GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φοιτητικές εκλογές και...

...τα παρατράγουδα! .. Aπό το http://pliatsikonews.blogspot.com/ . Λιγότερο από ένα 24ωρο έχει μείνει μέχρι τις φοιτητικές εκλογές. Είναι η ...

...τα παρατράγουδα!
..
Aπό το http://pliatsikonews.blogspot.com/
.
Λιγότερο από ένα 24ωρο έχει μείνει μέχρι τις φοιτητικές εκλογές.
Είναι η ώρα που κάποιοι θυμούνται τους ‘φίλους’ τους, ο ΟΤΕ και τα καρτοτηλέφωνα παίρνουν φωτιά και η σχολή γεμίζει από πρόσωπα που ίσως και ποτέ να μην είχες δει!
Ακούς τραγούδια από τις παρατάξεις ξεχνάς τι σημαίνει τοίχος και το μόνο που βλέπεις είναι αφίσες, πράσινες – μπλε – κόκκινες . Ένα ωραίο γιορτινό κλίμα εξελίσσεται προς έκπληξη και θαυμασμό των πρωτοετών και συνήθεια των τελειόφοιτων.
Ας δούμε όμως λίγο πιο μέσα από αυτό που μας παρουσιάζουν, από αυτό που μας βάζουν να βλέπουμε.
Δυστυχώς οι ονομαζόμενες παρατάξεις όχι μόνο δεν διαφέρουν από τα κόμματα της βουλής αλλά στηρίζονται από αυτά.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παράταξη έχει φοιτητής που χρηματοδοτείται από το κόμμα που στηρίζεται. Τα ποσά αναλόγως την θέση και...
...του κόμματος αλλά και την δύναμη της παράταξης στο κατά πόσο μπορεί να πάρει τις εκλογές διαφέρουν, φτάνουν για την προεκλογική αναμέτρηση μέχρι και τα 20.000-30.000 ευρώ.
Σκοπός τους είναι το πώς θα καταφέρουν να σαμποτάρουν τις εκλογές με βία και νοθεία.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα μας ψυχαγωγούν με αγώνες πάλης, συνθημάτων εμπλουτισμένων με το υπέροχο λεξιλόγιο της γλώσσας μας και όλα αυτά για μια θέση σε ένα ντουβάρι! Ποιος θα βάλει την δική του αφίσα, ποιος θα βγάλει τα περισσότερα έδρανα , ποιος θα βγάλει τα περισσότερα φεϊγβολάν. Δημιουργώντας μας μια αίσθηση πρωτόγνωρη όπως και πρωτόγονοι είναι και αυτοί.
Δεν είναι υπερβολή, στην σχολή της Πάτρας στην Σ.Δ.Ο (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) οι εκλογές γίνονται σε μια υπόγεια αίθουσα. Αίθουσα στρατηγικής σημασίας για τις παρατάξεις, εκεί κάθε χρόνο από τον συνωστισμό και την ύπουλη τεχνική τους που και στρατηγός θα την ζήλευε, λιποθυμούν άτομα. Η απώλεια και η αποχή φτάνει σε ποσοστό 65-70%..
Για την ηγεμονία τάζουν μέχρι και πτυχία , μαθήματα , μπουκάλια στα μπουζούκια αναλόγως τα άτομα που μπορείς να τους πας για να ψηφίσουν. Μην ξεχνάμε το περσυνό σκάνδαλο στο Α.Τ.Ε.Ι Πατρών για την ‘’ταρίφα’’ καθηγητών και του προϊσταμένου που είχαν θέσει αν ήθελες να περάσεις το μάθημα από τον υπέροχο και βολικό σου καναπέ.
Η έννοια και η λέξη της Δημοκρατίας μιας καθαρά Ελληνικής λέξης χάνεται μπροστά στην λαγνεία μερικών για την δόξα, με αθέμιτους συνήθως τρόπους.
Κρίμα που δεν κατεβαίνουν όλοι οι φοιτητές στις εκλογές να δείξουν ότι δεν είναι πρόβατα που τα πάνε όπου θέλουν, αλλά έχουν γνώμη και άποψη.
Φοιτητικές εκλογές γίνονται για να βοηθήσουν την σχολή τους να είναι πιο ανταγωνιστική έχοντας ένα αξιόπιστο πτυχίο με αντίκρισμα, να την κάνουν πιο προσιτή και εξελίξιμη στα νέα άτομα. Οι φοιτητές κάποτε άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας, χωρίς καμία βοήθεια από κόμματα χωρίς κανένα χρωματισμό, απλά είχαν όραμα, πάθος για ελευθερία..
Τώρα πια χάθηκαν όλα αυτά γιατί το χρήμα πολλοί το αγάπησαν και ξέχασαν από πού ξεκίνησαν, ξέχασαν την προσωπική τους ιστορία τους προσωπικούς τους αγώνες και το μόνο που κάνουν είναι να βολεύονται και αυτοί σε μια θέση.
Κάποτε ήταν εξόριστοι κάποτε αναμετέδιδαν μέσα από το πολυτεχνείο την δύναμη της ελευθερίας και τώρα αυτοί φιμώνουν την ελευθέρια καπελώνοντας την .
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )
Και μην ξεχναμε:
"Οσο κακή και αν είναι μια κυβέρνηση δεν είναι χειρότερη από την αναρχία"
Αίσωπος (6ος αιώνα π.Χ.)
(είναι στο χέρι μας να την κάνουμε καλύτερη πριν είναι αργά).

8 σχόλια

  1. Επειδή το άτομο είναι από άλλο πλανήτη και μπορεί να βάλει τρικλοποδιές ακόμα και στον εαυτό του, εδώ και χρόνια τον βάζουν να μιλάει μόνο σε στημένα πλάνα (με μονόχρωμο απαλό φόντο) και να απαγγέλλει το ποιηματάκι που του έχουν μεταφράσει οι Έλληνες επικοινωνιολόγοι του.

    Η πλάκα είναι ότι, επειδή δεν μπορεί μόνος του να διαβάσει σωστά τα Ελληνικά, συνεχίζει να κάνει απίθανα σαρδάμ, για να ξεκαρδιζόμαστε και εμείς στις χιουμοριστικές εκπομπές της τηλεόρασης.

    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πρόσεξα ότι τον έχουν βάλει να μιλάει ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    Ξέρουν από μάρκετιγκ οι άνθρωποι, το κατέχουν εξαιρετικά το σπόρ της επικοινωνίας.

    Προφανώς το κέρδος είναι διπλό.

    Πρώτο, μιλώντας αργά φαίνεται πιό σοβαρός, ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.

    Δεύτερο, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και έτσι μειώνονται τα γνωστά ξεκαρδιστικά του σαρδάμ, με τα οποία φτιάχνουν συκώτι οι τηλεθεατές του Λαζόπουλου και του Μητσικώστα.

    Τϊ να κάνεις;

    Έτσι είναι η ζωή.

    Κερδίζει η πολιτική και χάνει η επιθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε, στις μέρες που μπήκαμε στη μεταπολίτευση, επί Κ.Καραμανλή "εθνάρχη" τρομάρα του, απαγορεύονταν οι κλαδικές οργανώσεις στο χώρο των Δ.Υ. Έτσι λειτουργούσαμε παράνομα και άτυπα. Φυσικά υπήρχαν δύο μόνο τάσεις: οι δεξιά και η αριστερά!. Προσωπικά ήμουνα στην αριστερή τάση με όλο το φάσμα από Καραμανλή και πέρα. Οι συγκεντρώσεις μας σε κάποιο γραφείο όλο κι όλο! Ο φόβος της απόλυσης κρεμόταν πάνω από το κεφάλι μας και ο άτυπος Γραμματέας μας είχε πάρει εντολή, αν πρόκειται να πιαστούν οι αιτήσεις μας συμμετοχής να τις φάει καλύτερα παρά να πέσουν στα χέρια του καραμανλοκράτους! Κάποτε αποφασίσαμε να κάνουμε αρχαιρεσίες για νέα έστω και άτυπη διοίκηση! Η μέρα και η ώρα ορίστηκαν και πήγαμε οι αφελείς να κάνουμε το καθήκον μας! Αμ δε.. Εκεί μας περίμενε η μεγάλη έκπληξη, αλλά και το μεγάλο μάθημα! Οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ (δεν είχε ακόμα χωριστεί σε εξωτερικού και εσωτερικού!) είχαν φροντίσει να μας κουβαλήσουν καμια εικοσαριά γενιοφόρους που τους βλέπαμε για πρώτη φορά για να ψηφίσουν λέει! Άτυπη οργάνωση βλέπετε, μπορούσαν, λέει, να γραφτούν κείνη τη στιγμή και να γίνουν μέλη, αφού ο καθένας είχε και από ένα ή δύο γνωστούς, λέει, στην οργάνωση, πράγμα που τους επέτρεπε να γίνουν αμέσως μέλη!!! Έγινε χαμός! Τα παλικαράκια σκεφτήκανε να υφαρπάσουν μ' αυτόν τον τρόπο τη διοίκηση! Αποτέλεσμα; Χωρίς να πιαστούμε στα χέρια, όσοι σέβονταν τον εαυτό τους, φύγαμε και δημιουργήσαμε άλλη ομάδα και έτσι λειτουργήσαμε ως την παραμονή των εκλογών του 1881-2;.
    Τότε βέβαια έγινε ο άλλος χαμός! Όποιος είχε κάποιο γνωστό με την ίδια ιδελογικο-πολιτική κατεύθυνση τον κουβάλησε και δε μας χωρούσε ούτε αίθουσα κινηματογράφου. Έτσι χωριστήκαμε σε Πειραιώτες και Αθηναίους! Εκεί μπήκαν και πολλοί καιροσκόποι, όπως έγινε και με τις οργανώσεις που νόθεψε σε κάποιο βαθμό και την ιδεολογική πορεία των κομματων!
    Τώρα οι φοιτητές έχουν χάσει το μέτρο. Μόνο αν σταματήσουν τις απαιτήσεις των καλαμοκαβαλάρηδων και προσγειωθούν στην πραγματικότητα της χώρας μας που έχει ανάγκη από σωστή πνευματική ηγεσία και όχι από ουρανοβάμονες, τότε θα οφεληθούν και αυοί και η χώρα. Ε Ν Ο Τ Η Τ Α ! Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Πρόβλημα του Καραμανλή είναι, άς είχε προνοήσει να τους κάνει τα χατήρια για να μην τον διαβάλλουν. Ο Γιωργάκης, που είναι και υπάκουο παιδί, έχει καταλάβει πιο καλά τη μεγάλη σημασία του πάρε-δώσε με τους καναλάρχες και τους μεγαλο-επιχειρηματίες.

    Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι που μας υποτιμούν.

    Μας θεωρούν χαζούς και κακόμοιρους υπηκόους, που μας λένε τι να ψηφίσουμε.

    Το τελευταίο δίμηνο, πχ, χρησιμοποιούν κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.

    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;

    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε τι παίζει;

    Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος

    Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης

    Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον πονηρούλη Αδόλφο.

    Μόνο τα δελτία καιρού δεν λένε οι νεοφασίστες του Καρατζαφέρη στα ιδιωτικά κανάλια.

    Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, τον Αγγελιοφόρο και τις δεκάδες κατασκευαστικές και άλλες επιχειρήσεις σου),

    κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),

    κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)

    κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Της ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80;

    Είμαστε πιο μορφωμένοι, πιο πονηρεμένοι, πιο ψαγμένοι και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΙ από όσο νομίζετε.

    Εσείς μπορεί να είστε πάμπλουτοι αλλά εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

    Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτόν που έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντί σας, με το αζημίωτο βέβαια.

    Δυστυχώς για σας, ξέρουμε ότι αυτές τις υποχρεώσεις θα τις πληρώσουμε εμείς και όχι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοιτητικές εκλογές ...

    αχαχαχαχαχαα

    καλό ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

    Στην προσπάθειά του το
    ΠΑΣΟΚ να "αρπάξει" από
    το ΣΥΡΙΖΑ τους ομοφυλόφιλους
    και τις λεσβίες, που σε μεγάλο ποσοστό υποστηρίζουν θερμά την Κουμουνδούρου, κυκλοφορεί
    τη φήμη πως θα τους δώσει δικαιώματα φυσιολογικών αντρογύνων, ανάμεσά τους και
    αυτό της υιοθεσίας τέκνων!
    Πόσοι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζουν αυτό;
    Καιεπειδή ο δήμαρχος Τήλου
    ανήκει στους ΓΑΠικούς του ΠΑΣΟΚ!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρεεεεε μαλάκες Νεοδημοκράτες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείστε άλλο με τις χαζοαναρτήσεις σας, μας έχετε πείσει ρε μαλάκες πόσο χαζοβιόληδες είστε.
    Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ..
    ΤΙ ΗΜΟΥΝ ΔΕΞΙΟΣ ¨Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ;

    Καλά αυτοί οι πασόκοι του πρεσσ
    είναι παράδειγμα για την παγκόσμια
    επιστήμη.......
    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ
    ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση