GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Απαιτείται πολιτική και όχι η λογιστική λύση, για το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας Ο κ. Καραμ...

Απαιτείται πολιτική και όχι η λογιστική λύση, για το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Ο κ. Καραμανλής παρέλαβε την εξουσία στις 8 Μαρτίου 2004, ενώ το δημόσιο χρέος είχε διαμορφωθεί, στις 31 Δεκεμβρίου 2003, στα 175 δις ευρώ. Μετά από 5 χρόνια, στις 31 Δεκεμβρίου 2008, το δημόσιο χρέος «εκτινάχθηκε» στα 262.070,75 εκατ. ευρώ, ή στο 107% του ΑΕΠ. Προστέθηκαν δηλαδή επισήμως 87 δις.

«Κάτω από το χαλί, εξακολουθούν να κρύβονται 5 δις ευρώ, που είναι τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, τα χρήματα που οφείλει το δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, και οι εγγυήσεις του δημοσίου, που φθάνουν τα 22 δις.

Στην πραγματικότητα, το δημόσιο χρέος, αν υπολογίσουμε, και τα 28 δις για τις τράπεζες, και το προϋπολογισμένο έλλειμμα, θα διαμορφωθεί στο τέλος του 2009, στα 300 δισεκατομμύρια, και θα αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ .(Αν στο μεταξύ δεν καταπέσουν ,λόγω της κρίσης, οι εγγυήσεις του δημοσίου).

Για να αντιληφθούμε πλήρως, το μέγεθος της υπερχρέωσης, της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να προσθέσουμε σε αυτό το ποσό...
300 δις «αέρα», από τις μεταχρονολογημένες επιταγές, και 260 δις ,πάνω- κάτω, που είναι το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Το μόνο που κάνουμε επομένως , είναι να παράγουμε χρέος. Για παραγωγή 100 ευρώ, χρωστάμε 300.

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν » ,δηλαδή όπως είχε πει ο Τρικούπης.

Αυτό, είναι πολιτικό ζήτημα και όχι λογιστικό, και για την αντιμετώπιση του χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και μέτρα, και όχι λογιστικές ρυθμίσεις. Για να βγούμε από την κρίση, χρειάζεται ένα πολυετές σχέδιο, με φιλοσοφία διαφορετική από τις « ιδεοληψίες» των τραπεζιτών .

Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταγράφουν αύξηση του δημόσιου χρέους στη διάρκεια του 2008, κατά 24,3 δισ. ευρώ ή κατά 10,2%, σε σύγκριση με το 2007. Το «άνοιγμα» ξεπέρασε και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις!!.

Η αύξηση του δημόσιου χρέους, ήταν σχεδόν διπλάσια του ελλείμματος του προϋπολογισμού , και αυτό δείχνει, ότι το χρέος ανατροφοδοτείται από τους τόκους, και τα χρεολύσια , αλλά και από τα ελλείμματα ,(κρυφά ή φανερά), του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ενώ το «έλλειμμα» του 2008, ήταν 13,9 εκατ. ευρώ, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 24.329 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 13,5 δισ. ευρώ, επιπλέον της αύξησης του ελλείμματος . Οι πληρωμές για τοκοχρεολύσια έφθασαν τα 14,5 δις ευρώ. Είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει σε « τοκογλυφική φάση της οικονομίας».


Από συνολικό χρέος του 2008, το 99.4% είναι σε ευρώ, και το 91,7% αντιστοιχεί διαπραγματεύσιμα ομόλογα. Μόνο το 8,3%, αφορά εκδόσεις ειδικών τύπων ομολόγων. (Προμέτοχα, Μετατρέψιμα, Δομημένα κ.λπ.). Έτσι περιορίζεται ο ρόλος, των « έξυπνων χαρτιών» στη διόγκωση του χρέους.

Η εκρηκτική αύξηση του δημόσιου χρέους της χώρας από το 2004, θα πρέπει να εξηγηθεί με κάθε λεπτομέρεια. στον ελληνικό λαό, διότι δεν είναι μόνο απόρροια του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, ενός-δύο ετών, και δεν οφείλεται μόνο στην ανάληψη των ελλειμμάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ανικανότητα και η ακαταλληλότητα, του κυβερνητικού επιτελείου, προκύπτει από την σύγκριση των «πεπραγμένων», με τους «προϋπολογισμούς». Ακολουθούν τη φιλοσοφία, «όπου βγει» και το δόγμα « πέρα βρέχει».

Είχαν στόχο την συγκράτηση του χρέους στα 257.929 εκ. ευρώ, στο τέλος του 2008, και έπεσαν εξω, κατά 4,141 δις ευρώ, ή το 1,7% του ΑΕΠ. Για το 2009, ο στόχος του προϋπολογισμού και της κυβέρνησης είναι η συγκράτηση του χρέους στα 272 δις ευρώ. (Τον έχουν χάσει από τον Ιανουάριο…).

Με τα επιτόκια δανεισμού στο 5%, και μηδενική ανάπτυξη, το χρέος είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να ανατροφοδοτείται από τους τόκους με εκρηκτικούς ρυθμούς.

Η λύση, δεν μπορεί να προέλθει από την συγκράτηση και τη μείωση των δαπανών και μόνο.
Θα πρέπει να φορολογηθούν οι τόκοι του χρέους.
Μόνον έτσι, η λιτότητα στα εισοδήματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.

Αλλά, η λιτότητα, θα πρέπει να ξεκινήσει, από τις « ανθρωπιστικές» δαπάνες, που μας έχουν φορτώσει το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.

Η τεράστια αύξηση των ελλειμμάτων του συστήματος υγείας, δεν οφείλεται στις «παροχές » προς τους Έλληνες πολίτες, αλλά στην περίθαλψη των συγγενών των (λαθρο) μεταναστών, που κατακλύζουν τα νοσοκομεία, και τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Η Ελλάδα θα λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων ως το 2013 κάτι λιγότερο από 1 ευρώ τον χρόνο, ανά ξένο μετανάστη που φιλοξενεί. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα παίρνει 7 φορές λιγότερα χρήματα από την Σουηδία (!), παρότι η χώρα μας έχει πολλαπλάσιο αριθμό λαθρομεταναστών!

Επομένως, και πληρώνουμε υψηλά επιτόκια, για να σωθούν οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, και σηκώνουμε το κόστος περίθαλψης των θυμάτων των αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και πληρώνουμε την τουρκική επιθετικότητα, και πληρώνουμε το «συμμαχικό κόστος» με αποστολές στο Αφγανιστάν , και πληρώνουμε από την τσέπη μας για να κάνουμε τον "
Οι πολιτικές αποφάσεις ,θα πρέπει να ξεκινήσουν, από τη φορολόγηση του χρέους και από τα βάρη που έχουν επιβληθεί από τρίτους στον ελληνικό λαό.
Οι «θυσίες», στη συνέχεια. θα πρέπει να ζητηθούν πρώτα από τους λίγους που έχουν τα πολλά, και στο τέλος να κληθούν να πληρώσουν, οι πολλοί που έχουν λίγα.
http://deltio11.blogspot.com/

17 σχόλια

  1. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!
    ............................

    ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ;
    ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΡΕ ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΟΤΙ "ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ"; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ; ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ.
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠΟ ΔΩ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ
    ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ
    ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΄80. ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟ..
    ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ Α Θ Λ Ι Ο Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε! Οι δεξιοί είστε βλάκες?

    ή οι βλάκες είναι δεξιοί??

    Βρίζοντας όποιον αναφέρει επαλυθευμένα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, απλά δείχνετε την παιδεία, αγωγή και τον πολιτισμό που σας δίδαξε η οικογένειά σας.

    Και μπράβο στους εύπορους!!

    Οι πένητες εργάτες, χειρονάκτες κλπ φτωχοδεξιοί πότε θα ξυπνήσετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά που γράφεις είναι λάθος και το ξέρεις. Οπως τότε που ήσουνα στην ΕΡΤ στην δεκαετία του 80 και η χώρα ήταν σε χρεωκοπία γιατί το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα χρέωσε και τα εγγόνια μας δεν τα έλεγες αυτά γιατί δεν σε συνέφερε. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που γύρισε ο Αντρέας από το Λονδίνο όταν φώναζες από την τηλεόραση ότι όλος ο Ελληνικός λαός θέλει να πάει στο αεροδρόμιο γιά να υποδεχθεί τον μεγάλο ηγέτη. Το σκηνικό τότε θύμιζε Αφρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σπύρο Χατζάρα, το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με λογιστική λύση, ούτε με πολιτική.
    το πρόβλημα λύνεται με κοινωνική λύση, δηλ. με την αντικατάσταση του ούτως ή άλλως χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος και την αξιοποίηση ενός νέου, καλύτερου κοινωνικού συστήματος.
    Και μη βιαστείς να εγκλωβιστείς στα τρία διαθέσιμα συστήματα, γιατί και τα τρία έχουν δοκιμαστεί επί αιώνες και τελικά απέτυχαν ή απλά ξεπεράστηκαν.
    Όπως η ανθρωπότητα εφήυρε τρια κοινωνικά συστήματα, μπορεί να εφεύρει 13. Η ανθρώπινη γνώση διπλασιάζεται κάθε δυο χρόνια και είμαστε πλέον σε θέση να χτίσουμε το κατάλληλο κοινωνικό σύστημα που ταιριάζει στην παρούσα εποχή. Για να είμαι όμως ευθύς μαζί σου, το σύστημα αυτό έχει ήδη σχεδιαστεί.
    Ρίξε μια ματιά στο σημερινό μου άρθρο (http://ub0.cc/2B/y)και εκεί θα βρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις.
    Περιμένω και την δική σου άποψη-σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή όταν λές βρε Χατζατζάρα πολιτική λύση εννοείς να φέρουμε το Χαζογιώργο;
    Μάλλον εκεί το πάς.
    Δηλαδή, μεγάλε στοχαστή, λές ότι με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα.
    Οι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει,
    οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον,
    τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες,
    οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών,
    οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί,
    οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας),
    οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και
    οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Αλαφουζέοι θα ζητούσαν ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, είναι πάντα με
    το λαό.
    Καλό έ;
    Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.
    Σπύρο Χατζηπαπάρα, δυστυχώς για σένα και τους χρηματοδότες σου, θυμόμαστε.
    Εάν κάνοντας παρθενοραφή νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε ότι δούλευες σε οίκο ανοχής, κάνεις λάθος χαζούλη.
    ΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:38 ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντα κουτοπόνηροι οι σοσιαληστές, που προσπαθούν με σοφιστείες να κάνουν το άσπρο μαύρο.
    Ψεύτες ήταν ο Σημίτης και ο Χριστοδουλάκης που μαγείρευαν τα ελλείμματα και έκρυβαν τα δημόσια χρέη, όπως απέδειξε και η απογραφή της Ε.Ε. το 2005.
    Κατεργάρης ήταν ο Παπαντωνίου (σαν ΥΠΕΘΟ) και ο Θωμαδάκης (σαν Ε.Κεφαλαιαγοράς) που έκλεψαν 35 τρισ. δρχ (100 δισ. ευρώ) από όλους τους Έλληνες πριν από δέκα χρόνια στο Χρηματιστήριο.
    Εάν νομίζεις κύριε Χατζάρα ότι ξεχάσαμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ είσαι γελασμένος.
    Το ότι ζητάτε και τα ρέστα απλά μας υπενθυμίζει πόσο θρασείς είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πού την έμαθες βρε πορωμένε άσχετε γουρουνόφατσα Χατζάρα αυτή την οικονομική ανάλυση;
    Θα μπορούσα να σου πώ πολλά αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, είναι ξεκάθαρο το επίπεδο της γνώσης αλλά και της κριτικής σου σκέψης.
    Γύρνα πίσω στα αδιέξοδα του σοσιαλιστικού βούρκου να ψάχνεις τα όνειρα, τις ουτοπίες και τις φαντασιώσεις που είχες όταν ήσουν έφηβος.
    Είναι σίγουρο ότι ΠΟΤΕ δεν θα ξεφύγεις από αυτά, προφανώς λόγω χαμηλού I.Q.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκου επτωχεύσαμε, τί λέει ο μαλάκας;
    Ρε βοιδοκέφαλε Χατζάρα, όλος ο κόσμος πνέει τα λοίσθια αυτή τη στιγμή και η μικρή Ελλάδα, παρόλο που δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της, στέκεται όρθια και διαψεύδει τις κασσάνδρες που την ήθελαν να ακολουθεί δεκάδες άλλες χώρες που κυριολεκτικά καταρρέουν.
    ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 30% ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
    Πασοκοσκυλαίοι βρωμιάρηδες, όσο και να κτυπιόσαστε, όσο και να κινδυνολογείτε με άπειρα ψέμματα, μαγειρεμένες αλήθειες και πανάθλιες υπερβολές, όσο η Ελλάδα έχει κυβερνήτη που δεν νοιάζεται για το δικό του καλό αλλά για αυτό της χώρας του θα πάμε καλά.
    Όσο για σας τους πρασινοφρουρούς, θα ζείτε πάντα στο λάκκο της αναξιοπιστίας και της ψευτιάς μέχρι να σας πάρει ο καλός Θεός.
    Σιχτίρ μαλάκα χασομέρη Χατζάρα, με σύγχισες με τις αρλούμπες σου, μέρα που είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:38 ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ

    1 Μαρ 2009 10:03:00 μμ

    ................................
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΡΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ. ΜΕΤΑ, ΑΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ.
    ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!! ΠΑΠΑΛΑ!!! ΦΡΑΓΚΟ ΤΣΑΚΙΣΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΕΡΙΞΕ ΤΟΓΚΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΡΝΟ; ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μετά ξύπνησα !!!!!!
    Πότε επί τέλους θα καταλάβουμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα ;
    Ξεχάσαμε την αυστηρή λιτότητα που ζούμε από τον Οκτώβρη του 1985 μέχρι σήμερα εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ. Η επανίδρυση του κράτους που επαγγέλοταν η ΝΔ που πήγε; Τα χρήματα από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας τι έγιναν; Με ποιο σκεπτικό να απασχολούν τόσα άτομα ο κάθε βουλευτής με τα σημερινά δεδομένα; Επρεπε να έλθει η οικονομική κρίση για να υπόσχεται η σημερινή κυβέρνηση ότι θα κάνει νοικοκύρεμα του Δημοσίου για να εξοικονομήσει 500.000.000 € και με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα ; Τα δύο κόμματα εξουσίας , έχουμε αναρωτηθεί τι έχουν υλοποιήσει από τα προεκλογικά τους προγράμματα από το 1981 μέχρι σήμερα ; Τα 3 άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουμε αναρωτηθεί αν αυτά που πρεσβεύουν , μπορούν εφαρμοστούν στη πράξη ή απλώς είναι για να υπάρχουν σαν κόμματα διαμαρτυρίας και τίποτε περισσότερο;
    Εχουμε ένα Δημόσιο τομέα ,μεγαλύτερο και από της Αγγλίας ο οποίος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα πιστεύω. Αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές , αν δεν καταργηθεί η μονιμότητα , θα πάμε από το κακό στο χειρότερο.
    Αν δεν βρεθεί κάποιος νέος ΕΘΝΑΡΧΗΣ να πιάσει το Ταύρο από τα κέρατα , δεν θα δούμε καλύτερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. <>
    Ανδρεας Παπανδρεου.

    "Αν δεν καταπολεμησουμε εμεις το χρεος και τωρα
    το χρεος θα αφανισει ολοκληρη τη χωρα".

    Θυμαμαι τα λογια του σαν να ηταν χθες.
    Eπισης θυμαμαι πως στη συνεχεια για μια γυναικα, εγραψε στα @@ του την πατριδα του και την οικογενεια του και το μονο που αφησε πισω του ηταν ζωντανα σημαδια θλιψης και αφηρημαδας στους απογονους του αλλα και το χρεος να προχωρα.

    Σημερα φιλοι μου εμφανιστηκε το φαντασμα του με το ονομα "Χατζαρας" για να μας θυμησει τραγωδιες παλιες.
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιος μου είχε πεί πρίν από 20 χρόνια ότι το να είσαι αριστερός είναι σαν να είσαι ομοφυλόφυλος, ως προς το ότι το χούι (η ξεροκεφαλιά) δεν θα σου φύγει μέχρι να πεθάνεις.
    Ο Σπύρος Χατζάρας είναι άλλη μιά απόδειξη αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΑΦΗΣΤΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.
    ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση