GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή γραμμένη το έτος 2040...

Από το http://alliapopsislade.blogspot.com/ . Κάποιοι τη θεωρούν υπερβολική. Δεν ζουν όμως στο 2040 για να ξέρουν... Είμαστε στο έτος 2040. ...

Από το http://alliapopsislade.blogspot.com/
.
Κάποιοι τη θεωρούν υπερβολική. Δεν ζουν όμως στο 2040 για να ξέρουν...
Είμαστε στο έτος 2040. Είμαι 50 χρονών μα φαίνομαι 85. Έχω πολλά προβλήματα γιατί πίνω πολύ λίγο νερό. Νομίζω πως δε μου μένει πια πολύς καιρός. Σήμερα, είμαι ένας από τους πιο ηλικιωμένους στην κοινωνία που ζω.
Θυμάμαι όταν ήμουν 5 χρονών, υπήρχαν πολλά δέντρα στα πάρκα, τα σπίτια είχαν ωραίους κήπους και μπορούσα να είμαι κάτω από το ντουζ περίπου μια ώρα. Τώρα χρησιμοποιούμε πετσέτες με ορυκτέλαιο για να πλυθούμε.
* Πριν, όλες οι γυναίκες επιδείκνυαν τα όμορφα μαλλιά τους. Τώρα, πρέπει να...

ξυρίζουμε το κεφάλι για να το διατηρούμε καθαρό χωρίς να χρησιμοποιούμε νερό.
* Πριν, ο πατέρας μου έπλενε το αυτοκίνητο με το λάστιχο του ποτίσματος. Σήμερα, απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο τέτοια χρήση.
* Θυμάμαι πως υπήρχαν πολλές διαφημίσεις που έλεγαν ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, αλλά κανείς δεν έδινε προσοχή. Οι άνθρωποι πίστευαν πως το νερό είναι ανεξάντλητο.
Σήμερα, όλα τα ποτάμια, τα φράγματα, οι λίμνες και οι υδροφόροι ορίζοντες είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένα ή αποξηραμένα. Το τοπίο τριγύρω δεν είναι πια παρά μια απέραντη έρημος. Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις, οι δερματοπάθειες και οι κακώσεις του ουροποιητικού είναι οι κυριότερες αιτίες θανάτου.
Η βιομηχανία έχει παραλύσει και το ποσοστό ανεργίας είναι δραματικά υψηλό. Τα εργοστάσια αφαλάτωσης θαλασσινού νερού είναι ο κύριος τομέας απασχόλησης.
Δίνουν στους εργαζόμενους πόσιμο νερό αντί για μισθό. Οι επιθέσεις για ένα μπιτόνι νερό είναι συνεχείς μέσα στους έρημους δρόμους.
Η διατροφή είναι 80% συνθετική.
* Πριν, συνιστούσαν να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Σήμερα, δεν μπορώ να πιω παρά μισό ποτήρι.
* Επειδή δεν μπορούμε να πλύνουμε τα ρούχα μας, τα πετάμε, κάτι που αυξάνει τον όγκο των σκουπιδιών.
* Ξαναγυρίσαμε στη χρησιμοποίηση των βόθρων όπως τον προηγούμενο αιώνα, επειδή οι υπόνομοι δε δουλεύουν πια εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φόβο: τα σώματά τους είναι ασθενικά, ζαρωμένα από την αφυδάτωση, πληγιασμένα εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας που δε φιλτράρεται πλέον από την ατμόσφαιρα εξαιτίας της τρύπας του όζοντος.
Εξαιτίας της ξηροδερμίας, μια νέα γυναίκα 20 χρονών φαίνεται 40. Οι επιστήμονες κάνουν έρευνες, αλλά δεν υπάρχει καμιά λύση ορατή. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε νερό...
Το οξυγόνο επίσης έχει μειωθεί εξαιτίας της έλλειψης δέντρων, κάτι το οποίο μειώνει το νοητικό επίπεδο των νέων γενεών.
Η μορφολογία των σπερματοζωαρίων ενός μεγάλου αριθμού ατόμων έχει αλλάξει, κάτι το οποίο επιφέρει πολλές γεννήσεις παιδιών θυμάτων της ανεπάρκειας, των μεταλλάξεων και των δυσμορφιών.
Η κυβέρνηση μάς υποχρεώνει να πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε, 137 m3 το άτομο την ημέρα. Αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν διώχνονται από τις "ζώνες αερισμού", που είναι εξοπλισμένες με γιγάντιους μηχανικούς πνεύμονες που δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια.
* Ο αέρας δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αναπνέουμε.
* Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 35 χρόνια.
* Μερικές χώρες πέτυχαν να διαφυλάξουν νησίδες βλάστησης με καθαρό τρεχούμενο νερό. Αυτές οι ζώνες επιβλέπονται πολύ στενά από τον στρατό.
* Το νερό έγινε ένα είδος σπάνιο, ένας θησαυρός ανεκτίμητος, πολύ περισσότερο από τον χρυσό ή τα διαμάντια. Εδώ όμως, δεν υπάρχουν πια δέντρα γιατί δε βρέχει σχεδόν ποτέ. Και όταν αρχίζει να βρέχει, δεν πέφτει παρά όξινη βροχή.
* Δεν υπάρχουν πλέον εποχές εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών (φαινόμενο του θερμοκηπίου) από τις δραστηριότητες του ανθρώπου του 20ου αιώνα που μόλυναν το περιβάλλον.
Και όμως είχαμε προβλέψει ότι έπρεπε να φροντίσουμε το περιβάλλον μας, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.
Όταν η κόρη μου με ρωτάει να της αφηγηθώ πώς ήταν όταν εγώ ήμουν νέος, της διηγούμαι πώς τα δάση ήταν όμορφα.
Της μιλάω για τη βροχή, τα λουλούδια, την ευχαρίστηση του να κολυμπάς και να ψαρεύεις στα ποτάμια και τις λίμνες και του να πίνεις όσο νερό θέλεις! Και για την καλή υγεία των ανθρώπων...
Με ρωτάει:
- Μπαμπά! Γιατί δεν υπάρχει πια νερό;
Έχω λοιπόν ένα κόμπο στο λαιμό...
Δεν μπορώ να σταματήσω να με θεωρώ ένοχο, γιατί ανήκω στη γενεά που ολοκλήρωσε την καταστροφή του περιβάλλοντος, μη παίρνοντας στα σοβαρά τις αμέτρητες προειδοποιήσεις.
Ανήκω στην τελευταία γενεά που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, αλλά αποφάσισε διαφορετικά.
Σήμερα τα παιδιά μας το πληρώνουν ακριβά...
Ειλικρινά, πιστεύω πως η ζωή πάνω σ' αυτή τη γη δε θα είναι δυνατή από δω και πέρα γιατί η καταστροφή του περιβάλλοντος έφτασε σ' ένα σημείο όπου δεν έχει επιστροφή.
Πώς θα ήθελα να γυρίσω πίσω και με κάποιο τρόπο να έκανα να καταλάβει ολόκληρη η ανθρωπότητα... Στη στιγμή εκείνη που μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον πλανήτη μας!

16 σχόλια

  1. Έχω πολλά προβλήματα γιατί πίνω πολύ λίγο νερό.
    ==
    Γιατι γλυκε μου?

    Πιες λιγο παραπανω νερακι .
    =

    Νομίζω πως δε μου μένει πια πολύς καιρός
    ==
    Αφυδατωση !
    Μπορει και αρτηριοσκληρυνση ,αλλα το λιγο νερακι που πινεις ,μπορει και να σου δημιουργησε αφυδατωση.
    Νερακι γλυκε μου ,νερακι πιες.
    Κ
    Και θα πεθανεις πιο ησυχος.
    να ησυχασουν και οι υπολοιποι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια αποριαν τινα:

    Αν ΑΥΡΙΟ γινουν εκλογες και η Νεα Δημοκρατια του κ.Καραμανλη οπως λεει και το βλακογιοργο, κερδισει ..
    Κερδισει! ρε αλητες..

    ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ να ειναι κυβερνηση??

    Ο .."λαος" λεει για τεσσερα χρονια !
    ΟΧΙ??

    Λοιπον αλητο πασοκοσκυλαιοι :
    Δευτερη ερωτηση:
    Ποτε γιναν για τελευταια φορα εκλογες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περσινό σπαμ μέηλ δημοσίευσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και τότε αυτό θα λένε.
    ΠΩ ΠΩ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ …. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ

    Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ ?
    ----------------------------------
    η αλητεία των Νταβάδων - αλητών
    του ΠΑΣΟΚ είναι 10ετιών πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>
    Μπαμπά! Γιατί δεν υπάρχει πια νερό;
    Γιατι παιδι μου καποτε μαλακιζομουνα
    με τις ωρες κατω απο το ντουζ

    και οταν μας εβαζαν διαφημίσεις που έλεγαν ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ εμεις λεγαμε να πανε να γαμηθουνε.
    Ειχαμε μεγαλες πλακες στα Εξαρχεια τοτε.
    _______________
    Ωραιες ιδεες κατεβαζεις οποτε εισαι στο ντουζ αλλα τελειωνε γυρνα στο σημερα και κλεισε αμεσως το νερο.

    Και να θυμησεις του μπαμπα να πληρωσει εκεινο το προστιμο στην εφορια . . . ναι για την ψευτοδηλωση . . ναι ναι.
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eleos me ta blog. Apo tote pou o kathenas mporei na grapsei oti thelei, diavazoume tin kathe malakia pou exei o kathenas sto mialo tou dianthismeni me omorfa logia gia na parousiazetai ws texni. Eleos, kleiste tous tin sindesi internet i sillavete tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα δεν είναι υπέροχο αυτό 05:59 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν μέσω πυρκαγιών ο κ .Γ. Παπανδρέου απολάμβανε ...το μπάνιο του...!

    Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

    Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

    Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

    Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

    Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

    Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

    ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλακοδεξιε 6:25 ο Νακος ως υφυπουργος εσωτερικων και απολυτα υπευθυνος σε αυτον τον τομεα για αυτη την γελοια κυβερνηση ηταν σε γαμο στον Βολο το Σαββατο βραδυ...
    Αλλα προφανως ο Γιωργος φταιει για την ανικανοτητα και την μαλακια που σας δερνει φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @6.25

    Έχεις δίκιο.

    Έπρεπε να μείνει στην Αθήνα να συντονίσει όπως έκανε και ο αρμόδιος υφυπουργός εσωτερικών που φαίνεται εδώ.

    φιλάκια πολλά κ. "politis-dapitis-gr"
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για και προς τον κ.
    27 Αυγ. 2009 6.11.00 μ.μ.

    Φιλάρα, διάβασε κι αυτά...

    1."Η Αττική καιγόταν κι ο υφυπουργός…γλεντούσε!

    Από τον Μιχ. Ρούπα
    .
    Ενώ η Αττική γίνεται μπριζόλα καρβουνιασμένη στην ψησταριά της κυβερνητικής ανικανότητας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος συμμετείχε στο …συντονισμό της πυρόσβεσης τρέχοντας σε γάμους σε χαρές και πανηγύρια στο Βόλο.
    Το Σάββατο 22 Αυγ. 2009 στις 20:00 στον Αγια Τρύφωνα στη Νέα Ιωνία του Βόλου άνετος κι ωραίος έδινε ευχές και φιλιά στους νεόνυμφους για βίο ανθόσπαρτο.
    Στους κατακαημένους της Αττικής, στη ρημαγμένη χώρα, αύριο θα δίνει συγχαρητήρια για την υπομονή και την ανοχή τους που τον έχουν Υπουργό. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνεται γιατί αυτός μας αξίζει… "

    2."Τι έκανε ο ίδιος την Κυριακή της φωτιάς...
    Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
    .
    Ντροπή σας!
    Αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας και πρόκλησης, να προβαίνει ο κ. Γιακουμάτος σήμερα σε δηλώσεις, κατηγορώντας τους πάντες για ανικανότητα και καλώντας τους να παραιτηθούν, όταν ο ίδιος την Κυριακή της φωτιάς έτρωγε χαλαρός, άνετος και ευδιάθετος στο Πρυτανείο του Κολωνακίου! Απορώ πώς του κατέβαινε το φαγητό..."

    και μη βιάζεσαι τόσο πολύ....
    Αυτούς τους έχουμε ήδη, ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,και μας απέδειξαν πως δεν κάνουν τίποτα!...
    Ο κ. Π"νδρέου δεν είναι κυβέρνηση, και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα...
    Ο ρόλος του είναι, (και μόνον), να ασκεί κριτική.... Οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ .


    ΞΕΦΩΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΟΒΑ , ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ .


    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΨΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.


    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Τελικά αυτό το πολυσχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Γιωργάκης πρέπει να είναι θαυματουργό.
    Η λύση για όλα τα προβλήματα.
    Και για τις πυρκαγιές, βέβαια, αυτό εννοείται.
    Εδώ το πολυσχέδιο του απίθανου γιού της κυρίας τσάντ έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας και της ανεργίας, το πρόβλημα των πυρκαγιών δεν θα λύσει;
    Σιγά το πρόβλημα.
    Ο Γιωργάκης δεν μας εξηγεί, βέβαια, το περιεχόμενο του πολυσχεδίου του για να μην του το κλέψει ο παλιοχαρακτήρας ο Καραμανλής και το πασάρει για δικό του.
    Σιγά να μην σου χαρίσουμε, κύριε Καραμανλή, αυτό που μας έδωσε απλόχερα η φύση.
    Την εξυπνάδα (δεν παίζεται ο μπαγάσας, δεν παίζεται).
    That’s it!
    Από σήμερα πιά το αποφάσισα.
    Μπορώ να κοιμάμαι πολύ πιό ήσυχος.
    Εγώ βάζω την ψήφο και ο Γιωργάκης το πολυσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009

    Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα γινόταν αυτό;
    Πραγματικά αυτό που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες είναι απίστευτο! Βγαίνουν στα κανάλια οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων και με θράσος λένε πως απαιτούν αποζημιώσεις. Ενώ γνωρίζουν πως κάποιοι λαδωνόντουσαν για να πάρουν άδειες και να έχουν ρεύμα και νερό. Είμαστε επίπεδο Ουγκάντας.
    Τέλος.

    ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 25 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΠΑΤΗ. ΚΛΕΨΙΜΟ. ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ. ΚΟΜΠΙΝΑ. ΜΙΖΑ...
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @27 Αυγ 2009 5:55:00 μμ.

    δεν έχουμε παιδί μου νερό, γιατί εκείνο το χαμένο κορμί, ο ανεπρόκοπος ανηψιός του Εθνόρχη, όχι μόνο δεν έφτιαξε τίποτα, αλλά πούλησε κι ότι βρήκε. Πουλησε το δημόσιο νερο στους εργολάβους.

    Τον κρεμάσαμε βέβαια στο σύνταγμα μετά τους πρώτους θανάτους από αφυδάτωση, αλλά ήταν αργά. Από τότε παιδί μου, αποκεφαλίζουμε δεξιά χαμένα κορμιά και πίνουμε το αίμα τους να ξεδιψάμε. Αυτά τα κάνουμε στα εξάρχεια που κάποτε λέει είχε πλάκα, κι έχει ακόμα πολύ πλάκα!

    Κατάλαβες παιδί μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση