GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα πυρπολήθηκε η Σμύρνη το 1922...

Από το http://anopetra-eleos.blogspot.com . ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ‏ ...Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ...

Από το http://anopetra-eleos.blogspot.com
.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ‏
...Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ;



15 σχόλια

  1. papaiwannou - rampi rampi.

    Στη πατσαβούρα την Μαριέτα μας που ξέχασε πόσοι Ελληνες κατάγονται από εκεί, με την ολόψυχη ευχή "σύντομα και το άλλο πόδι, τσόλι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες, είμαστε όλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

    γαμώ την πατσαβούρα τους και τον συνωστισμό τους γαμώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ
    ΑΛΕΧΑΝΝΤΕΡ ΠΑΡΒΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
    ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.
    ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ
    ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ,ΕΧΑΝΕ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΡΑ ,ΑΔΕΛΦΟ. ΠΑΤΕΡΑ.ΤΟΣΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΣΟ,ΑΙΜΑ .ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ..ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΩΣ ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΕΥΤΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ.ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ,ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενόδουλοι μοναρχικοί και μισέλληνες κομμουνιστές κατέβηκαν το 1920 στις εκλογές με ένα κόμμμα και κοινό σύνθημα "ελιά -στεφάνι-σφυρί-δρεπάνι":
    διαβάστε περισσότερα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ .Ο ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ.ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ.ΑΥΤΗ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ. ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΕΙΣ.Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ. ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ,ΑΠΛΑ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ.ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΓΛΩΣΣΑΡΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΕΙ ΑΡΚΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΙΛΛΑΡΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΖΕΣΤΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΤ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
    ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ-ΧΟΛΣΤΑΙΝ-ΛΟΥΝΕΜΠΟΥΡΚ .
    Η ΣΚΑΤΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ .
    ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ '97 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 1920 , ΤΟ 1935 , ΤΟ 1946 .

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ .

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ 1974 ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .

    ΤΟΤΕ Ο ΣΚΑΤΟ-ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΕΡΘΗΚΕ Ο Κ.Κ. ... UNFAIR !!!

    ΟΥΣΤ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΡΥ ΧΡΥΣΣΟΥ!!!

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.

    ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΖΟΡΡΟ-ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
    ΠΑΡΘΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκάστε μαλάκες, σκάστε καθίκια φασίστες!

    Εσείς καταστρέψατε την Ελλάδα με την προδοσίας τότε, εσείς καταδιώξατε, περιθοριοποιησατε τους πρόσφυγες τότε, όπως και τώρα. Εσείς και κάτι κουραδάκια της εποχής με πεποιθήσεις και ηθική Μαρκογιαννάκη.

    Σκάστε προδότες, σκάστε φασίστες!

    Ξεχάσατε πόσοι έλκουμε την καταγωγή μας από εκεί, ξεχάσατε τι κάνατε στους προγόνους μας, κι έχετε το θράσος και μιλάτε σήμερα!

    Εμείς όμως, δεν σας ξεχάσαμε.
    Ολα τα εγκλήματά σας πέρασαν από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, και τα μάθαμε ΟΛΟΙ.
    Θα τα μάθουν και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας!

    Μια μέρα, όλοι εμείς που τότε υπήρξαν τα θύματά σας, όλοι αυτοί που ακόμα είναι, ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ.
    Και εσάς, και τις "Γιαννάκου" σας με τους συνωστισμούς της, και το Μαρκογιαννάκι σας με την εμπάθειά του για όλους εμάς τους πρόσφυγες και μετανάστες.
    Τα ίδια σκατά κάνατε και τότε με τους πρόσφυγες, τους προγόνους μας δηλαδή. Σκατοφασίστες!

    Θα σας κρεμάσουμε ΡΕ, επειδή οι πατριδοκάπηλοι-πατριδέμποροι κωλόχαρτου παραχαραγμένης ιστορίας με το κιλό - οι φασίστες δηλαδή - είναι λίγοι, αλλά οι Ελληνες, είναι στην πλειοψηφία τους ΚΑΙ πρόσφυγες, ΚΑΙ μετανάστες.

    Σκάστε προδότες. Σκάστε φασίστες!
    Χάρη μας χρωστάτε που αναπνέετε ακόμα.

    Διαχρονικοί προδότες, υποπροϊόντα των στρατιωτικών μπουρδέλων των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, γερμανοτσολιάδες. Μούλικα του χίτλερ...

    Αυτό εδώ, 16min, είναι για τους Μικρασιατικής καταγωγής Ελληνες. Δεν συμπεριλαμβάνω στην περιγραφή το "μη φασίστες", επειδή Ελληνας και φασίστας ή Ελληνας και ρατσιστής ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η «αντιπατριωτική» στάση και δράση του κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ, τότε ΣΕΚΕ, στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας9, αποτελεί μια συχνή «καραμέλα» στα χείλη των αναλυτών - πολιτικών, στρατιωτικών και ιστορικών - της άρχουσας τάξης. Επειδή ακριβώς ήταν διεθνιστική και προάσπιζε τα λαϊκά συμφέροντα. Ετσι, η Ιστορία δείχνει πως το ΣΕΚΕ είχε την πλέον συνεπή πατριωτική στάση προς όφελος των εργαζομένων, των φαντάρων και των πλατιών λαϊκών μαζών της περιόδου.


    Το ΣΕΚΕ από το πρώτο ιδρυτικό συνέδριό του (1918) υποστήριξε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ειρήνης χωρίς προσαρτήσεις και αποζημιώσεις και την εφαρμογή της αρχής της αυτοδιάθεσης. Το πρόγραμμα αυτό, βέβαια, ερχόταν σε αντίθεση με την πολιτική πραγμάτωση της «Μεγάλης Ιδέας» από τον Βενιζέλο. Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Σμύρνης δεν έκανε λόγο - γιατί δε διέθεταν εκεί οι Ελληνες την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε οι ίδιοι να αποφασίσουν για την τύχη τους - ενώ, παράλληλα, απέκλειε το διαμελισμό της Τουρκίας. Ηταν δηλαδή και στάση αντιιμπεριαλιστική. Κάτι τέτοιο - όπως ήταν φυσικό - ήταν αντίθετο με την αντιδραστική πολιτική της αστικής τάξης και της κυβέρνησης Βενιζέλου και το ΣΕΚΕ γρήγορα θα γίνει στόχος των καταπιεστικών και ανελεύθερων μέτρων. Ετσι, λίγες μέρες πριν την είσοδο των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, την Πρωτομαγιά του 1919, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να εμποδίσει «αυθαιρέτως» το ΣΕΚΕ «να εορτάση εις την έδραν του (Αθήνα) την 1ην Μαΐου, να οργανώση παρέλασιν διά της πόλεως... ακόμη να συνέλθη και εις αυτά τα γραφεία του, τα οποία απεκλείσθησαν διά μυδραλιοβόλων» - όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

    Το ΣΕΚΕ εναντιώνεται από την αρχή στην ενέργεια αυτή, καταγγέλλοντας την εκστρατεία σαν τυχοδιωκτική. Και όταν αργότερα (3.8.1924), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την κήρυξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, θα απευθύνει μανιφέστο προς τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, θα υπογραμμίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ότι το ΣΕΚΕ ήταν «το μόνο κόμμα που καταδίκασε τον πόλεμο της Μικρασίας και αγωνίστηκε για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα», αψηφώντας φυλακίσεις, καταδίκες, εξορίες, θα τονίσει για άλλη μια φορά πως «στη Μικρασία πολεμήσαμε όχι για το ξεσκλάβωμα δούλων αδερφών, αλλά σαν μισθοφόροι χωροφύλακες για τα συμφέροντα του αγγλικού ιμπεριαλισμού, που ενδιαφερόταν για τα Στενά και τα πετρέλαια της Μοσούλης». Ποιος αμφισβητεί σήμερα αυτήν την αλήθεια για το χαρακτήρα και το σκοπό του μικρασιατικού πολέμου; Με αυτήν του την τοποθέτηση το ΣΕΚΕ πρόσφερε, πραγματικά, μια ιστορική υπηρεσία στο λαϊκό κίνημα, γιατί κατάφερε να απαγκιστρώσει σημαντικό μέρος του πληθυσμού από την κυρίαρχη ιδεολογία.

    Μέσα από την αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη», τις αντιπολεμικές προκηρύξεις και τη γενικότερη δράση του, θα καταδείξει τις ευθύνες της ελληνικής ολιγαρχίας και των κομμάτων της, τη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική και δράση τους, θα επισημάνει τον επικίνδυνο αποπροσανατολισμό του λαού που επιχειρείται με τη «Μεγάλη Ιδέα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Νοέμβρη του 1920 πραγματοποιούνται εθνικές εκλογές. Το ΣΕΚΕ (Κ) φτάνει το 13%, με περίπου 100.000 ψήφους, γεγονός που αποδεικνύει τη θετική πορεία ριζοσπαστικοποίησης μιας πλατιάς μάζας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, η γενικότερη διαφοροποίηση του εκλογικού σώματος εκφράζεται με τη νίκη της «Ενωμένης Αντιπολίτευσης», της αντιβενιζελικής παράταξης.

    Αλλά η μεγάλη δυσαρέσκεια του λαού από τους συνεχείς πολέμους υπό την κυβέρνηση Βενιζέλου στις εκλογές του Νοέμβρη, στα 1920, έδωσε κοινοβουλευτική νίκη στην αντιβενιζελική παράταξη. «Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επανέρχεται και οι "σύμμαχοι", με πρόσχημα την παλινόρθωση του γερμανόφιλου βασιλιά, ανακοινώνουν ότι απελευθερώνονται από τις υποσχέσεις προς την Ελλάδα, που ουσιαστικά αφορούσαν τα "οφέλη" από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η νέα κυβέρνηση του Γούναρη αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει δυναμικά την υπόθεση της μικρασιατικής εμπλοκής, στοχεύοντας στη συντριβή των κεμαλικών δυνάμεων. Βεβαίως, με τη Συνθήκη των Σεβρών, οι ιμπεριαλιστές "σύμμαχοι" στόχευαν στη συντριβή του κεμαλικού καθεστώτος και την υποδούλωση του τούρκικου λαού και για την υλοποίηση αυτών των επιδιώξεων ενέπλεξαν το υπό τον Βενιζέλο ελληνικό κράτος. Ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ήδη στο έδαφος της Μικράς Ασίας»12.

    Την Πρωτοχρονιά του 1921, το Κεντρικό Συμβούλιο των κομμουνιστών στρατιωτών του μετώπου μεταφέρει ένα διαφωτιστικό, ζωντανό και επαναστατικό μήνυμα για το νέο έτος (δημοσιεύτηκε στο «Εργατικός Αγών», 3/1/1921), όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Η πρώτη του 1921 δεν ακούει εδώ πάνω στο μέτωπο ούτε τα μοιρολόγια των αδικοσκοτωμένων, ούτε τους στεναγμούς των βασανισμένων, αλλά μια κραυγή μεγάλη, στεντόρεια, που βγαίνει κι από των πολεμιστάδων τα παλληκαρίσια στήθια κι από των κειτόμενων τα χτικιασμένα πνευμόνια κι από των αποθαμένων τα χωσμένα κόκαλα: Ζήτω η επανάστασις!»13. Την ίδια περίοδο, στον ελλαδικό χώρο από τις αρχές του 1921, οργανώνονται διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις με οικονομικά, πολιτικά αιτήματα και αντιπολεμικά συνθήματα. Η απάντηση της αντίδρασης - όπως ήταν αναμενόμενο - φτάνει μέχρι το σημείο να εμποδιστεί η έκδοση του «Ριζοσπάστη» για τρεις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dynasty Killer είπε..

    Εσυ μεγαλε εχεις χασει κατι ... τευχη.Ο καθενας οτι μαλακια σκεφτεται με το πουτσοκεφαλο το εκφραζει με το κουφιοκεφαλο.Δειτε τα πραγματα αντικειμενικα και ιστορικα.Εκτος αν σας συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση