GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έκθεση της αμερικανικής DEA για την Ελλάδα...

Καλπάζει η διακίνηση των ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά! Αποκλειστικό : Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-...

Καλπάζει η διακίνηση των ναρκωτικών,
το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά!


Αποκλειστικό: Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Αλματώδης αύξηση διακίνησης ναρκωτικών παρατηρείται στη χώρα μας, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του 2008 με το συνολικό νούμερο και το μέγεθος των κυκλωμάτων διακίνησής τους στην Ελλάδα. Το οργανωμένο έγκλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ εκτεταμένη είναι και η διαφθορά, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της αμερικανικής DEA (Drug Enforcement Administration), που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και της αντίστοιχης ελληνικής υπηρεσίας με την οποία συνεργάζεται στενά.
Η έκθεση με τίτλο International Narcotics Control-Strategy Report (πρώτος τόμος, Μάρτιος 2009, 628 σελίδες) τονίζει ότι η Ελλάδα είναι...
«gateway» στη διακίνηση ναρκωτικών και κοντραμπάντο, αποτελεί δε μέρος της «Βαλκανικής ρούτας» τόσο από τις παραγωγικές χώρες της Ανατολής όσο και από τις καταναλωτικές περιοχές της Δύσης. Το 2008 οι αμερικανικές και ελληνικές διωκτικές αρχές πέτυχαν την εξάρθρωση σημαντικών κυκλωμάτων με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια και το υπουργείο Δικαιοσύνης στερούνται βάσης δεδομένων (καταγραφής αυτών που έχουν καταδικαστεί, ποινών, κ.λ.π.).Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των νησιών της, η Ελλάδα είναι ο κατάλληλος διαμετακομιστικός χώρος για το πέρασμα των ναρκωτικών στην Δυτική Ευρώπη (κυρίως Ολλανδία), ενώ διευκολύνεται και από το γεγονός ότι έχει τεράστια εμπορική ναυτιλία. Η Κρήτη, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία και Λακωνία είναι πρώτες στην παραγωγή μαριχουάνας, με την ΄Αρτα και τα Γρεβενά να είναι «καθαρές περιοχές». Ένα 10-20% αυτής της παραγωγής είναι για εσωτερική κατανάλωση, ενώ γίνεται και εισαγωγή μαριχουάνας από την Αλβανία (στην Ελλάδα παράγεται μόνο μαριχουάνα). Στη χώρα μας, συνήθως, έρχεται ηρωίνη από το Αφγανιστάν, με προέλευση την Μέση Ανατολή ή Τουρκία και έχει τελικό προορισμό την Δυτική Ευρώπη.
Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία της τελευταίας 4ετίας (2005-8), με πίνακες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, επισημαίνοντας ότι επικρατεί διαφθορά μεταξύ των ελληνικών διωκτικών αρχών (ένας από τους λόγους είναι οι χαμηλές αποδοχές των υπαλλήλων).
Επίσης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη (Νοέμβριο του 2007), όπου υπήρξε εμπλοκή πολιτικών (χωρίς να τους ονομάζει) και αστυνομικών, όπως και σε πρώην υπουργό και προσωπικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2008 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12μηνών επειδή μεσολάβησε εκ μέρους ενός ψηφοφόρου του που καλλιεργούσε μαριχουάνα.

8 σχόλια

  1. Αποκαλυψη
    Ο δρ κουτσουκος ειχε παει στον αμερικανο πρεσβη και του ειχε θεσει το θεμα της διαφθορας στην ελλαδα και ο πρασβης τον κυταζε με εκπληξη και στο τελος καταλαβε οτι ο δρ ειχε δικιο...γιατι ο δρ ειναι ο μιναδικος ομπαμικος παπανδρεικος που θα παταξει τη διαφθορα και θα σωσει τον κοσμακη απο τα δανεια!!
    νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξοπλίστε κατάλληλα την Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομίας έκανε και κάνει πολύ καλή δουλειά. Από τους κόλπους της έχουν περάσει καταξιωμένοι Αξιωματικοί και κατώτεροι αστυνομικοί, οι οποίοι διακρίθηκαν για την εντιμότητά και την εργατικότητα τους. Δυστυχώς λασπολόγοι και φερέφωνα πληρωμένα από κακοποιούς και εμπόρους ναρκωτικών καταφέρθηκαν κατ αυτών για ευνοίτους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κεφαλογιάννης και Μαρκογιαννάκης.
    Αυτοί τα υπερασπίστηκαν, αυτοί τα προστάτεψαν, αυτοί τους αθώωσαν, αυτοί τους υπέθαλψαν.

    Αυτοί να το χρεωθούν, όχι η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kala re paidia. Tous amerikanous perimenoume na mas ta poune afta?

    Kanete mia volta exo. Ginete HAMOS tis eglimatikotitas kai gyftias.

    Thelete eleftheri visa gia US eipate? Peste alevri.

    Edo den einai mono valkania.
    Edo einai pagiomeno pleon to Kratos
    tis "Metanasteftikis Anarhias"
    Pali Pankosmia protia ehoume.
    Meta tin dimiourgeia tis "Dimokratias" apo tous Arhaious emeis oi neoi Ellines pali prototypisame me to neo mas politevma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενω οι Αμερικανοι δεν εχουν ουτε εγκληματικοτητα(για πηγαινε βραδυ μονος σου σε κατι φτωχογειτονιες), ουτε κανουν διακινηση ναρκωτικων(ελεγχουν το παγκοσμιο εμποριο μεσω Αφγανισταν-Κολομβιας), ουτε εχουν διαφθορα(Η Haliburton που ανηκει στον Dick Cheney πηρε ολες τις δουλειες ανακατασκευης στο Ιρακ!!) Ενας φιλος μου που ειχε μεινει στην Αμερικη 25 χρονια, μου ειπε οτι αν θελεις πραγματικα να μαθεις πως δουλευει η διαφθορα σε υψηλο επιπεδο πηγαινε και ζησε ατην Αμερικη γιατι ειναι το καλυτερο σχολειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας κοιταξουν τα δικα τους χαλια οι DEA και αν δεν εχουν τον απολυτο ελεγχο των καναλιων ναρκωτικων να μην προσπαθουν να μας πουλησουν φουμαρα και παπαδες για να επεμβουν ταχα.

    Ξυπναει ο κοσμος βλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας κοιτάξουν πρώτα τη χώρα τους που είναι:

    (α) ΠΡΩΤΗ χώρα στον κόσμο σε εξαρτημένους από ναρκωτικά και σε ποσότητες που διακινούνται

    (β) Από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε αλκοολισμό!

    και ΜΕΤΑ να μιλάνε για άλλες χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    Περίληψη:ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
    ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!
    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


    Μ. ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Ραγκούση, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: σήμερα προέκυψε πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μην έχει διανεμηθεί το βιβλίο της Ιστορίας, το διορθωμένο, και αυτό αποδόθηκε από τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και στο φόρτο των τυπογραφείων λόγω των εκλογών, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι αυτό θα αποκατασταθεί τις επόμενες μέρες γιατί πάντα αυτά συμβαίνουν λίγο - πολύ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το ΠΑΣΟΚ τι σχολιάζει επ’ αυτού;

    Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Στον Μεσαίωνα, τα βιβλία που ενοχλούσαν, τα έκαιγαν. Τώρα υπάρχει η σύγχρονη μέθοδος με τα βιβλία που επίσης ενοχλούν και για τα οποία δεν μπορούν να αναλάβουν ούτε την πολιτική, ούτε την επιστημονική ευθύνη να τα εκδώσουν, υπάρχει η απλή μέθοδος, σύμφωνα με την οποία, απλώς δεν τα τυπώνουν.
    Όμως, όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: είναι βαθιά λυπηρό για την Ελλάδα του 2007, βαθιά λυπηρό γι' αυτές τις νέες γενιές που εκπαιδεύονται μέσα στο σχολικό μας σύστημα, στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην τυπώνεται για καθαρά πολιτικές και κυβερνητικές προεκλογικές σκοπιμότητες το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ? Δημοτικού και αυτό βεβαίως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι απαράδεκτη πρακτική, απαράδεκτη εξέλιξη.

    11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ


    Δήλωση Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού25.09.2007
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ/Δημοτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    Ο υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το Βιβλίο Ιστορίας της Στ/Δημοτικού.
    Λίγες μόνον ημέρες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή επιβεβαιώνει απολύτως με τις επιλογές της ότι, όχι μόνον δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην έκδοση του Βιβλίου, μετά τις «παρατηρήσεις» που δήθεν υιοθετήθηκαν όλες, κατά δήλωση του ίδιου του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, όχι μόνον δεν έλεγε την αλήθεια προεκλογικά, αλλά αντιθέτως παραπλανούσε τους Έλληνες πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα, για τις πραγματικές της προθέσεις.
    Είναι η ίδια η κυβέρνηση Καραμανλή, που όχι μόνον - για τους ίδιους λόγους - δεν μπορεί να «τυπώσει» ένα Βιβλίο, αλλά σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος και όχι τις ευθύνες της απέναντι στην νέα γενιά και το μέλλον του τόπου.
    Ο νέος υπουργός Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν, είναι και όπως δείχνει, θα παραμείνουν όμηροι μιας πολιτικής αντίληψης που οδηγεί στο παρελθόν και κατ/επανάληψη εκφράστηκε από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

    Το "επικίνδυνο" βιβλίο Ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού "Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια" των Μαρίας Ρεπούση, Χαράς Ανδρεάδου, Αριστείδη Πουταχίδη και Αρμοδίου Τσιβά επανεκδίδεται μετά την "αποβολή" του απο τα σχολεία απο τις εκδόσεις Βιβλιόραμα. Στην παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου θα μιλήσουν οι:
    Αλέκος Αλαβάνος, Βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ( το έσκασε λόγω κατακραυγής)…..
    Δώρα Κάββουρα, Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Αντώνης Λιάκος, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Στέφανος Πεσμαζόγλου, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας της Ιδεολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    Γιώργος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
    Χάρης Παπαδόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος
    Συντονίζει ο Παντελής Καψής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20).
    Σ αυτούς προστίθεται ολόκληρη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Θ Δραγώνα, Άννα Διαμαντοπούλου, Θ Πάγκαλος, Μ Χρυσοχοϊδης, Ε Βενιζέλος, Μ Ανδρουλάκης, Μ Δαμανάκη, Ν Μπίστης, Γ Φλωρίδης, Μ Αποστολάκη, Σ Γιαννακά, Χ Καστανίδης, Π Μπεγλίτης, Α Λοβέρδος, Ε Χριστοφιλοπούλου, Μ Ξενογιαννακοπούλου, Ε Παπαχρήστος, Γ Παπακωνσταντίνου, Φ Πετσάλνικος, Ν Σηφουνάκης κλπ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ!! ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ- ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ- ΚΥΡΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1912»;; ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ-ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ-ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ ΚΛΠ) ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ (ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΗ- ΣΥΝΟΡΑ- ΕΘΝΗ) ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ «ΠΛΑΤΕΣ» ΤΟΥΣ!!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

    etherovamon o ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση