GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 6η ποδηλατοπορεία..

... και πάμε για την 7η!‏ Aπό την Πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο» . Δείτε διαφορετικά τις μετακινήσεις στην πόλη Το Σάββατο 1...

... και πάμε για την 7η!‏

Aπό την Πρωτοβουλία πολιτών
«στην Κόρινθο με ποδήλατο»

.
Δείτε διαφορετικά τις μετακινήσεις στην πόλη
Το Σάββατο 14 Μαρτίου η πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο» διοργάνωσε μια ακόμα ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Κόρινθου, με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών-ισσων όλων των ηλικιών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της. Φίλοι/ες του ποδηλάτου από την Κόρινθο, με την ενεργή παρουσία/συμμετοχή ποδηλατών από το Λουτράκι, την Αθήνα και άλλες περιοχές, διατράνωσαν την ανάγκη στήριξης και προώθησης της ποδηλατοκίνησης... στην πόλη σαν εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων μας με περιορισμό της χρήσης Ι.Χ, την συμβολή τους στην δημιουργία ενός άλλου πολιτισμού στους δρόμους της πόλης μας, με σεβασμό των δικαιωμάτων ποδηλατών, πεζών και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Άμεσα αιτήματα όλων των Κορίνθιων ποδηλατών προς το Δήμο Κορινθίων:
O Η δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων που θα εξυπηρετεί βασικές διαδρομές στην πόλη, στα πλαίσια ανάπλασης του κέντρου της Κορίνθου,
O Η κατασκευή θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, και
O Η πειραματική εφαρμογή του μέτρου των δημοτικών ποδηλάτων.
Με την πεποίθηση ότι το ποδήλατο «είναι ένα αλάνθαστο κριτήριο ποιότητας για το αστικό περιβάλλον», οι διοργανωτές της ποδηλατοπορείας ευχαριστούν θερμά όλους τους/τις φίλους/ες του ποδηλάτου για τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα. Eυχαριστούν επίσης την Τροχαία Κορίνθου, για την συμβολή της στην ασφαλή πραγματοποίηση της ποδηλατοπορείας.

5 σχόλια

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΙΤΩΛΟΑΥΝΑΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MAΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΕΚΟΨΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΦΟΥΣ.
    Η ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΗ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ!!!!
    ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Κ.Λ.Π
    ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ,ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΟΦΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!
    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. UAV κατά εγκληματικότητας

    Η λέξη UAV προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των αγγλικών λέξεων Unmanned Aerial Vehicle που σημαίνουν Μη-επανδρωμένο Ιπτάμενο Όχημα.
    Με απλά λόγια τα UAV είναι μικρά μοντέλα αεροπλάνων και ελικοπτέρων που πετούν τηλεκατευθυνόμενα από το έδαφος όπως αυτά που όλοι ξέρουμε ότι πετούν οι χομπίστες μοντελιστές όλου του κόσμου. Αυτά τα μικρά μοντέλα αεροπλάνων και ελικοπτέρων μπορούν να εξοπλιστούν με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα φωτογράφησης βιντεοσκόπησης κλπ και να στέλνουν στο έδαφος φωτογραφίες, εικόνα βίντεο κλπ σε απευθείας μετάδοση. Μάλιστα στο Ιράκ ο Αμερικανικός στρατός τα χρησιμοποιεί σαν μέσα παρακολούθησης και αναγνώρισης και σε μερικές περιπτώσεις τα έχει εξοπλίσει και με πυραύλους τους οποίους εκτοξεύουν κατά στόχων.

    Για την περίπτωση της Αθήνας αυτά τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα ελικοπτέρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά της εγκληματικότητας με το να στέλνουν εικόνα βίντεο στην αστυνομία απ' όπου θα κατευθύνονται οι αστυνομικοί στο έδαφος. Θα πρέπει να στηθούν μίνι "ελικοδρόμια" στις ταράτσες επιλεγμένων κτιρίων απ' όπου θα ξεκινούν αυτά τα μίνι ελικόπτερα και αφού φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος θα μεταδίδουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο της αστυνομίας.
    Αν ρίξουμε μία ματιά στον χάρτη της Αθήνας βλέπουμε ότι όλο το κέντρο της απέχει από τον Λυκαβηττό το πολύ 1,5 χιλιόμετρο. Έτσι αν στηθεί ένα μίνι ελικοδρόμιο πχ στον Λυκαβηττό το UAV θα φτάσει στον τόπο του εγκλήματος σε λιγότερο από ένα λεπτό και το κέντρο της αστυνομίας θα έχει ζωντανή εικόνα από τον τόπο του εγκλήματος σε λιγότερο από ένα λεπτό για να μπορεί να δώσει οδηγίες στους αστυνομικούς στο έδαφος. Έτσι σε περίπτωση ταραχών από κουκουλοφόρους ή ληστειών το UAV θα ακολουθεί - παρακολουθεί από ψηλά τους δράστες και θα στέλνει ζωντανή εικόνα.

    Εκτός από την Αθήνα τα UAV μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίζονται οι χασισοφυτείες να επιτηρούνται τα θαλάσσια σύνορα της χώρας κλπ. Επίσης μπορούν να εξοπλισθούν και με κάμερες υπερύθρων που δίνουν εικόνα και κατά την διάρκεια της νύχτας. Τέλος το κόστος αγοράς και συντήρησής τους είναι αμελητέο.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση