GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρελαιο made in Greece...‏

Από το http://kala-nea.blogspot.com/ .. Η Ενεργειακή Αιγαίου, κύριος μέτοχος της Kavala Oil, μίσθωσε το εντυπωσιακό γεωτρύπανο Energy Exeter...

Από το http://kala-nea.blogspot.com/
..
Η Ενεργειακή Αιγαίου, κύριος μέτοχος της Kavala Oil, μίσθωσε το εντυπωσιακό γεωτρύπανο Energy Exeterγια 120 μέρες από τη νορβηγική εταιρεία Northern Offshore, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις στα δύο κοιτάσματα, στα οποία έχει αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης στις 10/8/2008. Το γεωτρύπανο, τύπου jack up,έφτασε στον κόλπο της Καβάλας και θα «πιάσει δουλειά» στα κοιτάσματα πετρελαίου του Βόρειου Πρίνου και Εψιλον. Είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο που έχει...
χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980, όταν διενεργήθηκαν οι πρώτες γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας. Εχει ύψος 112 και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ολόκληρο τον χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, σε βάθη θάλασσας μέχρι 91,4 μ., και να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθη έως και 7.500 μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου, στόχος της είναι νααναπτυχθεί στην πρώτη ελληνική ανεξάρτητη πετρελαϊκή εταιρεία με δυναμική παρουσία στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και διεθνώς, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές της και το εξειδικευμένο κι έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της. Σημειώνεται πως με τις δύο γεωτρήσεις, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στους επόμενους 6 μήνες, η εταιρεία προσδοκά να τριπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου, αυξάνοντας τη σημερινή ημερήσια παραγωγή των 1.300 βαρελιών σε άνω των 4.000 βαρελιών.

10 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΟΥΓΚΑ???

    04-03-2009

    Το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη χθεσινή απόφασή του, καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή έκαστων:

    · ΑΓΓΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ πρώην Πρόεδρο του ΟΕΚ και της Επιτροπής Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε
    · Ι. ΜΑΝΩΛΑ πρώην Σύμβουλο του ΟΕΚ.
    · Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Σύνταξης Νέων Τιμών Μονάδων Εργασιών της Α.Ε. Ολυμπιακό χωριό.

    Τα καταδικασθέντα γαλάζια «μπουμπούκια», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Σεπτέμβριο του 2005 απαίτησαν, ως μίζα, από τους υπεύθυνους κοινοπραξίας συμφερόντων, του επίσης γαλάζιου επιχειρηματία ΠΡ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ, το «ασήμαντο» ποσό των 450.000 € (καλά διαβάσατε 450.000 €), προκειμένου να καταβληθούν στην κοινοπραξία τα δεδουλευμένα για εργασίες που είχε εκτελέσει στην Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.

    Τα καταδικασθέντα γαλάζια «μπουμπούκια» είχαν τοποθετηθεί στις αναφερόμενες θέσεις, από τον τότε Υπουργό Εργασίας ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ τον επονομαζόμενο και «κόκκινο» ΠΑΝΟ!!!

    Κάποιο πουλάκι μου κελάηδησε, ότι ο ένας εξ αυτών είναι κουμπάρος (ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ) και ο έτερος ξάδελφος (Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ) του «κόκκινου» ΠΑΝΟΥ!!! ΠΑΝΟ αγόρι μου είναι αλήθεια???

    Χα!!! Χα!!! Χα!!!

    Το χαχανητό κολλάει στην άμεση ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον «κόκκινο» ΠΑΝΟ!!!

    Και πάλι Χα!!! Χα!!! Χα!!!

    Μας έχει αφήσει άναυδους με την ταχύτητα αντίδρασης και την πολιτική ευθιξία ο «αδέκαστος» «κόκκινος» ΠΑΝΟΣ!!!

    Βρε και πάλι Χα!!! Χα!!! Χα!!!

    Το τραγικό όμως σε αυτή την ιστορία είναι, ότι, τα μισθωμένα «παπαγαλάκια» των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, το έθαψαν το θέμα.

    Οι νταβατζήδες, σύμφωνα με τη ρήση του «καταλληλότερου» (sic), που ελέγχουν τα ΜΜΕ έχουν στομώσει από τα έσοδα της κρατικής διαφήμισης, των κρατικών προμηθειών και των δημοσίων έργων. Και έδωσαν εντολή στους ενοίκους των τηλεπαραθύρων να μουγκαθούν και στους φιλοξενούμενους στα έντυπά τους να χαλάσουν τις γραφίδες τους.

    «Κύριοι» της ενημέρωσης (συγνώμη της παραπληροφόρησης και της κυβερνητικής προπαγάντας ήθελα να γράψω), σας πήραμε χαμπάρι ρεεεεεεέ…

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elpizo ta exoda tis platformas, anaptixis tou pediou kai ekmetaleusis na einai ligotera apo to anamenomeno eisodima.
    kaliteri periptosi 4000 varelia me$40= $160000/imera. Poso megalo tha einai to pedio? Oikonomiki zoi?klp.
    Afta einai noumera midamina gia tis simerines pragmatikotites.
    Elpizo na ehoune kati allo sto mialo tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εθνική Συναίνεση ζητάει ο πρωθυπουργός.

    Αφού έφαγαν τον αγλέορα,
    αφού χρεικόπησαν τη χώρα,
    Αφού ξεπούλησαν τα πάντα
    Αφού μας πούλησαν σαν δούλους σε τράπεζες και μεγαλοκαρχαρίες,
    Αφού μας έκαναν τη ζωή μαύρη
    Αφού χρεοκόπησαν τα ταμεία
    Αφού λήστεψαν τους πάντες και τα πάντα
    Αφού υποθήκευσαν τον αέρα μας, το νερό, τη ζωή μας όλη

    Τώρα ξεδιάντροπα, ζητάνε συναίνεση.

    Είναι σαν να σε βιάζουν και μετά σου ζητάνε να το ξεχάσεις και να μη ζητήσεις καμμιά δικαιοσύνη, καμμία δικαίωση.

    Τέτοια προκλητική απαίτηση με τέτοια πρωτοφανή θρασύτητα δεν ξέρω αν ξεστόμισε άλλος πρωθυπουργός σε καμμία χώρα της γής.

    Όχι κύριε κωστάκι,

    είσαι πολύ μικρός για να ζητάς τη συναίνεσή μου
    Είσαι πολύ άτιμος για να σε εμπιστευτώ ξανά εσένα, και την παρέα σου.

    Συναίνεση κ. κωστάκι θα πεί πρώτα από όλα να γυρίσετε τα κλεμμένα πίσω. Να επανορθώσετε. Όχι να μας δουλεύετε με δήθεν χειροπέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδί της αλλαγής.”

    Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην Ελλάδα (έχει πεθάνει πλέον) όταν τον εδεξιώθη στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια ,έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν πίνακα με τον Θ . Κολοκοτρώνη μήπως και στεναχωρηθεί ο ομόλογός του.

    Στην επόμενη ακριβώς επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία σε ανταπόδοση της προαναφερόμενης ανωτέρω επίσκεψης του Τζέμ έφθασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ. Στέφανος τιμής στον υπεύθυνο μιας γενοκτονίας, από έναν άνθρωπο που μας εκπροσωπούσε διεθνώς και τώρα θέλει να μας κυβερνήσει...

    Δικαίως η τουρκική ηγεσία έδωσε το όνομα του Γιωργάκη σε πάρκο της Άγκυρας. Δικαίως ο Τζεμ τον πειράζει: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς, βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως”! (ΕΨΙΛΟΝ 25/1/04).

    ETHEROVAMON Ο ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέρα νύχτα δουλεύουν και οι τρόμπες του Κωστάκη, αλλά είδατε εσείς πετρέλαιο πουθενά;

    Απλώς... Τις νοικιάσανε από συναδελφική αλληλεγγύη.

    Δώσανε δουλειά σε περισσότερες... γαλάζιες τρόμπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι ο jackass ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ένα τέτοιο τρυπάνι τύπου jack up ονειρεύεται, αλλά δε του δίνουνε κι έχει σκάσει.

    Έτσι, μας ζαλίζει κάθε μέρα τα κάκκαλα με τα ίδια και ίδια, εμείς όμως δεν ενδίδουμε: δεν θα τον "τρυπήσουμε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΞΙΟΣΚΟΥΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6o + 22 Σχόλια. του
    Κρετινου ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΚΡΕΤΙΝΕ-ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ.
    πας και για άλλα επίθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση