GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

A, ρε Άγγλοι... έρχεστε δεύτεροι!

Aπό το http://logoplokies.blogspot.com/ . Στην Αγγλία αποκαλύφθηκε πως πολλά μέλη του κοινοβουλίου, χρέωσαν ως βουλευτική αποζημίωση, έξοδα ...

Aπό το http://logoplokies.blogspot.com/
.
Στην Αγγλία αποκαλύφθηκε πως πολλά μέλη του κοινοβουλίου, χρέωσαν ως βουλευτική αποζημίωση, έξοδα τα οποία έκαναν για την αγορά σκυλοτροφών, την αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού, κηπουρικές εργασίες ή ακόμα και για πεντικιούρ των γυναικών τους !...
Οι αποκαλύψεις αφορούν βουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα και ο σάλος, που έχει ξεσπάσει είναι πρωτοφανής.
Ορισμένοι μιλούν για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς, μπορεί και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.
Κι όμως, οι φίλοι μας οι άγγλοι, έρχονται και σ΄ αυτό δεύτεροι! Ποιοι προηγήθηκαν; Ποιοι άλλοι, οι έλληνες !!!
Το 2005 αποκαλύφθηκε πως γαλάζιο στέλεχος, επικεφαλής μεγάλου κρατικού οργανισμού, (Τράπεζας), χρέωνε την...
πιστωτική κάρτα, την οποία του είχε δώσει η Τράπεζα για τα έξοδα που θάκανε για την εξυπηρέτηση των πελατών, με χρηματικά ποσά, που αφορούσαν πίτσες για το σπίτι, καλλυντικά και εσώρουχα της οικογένειας, ψώνια στο Super Market και άλλα τέτοια, που καμιά σχέση δεν είχαν, με την περιποίηση της πελατείας της Τράπεζας.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω «σεμνός και ταπεινός» γαλάζιος διοικητής, είχε χρεώσει την εταιρική κάρτα του, ακόμα και με τα έξοδα διανυκτερεύσεων, στο «ιδιαίτερο» ξενοδοχείο της Γλυφάδας «4 Εποχές» !...
Σάλος, βέβαια, είχε δημιουργηθεί και τότε, στον τύπο και τάλλα ΜΜΕ, αλλά ο εν λόγω «πρωτοπόρος» έλληνας έμεινε, ακλόνητος, στη θέση του : ήταν, βλέπετε, κουμπάρος του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή !...
Για όσους θεωρήσουν πως το – ελληνικό – φαινόμενο, ήταν και είναι μεμονωμένο, υπάρχουν στοιχεία που ανατρέπουν τέτοιες σκέψεις, μιας και το ζήτημα είναι ευρύτατο και αφορά όλα, σχεδόν, τα στελέχη, (golden boys), κρατικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, αλλά και των ιδιωτικών…
Και για να ολοκληρωθεί η εικόνα και να ενισχυθεί η άποψη, περί ελληνικής πρωτοπορίας, ν΄ αναφερθεί, πως όλες αυτές οι δαπάνες για ατομικές και οικογενειακές ανάγκες των managers και των στελεχών, που ουσιαστικά είναι επί πλέον αμοιβές τους, ήταν και παραμένουν, παντελώς ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!!!

12 σχόλια

  1. τα ίδια έκανε και ο Μιχαλολιάκος ως υφυπουργός άμυνας.Αγόραζε μέχρι και τα παγωτίνια του μέ έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου ,καθάριζε μέχρι και το κουστούμι του με έξοδα του δημοσίου. Ας μη ξεχνάμε τα μανικετόκουμπα που αγόρασε από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου για την πάρτι του με έξοδα από τα απόρητα κονδύλια του υπουργείου άμυνας.
    Όλα αυτά βέβαια και με την οικονομισιά από τον ψευδομάρτυρα για το ατύχημα με το αυτοκίνητι για να πάρει 2 εκατομύρια και τους ψευδομάρτυρες για την προαπάθειά του να πάρει σύνταξη από το δημόσιο ως θύμα τρομοκρατίας.
    Αζ καημένε Πειραιά , ο Μιχαλολιάκος θέλει να βγεί και Δήμαρχος.Θα τον πληρώνουν οι Πειραιότες μέχρι και το χαρτί στην τουαλέτα του σπιτιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ίδια έκανε και ο Μιχαλολιάκος ως υφυπουργός άμυνας.Αγόραζε μέχρι και τα παγωτίνια του μέ έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου ,καθάριζε μέχρι και το κουστούμι του με έξοδα του δημοσίου. Ας μη ξεχνάμε τα μανικετόκουμπα που αγόρασε από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου για την πάρτι του με έξοδα από τα απόρητα κονδύλια του υπουργείου άμυνας.
    Όλα αυτά βέβαια και με την οικονομισιά από τον ψευδομάρτυρα για το ατύχημα με το αυτοκίνητι για να πάρει 2 εκατομύρια και τους ψευδομάρτυρες για την προαπάθειά του να πάρει σύνταξη από το δημόσιο ως θύμα τρομοκρατίας.
    Αζ καημένε Πειραιά , ο Μιχαλολιάκος θέλει να βγεί και Δήμαρχος.Θα τον πληρώνουν οι Πειραιότες μέχρι και το χαρτί στην τουαλέτα του σπιτιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι, με την διαφορά ότι θα παραιτηθούν κάποιοι στην Αγγλία αφού θα έχουν γίνει ρόμπα. Στο Ελλάντα δεν τιμωρείται ποτέ κανείς και προφανώς όχι μόνο υποτροπιάζουν, αλλά γίνονται και κακό παράδειγμα για άλλους σε όλους τους κλάδους. Βλέπε Στυλιανίδη με το ξενοδοχείο στο Παρίσι κλπ. .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέστε πως χαρακτηρίζει τον ευατό του, αυτός ο logoplokies.blogspot.com/

    ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
    Φύλο: Άντρας
    Τόπος: Ελλάδα
    Για Μένα
    Τράβηξε η διαλεκτική μπροστά κι εμείς στην άρνηση σκαρφαλωμένοι... Ξερά κεφάλια, αγύριστα, ο τοίχος, που τα περιμένει !...
    Ενδιαφέροντα
    Τα πάντα...
    Αγαπημένες Ταινίες
    Η φωλιά του κούκου. ΄Οπου τολμούν οι αετοί.΅

    Δεν θα του τραβούσατε καμία διαλεκτική μπροστά..... για τους τρελλούς βλαμένους πρασινοσκούληκες σαν και αυτόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ο ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    Έ όχι και να μιλάει για συνείδηση, για διαφάνεια και για δικαιοσύνη ο καθηγητής της μπουρδολογίας Γιωργάκης.

    Πάει να μας τρελάνει εντελώς μου φαίνεται.

    Νομίζει ότι ξεχάσαμε που πλήρωσε το πρόστιμο του Λαλιώτη, όταν αυτός καταδικάστηκε από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση του Μητσοτάκη;

    Με τόσες εισφορές από τη Ζίμενς δεν θα βοηθήσουμε το δικό μας το παιδί τον Κώστα Λαλιώτη, το μέγα δάσκαλο και πνευματικό καθοδηγητή του πρωταθλητή λασπολογίας Ελλάδος Μιχαλάτσι Καρχιμάτσι;

    Να μη σώσουμε το άνθρωπο που πρόσφερε ατέλειωτες μίζες στο κόμμα σε περιπτώσεις όπως το Κτηματολόγιο, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Αεροδρόμιο;

    ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΛΕΙΨΟΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤ.

    Ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τον Παυλίδη.

    Να το ξαναπούμε "κατά συνείδηση".

    ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ.

    θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο Καραμανλής, η Παπαρήγα, ο Αλαβάνος ή ο Καρατζαφέρης;

    Ότι και να σκεφθεί κανείς είναι λίγο για τον αμοραλισμό και το γενικό ήθος αυτού του άθλιου, αγύρτη, τυχοδιώκτη ομογενή από τη Μινεσότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με εικασίες, ψιθύρους, κουτσομπολιά και αοριστίες δεν γίνεται πολιτική κύριε Μπόμπολα.

    Φαίνεται ότι έχεις πανικοβληθεί γιατί βλέπεις να τρεκλίζει το άλογο που πόνταρες.

    Ας μαζέψεις το Mega σου, τον Έθνος σου, το Πρώτο Ψέμμα σου και την Ημερησία σου και άς πιείτε ξυδάκι όλοι μαζί.

    Έτσι είναι η ζωή, οι εντυπώσεις είναι εντυπώσεις και η αλήθεια είναι αλήθεια.

    Και οι λογαριασμοί από την Ελβετία και τη Γερμανία δέν είναι ψίθυροι, ούτε εικασίες.

    Γκέ-γκε πάμπλουτε βοϊδομάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ στις ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Ελλάδα
    Γράφει ο/η Greek American News Agency
    11.05.09

    Του Ιωάννη Μιχαλέτου


    Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια "επίθεση".


    Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον,Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

    Επιπλέον Ιταλοί δημοσιογράφοι αναλύουν και επαυξάνουν τα παραπάνω αποκαλώντας τις ταραχές της Ελλάδας ως "τεστ" για όλη την Ευρώπη. Ευθέως αναφέρουν ότι η πτώση μιας "ανεξάρτητης" κυβέρνησης έναντι των ΗΠΑ είναι ο λόγος.

    Μια ακόμη άποψη που αξίζει να προσεχθεί ιδιαιτέρως έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ομάδα ερευνητών αποκαλύπτει ότι, "Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι Λευκορωσίκης καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Instititute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια έτη συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης "έξυπνης τεχνολογίας".



    Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί πέρα από το επίπεδο των διακρατικών σχέσεων προς το τομέα των "Διεθνών εξτρεμιστικών δικτύων" που με τη σειρά τους ελέγχονται και γίνονται αντικείμενο διαχείρισης από ομάδες παγκοσμίων συμφερόντων που δεν υπακούουν σε σχεδιασμούς κρατών, αλλά μάλλον προσπαθούν να επιβληθούν έναντι αυτών.



    Υπό αυτή την οπτική γωνία, μπορεί να αναζητηθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της οργάνωσης των επεισοδίων σε παγκοσμιοποιημένα δίκτυα, τα οποία εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ότι αφορά νομισματικές και δημοσιονομικές ισορροπίες. Εάς μην ξεχνά ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης ότι η αύξηση των spreads των Ελληνικών Ομολόγων άρχισε αίφνης μαζί με τις ταραχές και περίπου 1,5 δις. Ευρώ χάθηκαν σε μερικές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον για πρώτη φορά από το 2000 το Ευρώ απειλήθηκε έστω και εμμέσως, λόγω της πιθανής κατά πολλούς τότε, αποπομπής της χώρας από την ΟΝΕ.

    Βεβαίως εσωτερικοί παράγοντες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μικροπολιτικές φιλοδοξίας λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με ένα απόλυτο αιφνιδιασμό της κρατικής μηχανής και ιδίως της Αστυνομίας.

    Αυτό που πρέπει να τονιστεί εντόνως, είναι ότι δεν έχει διαταχθεί μια εισαγγελική έρευνα, έστω και τύποις, για εκείνες τις ταραχώδεις ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, γεγονός που οδηγεί τον μέσο πολίτη και ιδιαιτέρως εκείνον που επλήγει από τους βανδαλισμούς, να χάνει ελπίδα στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και του κράτους σε ευαίσθητες περιόδους όπου και το έχει ανάγκη.

    Εν κατακλείδι μια βέβαιη πρόβλεψη είναι ότι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας έχει αποκαλυφθεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίόυ και είναι πλέον καιρός να αρχίσει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και από δικαστικής πλευράς μια ενδελεχή διερεύνηση πέρα από τις αοριστολογίες περί κοινωνικών συνθηκών τη στιγμή που υπάρχουν ήδη άπλετα σημεία προς διερεύνηση που παραπέμπουν σε οργανωμένα επιχειρησιακά σχέδια πρόσκλησης ταραχών και αποσταθεροποίησης.


    Η Ελληνική Δημοκρατία είναι αρκετά σταθερή να μη φοβάται τις τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν στο φως, ακόμα και εάν αυτές κλονίσουν-προς στιγμήν- τις σταθερές του συστήματος αποκαλύπτοντας διασυνδέσεις ατόμων και οργανισμών που λειτουργούν ως μια ιδιότυπη "5η φάλαγγα" στη καρδιά της Πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. = Να φορολογηθούν οι προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που γίνονται από στελέχη επιχειρήσεων, με εταιρικές πιστωτικές κάρτες…, για να πάψουν να πληρώνουν ΕΤΑΚ τα μαντριά , οι ξηρολιθιές , οι ετοιμόρροπες αγροικίες , τα φτωχονοικοκυριά , κλπ .-
    -Να υποβάλουν άμεσα, οι φορείς-επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ , συμπληρωματικές καταστάσεις με συγκεντρωτικά στοιχεία κατά φορολογούμενο και έτος (2008 και τα προηγούμενα για τα οποία δεν έχει επέλθει παραγραφή ), για προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που διενήργησαν στελέχη των, με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών και να τους χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις .
    -Να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα, βάσει των βεβαιώσεων, συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος , για τα ποσά προσωπικών ή οικογενειακών δαπανών που διενήργησαν με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών, να γίνει νέα εκκαθάριση με τις γενικές διατάξεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και να καταβληθεί η διαφορά φόρου με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις, κλπ, που θα προκύψουν.-
    -Να πληρωθούν –όπου συντρέχει περίπτωση- και οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κλπ .
    Κ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε γαλάζια ρεζίλια, έχετε μούτρα να βγαίνετε και να κάνετε κριτική ; Στα λαγούμια σας ρε χρεοκωπημένοι οπαδοί του μπουχέσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=165800

    Γ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ | Κυριακή 1 Μαΐου 2005
    O κουμπάρος, η «σεμνότητα» και οι τζάμπα πίτσες.
    ……………………………………………………………………………………
    ……………………………………………………………………………………
    Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκος όχι μόνο χρέωνε την εταιρική πιστωτική του κάρτα με προσωπικά έξοδα και δαπάνες της οικογένειάς του, τη στιγμή που διατυμπάνιζε ότι οικειοθελώς μείωσε τις αποδοχές του κατά 10%, αλλά δικαιολόγησε την πράξη του επικαλούμενος πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης, εναντίον της οποίας έχει κηρύξει πόλεμο, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε από τα στελέχη του ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής με την ανάληψη της εξουσίας.
    ………………………………………………………………………………………………………
    ………………………………………………………………………………………………………
    Καταγγελίες για χρεώσεις εξόδων 24.000 ευρώ
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Δ. Μηλιάκος πραγματοποίησε μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ. Εξ αυτών ποσό άνω των 15.000 ευρώ δεν αφορά δαπάνες που σχετίζονται με την επαγγελματική του ιδιότητα. Ειδικότερα, το παραπάνω ποσό αφορά αγορές προσωπικών ειδών, όπως ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρονικά είδη, αγορές για μέλη της οικογενείας του, όπως καλλυντικά, ρούχα, υποδήματα, και αγορές για το σπίτι του, όπως ηλεκτρικά, τρόφιμα ακόμη και πίτσες! Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εταιρικές κάρτες παρέχονται σε στελέχη για την πληρωμή επαγγελματικών δαπανών, όπως είναι τα γεύματα εργασίας, και όχι για την κάλυψη προσωπικών εξόδων.
    Ο κ. Μηλιάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε διοίκηση της Αγροτικής αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων την 1η Ιουνίου 1998, στα πλαίσια του συνολικού πακέτου αμοιβών, παγίων εξόδων και αποζημιώσεων των μελών της διοίκησης».



    == http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_28/04/2005_142096


    Tι απαντά ο διοικητής της ATE για την κατάχρηση της δωρεάν πιστωτικής κάρτας.
    Aίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη προσωπικών δαπανών του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας, κ. Δ. Mηλιάκου, με εταιρική κάρτα. Kυβερνητικοί παράγοντες κάλυπταν χθες τον κ. Mηλικάκο, ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Tα Nέα», κάνει λόγο για κακόβουλη επίθεση και υποστηρίζει ότι νομοτύπως έκανε τις σχετικές δαπάνες.
    Στην απάντηση του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας τονίζεται: «Πρώτον, η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε διοίκηση της ATE αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων την 1η Iουνίου 1998. Eκτοτε η τράπεζα αναλαμβάνει την εξόφληση των πιστωτικών καρτών ATE Visa του διοικητή και των υποδιοικητών μέχρι του ποσού των 1.467,35 ευρώ μηνιαίως (17.600 ευρώ ετησίως). H απόφαση δεν προβλέπει συγκεκριμένη χρήση της πιστωτικής κάρτας. Aν αυτό δεν ενοχλούσε τότε, δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί σήμερα.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση