GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O κ. Μπαμπινιώτης...

Τι είπε και τι δεν είπε... . Από το h ttp://paideia-gr.blogspot.com . Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Μπαμπινιώτης στη χτεσινή συνέντευξη ...

Τι είπε και τι δεν είπε...
.
Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Μπαμπινιώτης στη χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στην κ. Παναγιωταρέα στην ΕΤ1. Μερικά βέβαια ήταν γενικότητες και ευφυολογήματα και στα περισσότερα δεν ανέφερε κάποιες πρακτικές λύσεις. Όσοι πάντως παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά δρώμενα κατάλαβαν και μερικά πράγματα που δεν τα είπε ξεκάθαρα ο κ. Μπαμπινιώτης αλλά τα εννοούσε. Πάντως έδειξε ότι γνωρίζει αρκετά τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού συστήματος, άλλωστε η μακρόχρονη πείρα του σε διάφορα πόστα δεν είναι τυχαία. Ας δούμε κάποια από τα βασικά σημεία...
της ομιλίας του:
1) Ανέφερε όλα τα σχέδια για την αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εστιάζοντας λίγο περισσότερο σε αυτό που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει (δηλαδή στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη διενέργεια εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα λαμβάνει όμως υπ' όψιν και τη βαθμολογία των παιδιών στα τρία έτη του Λυκείου). Ανέφερε όμως και το σχέδιο για ύπαρξη προπαρασκευαστικού έτους.
2) Μίλησε για την ανάγκη αξιολόγησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Φινλανδίας, όπου η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι διαρκής όπως ανέφερε.
3) Μίλησε ακόμη και για την ανάγκη καλλίτερης κατάρτισης των εκπαιδευτικών μέσα στα Πανεπιστήμια αναφέροντας ιδιαίτερα το θέμα των φιλολόγων (που πράγματι λόγω του κατακερματισμού της Σχολής τους άλλοι δεν έχουν γνώσεις αρχαίων, άλλοι ιστορίας κ.λ.π.).
4) Ενδιαφέρον είχε η άποψή του για το κατ' εξοχήν πρόβλημα της υποβάθμισης του Λυκείου από την Παραπαιδεία των φροντιστηρίων. Πρέπει να στηρίξουμε το Λύκειο και να εστιάσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών πίσω σε αυτό, τόνισε. Εμμέσως, πλην σαφώς υποστήριξε ότι τα φροντιστήρια πρέπει να πάψουν να υπάρχουν (τουλάχιστον με την μορφή που τα ξέρουμε σήμερα), αλλά ανέφερε ότι οι καθηγητές που δουλεύουν σε αυτά χρειάζονται στην Δημόσια Παιδεία.
5) Αναφέρθηκε επίσης και στον ΑΣΕΠ, τον οποίο χαρακτήρισε άδικο, αφού οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εξετάζονται συνεχώς και παραβλέπεται η πορεία τους στο Πανεπιστήμιο.
Τι δεν είπε όμως;
1) Ωραία τα σχέδια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Εμείς άλλωστε υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο. Όμως ο κ. Μπαμπινιώτης δεν ανέφερε πως σκέφτεται να γίνεται αυτή η αξιολόγηση. (Δεν θα πρέπει να συνοδεύεται και με αύξηση στο μισθό για όσους αξιολογούνται ικανοποιητικά;) Όσον αφορά την επιμόρφωση, ελπίζουμε να μην πάρει την μορφή των σημερινών ΠΕΚ γιατί τότε θα είναι κάτι παραπάνω από άχρηστη. Βέβαια το βασικό πρόβλημα σε όλα αυτά είναι η αντίδραση της ΟΛΜΕ. Είναι γνωστό ότι στην ΟΛΜΕ με το που ακούνε "αξιολόγηση" βγάζουν αφρούς. Άλλωστε οι ανεπαρκείς πάντα φοβούνται την αξιολόγηση. Για να το επιτύχει αυτό ο κος Μπαμπινιώτης πρέπει να έχει την αμέριστη υποστήριξη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ. Το έχει συζητήσει αυτό;
2) Πολύ καλή είναι η άποψή του και για το θέμα της αναβάθμισης Λυκείου. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο όλοι ξέρουμε ότι χρειάζονται χρήματα. Πώς θα αναβαθμιστεί το Λύκειο όταν παραμένουν οι τάξεις των 25+ ατόμων, όταν οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται λιγότερο από τους οδηγούς των λεωφορείων, όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση στον κλάδο για να αναδειχθούν αξιοκρατικά οι καλύτεροι αλλά κυριαρχεί η κομματοκρατία; Επίσης ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι χρειάζονται περισσότεροι εκπαιδευτικοί στο Δημόσιο σχολείο. Αυτό είναι σωστό όμως που θα βρεθούν τα κονδύλια για κάτι τέτοιο;
3) Καταλαβαίνουμε ότι ο ΑΣΕΠ είναι μια επίπονη διαδικασία, όμως τι άλλο μπορεί να γίνει για να υπάρξει μια αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν; Είναι γνωστό ότι ο αριθμός των πτυχιούχων υποψήφιων εκπαιδευτικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτούς που χρειάζεται η Δημόσια Παιδεία ακόμα και αν ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη υποδιπλασιαστεί.. Αυτό που μάλλον εννοεί είναι ότι πρέπει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο βαθμός κτίσης πτυχίου αλλά και η ποιότητα του τμήματος μέσω της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων. Επίσης θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει υποστηρίξει τη χρήση φιλόλογων, μαθηματικών, φυσικών κ.λ.π για τη διδασκαλία των μαθημάτων στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

25 σχόλια

  1. -ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ με την Κούνεβα, βιτριόλι.

    -Προχθές στη Νάουσα, οι εργάτριες στα ψυγεία.

    -Μαθητές επισκέπτες της Βουλής φακελώνονται και απειλούνται επειδή δεν έγραψαν καλά λόγια για την Αστυνομία και τη νέα διακυβέρνησή μας

    -Συγκεντρωμένοι εργάτες απειλούνται γιατί ζητούν τα δεδουλευμένα τους.


    Για θαλάμους αερίων, δεν δεν ακούσαμε κάτι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

    05-02-2009

    Σε πρόσφατη επίσκεψη του «καταλληλότερου» (sic) στο Παρίσι, στη συνάντηση που είχε με τον Σαρκοζί, μεταξύ των άλλων που συζήτησαν τον ρώτησε. Ρε συ Νικολά με ποια κριτήρια επιλέγεις τους συνεργάτες σου???
    Με το που τέλειωσε το ερώτημά του κτυπά η πόρτα και μπαίνει ένας σύμβουλός του.
    Ο Σαρκοζί τον ρωτάει…. το παιδί του πατέρα σου τι το έχεις???
    Ο σύμβουλος του απαντά …. αδελφό.
    Ο Σαρκοζί στρέφεται στον «καταλληλότερο» (sic), και του λέει… να, τους υποβάλλω αντίστοιχες ερωτήσεις και ανάλογα με την ταχύτητα και την ορθότητα της απάντησης, κρίνω αν είναι ικανός ή όχι και τον επιλέγω ή τον απορρίπτω.

    Επιστρέφοντας ο «καταλληλότερος» (sic) στην Ελλάδα, και εν όψη του «πολυδιαφημιζόμενου» ανασχηματισμού, καλούσε διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επιλέξει τους Υπουργούς της Νέας Κυβέρνησής, για το νέο ξεκίνημα όπως ευαγγελίζονταν οι γκεμπελίσκοι και οι προπαγαντίτσιους των ΜΜΕ.
    Κυρίως από το MEGA, τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΥΠΟ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΡΥΠΟ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, τις «πατσαβούρες» ΑΥΡΙΑΝΗ και ΠΑΡΟΝ των Κουρίδων και φυσικά από τα «αντικειμενικά» έντυπα του ευαγούς ιδρύματος, το ΒΗΜΑ και ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

    Πρώτος τη βάσανο του test επιλογής ξεκίνησε ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:

    - ο «καταλληλότερος» (sic) τον ρωτάει…. για πες μου παιδί μου το παιδί του πατέρα σου τι το έχεις???
    - ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ του απάντησε, ξέρεις κουμπάρε θα μελετήσω το ερώτημά σου με τους συμβούλους μου και θα σου φέρω το πόρισμά μας.
    - καλά ρε κουμπάρε καλώς είσαι για Υπουργός Μεταφορών.

    Πέρασαν τη βάσανο του test επιλογής από τον «καταλληλότερο» (sic), με την ίδια ερώτηση και έδωσαν την ίδια απάντηση και τα ακόλουθα στελέχη:

    ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Υπουργός Ανάπτυξης.
    ΔΕΝΔΙΑΣ Υπουργός Δικαιοσύνης.
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
    ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ Υπουργός Γεωργίας.
    ΣΑΜΑΡΑΣ Υπουργός Πολιτισμού.
    ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Υπουργός Παιδείας.
    ΦΑΝΗ ΠΑΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ Υπουργός Εργασίας.
    ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
    ΠΑΠΑΛΙΓΟΥΡΑΣ Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
    ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Υπουργός Μακεδονίας Θράκης
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Υπουργός Τουρισμού.
    ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ δεν υπέστη τη διαδικασία του test από τον «καταλληλότερο» (sic), γιατί προοριζόταν για άτυπος Πρωθυπουργός. Η λειτουργία της κυβέρνησης μετά των ανασχηματισμό το επιβεβαιώνει.

    Απίστευτη όμως πλάκα έχει η διαδικασία επιλογής, από τον «καταλληλότερο» (sic), των Υπουργών Υγείας και Εξωτερικών

    Στο μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ καταφθάνει ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, μπαίνει στο Πρωθυπουργικό γραφείο, ο «καταλληλότερος» (sic), του υποβάλει τη γνωστή ερώτηση και αυτός μη γνωρίζοντας την απάντηση απογοητευμένος αποχωρεί.

    Στο διάδρομο του ΜΑΞΙΜΟΥ συναντάει την άσπονδη φίλη του ΝΤΟΡΙΤΣΑ, ρισκάρει και τη ρωτάει. Ρε συ ΝΤΟΡΑ, το παιδί του πατέρα σου τι το έχεις??? μετά από ώριμη σκέψη αυτή του απαντά, αδελφό.
    Περιχαρής ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ σπεύδει στο Πρωθυπουργικό γραφείο και λέει στον «καταλληλότερο» (sic), πρόεδρε το βρήκα το βρήκα, είναι αδελφός της ΝΤΟΡΑΣ.
    Ο «καταλληλότερος» (sic), χασκογελώντας λέει: το μακάκα τον Σαρκοζί τον κορόιδεψε ο σύμβουλός του, αδελφός της ΝΤΟΡΑΣ είναι.
    Όσο για σένα Μητσάρα, μετά την τεράστια επιτυχία σου, αποφάσισα αυτή τη στιγμή να σε διατηρήσω ως Υπουργό στο Υγείας, άλλωστε δεν ολοκλήρωσες το κύκλο σου.

    Τη ΝΤΟΡΑ για να μην έχω μπελάδες με το ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ θα την διατηρήσω στο Υπουργείο Εξωτερικών.


    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    Υ/Γ: Και συ ανυποψίαστε αναγνώστη απορείς γιατί η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EISTE ANAXIOPISTOI

    ANARTATE GIA SINENTEUXI BALLIANATOU POU DEN EMFANIZETAI POTE KAI TIN EMFANIZEI TO TROKTIKO

    KOLLEGIES EXETE KANEI?

    8EWRW OTI OFEILETAI KAPOIA DILWSH GIA AUTI TIN APOUSIA NA PEITE RE PAIDI MOU TI EGINE ME TIN SINENTEUXI GIATI TIN EIXATE ANARTISEI WS ANAGELEIA KAI TIN VGALATE

    TO TELEUTAIO KAIRO ME POLLES EIDISEIS POU DEN EINAI TSEKARISMENES , OPWS AUTI ME SOUFLI APOU DEN EXEI PAEI O TSIBRAS KAI EINAI TSEKARISMENO, EXETE XASEI..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΩ,ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΚΡΗ?ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ με την Κούνεβα, βιτριόλι.

    -Προχθές στη Νάουσα, οι εργάτριες στα ψυγεία.

    -Μαθητές επισκέπτες της Βουλής φακελώνονται και απειλούνται επειδή δεν έγραψαν καλά λόγια για την Αστυνομία και τη νέα διακυβέρνησή μας

    -Συγκεντρωμένοι εργάτες απειλούνται γιατί ζητούν τα δεδουλευμένα τους.


    Για θαλάμους αερίων, δεν δεν ακούσαμε κάτι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όμως έγινε!
    Προχθές 4-2-2009, το ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του τομέα έκανε ΩΜΗ παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΟΕ και ζήτησε από όλες τις ομοσπονδίες του κόμματος να ψηφίσουν τον Κυριακού.
    Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον Γιώργο Παπανδρέου να παίρνει θέση υπερ ενός καναλάρχη κάτι που δείχνει την άμεση διαπλοκή του κόμματος με τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ με την Κούνεβα, βιτριόλι.

    -Προχθές στη Νάουσα, οι εργάτριες στα ψυγεία.

    -Μαθητές επισκέπτες της Βουλής φακελώνονται και απειλούνται επειδή δεν έγραψαν καλά λόγια για την Αστυνομία και τη νέα διακυβέρνησή μας

    -Συγκεντρωμένοι εργάτες απειλούνται γιατί ζητούν τα δεδουλευμένα τους.


    Για θαλάμους αερίων, δεν δεν ακούσαμε κάτι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Πλατεια της Nέας Σμύρνης καταρρέει και ο δήμαρχος παρακολουθεί άπρακτος.

    Από τις 14 Δεκέμβρη 2008 κατά τη διάρκεια των γεγονότων της εξέγερσης που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αριστεριστές και αναρχικοί έχουν καταλάβει τον Γαλαξία, ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της νέας Σμύρνης.
    Ο γαλαξίας βρίσκετε στο πιο κεντρικό σημείο του δήμου και περνάνε καθημερινά χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι βλέποντας τα αίσχη που γίνονται από τις καταχρήσεις τα ξενύχτια και γενικά η περιθωριακή εμφάνιση και συμπεριφορά έχουν αγανάκτηση και ο δήμος παρακολουθεί αμέτοχος το ότι γίνετε χωρίς να επεμβαίνει.

    Αντίθετος έχουν παρελάσει από εκεί δεκάδες στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου κυρίου Κουτελακη που ανήκει και στηρίζεται ανοικτά από τον Συνασπισμό.

    Τα παιδία μας παίζουν μέσα σε ακατάλληλα συνθήματα και βλέποντας ακραίες συμπεριφορές από τους καταληψίες που κάθε βράδυ κάνουν πάρτι μοιράζουν χαρτιά και έχουν καταντήσει το κέντρο της πόλης μας απαράδεκτο.

    Ο γαλαξίας εδώ και χρόνια μετά από απόφαση του δήμου παρέμενε κλειστός την στιγμή που μπορεί να κατεδαφιστεί και την θέση του να πάρει το πράσινο με την κατάλληλη ανάπλαση η ακόμα και να λειτουργήσει όπως παλαιά προσφέροντας μια μικρή όαση ξεκούρασης δίπλα στα τρεχούμενα νερά.

    Έχουν γραφτεί με gragiti όλες οι άλλοτε ωραίες λιμνούλες και οι τοίχοι τις πλατειάς με ακραία και υβριστικά συνθήματα που από όπου και να προέρχονται δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε.

    Δεν είναι ο γαλαξίας πανεπιστημιακό κατάλυμα για να το κάνουνε όπως τα κοινόβια πανεπιστήμια που έχουν καταστρέψει και μετά ζητάνε μεγαλύτερα κονδύλια για αυτά.

    Μέρα με την μέρα με την γινετε ολοενα και χεροτερος ο περιβαλλον χωρος της κεντρικης πλατειας λαο εμπορικος κόσμος υποφέρει με τα μικροεπεισόδια που δημιουργούνται στο ποιο κεντρικό κομμάτι του δήμου.

    Επιτέλους κύριε Κουτελακη υπάρχετε βλέπετε ακούτε ?? γιατί εάν δεν σας πειράζουν τα ποτά τα graffiti η μόλυνση και ο μεγάλος σκουπιδοτος που μετατρέπετε σιγά σιγά η πλατειά παραιτηθείτε αυτήν την στιγμή δηλώνοντας ανίκανος να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάσταση.

    Με τέτοιες συμπεριφορές ωθείται τον κόσμο σε υποστηρίξει κομμάτων που δεν τους εκφράζει που όμως βλέπουν τα προβλήματα.

    Κλείνοντας θα πω ότι κύριε Κουτελακη σας ψήφισα 2 φορές και πίστεψα σε εσάς ελπίζω να μην έκανα ένα τόσο τεράστιο λάθος.

    ΜΑΡΙΑ



    http://xs.to/xs.php?h=xs136&d=09065&f=10849.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eleos...
    pali o Mpampiniotis??

    oxi re paidia o kyrios exei kanei oles tis metaryymiseis stin paideia ta teleytai 45 xronia...
    ara apetyxan oles!!
    tora sta geramata pos tha petyxei??

    oxi alous mpampino-veremides....xortasame!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pos einai dinaton na paraponounte oi ekpedeutikoi gia tin amibi tous otan ergazontai 20-25 ores tin ebdomada, 9 mines ton xrono? Pios diafoni gia tis efthines ton ekpedeutikon gia tin katantia tis ekpedeusis simera? Den theloun na aksiologounte kiolas... Pos einai dinaton na sigkrinonte me tis amibes allon ergazomenon pou ergazontai 40 me 50 ores tin ebdomada, 11 mines ton xrono? San den nrepomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΜΑΠΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΝΑ

    από ΑΚΡΟΑΤΗΣ 3:41μμ, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009
    ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ.

    Η εκπομπη Ο αγνωστος Μ του κ.Τριανταφυλλοπυλου της οποίας το περιεχόμενο δεν κρίνω ειναι μοναδική περίπτωση σε διεθνές επίπεδο εμπαιγμού του ακροατή και καταπάτηση της στοιχειώδους επαγγελματικής δεοντολογίας.

    Ο κ.Τριανταφυλλόπυλος εμφανίζεται και...εξαφαν.ιζεται όποτε του καπνίσει,κατα κανόνα αργοπορεί και απουσιάζει συχνά γιατί κατι του....τυχαινει.

    Ειναι αξιο απορίας γιατί οι υπεύθυνοι του αντέννα πληρώνουν ενα άτομο που δεν σέβεται τον ακροατη ......επειδη ειναι .ονομα.

    Στον χώρο των ακροατων του ραδιοφώνου υπάρχουν πάρα πολλοι που και σώας τα φρένας έχουν και την ραδιφωνία αγαπουν,και απαιτουν απο τους κυρίους που κάνουν ραδιόφωνο να είναι επαγγελματίες και όχι ...αγενεις stars.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ.
    Κανένας ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί δεν δέχθηκε ο απόφοιτος του πίκπα την πρόταση να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου που ευνοεί ιδιαίτερα το πρώτο κόμμα.
    Γιατί γλυκέ μου Γιώργο, τι ακριβώς μας λές;
    6 μήνες τώρα λέτε ότι είσαστε σίγουροι ότι θα είστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
    Αφού ο νόμος Παυλόπουλου ευνοεί το πρώτο κόμμα γιατί δεν τον δέχεστε λοιπόν;
    Δύο είναι τα συμπεράσματα:
    Πρώτο, με το βλακογιώργο στην ηγεσία σας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κερδίσετε (όσο και να σας βοηθούν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού και ο Βρυώνης). ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΤΑΝΕ.
    Δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο είναι μαιμού, πάντα ήτανε.
    Περαστικά στους φανατικούς πράσινους μουτζαχεντίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η μιση ευθυνη για ολα τα κακα που μας συμβαινουν βαρυνουν ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ 'ΜουΜουΕ' και τα τσογλανια που τα επανδρωνουν και νομιζουν οτι ειναι δημοσιογραφοι. ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ - ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ την κοινη γνωμη, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ) να βρουμε τι ειναι και απο που προερχεται και να κοινοποιουμε συνεχεια αυτην την ΛΙΣΤΑ καιγοντας τα ττσογλανια αυτα ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΞΕΡΟΥ ΛΑΟΥ.

    Ξεκιναω με τον μαλακα τον ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ που ειναι λυσσασμενος πασοκτζης και η μονη εφημεριδα που εγραψε ηταν το κομματικο εντυπο του πασοκ 'Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ' αυτος ο μαλακας ανελαβε εργολαβικα 'να μας ενημερωνει'...

    Ο καλοπληρωμενος και 'μη μου απτου' ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ηταν ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) και μαλλον εξακολκουθει να ειναι (αυτος που βαρυνεται με το εγληματικο φιασκο του ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΣΟΡΙΝ με την υποτιθεμενη παρεμβαση του να τον πεισει.. - αυτον που απι 2 ημερες διαφημιζε οτι ειχε βρει και εχει αποκλειστικη συνεντευξη με εκεινον που ειχε κερδισει το κρατικο λαχειο ... και αποδειχτηκε στο τελος οτι ηταν τρελλος και τον δουλευε...) τωρα μας 'ενημερωνει' και αυτος..

    ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ = ηταν οργανωμενος ΜΑΟΙΚΟΣ , και επι χρονια ΒΑΣΙΛΙΚΑ αμοιβομενος στην ΕΡΤ

    ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΝΤΕΝΝΑ 6-10 το πρωι) ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΝΕ
    τωρα ανελαβε και αυτος να μας 'ενημερωνει'..

    ΒΕΡΥΚΙΟΣ = εκτος απο βλακας (φαινεται) κατα δηλωση του ηταν και αυτος στην.. ΚΝΕ... τωρα μσς ενημερωνει με γουρλωμενα ματια απο το ... πενταγωνο... ΗΜΑΡΤΟΝ !

    ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ (ΑΛΦΑ) κατα δηλωση του ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, οπως ειπε 'οχι πασοκ αλλα αριστερος' κταλαβαινετε ολοι ποσο αδολα και αυτος μας 'ενημερωνει' ...

    ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ , τι να πει κανενας γιαυτην την ποντικομουρα που φιγουραρει παντοτε στα πρωτα ονοματα να 'στολισει' τα ψηφοδελτια του αγαπημενου της ΠΑΣΟΚ.. μεχρι τωρα δεν μπηκε γιατι απαιτει 'επικρατειας'... θα την βρειτε παντα παντρεμενη με καποιον παμπλουτο... πχ ΜΠΟΥΤΟΣ ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΤΕΩΣ..) και τωρα ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ βεβαιως βεβαιως..

    ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ (γνωστη και σαν τρελλοπρετεντερω) Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ πιο ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ (συζυγο ΣΗΜΙΤΗ) στο σπιτι του στην πελοπονησσο γινανε ουκ ολιγα απο τα πιο ενδιαφεροντα και 'κλειστα' πρασινα μιτινγκ.. και αυτος .. μας 'ενημερωνει'...

    ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ = ηταν οργανωμενος στην ΚΝΕ , σημερα βεβαια κατοικει στα βορεια προαστεια... ανεβηκαν οι δουλειες...

    ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ = ακροαριστερος γνωστος απο την θητεια του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΨΗ... ΤΙ να πει κανεις , μονο να αναφερει οτι ειναι γυιοι του ΚΑΨΗ του ΠΑΣΟΚ (ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ 'ΝΕΡΟΥΛΑ' οταν μετα μανιας ανεδειξε και επεμενε στα ΝΕΑ για το θαυματουργο νερο του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ) 'δημοσιογραφοι' και αυτοι..

    ΤΡΑΓΚΑΣ = αυτος ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ....και οι αμερικανοι τωρα τελευταια δεν θελουν την ΔΕΞΙΑ κανουν καλυτερες δουλειες με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

    ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ = τι να πω γιαυτο το κομματοσκυλο του ΠΑΣΟΚ ? ειναι τοσο βδελυρος που και στο ΠΑΣΟΚ πια δεν τον θελουν γιατι τους βρωμιζει και εκει..

    το διδυμο ( με τις χαριτωμενιες του) της ΕΡΤ τα πρωινα (λυριτζης και οικονομου..) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ και αυτοι σημερα πετανε πετρες (ηταν τοτε που οι κουκουλοφλωροι σπασανε στο ξυλο καποιον δημοσιοκαφρο απο το ΜΕΓΚΑ..) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥς ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ.....ναι ειναι η κρατικη τηλεοραση..

    προσθεστε και ΕΣΕΙΣ αλλους... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ολοι ΤΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... ΚΑΙ μας 'ενημερωνουν ακριβοδικαια'...

    Α ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Α ΡΕ ΒΛΑΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ό παππούς είχε κάνει δύο γιούς,(ό ένας μέ γάμο κι ό άλλος όχι).
    Ό ένας έκ τών δύο είναι/ή-ταν πνευματικά ""παραπληγι-κός"" (νομίζω ότι πέθανε,ό φουκαράς),έν αντιθέσει μέ τόν έτερον,πού ΨΟΦΗΣΕ.

    Ό γιός...τού παππού,έκανε δύο γάμους καί 5 παιδιά.
    Τά 4 νόμιμα καί τό πέμπ-το όχι.
    Μέ τήν διαθήκη του δέ,κληροδότησε τήν περιου-σια του,στήν νόμιμη χή-ρα.
    Στα παιδιά του-πλήν τής κόρης του-δέν αφησε τίπο-τε σχεδόν.Ιδίως στόν πρω-τότοκο,τού άφησε (γνωρί-ζοντας ή γάτα,τί μαλάκαααας
    είναι καί τί μαμμάκιας καί κυριολεκτικά άνίκανος)
    τού άφησε λέω, τ΄αρχίδια του κι αυτά πολλά ήταν!!!
    Ό ένας έγγονός ..τού παπ-πού καί πρωτότοκος γιός τού μπαμπά,έχει δύο γά-μους ,ή πρώτη γυναίκα του
    τόν έδιωξε,διότι τόν ""συ-νέλαβε"" νά μαλακίζεται έχει δέ, ώς γνωστόν, δύο παιδιά (δικά του????)}.
    ΄Η έγγονή...τού παππού καί θυγατέρα τού γιού
    έχει έναν γάμο,έναν γιό καί-τώρα-έναν πρώην
    σύζυ-γο κι ελέω πεθερού,καθη-γητή!!πανεπιστημίου
    (νομί-ζω τού Ναυτ.Παν/μίου Πει-ραιώς).
    Έγινε ιερομόναχη-ιέρεια κάποιας θρησκευτικής αίρε-σης.

    Τά άλλα δύο εγγόνια...τού παππού καί γιοί τού μπαμπά,απλώς υπάρχουν.

    Τό πέμπτο παιδί,ζεί στό εξω-τερικό κι ευτυχώς δέν έχει
    καμμία σχέση μέ τούς υπο-λοίπους τής οικογένειας.
    Καί μία μαμμά,αμερικα-νο καναδέζα (ποιός ξέρει τήν φύτρα της???),
    πού φόρα-γε τά κέραττα,στόν γιό...τού παππού,αβέρτα
    πάγκα!
    Αυτή είναι έν όλίγοις ή Αγια (γαμιέται) Οικογένεια.
    Υ.Γ.
    1.Διά τήν νόμιμη Χήρα,δέν κάνω κανένα σχόλιο.
    ""Σέβομαι"" τό πένθος/μονα-ξιά της!!
    2.Μήν μού αντιπαραθέσει
    κανένας μαλάκας πασοκ--ρουφιάνος κάποιον άλλον σύγχρονον μαλάκ-α πολιτικό,διότι θά εί-ναι,επιεικώς,""εκτόςθέματος"".

    Τούς έχω κι αυτούς γραμ-μένους-κάποια χρόνια τώρα.
    ===
    ΕΥΓΕ!!!


    Για την αντιγραφη
    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απεργία 25 Φλεβάρη 2009
    H πολιτική καταστολής που αναδεικνύεται καθημερινά με τις επιθέσεις των ΜΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν,

    Αν δεν πάρουν οι εκπαιδευτικοί αξιοπρεπείς μισθούς Παιδεία δεν θα δούμε. Αν το κατανοήσει η κυβερνηση και η κοινωνία έχεις καλώς.

    Αλλιώς μια από τα ίδια.

    Δεν είναι δυνατό να αμοίβεται τόσο χαμηλά ο εκπαιδευτικός. Δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης υπαλληλος να αμοίβεται καλύτερα είναι ανεπίτρεπτο.

    Αν θέλουμε εκπαιδευτικούς με χαμηλότερο μισθό από κλητήρα μη ζητάμε μετά και ποιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι περισσότεροι καθηγητές που διορίστηκαν με την επετηρίδα είναι αγράμματοι . Φαίνεται ότι με τον ΑΣΕΠ το επίπεδο βελτιώνεται σημαντικά 'περνάνε οι σχετικά καλίτεροι και νεότεροι'.

    Τα λεφτά που παίρνουν είναι πάρα πολύ καλά για τις ελάχιστες ώρες που εργάζονται τον χρόνο '3 μήνες διακοπές , 1 μήνα χριστούγεννα και Πάσχα , 20 ημέρες για εκδρομές εκδηλώσεις συνελεύσεις εκλογές, 10 ημέρες ως 1 μήνα καταλήψεις, 20 ημέρες πανελλαδικές ,10 ημέρες κανονική ,ως 20 ημ. ασθένεια' και σε αυτές που μένουν 14ως20 ώρες την εβδομάδα!!!!!!

    ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O K. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    1. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ 35 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
    2. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΜΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ
    3. ΟΤΑΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ "ΣΦΑΙΡΑΣ"
    4. ΟΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ με την Κούνεβα, βιτριόλι.

    -Προχθές στη Νάουσα, οι εργάτριες στα ψυγεία.

    -Μαθητές επισκέπτες της Βουλής φακελώνονται και απειλούνται επειδή δεν έγραψαν καλά λόγια για την Αστυνομία και τη νέα διακυβέρνησή μας

    -Συγκεντρωμένοι εργάτες απειλούνται γιατί ζητούν τα δεδουλευμένα τους.


    Για θαλάμους αερίων, δεν δεν ακούσαμε κάτι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    ΜΟΝΟ ΑΝΑΠΟΔΙΕΣ ΘΑΧΟΥΜΕ

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΝΔ

    ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΖΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΣΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΓΛΥΦΩΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΣΟΥ ΚΩΛΟΠΟΣΤΑ. ΔΕ ΒΑΡΕΘΥΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΩΛΟ ΦΑΣΙΣΤΑ??? ΑΝΤΕ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΙΠΙΔΑ ΣΟΥ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι αλλοδαποί ( μπαμπουϊνοι και παπαντρέϊδες, και πολλοί άλλοι ακόμα ) είναι μιά πληγή για την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

    Πριν δούμε να ξεφυτρώνουν οργανωμένες κλίκες,
    όπως π.χ.
    Σύλλογος ρουμάνων κλεφτών Ο Αντζελαττο,
    Σύλλογος Λαθραίων Βουλγάρων Γυναικών,
    Σύλλογος Αλβανοβλαχων Β. Ηπείρου,
    Σύλλογος Γερμανίδων Παρουσιαστριών
    Σύλλογος Δίμετρων Γερμανοβουλγαρικών Μοντέλλων

    και μας πνίξουν τελείως με αιτήματα, απαιτήσεις, αποζημιώσεις πολέμου, αιτήσεις για αποκατάσταση τής άθλιας φήμης τους,
    χαμηλότερη ταρίφα και ελάχιστη γραφειοκρατία για την ελληνοποίησή τους,

    Αίτηση για κατάργηση Δημοκρατίας και επαναφορά Γερμανικής Βασιλείας,

    Αίτηση για να ονομαστεί η Ελλάδα "Μπέστε-σκύλοι-αλέστε"...

    Πριν λοιπόν αναγκαστούμε να τους δώσουμε καμιά φάπα, καλύτερα να τους αποθαρρύνουμε από τα πριν!

    Επειδή οι διάφοροι γερμανοί, ιταλορουμάνοι και βούλγαροι - προκειμένου να πάρουν Υπουργεία - δεν πρόκειται να πτοηθούν με την απειλή Πίπας ( είναι ικανοί όχι μόνο πίπες να πάρουν, αλλά και για πολλά περισσότερα, αν είναι να κλέβουν μετά εφ' όρου ζωής ), θεωρώ ότι τα ληφθησόμενα μέτρα οφείλουν να είναι αρκούντως δραστικώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΒΡΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
    ΤΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ;
    Εκτός από ανέξοδη κριτική, τί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα προτείνετε εσείς οι σοσιαλιστές μάγοι των οικονομικών;
    Εάν αυτά που προτείνετε συμβάλλουν στην αύξηση των ελλειμμάτων και του χρέους να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας, προφανώς πρόκειται για τις γνωστές όμορφες σοσιαλιστικές αρλούμπες που μας υπερχρέωσαν και μας έφτασαν ως εδώ.
    Μούγκα έτσι;
    Ξέχασα, έχετε οράματα και νέες ιδέες.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
    Δεν φτάνει που πληρώνουμε 12 δισ. το χρόνο (το 25% του συνολικού προυπολογισμού) για τόκους χρεών που δημιούργησε το πασόκ, έχετε το θράσος να μιλάτε και από πάνω παλιάνθρωποι.
    Όταν ένα σπίτι έχει οικονομικά προβλήματα και περνάει στενοχώριες το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάς ταξίδια στο εξωτερικό για να ξεχάσεις τις στενοχώριες σου.
    Λύνονται έτσι τα προβλήματα;
    Εάν αυτό ακόμη δεν το έχετε καταλάβει μην ασχολείστε με αυτά τα πράγματα.
    Καλύτερα είναι να γίνετε συγγραφείς παιδικών παραμυθιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι 9 απαραίτητες ριζικές αλλαγές...

    [Photo]Γράφει ο Λάμπης Φίλης
    .
    Μία διαπίστωση διαχρονική: όταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, χρησιμοποιούν τη παιδεία, (μιλούν για κατάργηση εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια) και το στρατό, (μείωση θητείας) για να επανακάμψουν! Είναι ένας ασφαλής τρόπος για να μαντέψεις ότι έρχονται εκλογές. Και το πιο σπουδαίο: Ανέξοδος τρόπος!
    Η εμπειρία μου από τις σπουδές μου στις Η.Π.Α είναι ότι το λύκειο πρέπει να αποσυνδεθεί από την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν αλλά μάλλον το εννοούν διαφορετικά, αν δούμε τις τελευταίες δηλώσεις των Βερέμη και Μπαμπινιώτη.
    Βρέθηκα σε ένα περιβάλλον, όπου ποτέ...
    δεν μου ζητήθηκε να δηλώσω τι θέλω να σπουδάσω. Παίρνοντας μαθήματα από διαφορετικές ομάδες μαθημάτων μου δόθηκε η ευκαιρία να “ανακαλύψω” αυτό που πρέπει να ακολουθήσω, αυτό που πραγματικά αγαπώ να κάνω! Τα μαθήματα είναι χωρισμένα σε “ομάδες”. Από αυτές τις ομάδες επιλέγεις μαθήματα. Μόλις συμπληρώσεις 12 μαθήματα από μία συγκεκριμένη ομάδα, έχεις αποκτήσει το πτυχίο της συγκεκριμένης ειδικότητας. Έτσι, έχοντας την υποχρέωση να συμπληρώσεις 42 περίπου μαθήματα για την απόκτηση του πτυχίου, έχεις τη δυνατότητα να συμπληρώσεις και 2η (συχνά) και 3η (πιο σπάνια) 12άδα και έτσι να έχεις πτυχίο σε 2 ή ακόμη και σε 3 πεδία. Φυσικά αυτό προϋποθέτει πολυδύναμα πανεπιστήμια με όλες τις σχολές (!!) κάτι το οποίο στη χώρα μας το βλέπω δύσκολο να πραγματοποιείται!
    Θυμάμαι τους μαθητές του λυκείου να γυρίζουν στο σπίτι τους και να τρέχουν στα γυμναστήρια και στα κολυμβητήρια να γυμναστούν. Τα βιβλία χρησιμοποιούνται μόνο στο σχολείο.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη που ένοιωσε ο καθηγητής της άλγεβρας στο πανεπιστήμιο που φοιτούσα, όταν του έδειξα το βιβλίο μαθηματικών που διδάσκεται στη 3η λυκείου στην Ελλάδα και του ανέφερα ότι όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές διδάσκονται την ίδια ύλη! “Μα όλοι γίνονται μαθηματικοί στην Ελλάδα;” η αντίδρασή του!

    Ακούγεται από τον πρόεδρο της επιτροπής, αρμόδιας για τις αλλαγές, ως μέτρο, η παρακολούθηση μαθημάτων και τα απογεύματα στη β’ και γ’ λυκείου για προετοιμασία για εισαγωγή στα πανεπιστήμια! Αν είναι δυνατόν! Υποστηρίζει δε, ότι αυτός θα είναι ένας τρόπος και για καταπολέμηση της παραπαιδείας! Λες και αυτό είναι το ζητούμενο και όχι η αναθεώρηση της θέσης του λυκείου στη μαθησιακή διαδικασία!! Ένα σύγχρονο λύκειο, με ριζική αλλαγή μαθημάτων και μείωση ύλης. Αυτά είναι τα μέσα που θα φέρουν εξάλειψη των φροντιστηρίων. Πρωταρχικός σκοπός του νέου λυκείου πρέπει να είναι η μείωση κατά πολύ των απαιτήσεων από τους μαθητές. Θέλει ένα λύκειο που δεν θα είναι ο προθάλαμος για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και από την άλλη ζητάει απογευματινά μαθήματα για προετοιμασία. Ζητάει από τον 15χρονο να αποφασίσει αν θέλει να πάει πανεπιστήμιο ή όχι.
    Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια πρέπει να είναι αποκλειστικότητα των πανεπιστημιακών σχολών και μόνο! Ο πρώτος χρόνος στο πανεπιστήμιο θα είναι καθοριστικός για τη συνέχεια. Τότε ο 19χρονος, (ή και 20χρονος), πιο ώριμος, θα μπορέσει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, και δεν θα το επιβάλουν άλλοι! Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές, όπως:

    1.Κατάργηση όλων των ρουσφετολογικών σχολών ανά την επικράτεια.
    2.Δημιουργία 4-6 μεγάλων πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα όπου θα υπάρχουν όλες οι σχολές συγκεντρωμένες.
    3.Δημιουργία τεχνολογικών σχολών μέσα στα πανεπιστήμια.
    4.Εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές βάσει των επιδόσεων στο λύκειο (χαλαρές προϋποθέσεις) και “ξεκαθάρισμα” μέσα στις σχολές.
    5.Αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και χορηγία bonus με διακριτούς τρόπους.
    6.Δραστική μείωση της διδακτέας ύλης σε γυμνάσια, λύκεια.
    7.Χρήση τεχνολογίας σε γυμνάσιο-λύκειο, ουσιώδης επαγγελματικός προσανατολισμός.
    8.Συνεχής επιμόρφωση, ολοήμερα δημοτικά.
    9. ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση