο ειρηνικός θα γίνεται ο κόσμος μας.
    Karl Marx Jr, γνωρίζω το παλαιστινιακό καλύτερα από πολλούς παλαιστίνιους. Το 1982, μετά την σφαγή αμάχων στους προσφυγικούς Καταυλισμούς της Σάμπρα και Σατίλα, είχα δημιουργήσει στην πόλη της Βρέμης την Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαζί με την σύζυγό μου. Εκνευριζόμουν όμως αφάνταστα όταν κάποιος παλαιστίνιος έλεγε για τους εβραίους «καλά τους έκανε ο Χίτλερ». Τέτοιες κουβέντες δεν λέγονται ούτε από φασίστες, που έχουν λίγο μυαλό. Γνωρίζεις πολύ καλά πως στο Ισραήλ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ισραηλίτες που είναι ενάντια στην επίσημη πολιτική της χώρας τους. Εξ άλλου, αν παίρνεις στα σοβαρά το ψευδώνυμό σου, θα πρέπει να γνωρίζεις αυτό που έλεγε ο Καρλ Μάρξ «αυτό που διαμορφώνει την πολιτική-ταξική συνείδηση ενός ανθρώπου είναι η σχέση του με την υλική βάση, τις παραγωγικές σχέσεις και τα μέσα της». Δεν υπάρχουν εγγυημένα και εσαεί καλοί κομμουνιστές, καλοί άραβες, καλοί έλληνες και κακοί δεξιοί, κακοί εβραίοι, κακοί αμερικάνοι. Τέτοιες ανοησίες λέγονται από ηλίθιους. Η σχέση των ανθρώπων με τα μέσα παραγωγής καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική τους συνείδηση. Αν δεν ήταν έτσι, τότε το πιο σωστό θα ήταν οι κομμουνιστές να προσπαθήσουν να γίνουν σαν τον Κόκκαλη και αφού θα έχουν συγκεντρώσει όλη την οικονομική δύναμη να περάσουν στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ξέρεις πολλούς κομμουνιστές που θα το έκαναν; Ξέρεις πολλούς κομμουνιστές επιχειρηματίες που να μην εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη και να μοιράζουν τα κέρδη τους; Δεν έχεις καταλάβει ότι πολλοί ισραηλίτες έχουν πιο πολλά κοινά με τους ανθρώπους στην Γάζα και πως κάποιοι παλαιστίνιοι στην Δυτική Οχθη έχουν περισσότερα κοινά συμφέροντα με τους ισραηλίτες παρά με τους ομοεθνείς τους στη Γάζα; Αν δεν το έχεις καταλάβει, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Διάβασε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, που είναι απλά γραμμένο, διότι απ΄ότι κατάλαβα, κάποιο άλλο βιβλίο του Μαρξ έτσι κι αλλιώς δεν θα το καταλάβαινες.
    8.45 σ ευχαριστώ για τις, εν μέρει, σωστές παρατηρήσεις σου αλλά μου φαίνεται πως βλέπεις το δέντρο (τύπους) και χάνεις το δάσος (ουσία). Δεν ισχυρίστηκα ότι η φωτό είναι από την είσοδο στο Γκέτο της Βαρσοβίας. Το Gott mit uns το είχαν όμως οι γερμανοί στρατιώτες που μπήκαν στο γκέτο στην πόρπη της ζώνης τους ανάγλυφο.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφου υπαρχουν ορθοδοξοι και ειδικα εμεις οι Ελληνες,που ακομη εχουμε ιερο βιβλιο την Παλαια διαθηκη.Ενα ρατσιστικο βιβλιο,που θελει την καταστροφη της Ελλαδος,[Ιεζεκιηλ,Ζαχαριας],και καθονται ολοι και ακουν τις μαλακιες αυτες στις εκκλησιες και στα σχολεια.Αν θελουμε να λεγομαστε αξιοι απογονοι,πρεπει να καταργησουμε το 'ιερο' βιβλιο.Αλλα κανεις δεν το διαβαζει,ειτε γιατι ειναι ογκωδες,η γιατι δεν μπορει να το ανεχθει.Οποτε ακουει οτι του πασαρουν οι προπαγανδιστες και οι παπαδες.Διαβαστε την ολη απο περιεργεια.Θα την πεταξετε στα σκουπιδια.Ουτως η αλλως δεν μας αφορουν οι μπουρδες των Εβραιων.Εκεινη την εποχη ειμασταν σε αλλα επιπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο γιος του «επαναστάτη» Καντάφι, γιόρταζε τις προάλλες το νέο έτος σε ένα νησί της καραβαϊκής μέσα στη χλιδή με προσκεκλημένη την αμερικανίδα τραγουδίστρια M. Carey

    -------------

    Άμα πληρώνει κανείς (με τα λεφτά του λαού του) τέτοια ψοφίμια για να του τραγουδούν, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι:

    "Ξεφτίλας γιος, ξεπεσμένου πατέρα"...


    παμισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπραβο πολυ ωραιο αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση