GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού πήγε το χρήμα; Σίγουρα όχι στους Δελφούς...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Η κρίση, που ξεκίνησε σαν χρηματιστηριακή για να μετατραπεί σε οικονομική, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις «ε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Η κρίση, που ξεκίνησε σαν χρηματιστηριακή για να μετατραπεί σε οικονομική, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις «ειδικών» της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία γύρω στα 10 τρις δολάρια. Αν καταμερίζαμε τη ζημιά αυτή στον παγκόσμιο πληθυσμό των 6,5 δις κατοίκων της γης, θεωρητικά, θα ήταν σαν να λέγαμε ότι κάθε κάτοικος αυτού του πλανήτη έχασε 1500 δολάρια.
Σύμφωνα μάλιστα με «ειδικούς» της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ADB), και εδώ φαίνεται πως οι λεγόμενοι ειδικοί δεν είναι και τόσο ειδικοί, η ζημιά ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 50 τρις. Πέντε φορές δηλαδή παραπάνω από τις εκτιμήσεις των γερμανών. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω, ότι σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις της Amro Bank και του London Schools of Economics(LSE), η προηγούμενη χρηματιστηριακή κρίση του 1999-2000 κόστισε 13 τρις.
Που πήγε αλήθεια αυτό το χρήμα; Οποιος τελείωσε τις οικονομικές επιστήμες πριν την κυριαρχία της Οικονομικής Σχολής του Σικάγου, των λεγόμενων νεοφιλελεύθερων-μονεταριστών, γνώριζε ότι το χρήμα είναι ένα μέσο ανταλλαγής, μια μονάδα υπολογισμού οικονομικών αξιών και...

μέσο αποταμίευσης της εργασίας. Από την εποχή του Ησιόδου γνωρίζουμε ότι πλούτος παράγεται μέσα από εργασία. Αυτό το ήξερε ακόμη και ο Γιαχβέ γι αυτό και μας καταδίκασε να «ἐν ἱδρῶτι τοῦ προσώπου σου φαγῇ τὸν ἄρτον σου». Ο διασημότερος όλων των θεωρητικών της οικονομίας, ο σκωτσέζος Adam Smith, ο άνθρωπος που έκανε την οικονομία επιστήμη, έγραφε πριν δύο περίπου αιώνες: «Ο πλούτος αυτού του κόσμου δημιουργήθηκε με την εργασία και όχι με το χρυσό ή το ασήμι». Σήμερα, με την επικράτηση του νεοεφιλελεύθερου μονεταριστικού μοντέλου οικονομίας, όλα κινούνται γύρω από το Χρήμα και τα Χρηματιστήρια. Το χρήμα, το μέσο που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τις οικονομικές συναλλαγές έγινε το σημαντικότερο εμπόρευμα. Ετσι, ο όρος οικονομική σταθερότητα υποκαταστάθηκε από τον όρο «Δημοσιονομική Σταθερότητα». Μέχρι και τα παιδιά μας, έμαθαν, ότι η προσδοκία από μόνη της( χρηματιστήριο, πάμε στοίχημα, παίξε-κέρδισε, κ.λ.π) δημιουργεί αξίες. Ακόμη όμως και αν δεχτούμε ότι ισχύει το δόγμα των μονεταριστών, πως «όλα είναι χρήμα και αν το ελέγχεις, ελέγχεις τα πάντα στην οικονομία», ποιος μπορεί άραγε να μας πει πόσο χρήμα κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί στον κόσμο, τι αξίες εξέφραζε και εκφράζει και που πήγαν αυτές; Εδώ, οι μάγοι-μονεταριστές, που μετέτρεψαν την οικονομική επιστήμη σε παιδική χαρά (Χάρι Πότερ) κατέρριψαν την θεωρία των προσωκρατικών φιλοσόφων που ισχύει μέχρι σήμερα, πως δηλαδή από το τίποτα δεν παράγεται τίποτα και πως τίποτα στη φύση δεν χάνεται αλλά απλώς αλλάζει μορφή (ή αν είναι χρήμα αλλάζει χέρια).
Το 2003, στο βιβλίο μου (Εναλλακτικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), έγραφα:«Σήμερα δε φαίνεται καμία σοβαρή πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση και όπως όλα δείχνουν η λύση θα έρθει από μόνη της με μαζικές πτωχεύσεις και ξεσκαρτάρισμα της αγοράς. Αφού στο τέλος, όταν θα έχουν πληγεί και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάκαμψη. Μέχρι τότε δηλαδή, που θα ανακαλύψουμε ότι τελικά μπορεί το χρήμα να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας αλλά δεν είναι όλα χρήμα, ο Θεός βοηθός». Σήμερα, το μόνο που θα άλλαζα είναι οι δύο τελευταίες λέξεις.

13 σχόλια

  1. Ποιος είπε ότι στην κυβέρνηση αυτή δεν έχουν ιδέες; Λάθος!
    Μέγα λάθος…. Πάρτε παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά είναι ή δεν είναι ιδέα από τις λίγες; Επενδύεις από την τσέπη σου 250 χιλιάρικα ευρώ για μια εγκατάσταση κόστους 500 χιλιάρικων, και παραγωγής 100 κιλοβάτ, τα υπόλοιπα 250 χιλιάρικα είναι επιδότηση, από το κράτος, από την τσέπη του Καραμανλή; όχι βεβαίως, αλλά από την τσέπη και του τελευταίου πολίτη που ζει σε αυτήν την χώρα, και μόλις αρχίζεις την παραγωγή αρχίζεις και να εισπράττεις 50 κολλαριστά χιλιάρικα το χρόνο από την ΔΕΗ, γιατί;
    Γιατί την κιλοβατώρα θα την πουλάς με συμβόλαιο εικοσαετίας 0.45 ευρώ, και με δεσμευτικό συμβόλαιο αγοράς εικοσαετίας από αυτήν.
    Και που είναι το κακό θα μου πείτε;
    Το κακό είναι ότι η ΔΕΗ θα αγοράζει 0.45 ευρώ την κιλοβατώρα, η ΔΕΗ όμως θα πουλάει την κιλοβατώρα πολύ λιγότερο στους καταναλωτές, θα χάνει χρήματα η ΔΕΗ ; ΟΧΙ, γιατί αυτή την διαφορά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές από την τσέπη τους, για να την πάρουν οι επενδυτές, και όχι η ΔΕΗ από τα κέρδη της σαν επιχείρηση.
    Με ποιο τρόπο; Στο λογαριασμό μας στην ΔΕΗ θα υπάρχει και υπάρχει πρόβλεψη είσπραξης αυτής της διαφοράς, ούτως ώστε την παίρνει με το έτσι θέλω αυτή την διαφορά και την ακουμπά αυτούσια στους ιδιώτες παραγωγούς.
    Όμως γιατί η ΔΕΗ πρέπει να αγοράζει ακριβά την κιλοβατώρα και μετά να την πουλά φτηνά;
    Και γιατί με απόφαση του κράτους κάποιοι τυχεροί λαμογιάρηδες και προσκείμενοι κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση επενδυτές, γιατί όλα αυτά γίνονται επί Δεξιάς, και ξέρουμε καλά τι συμβαίνει επί Δεξιάς, θα πρέπει εμείς από την άκρα Δεξιά ως την άκρα Αριστερά, και για τουλάχιστον 20 χρόνια να τους πληρώνουμε, δηλαδή να τους χρυσώνουμε;
    Για να έχει η Δεξιά στηρίγματα και λαδωμένους διαχρονικά στα χέρια της, για να την ευγνωμονούν για μια εικοσαετία τουλάχιστον, και να λένε δεξιά και αριστερά πως αυτή ήταν η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε ποτά από την Ελλάδα; Φτου σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονειρευομαι μια κυβερνηση που θα μοιραζει χρημα ,να παρτε χρημα!!
    Παρτε παρτε παρτε..

    Ποσο θα της κοστιζε κατι τετοιο??
    ΤΙΠΟΤΑ! Τιποτα ! η εν πασει περιπτωσει σχεδον τιποτα!!

    Ποσο θα κοστιζε σε μια κυβερνηση να "κοψει" και να "τυπωσει" ενα π.χ τρισεκατομυριο εκατομμυρια ευρω??

    Ας πουμε 100 κιλα χαρτι.
    Ποσο να "κοστιζει" αυτο το χαρτι??

    Ας πουμε 1000 ευρω το κιλο.
    Δηλαδη 100Χ1000 = 100.000 ευρω

    10 κιλα μελανι.
    Ποσο να κοστιζει αυτη η μελανη?
    ας πουμε 10.000 ευρω το κιλο
    10Χ10.000 =100.000 ευρω!

    Υδατοταινιες κλπ.
    Εδω υπαρχει καποιο κοστος .
    Αυτα ειναι τεχνολογια καικοστιζουν .
    Ας πουμε 2 κιλα απο αυτα ,1.000.000 ευρω το κιλο ,χοντρικης 500.000 ευρω το κιλο
    2Χ500.000 ευρω =1.000.000ευρω

    Εργατικα δεν πληρωνει στο νομισματοκοπειο δημοσιοι υπαλληλοι ειναι που ουτως η αλλως πληρωνονται.
    Να πληρωσει και καμμια υπερωρια?
    Παλι ελαχιστα θα ειναι.

    Ωστε εχουμε Συνολο:
    100.000 + 100.000 + 1.000.000 =
    1.200.000 ευρω .
    Και εχει "βγαλει" ενα τρισεκατομυριο εκατομυρια ευρω.

    Ελα εδω λεει τοτε:
    Εσυ δημοσιε υπαλληλε ποσα παιρνεις?
    2.000 ευρω το μηνα ? Παρε 20.000
    Εσυ αγροτη,μαναβη και μαναβισσα ποσα βγαζεις? 1.000 ευρω το μηνα ?
    Παρε και απο μενα αλλα 10.000.

    Εσυ συνταξιουχε συνταξιουχα ανεργε ενεργε ,ναυτικε ,εργατη εργαζομενε,συνδικαλιστη ποσα βγαζεις?
    1500 ευρω? να παρε 30.000 ευρω.

    Τι ωραια που θατανε!!

    Αλλα ..ξυπνησα!

    Ποιος μαλακας θα δουλευε τοτε? σκεφτηκα ..

    Με 20.000 ευρω μηνιαιως ποιος θα πηγαινε να δουλεψει??

    Και τι θα γινοτανε ?
    Απλα θα θελαμε ενα τσουβαλι "λεφτα" για να παρουμε ενα κιλο πατατες.

    Γιατι το "χρημα" τα "λεφτα" εχουν πολλα πλεονεκτηματα αλλα κοντα σαυτα εχουν και ενα σοβαρο μειονεκτημα:
    ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).

    ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-8-2009, 4 μμ)
    Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.
    Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών.
    Η πυρκαγιά ήδη κατέκαψε 28.000 εκτάρια και απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
    Πάνω από 700.000 στρεμματα έχουν ήδη χαθεί και σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.
    Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
    Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.

    Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    Μήπως δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι πολύ χαρούμενος.
    Εγώ θα δώσω μία ψήφο στο Γιωργάκη και αυτός θα μου φτιάξει τα οικονομικά μου, θα βάλει στη θέση τους τους σκοπιανούς και τους τούρκους, θα λύσει το κυπριακό, δεν θα ξανακαούν τα δάση, δεν θα ξαναπαίρνουν μίζες οι υπουργοί, δεν θα μας ληστεύουν στο χρηματιστήριο, δεν θα μας πίνουν το αίμα τα ολιγοπώλια και δεν θα μας δουλεύουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα κανάλια τους.
    Αν το καλοσκεφτείς, με συμφέρει.
    Θα δώσω μία ψωροψήφο και μετά θα είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος.
    Πώς δεν το είχα σκεφθεί και νωρίτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eπειδή τα παπαγαλάκια του κόκαλη βγαίνουν και μας την λένε όταν φωνάζουμε για τον ολυμπιακό που ονειρευόμαστε ,λάβετε υπόψη
    -οι πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται ,ο θρύλος όμως παραμένει ισχυρός και δυνατός
    -ο σωκράτης μόνος του ήλθε και ναι μεν έκανε πολλά ,αλλά κέρδισε πολύ περισσότερα και πρώτα απο όλα την ελευθερία του και την φήμη του και μην ξεχνάτε αυτός είπε TO οτι ο θρύλος είναι μαγαζί γωνία.
    -είμαστε οι μοναδικοί που πλρώσαμε διαρκείας διετούς διάρκειας σε τιμές που οι άλλες ομάδες δεν τις ονειρεύονται οτι θα τις εισπράξουν ποτέ
    -πληρώσαμε φέτος άυξηση 10% σε πρίοδο κρίσης και το σύνολο είσπταξης 14000 εισητηρίων διαρκείας ,λόγω τιμών είναι διπλάσιο απο την είσοπραξη των άλλων που πουλήσανε 20000
    -o τζίρος της μπουτίκ είναι τέσσερις φορές πάνω απο τον δεύτερο
    -ο μέσος όρος προσέλευσης είναι ο μεγαλύτερος (αν βάλουμε οτι η χωρητικότητα είναι 34000 ,η διαφορά είναι τεράστια)
    -πούλησε καστίλιο,μπελούτσι και σταμάτησαν Αντζας (άντε στην θέση του ο σουηδός),Τζολε,Λέτο,Πατσατζόγλου,Ντάρκο
    και αντ αυτών πήρε Μαρέσκα και γύρισε πίσω ο Λύκος (ο Ισπανός που ήλθε απο [προηγμένο πρωτάθλημα δεν τον ήθελε)και το παλτό ο Μπράβο
    -έδιωξε τον Ισπανό (ζούμε με όνειρο να δούμε μπάλα που παίχτηκε με Μπενφίκα και Γερμανούς) και πήρε τον Κεσπάγια απο το Κυπριακό πρωτάθλημα ,για να παίξει η ομάδα καλύτερα (το πόσο ήδη το βλέπουμε)
    -Δεν πλήρωσε 3,5 για Λέτο και τελικά πληρώνει 3.8 για έναν βραζιλιάνο ταλέντο στα 24 χρόνια του ......και ο τύπος μας φτύνει
    -ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΎΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΙ (ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΕΊΧΕ ΚΑΙ 15 ΑΠΟ ΚΑΣΤΙΛΙΟ),ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΛΠ
    ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕς ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ,Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΚΕΣΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΥΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΉΦΑΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΎΝ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αφού στο τέλος, όταν θα έχουν πληγεί και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάκαμψη. "

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.dn.se/nyheter/varlden/dora-bakoyannis-grekland-utrikesminister-eu-1.941614

    ==
    Πολυ κολακευτικη φωτογραφια,δεν νομιζετε?

    Και ομως καποιο πασοκοσκυλο ,την μοστραρε με το δικο του τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS.
    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.
    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    Το πασοκ τους εκανε και ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΣΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ////////////////////////////////
    ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ Blooper team. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ.....
    ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    /////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα οικονομικά είναι απλά. Δύσκολα τα κάνουν αυτοί που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια. Να μερικά παραδείγματα. 1.Αγόρασα ένα οικόπεδο 1000 ευρώ. Η οικονομική ανάπτυξη του αυξάνει την αξία καιέχω την προσδοκία να το πουλήσω 5000 ευρώ. Αν δεν το πουλήσω δεν έχω χάσει τίποτα. αν το πουλήσω αυτός που θα το αγοράσει πριν την κρίση το πληρώνει υπερτιμημένο και θα κάνει πολλά χρόνια να πάρει τα λεφτά του. Εγώ που πούλησα έχω τα 5000 ευρώ.2. αγοράζω εμπορεύματα 1000 ευρώ μετρητοίς, 1000 ευρώ με πίστωση. Προσδοκώ να τα πουλήσω 4000 ευρώ. Αν δεν τα πουλήσω και ρίξω φέσι στον προμηθευτή έχω χάσει 1000 ευρώ εγώ και 1000 ο προμηθευτής. Αν τα πουλήσω χάνει ο αγοραστής όσα πληρώσει μετρητά και την πίστωση εγώ αν δεν με εξοφλήσει και αυτό αν σταματήσει ο κύκλος της πώλησης. Το χειρότερο στην κρίση είναι όταν χάνει ο παραγωγός σαν πρώτος κρίκος της αλυσίδας της συναλλαγής. Γιατί όχι μόνο χάνει την προσδοκία του κέρδους αλλά και το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να χάνεται η πρωτογενής θέση εργασίας και το πιο χειρότερο αν ο εργάτης μείνει και ανεξόφλητος για την εργασία. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος μιας κρίσης , το χάσιμο της θέσης εργασίας και το προιόν της θέσης αυτής. Τα υπόλοιπα είναι προσδοκώμενες αξίες και προσδοκώμενα κέρδη χωρίς καμμιά πραγματική επίπτωση στον απλό τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα δε φαίνεται καμία σοβαρή πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση
    ==
    ΟΧΙ.
    Η λυση ειναι μια και μοναδικη.
    Οι μαυροι να (ξανα)παρουν το παραδοσιακο τους ρολο.
    Να υπηρετουν το λευκο.

    Ενας λευκος δικαιουται απο τη φυση να εχει 100-200 μαυρους στη δουλεψη του.
    Θα τους ταιζει ενα καζανι φασολια ενα μπιτονι νερο και θα δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

    Φυσικα θα μου πειτε εχουμε και τους κιτρινους.
    Τι θα γινει με αυτους?

    Η απαντηση ειναι απλη:
    Θα αναγορευτουν οι γιαπωνεζοι "λευκοι" των κιτρινων και το θεμα θα λυθει.
    Ειναι κατι κουμασια οι γιαπωνεζοι!!
    Αν δεν με πιστευετε για ριξτε καμμια ματια τι κανανε κατα (και πριν) το Β΄ παγκοσμιο πολεμο..

    Αντε ..
    Οι λυσεις ειναι απλες!
    "πολιτικη βουληση" χρειαζεται.

    και μην ακουτε κατι bloopers and other poofters..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ MEGA, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Παλιά μου τέχνη Κόσκινο. Πρώτα βγάζει στις δυό βρωμο-φυλλάδες του τις μαϊμού δημοσκοπήσεις και μετά τις επικαλείται στο πορωμένο κανάλι του;

    Γιατί προσπαθεί να σώσει το Γιωργάκη από τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης για το Χριστοφοράκο;

    Μήπως γιατί η υπόθεση C4I και οι μίζες του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, έχει δέσει;

    Οι κινήσεις των λογαριασμών που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Ζαγοριανός ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    Έρχονται τα πάνω - κάτω.

    Ανατρέπονται τα σχέδια των καναλαρχών και των αμερικάνων χρηματοδοτών τους να φέρουν ένα πρωθυπουργό-μαριονέτα, που θα μας γδύσουν οικονομικά και θα χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    Ευτυχώς ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το παιγνίδι που παίζουν πίσω από την πλάτη του οι τέσσερις γνωστοί μαφιόζοι των καναλιών και των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).

    ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-8-2009, 4 μμ)
    Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.
    Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών.
    Η πυρκαγιά ήδη κατέκαψε 28.000 εκτάρια και απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
    Πάνω από 700.000 στρεμματα έχουν ήδη χαθεί και σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.
    Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
    Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.

    Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    Μήπως δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΑΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙΣ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση