GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισαν οι εκκενώσεις...

. Εκκενώθηκε πριν λίγο η πλατεία της παλαιάς Πεντέλης. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Οι νοσηλευόμενοι στο 414 ...

.
Εκκενώθηκε πριν λίγο η πλατεία της παλαιάς Πεντέλης. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Οι νοσηλευόμενοι στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης μεταφέρθηκαν στο 401 ενώ η φωτιά πέρασε και στην περιοχή της Δροσιάς όπου καίγονται σπίτια.
Σπίτια καίγονται στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου όπου κατάσταση πανικού επικρατεί στην κεντρική πλατεία .
Στις φλόγες παραμένουν Άνοιξη, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι, Άνω και Κάτω Σούλι, Σταμάτα, Διόνυσος και Ροδόπολη. Σε κίνδυνο βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα.
Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Κερατέα, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στο Ελαιοχώρι Πάτρας, σε Αχερούνες και Ασπούς Σκύρου, στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο και στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Στην Εύβοια η φωτιά έκαψε το Πλατανιστό και το Μετόχι.

10 σχόλια

  1. POLA KOKKINA KERAMIDIA RE PAIDIA MESA STO DASOS.

    GIATI FONAZOYN AYTOI??
    POY TO BRHKAN OIKOPERDO ?
    APO TA XRISOBOYLA ?
    GIATI EXTISAN MESA STO DASOS ?
    DEN HKSERAN OTI OTAN PAREI TO DASOS FOTIA THA KAEI KAI TO SPITI ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ;;;

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανε και βόλτα ο μαλάκας με το ελικόπτερο με το γνωστό ύφος του μεγάλου ηγέτη πάνω από τη καταστροφή που η ανικανότητα του και ο μη συντονισμός των μέσων επέφερε σε συνδιασμό με τον στρατηγό άνεμο μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της λεκάνης της Μεσογείου και το χάσιμο περιουσιών των πολιτών που με ιδρώτα και κόπο στερήθηκαν για να τις κάνουν,την ίδια στιγμή που οι αλήτες του υπουργείου Οικονομικών γαμάνε το κόσμο για να πληρώσει αυτά που κλέβουνε στη κυβέρνηση με τα σκατοσκάνδαλα τους γαμώ το μουνί της μάνας τους της καριόλας.
    Αυτοί είναι οι κλέφτες Νεοδημοκράτες του κώλου που χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να βγούν κυβέρνηση και όταν βγήκαν αποδείχθηκαν τρις χειρότεροι από το ΠΑΣΟΚ που έβριζαν.

    Ξεκουμπιστείτε το γρηγορότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ.

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΤΕ.

    ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΜΕ ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΕΣ, ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ.

    ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΗΜΙΕΣ.

    ΟΣΟΝΟΥΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ.
    ΡΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΕΟΙ, ΠΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ;
    Είναι ντροπή σου Καψαμπέλη να κάνετε τους τζάμπα μάγκες από τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια.
    ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΕΙΣ;
    ΜΟΝΟ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ;
    Έχει ποτέ κανένας σας πάρει μέρος σε κατάσβεση;
    Έχετε συνειδητοποιήσει ότι στα 6-7 μποφόρ η φλόγα μπορεί να πηδήξει έως και 250 μέτρα;
    Ακόμη και τον πιό φρέσκο δασοπυροσβέστη να ρωτήσετε θα σας πεί ότι όταν έχει πάνω από 6 μποφόρ οι φωτιά δεν σταματάει με τίποτε, ειδικά όταν πρόκειται για δύσβατες περιοχές.
    Σκέφτεστε καθόλου τους πιλότους, που με πραγματική αυτοθυσία πετούν στα 60 μέτρα ενώ οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας είναι τα 200;
    Σκέφτεστε καθόλου τους πυροσβέστες που είναι σε συνεχή επιφυλακή (μέρα και νύκτα, με βάρδιες) από τις αρχές Μαίου για να έχουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαμε μέχρι σήμερα;
    Ξεχνάτε ότι έχουμε συνεχείς ανέμους στις Αττική πάνω από 5 μποφόρ από τα μέσα Ιουλίου;
    Υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν να μειώσουν το κακό και εσείς, τυφλωμένοι από τις σοσιαλιστικές σας παρωπίδες, κομματικοποιείτε ακόμη και τις φυσικές καταστροφές.
    Σε λίγο θα προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι και για την τερηδόνα των δοντιών σας φταίει ο Καραμανλής.
    Μετά σας ενοχλεί που σας λένε ότι είστε ανεγκέφαλοι αφισσοκολλητές.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρώτο πράγμα που μας μάθανε στο Πανεπιστήμιο είναι οτι οι καταστροφές δε "συμβαίνουν". Οι καταστροφές ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ. Είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και της αδυναμίας μας να διαχειριστούμε μια κρίση. Η κατάσταση πανικού που ζούμε είναι το κερασάκι στη τούρτα. Δε φταίει ο άνεμος ούτε το ανάγλυφο του εδάφους. Φταίμε εμείς. Φταίμε γιατί ξέρουμε οτι θα φυσάει τον Αύγουστο και οτι υπάρχουν σημεία που δε θα μπορούμε να φτάσουμε. Φταίμε γιατί δεν έχουμε πυροπροστασία, αντιπυρικές ζώνες γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Απο τη στιγμή που ξεκινάει μια φωτιά παλέυουμε με περιορισμένο χρόνο. Αυτό προϋποθέτει ενα μηχανισμό που θεωρητικά προϋπάρχει, έχει δοκιμαστεί, και αφορά στην κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, δήμους, νομαρχίες, πολίτες και μέσα ενημέρωσης. Όταν κάτι προκαλέιται υπάρχει κάποιος που το προκαλεί και αυτός ο κάποιος δεν είναι ουτε η φύση, ούτε ο θεός αλλά εμείς οι άνθρωποι. Η φύση και ο Θεός δεν τιμωρούνε, εμείς οι ίδιοι μας τιμωρούμε και μας καταστρέφουμε. Αν γίνει σεισμός στην έρημο δε θα καταστραφεί κανένας. Αν γίνει μέσα στην πόλη θα πέσουν τα σπίτια μας, εφόσον δε θα είναι σωστά φτιαγμένα. Το ίδιο φαινόμενο παίρνει άλλες διαστάσεις. Υπάρχουν ευθύνες και έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε για αυτές. Η ευθύνη δεν είναι κάτι αφηρημένο χωρίς αρχή μέση και τέλος. Η ευθύνη διαχέεται μεσα στο γενικότερο μπάχαλο που μας περιβάλλει. Αν καθήσουμε να μιλήσουμε για το τι πήγε λάθος, τι δεν έγινε , ή τι θα μπορούσε να έχει γίνει θα χρειαστούμε πολλές ώρες εαν όχι ημέρες. Υπαρχει ο "Ξενοκράτης" που παρ'όλες του τις αδυναμίες είναι ενα σχέδιο. 'Εχει τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν ανάλογα με το είδος της κρίσης και της καστροφής, κατα τη διάρκεια αλλά και μετά την καταστροφή. Έχει όλους τους φορείς που εμπλέκονται και τις αρμοδιότητες τους. Όμως για να δουλέψει ο "Ξενοκράτης" πρέπει να έχουμε εκπαιδευτεί. Το θέμα δεν είναι να αφορίσουμε το σχέδιο όταν εμείς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Είναι πολύ εύκολο να απορρίπτουμε κάτι. Είναι δύσκολο και χρονοβόρο να κοιτάξουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε 'ο,τι έχουμε στα χέρια μας. οι επιλογές μας ως κοινωνία είναι ξεκάθαρες τόσα χρόνια. Είμαι μια νέα γυναίκα που σπούδασα και έκανα έρευνα στη διαχείρηση κρίσεων κινδύνου και καταστροφών, και που ζήτησα να προσφέρω εθελοντικά στην Πολιτική Προστασία και στο Δήμο Πεντέλης και ποτέ δεν πήρα απάντηση, ούτε καν αρνητική......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ??

    ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ

    ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    ΜΑΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    22 Αυγ 2009 11:48:00 μμ

    Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ!!

    ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ??


    Να συλλαβουν οι καταδρομεις τον Kαραμανλη στο ονομα τηw δημοκρατιας

    Δεν θα κανουν δικτατορια

    θα σωσουν την δημοκρατια απο τους επικινδυνους εθνικους προδοτες

    ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒEΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
    ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


    Εκλογες τωρα!!

    23 Αυγ 2009 12:37:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βγήκαν όλοι οι υποκριτές ντεμέκ ευαίσθητοι αριστεροί να κάνουν ότι σκάσανε από τη στενοχώρια τους για τη φωτιά.
    Όλοι οι εκδότες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, μαζί με τους πράσινους μεγαλοκαρχαρίες και υποτακτικούς πασόκους βουλευτές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μουτρωμένοι γιατί κάηκαν τα δέντρα γύρω από τις πισίνες τους και τα αποθηκάκια με τα εργαλεία του κτήματός τους.
    Σε λίγο θα συμπληρωθεί και το σετάκι όταν εμφανισθεί ο Τρεμόπουλος με τον Αλαβάνο να λένε το γνωστό ποιηματάκι πάλι.
    Μη στενοχωριέστε κύριοι, δάσκαλοι της υποκρισίας και καθηγητές της λαμογιάς.
    Όταν εκλεγεί ο Γιωργάκης θα σας αποζημιώσει όλους, να μην έχετε καμια αμφιβολία.
    Αλλοίμονο, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ -ΠΕΣΣ
    ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΝΤΟΥΜΑΝΕΙ
    ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΟΜΑΕΙ.
    ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση