GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εργαζόμενοι από το χώρο του βιβλίου...

...στηρίζουν την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας‏ . . Aπό τους εργαζόμενους στον χώρο του βιβλίου . ΕΝΑΝΤΙΑ στις απολύσεις...

...στηρίζουν την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση
στην πλατεία Βικτωρίας‏
.
.Aπό τους εργαζόμενους στον χώρο του βιβλίου
.
ΕΝΑΝΤΙΑ στις απολύσεις, την επισφάλεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μισθούς-ξεφτίλα.
ΚΟΝΤΡΑ στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τον εργοδοτικό και κομματικό συνδικαλισμό
Παρασκευή φέτος η Πρωτομαγιά και πολλοί συνάδελφοι την ψάχνουν για ένα 3ήμερο ξεκούρασης, και αν είναι δυνατόν, έξω από το κλεινόν άστυ. Δε θα προσπαθήσουμε να τους αποτρέψουμε με μεγαλοστομίες του τύπου, «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι Απεργία». Νομίζουμε όμως, πως αξίζει τον κόπο να συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση.
Τα αφεντικά, στο όνομα της κρίσης, για να αυξήσουν τα κέρδη τους με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, δε θα διστάσουν να μας στείλουν για «ξεκούραση διαρκείας». Δεν πρέπει να περιμένουμε καρτερικά το μοιραίο. Μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε.
Η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ας αποτελέσει μια ευκαιρία, για να δείξουμε σε...
αυτούς που «κονομάνε, απολάνε, κυβερνάνε» την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητά μας. Η συμμετοχή του καθενός είναι απαραίτητη. Το 3ήμερο της ξεκούρασης, ας ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρωϊ να βρεθούμε όλοι στη διαδήλωση.
Η κρίση, να την έφτασε… Εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε με μίσος και οργή
«Μπαίνουμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης», μας λένε. «Τέρμα οι υπερβολικές απαιτήσεις, τέρμα οι υπερβολικές αυξήσεις. Τώρα θα ζοριστούμε». Λες και εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε μάθει, τόσο χρόνια, να τρώμε με χρυσά κουτάλια (!!!).
Κύριοι εργοδότες, ας σοβαρευτούμε! Εσείς διαχειρίζεστε την οικονομία, εσείς διαχειρίζεστε τις εταιρείες, εσείς κάνατε τόσα χρόνια τα χρηματιστηριακά παιχνιδάκια. Τώρα θα πληρώσετε τις επιλογές σας. Δεν ήμασταν, δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε συνέταιροι στις επιχειρήσεις σας, στην οικονομία σας, στην κοινωνία σας σε τελική ανάλυση. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.
Η δική μας οικονομία μια ζωή σε κρίση βρίσκεται. Και πως αλλιώς να είναι, με μισθούς των 700 ευρώ, με ανεργία που τσακίζει κόκκαλα, με ακρίβεια, με τρομοκρατία και αυθαιρεσία κάθε φορά που διεκδικούμε τα στοιχειώδη. Αφού λοιπόν τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όπως λέτε, τότε να μειωθούν τα κέρδη σας. Οι κροίσοι να πληρώσουν την κρίση! Εμείς δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας.
Οι μαγικές λέξεις για τα αφεντικά είναι επισφάλεια, ευελιξία, ελαστικότητα. Τρελαίνονται για «εκσυγχρονισμένες» καταστάσεις, για «μαύρους» ανασφάλιστους, ωρομίσθιους, συμβασιούχους, ενοικιαζόμενους, μπλοκάκηδες, πλήρη ελευθερία απολύσεων, καταστρατήγηση ρεπό και αργιών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, πάγωμα μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς. Απ’ την άλλη, παθαίνουν αλλεργία με «αναχρονισμούς», όπως δικαιώματα, εργατική νομοθεσία, κατακτήσεις.
Είμαστε ορατοί και επίμονοι σε αυτά που ζητάμε.
Επαναλαμβάνουμε και ας πάθουν τα αφεντικά αλλεργικό σοκ: Σταθερή δουλειά, να σταματήσει το αίσχος των απολύσεων. Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς δεύτερη δουλειά και υπερωρίες.
Να σταματήσει η «μαύρη» και επισφαλής εργασία. Κανένας ανασφάλιστος. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μετατροπή όλων των ωρομίσθιων σε πλήρους απασχόλησης.
Ίσα δικαιώματα για τους συναδέλφους μας μετανάστες, μείωση του χρόνου εργασίας και των ηλικιακών ορίων για συνταξιοδότηση. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.Επίδομα ανεργίας ίσο με το μισθό, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις. Η λύση είναι στα δικά μας χέρια
ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 1η Μάη, 11.00 πμ, Πλατεία Βικτωρίας.

6 σχόλια

  1. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ειδικά οι τούρκοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι εμπροσθοφυλακή τακτικού στρατού είναι ηλίθιος.
    Ομοίως, το ίδιο ισχύει και για τους αλβανούς λαθρομετανάστες.
    Εάν δε, αυτός που λέει ότι δεν το πιστεύει αυτό, τυχαίνει να είναι και στέλεχος της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ανεξάρτητα από βαθμό και θέση, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Και η θέση του είναι στο Γουδί και στα έξη μέτρα.
    Ανεξάρτητα δε από το τι κρύβουν και τι θα πράξουν ενεργά οι τούρκοι στρατιωτικοί, η κατάληψη της Ελλάδας ένεκα του εισαγόμενου υπερπληθυσμού είναι μακροπρόθεσμα σχεδόν δεδομένη, διά "ειρηνικών μέσων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    O Όμιλος Unesco Πειραιώς & Νήσων, oι Εκδόσεις Ηρόδοτος & η Gallery Art πρίσμα έχουν την ευχαρίστηση να σας καλέσουν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μπάμπη Πλαϊτάκη

    ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ…




    Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 και ώρα 20.30

    Στην Πινακοθήκη Πειραιά

    Φίλωνος & Καραολή Δημητρίου 29 στον Πειραιά.





    Προλογίζουν: ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ποιητής, βουλευτής, τ. Υπουργός

    και ο Ιωάννης Γ. Γιαννόπουλος, διδάκτωρ Ιστορίας





    Διαβάζουν: Κατερίνα Διδασκάλου, Όλγα Τσαρσιταλίδη

    Soprano: Ζανέτα Καλοσκάμη Piano Solist : Χριστίνα Εμμανουηλίδου





    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ





    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ







    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ/ΝΤHΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ 6936369717

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΙΝΟΝ, όχι ΚΛΕΙΝΟΝ...
    Δεν είναι "ελεεινόν".

    Στο φρικτό ορθογραφικό λάθος, σας πρόλαβε άλλος. Σαν αξιοπρεπής ακροδεξιός αγράμματος στόκος, το έκανε πρώτος.

    Περισσότερα μαζί με την σχετική τεκμηρίωση, εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ!!

    Νίκη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν οι Ευρωπαίοι
    Αναρτήθηκε από blogger On 3:00 μμ 0 σχόλια


    Νίκη στις Ευρωεκλογές
    με διαφορά 6 ποσοστιαίων μονάδων για το ΠΑΣΟΚ ........προβλέπουν στις Βρυξέλλες, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τρεις καθηγητές πανεπιστημίου, τους Simon Hix και Nick Vivyan (London School of Economics) και Michael March (Trinity College Dublin), το ποσοστό που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται στο 38%. Ακολουθεί η ΝΔ με 32%, το ΚΚΕ με 8,7%, ο ΛΑΟΣ με 8,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2 % και Οικολόγοι με 6%!!!



    Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Διεθνές Κέντρο Τύπου των Βρυξελλών και στηρίζεται στις εθνικές δημοσκοπήσεις, με την πρόσθεση μίας σειράς παραμέτρων από τους τρεις καθηγητές. Η δημοσκόπηση υπάρχει στην ιστοσελίδα της Predict09 και αφορά όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορείτε να την δείτε εδώ…

    From piazzadelpopolo

    29 Απρ 2009 6:29:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

    ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

    ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, ΤΗΛ. (210) 38 02 923, 38 10 081, ΦΑΞ 38 45 434, 106 82 - ΑΘΗΝΑ

    Web Site: www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr

    Αθήνα, 29 Απριλίου 2009



    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



    Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.) και της Ένωσης Λογιστών Αθήνας (Ε.Ε.Λ.Π.), καταγγέλλουν την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των συναδέλφων Λογιστών από την πολυεθνική PRICE WATERHOUSE COOPER.

    Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου στα πλαίσια επισκέψεων στα λογιστήρια για ενημέρωση των συναδέλφων για τα προβλήματα του κλάδου, εκπρόσωποι της Π.Ο.Λ. και της Ε.Ε.Λ.Π. και της Επιτροπής Νέων Λογιστών, επισκέφθηκαν το Λογιστήριο της παραπάνω πολυεθνικής (Λ. Κηφισίας 268 στο Χαλάνδρι).

    Κατά την επίσκεψη των συνδικαλιστών, οι άνθρωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν παράνομα να παρεμποδίσουν την ενημέρωση των εργαζομένων και ταυτόχρονα κάλεσαν Ομάδα Δράσης Ζ της ΕΛΑΣ. Σε ελάχιστο χρόνο, αυτή η «ανύπαρκτη, ανεκπαίδευτη …» Ομάδα της ΕΛΑΣ, βρέθηκε στο χώρο. Αν και τους επισημάνθηκε ότι η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας είναι παράνομη, επιχείρησαν να εφαρμόσουν τις εντολές της εργοδοσίας.

    Στην πράξη και στην προκειμένη περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο μηχανισμός αυτός βρίσκεται άμεσα στην υπηρεσία της μεγαλοεργοδοσίας.

    Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Λ. και της Ε.Ε.Λ.Π. ενημέρωσαν τους εργαζόμενους καλώντας τους να τιμήσουν της Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, να γίνουν μέλη της Ε.Ε.Λ.Π. και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν για την υπογραφή ικανοποιητικής Σ.Σ.Ε. και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

    Σοβαρή ευθύνη γι’ αυτά τα φαινόμενα φέρουν οι κυβερνήσεις και τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, που όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για το σταμάτημα αυτών των φαινομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση τρέχουν να συνδράμουν τις παρανομίες τους.

    Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν.



    ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



    ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ





    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

    Δ/νση Κοινωνικής Επιθεώρησης Αθηνών

    Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ν. Ιωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι πρασινοφρουροί, σας πονάει η αλήθεια για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, το ξέρω, αλλά τί να κάνουμε τώρα;
    Θα μπορέσετε ποτέ στη ζωή σας να τη δείτε κατάματα;
    Λέει ψέματα ο Λαζόπουλος που μας θύμισε ότι το πασόκ ασχολείται καθημερινά με την καταγγελία μανούση για τα 100 χιλιάρικα και κάνει τη στρουθοκάμηλο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που καταβρόχθισε από τη Ζίμενς;
    Λέει ψέματα ο Λαζόπουλος ότι το θέμα της Ζίμενς το έχουν κυριολεκτικά θάψει τα ιδιωτικά κανάλια και όλες οι πράσινες εφημερίδες;
    Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
    Κατηγορείτε τον Καραμανλή ότι δεν κάνει προανακριτική για τα ψίχουλα του Παυλίδη, τη στιγμή που εσείς θάψατε 11 προανακριτικές και μάλιστα για απείρως σοβαρότερα θέματα.
    20 χρόνια κυβέρνηση, ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ;
    Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚYΝHΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;
    Αφισσοκολλητές πρασινοφρουροί, κοιτάξτε να συνέλθετε.
    Δείτε την πραγματικότητα κατάματα.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
    Ο Λαζόπουλος απλά είπε αυτά που συζητάει όλη η Ελλάδα.
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
    Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μπορέσεις να την ΑΝΤΕΞΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση