GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά ...

Aπό το http://agios-georgios.blogspot.com/ . Δεν είναι δουλειά μας το κρίνουμε τον πατέρα Εφραίμ ούτε να κάνουμε λαικό δικαστήριο για το Βατ...

Aπό το http://agios-georgios.blogspot.com/
.
Δεν είναι δουλειά μας το κρίνουμε τον πατέρα Εφραίμ ούτε να κάνουμε λαικό δικαστήριο για το Βατοπέδι. Μπορούμε όμως να πούμε ότι αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν ούτε ιερά ακούγονται ούτε όσια. Ενα θλιβερό καρναβάλι ήταν αυτό που μάλλον αποτυπώθηκε στην ιστορία του Βατοπεδίου. Λεφτά, δοσοληψίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και άλλα τέτοια που δεν καταλαβαίνουμε πόσο σχετικά είναι με το πνευματικό έργο των ιερωμένων. Συνεπώς, δεν κατανοούμε προς τι η αντίδραση και οι κορώνες περί προσβολής της ορθοδοξίας. Και ας υποθέσουμε ότι το δικαστήριο απαγορεύσει...
τη προβολή του άρματος στο Καρναβάλι της Πάτρας, θα δικαιωθεί η Ορθοδοξία ? Το καρναβάλι της Πάτρας είναι δεμένο με την επικαιρότητα. Θα ήταν προσβολή για το καρναβάλι να απουσιάσει το άρμα Εφραίμ. Η Ορθοδοξία δεν θα έπρεπε να νιώθει ότι έχει ανάγκη από ασφαλιστικά μέτρα και δικαστήρια.
Δυστυχώς, επαληθεύεται ότι τα ράσα δε κάνουν τον παπά ... Προσφάτως, στην Κόρινθο τιμήσαμε έναν άλλο παπά που βοήθησε να ξαναγεννηθεί η Κόρινθος μέσα από τα συντρίμια του σεισμού του 1928. Ενα άλλο ράσο που έντυνε τον εμπνευστή, τον μάνατζερ, τον αγωνιστή Δαμασκηνό. Συμπτωματικά ήταν και παπάς ...
Ποια είναι η γνώμη σας;

23 σχόλια

  1. Καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ορθοδοξία διάβασε στο www.davlos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό βέβαια είναι να μην υπάρχουν αυτά διότι ξυπνούν μνήμες.
    Αν το άφηναν ασχολίαστο θα περνούσε στο ντουκ και θα τελείωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ αυτή την κοινωνία που όλα έχουν ξευτελιστεί τι να περιμένουμε άλλο να δούμε . Τα πάντα στην Ελλάδα είναι σάτιρα και κωμωδία .Ένας Θεσμός έμεινε όρθιος και κάποι νομίζουν ότι θα τον ξευτελίσουν. Δεν φταίει μόνο ο Εφρέμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως γνωστόν, οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα....
    και ο χριστιανισμός είναι πίτουρα κακής ποιότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. efraim kai orthodoksia for ever.giati etsi mas aresei.na skasoun oi oxtroi mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΦΡΑΙΜ

    ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

    ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
    ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

    ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί μου φίλοι

    Σημαντικά θέματα της καθημερινότητας από μια κυβέρνηση που καταρρέει..

    1. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσιάζει την Κυριακή στην κοινωνία τους 5 εθνικούς στόχους και το σχέδιό του για τη χώρα. Ο κ. Καραμανλής επιλέγει τον αντιπερισπασμό της "κομματικής γυάλας". Τρέχουν και πάλι πίσω από τις πρωτοβουλίες ευθύνης του ΠΑΣΟΚ. Κατά τ' άλλα, δεν ετοιμάζονται για εκλογές...
    2. Οι Τράπεζες και πακέτο των 28 δις. Ζητούσαμε να μπουν όροι και να μην δοθεί λευκή επιταγή στις τράπεζες. Μας καθύβριζαν για λαϊκισμό. Τώρα ανακοινώνουν πανικόβλητοι τροπολογίες γιατί η ρευστότητα δεν φτάνει στην αγορά. Όπως ακριβώς τους είχαμε προειδοποιήσει...
    3. Περιορισμός κρατικής σπατάλης. Το 2004 έλεγαν ότι θα εξοικονομήσουν 10 δις από τις κρατικές σπατάλες. Τελικά, οι σπατάλες αυξήθηκαν 16 δις. Περικόπτουμε τις σπατάλες, έλεγαν το 2007. Τελικά, ο προϋπολογισμός του 2008 έπεσε έξω 3,5-4 δις. Τώρα, οι ίδιοι υπόσχονται τα ίδια. Ποιος τους πιστεύει; Ζητάμε ξεκάθαρη απάντηση: θα απολύσουν 5.000 συμβασιούχους έργου;
    4. Υγεία. Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση εμπαίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ ο υπουργός Υγείας ασχολείται περισσότερο με τη διαδοχή στη Ν.Δ...
    5. Υπόθεση κ. Κούνεβα και εργασιακός μεσαίωνας. ΠΑΣΟΚ: να επικηρυχθούν οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης στην κ. Κούνεβα. Δέκα προτάσεις για την άρση του εργασιακού μεσαίωνα.
    6. Εγκληματικότητα-τρομοκρατία. Την ώρα που η ανασφάλεια του πολίτη αυξάνεται καθημερινά, η αποχωρούσα κυβέρνηση επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ. Την χλεύη των πολιτών την έχουν ήδη εισπράξει αυτοί που ταύτιζαν το ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία και το είδαν να εξαρθρώνει την 17Ν.

    Τελειώνοντας σημειώνω, ότι η παρέα της Δεξιάς που είναι στην εξουσία και καλοπερνά , πανικόβλητοι , μπροστά στην επερχόμενη κατάρρευση των , μαζί με την διαπλοκή που τους στηρίζει , μπροστά στο άμεσο γεγονός αυτό που τους απειλεί , συνεχίζουν αμέριμνοι το καταστροφικό τους έργο, εφαρμόζοντας το λαϊκό ρηθέν «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ…. μας » . Έτσι δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.
    Ούτε μια μέρα παραπάνω στην εξουσία λοιπόν. Να πάνε από εκεί που ήρθαν .Να φύγουν αμέσως . Ο λαός δεν τους ανέχεται πια. Όσο γρηγορότερο γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο.

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tού Εφραίμ τόν ρόλο τόν μάθαμε σέ
    γενικές γραμμές.
    Τόν ρόλο τών ηγουμένων 20 Αγιορίτικων
    μονών δέν μπορώ νά καταλάβω καί τήν
    υποστήριξη πού τού παρέχουν.
    Η παροιμία μέ τόν κόρακα καί τό μάτι
    δέν μέ καλύπτει.
    Τούς εκβιάζει?,τού χρωστάνε?,τούς υποσχέθηκε?
    Δέν βγάζω άκρη.
    Τουναντίον,κατανοώ τήν υποστήριξη
    τού αφεντικού τών παπαροκάδων.
    Μάνατζερς είναι αμφότεροι.
    Καί ηλίου φαεινότερος ο λόγος υποστήριξης
    από τούς (παρα)εκκλησιαστικούς κύκλους.
    Υποκρησία μέχρι τά μπούνια.
    Όπως περίφημα "υποκρινόταν" ο μακαρίτης
    Ορέστης Μακρής,τσιλιμπουρδίζοντας
    αναφωνούσε εμφατικά ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.
    Τό Εφραίμιο άρμα πρέπει νά παρελάσει.
    Καί όσον αφορά σκοταδιστικά λαμόγια
    μιά συμβουλή:
    Άντε στόν ίσκιο τού Θεού γιατί πάθατε ηλίαση.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί της Δεξιάς δεν έχουν μια σταλιά τσίπα φιλότιμο;
    Όταν ανέλαβαν την εξουσία το 2004, το πρώτο τους μεγάλο έργο ήταν να κάνουν την «απογραφή», μια απογραφή της οικονομίας ενός κράτους που για να γίνει εμπεριστατωμένα θέλει χρόνο και βάλε.
    Όμως αυτοί με τον Καραμανλή και το υποχείριο του τον Αλογοσκούφη, ( ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ ΡΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ !) την κάμανε σε ένα μπλοκάκι μπακαλίστικο σε δεκαπέντε μέρες, δηλαδή όσο χρειαζόταν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να μετρήσουν τα διάφορα νούμερα, 3,4,5,6 /100, που ξαμολούσαν για να δούνε πως αντιδρά το εκλογικό σώμα, και με αυτά τα νούμερα και πρακτική στήσανε την Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα, με αποτέλεσμα οι της ΕΟΚ, να μας γαμήσουν πατόκορφα!
    Πέστε μου αν έχετε γνώση εσείς που έτυχε και διαβάσατε αυτό το σημείωμα, ποιανής άλλης χώρας στην ΕΟΚ η κυβέρνηση της πρόδωσε την πατρίδα της !
    Και γιατί; Για να αποκομίσει κομματικά οφέλη………..; ή παίζει και κάτι άλλο που δεν το ξέρουμε;
    Όταν «έκανε»ο Καραμανλής την απογραφή ο γιατί από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα της πατρίδας μας, ρώτησε την αντιπολίτευση;
    Αυτός λοιπόν ο Πρωθυπουργός που « ενημέρωσε» την ΕΟΚ, ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΎ Η ΕΟΚ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕ, ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΚΑΤΆ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΤΟΎΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.
    Και το ξαναλέω και το πιστεύω, αν ο Σημίτης έκανε και αλχημείες για να βάλει την πατρίδα μας στην ΟΝΕ, καλά έκανε και μπράβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη σατυρα πρεπει να υπαρχει απολυτη ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Δεν είναι δουλειά μας το κρίνουμε τον πατέρα Εφραίμ"

    Μπα, τι μας λες καλέ που δεν είναι δουλειά μας... Τη δημόσια περιουσία κατάκλεψε ο αγύρτης, όχι τα οικόπεδα των φίλων του. Μέσα στο κλουβί ο κλέφτης και όλη η συμμορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι ο Εφραίμ έγινε εθνικό θέμα και κυβερμητικό Βατερλώ δεν υπάρχει αμφιβολία. Το γεγονός ότι ήταν και έμεινε σκάνδαλο ίσως και μοναδικό στα ελληνικά χρονικά, όποιος το αμφισβητεί έιναι "έξω" ! Τώρα το αν μπορεί και να σατυριστεί, κανένας δε θα έπρεπε να το αρνηθεί και πρώτοι κι καλύτεροι οι ρασοφόροι, αφού ένας σατυρισμός απευθύνεται στο πρόσωπο του Εφραίμ και όχι στο σχήμα του. Ό,τι κι αν ήταν θα σατυριζόταν. Δεν μπορώ να κατανοήσω όσους διαμαρτύρονται κληρικούς με το αιτιολογικό πως προσβάλλεται ο κλήρος! Όποιος ταυτίζει τον Εφραίμ με τον κλήρο προσφέρει κακή υπηρεσία στην Εκκλησία. Αν δεν το καταλαβαίνει και παίρνει πάνω του την έτσι κατανοούμενη και ερμηνευομενη προσβολή θα πρέπει να το σκεφτεί αν δεν έχει σχέση με τον τύπο αυτό, που με τις πράξεις του πρσέβαλε το σχήμα και θα πρέπει πρώτοι οι κληρικοί να διαχωρισουν τις ευθύνες που μόνο εκείνος έχει. Αν όμως νοιώθουν υπεύθυνοι και κάποιοι κληρικοί δεν έχει παρά να επιληφθεί η δικαιοσύνη και για αυτούς. Ισχυρίζονται πως δεν έχει ακόμα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τότε γιατί τους κάλεσε ο ανακριτής για να καταθέσουν; Γιατί τους κάλεσε η Βουλή να καταθέσουν;Ετσι για να περνά ο καιρός; Θα μου πείτε Καραμανλής και ΣΙΑ είναι αυτοί που έχουν συμπολιτευτεί με τον Εφραίμ και όσο μένουν αυτοί στο απυρόβλητο θα μένει και ο Εφραίμ. Και όπως τοσα σκάνδαλα δεν ψάχτηκαν για να μη βρεθούν ένοχοι εξωκοινοβουλευτικοί και τότε θα άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου για την κυβέρνηση, που σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας πει πως δεν υπήρξε παρελθόν, πως έχουμε μπροστά μας κρίση που πρέπει να την αντιματωπίσουμε όλοι μαζί έτσι όπως και όλοι μαζί κλεψαμε, αρπάξαμε, ληστέψαμε, συκοφαντήσαμε, δεν αφήσαμε ιερό και όσιο σε τουτη τη δύστυχη χώρα, αλλά και οιμομοϊδεάτες μας σε όλες τις χώρεςμ μικρές και μεγάλες, αλλά ελλάτε τελοσπαντων να δούμε τι θα γίνει να σωθείτε, γιατί εμείς δεν έχουμε και ανάγκη, αφού τα έχουμε οικονομήσει και για τα εγγόνια μας. Για σας φροντιζουμε τώρα να περισώσουμε ό,τι αφήσαμε για να μη σα ς χάσουμε και δε θα έχουν τα τρισέγγονά μας ποιον να κλέψουν!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. an einai dinaton!!!!
    anti na dothoun euthines
    gia ola auta pou exei kanei
    theloun k na to kripsoun
    gia na tn ksexasoume.
    einai polla ta lefta
    PAIDIA !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. babis:
    πως παει ο κωλος σου
    από το χθεσινο γαμησι;

    συνηρθες κουφαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι ο εφραιμης στη ψειρού, να προφυλακιστεί γιατί μυαλό δεν έχει βάλει και για να παραδειγματίζονται και κάτι άλλοι κωλόγεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εφρεμ ρουσο και μπουχεσας οι σταρς στο πατρινο καρναβαλι.αλλα δεν θα την γλυτωσετε μονο με την γελοιοποιηση σας.θα γυρισετε πισω αυτα που φαγατε και μετα στη στενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι μαυροφορεμένοι γιαχοβάδες ήταν πάντα ληστές από τότε που η Ελλάδα έπεσε σε χέρια ιταλορουμάνων ληστών.

    Προέρχονταν από την Παλαιστίνη και στην αρχή φαινόταν ότι ήθελαν να εκδικηθούν τους δυνάστες τους σε Ρόμα και Νόβα Ρόμα.
    Όταν οι δυό τους τα έκαναν πλακάκια, η συνεργασία τους στο ξάφρισμα των ανύποπτων αγροτών και άλλων αφελών έγινε τόσο στενή που άρχισαν να αρπάζουν και εδάφη εν είδει δωρεών. Έχτισαν τα πρώτα τους παλάτια στον Άθω και... κωλοπερνούσαν με ότι παπαδοπαίδι έβρισκαν πρόχειρο μπροστά τους.

    Αυτά τα υποκείμενα είναι γνωστά για τις ληστείες τους εδώ και αιώνες - δεν θα τους μάθουμε τώρα!

    Στο μεταξύ, αυτές οι ύαινες μιλάνε και για... πνεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΕΤΕ . ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ 'Η ΓΑΜΟ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ Π.ΕΦΡΑΙΜ 'Η ΑΛΛΟ ΙΕΡΕΑ . ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ 'Η ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πώς μπορείτε μερικοί και το παίζεται εισαγγελείς ήθελα και να ξέρα.

    Δεν πειράζει όμως όλοι άπω κάποιο παπά θα περάσετε όταν θα έρθει η ώρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το να αναφέρεστε σε ένα περιστατικό και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ,λες δεν βαριέσαι ,είναι βαλμένα .
    Αλλά να τα βάζετε με τους πάντες μου φένετε ότι έχετε χοντρό πρόβλημα όλοι οι Αρχαιόχαβλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση