GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμφιδρομείται ξανά η Αγίας Σοφίας...

Aπό το http://metro-thessalonikis.blogspot.com/ . «Ανάσα» στα έντονα συγκοινωνιακά προβλήματα, αλλά και στη λειτουργία των καταστημάτων της ...

Aπό το http://metro-thessalonikis.blogspot.com/
.
«Ανάσα» στα έντονα συγκοινωνιακά προβλήματα, αλλά και στη λειτουργία των καταστημάτων της οδού Εγνατίας για τους επόμενους τρεις μήνες, αναμένεται να φέρουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, όπου συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού μετρό «Αγία Σοφία».
Οπως ανακοινώθηκε από τη «Μετρό Θεσσαλονίκης» η εργοταξιακή κατάληψη μετατοπίζεται στη μέση του οδοστρώματος της οδού Εγνατίας, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου μέχρι την οδό Στεφάνου Τάττη. Ετσι ...

ουσιαστικά «απελευθερώνονται» από τις λαμαρίνες τα καταστήματα επί της Εγνατίας στο αριστερό ρεύμα προς τα δυτικά, ενώ η οδός Εγνατία θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, οι οποίες όμως θα είναι εκατέρωθεν της εργοταξιακής κατάληψης.
Πώς θα κινούνται τα οχήματα: Επακόλουθο είναι η αμφιδρόμηση και πάλι της οδού Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Κεραμοπούλου, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (μέχρι σήμερα επιτρέπεται μόνο η κάθοδος από την Εγνατία). Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα που έρχονται από την Εγνατία θα μπορούν να στρίβουν αριστερά προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και αντίστροφα να ανεβαίνουν από την πλατεία προς την Εγνατία, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα, όχι μόνο δεξιάς στροφής, αλλά και να διασχίσουν κάθετα το δρόμο - καθώς θα υπάρχει μικρό κενό στην εργοταξιακή κατάληψη - είτε συνεχίζοντας επί της Αγίας Σοφίας πάνω από την Εγνατία, είτε στρίβοντας αριστερά με κατεύθυνση την Αριστοτέλους.
Το μοναδικό πρόβλημα που δημιουργείται από τις νέες ρυθμίσεις είναι ότι στο εξής θα απαγορεύεται η αριστερή στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Πλάτωνος προς την οδό Εγνατία. Η κίνηση των οχημάτων που κατέρχονται την οδό Πλάτωνος και επιθυμούν να εισέλθουν στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Εγνατίας, θα γίνεται μέσω των οδών Ιουστινιανού και Μητροπολίτου Γενναδίου.
Οι πεζοί: Επίσης, καταργείται η διάβαση πεζών επί της οδού Εγνατίας, μεταξύ των οδών Μενελάου Μπακατσέλου και Πλάτωνος. Οι πεζοί που κινούνται στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Εγνατίας και επιθυμούν να κινηθούν προς το βόρειο πεζοδρόμιο, θα χρησιμοποιούν τις διαβάσεις των πεζών που υπάρχουν στη συμβολή της οδού Εγνατίας με την Αριστοτέλους και την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου.
Σύμφωνα με τη «Μετρό Θεσσαλονίκης» οι εργασίες και οι παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και στο διάστημα αυτό τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων.
Ηδη, από χτες τα συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της Εγνατίας, στο ύψος της Αγίας Σοφίας στο ρεύμα προς τα ανατολικά, προκειμένου ο δρόμος να αποδοθεί σε χρήση από την προσεχή Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση