GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Καραμανλής δεν μπορεί να κινηθεί εκτός «πλαισίου»...

...κόντρα στα συμφέροντα που εξυπηρετεί Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ Το χειρότερο «υλικό» για να ερμηνεύσεις μια πολ...

...κόντρα στα συμφέροντα που εξυπηρετεί

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/

Το χειρότερο «υλικό» για να ερμηνεύσεις μια πολιτική κατάσταση είναι τα δημοσιογραφικά σενάρια και οι «αποκλειστικές» πληροφορίες, ή τα λόγια των πολιτικών.
Όλα αυτά μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων και σε γαργαλιστικές ιστορίες περί «ανικάνων» προσώπων, «κουρασμένων» ή «άτολμων» πρωθυπουργών και τα παρόμοια…
Αναμφίβολα οι «προσωπικές ιδιότητες» των πολιτικών συμβάλουν σημαντικά πάνω στο παιχνίδι που παίζεται στην πολιτική σκακιέρα. Το καθοριστικό σε αυτό το παιχνίδι είναι η «σκακιέρα»: Δηλαδή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι πολιτικοί και ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους.
Η «Σκακιέρα», όμως, δεν βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, αλλά...

των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Οι πολιτικοί και κάθε κυβέρνηση κινούνται ΕΝΤΟΣ του ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ πλαισίου, ΕΝΤΟΣ του πλαισίου του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: του καπιταλιστικού συστήματος που η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια των ισχυρών οικονομικών ελίτ, των υπερεθνικών κέντρων.
Τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, καθώς και τα ενσωματωμένα «αριστερά» κόμματα εντός αυτού του κάδρου κινούνται. Ιδιαίτερα εγκλωβισμένη σε αυτό το κάδρο είναι η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία δεν έχει και την πολυτέλεια των ανέξοδων αντιπολιτευτικών λόγων.
ΕΝΤΟΣ, συνεπώς, αυτού του καθορισμένου καπιταλιστικού πλαισίου κινούνται οι πολιτικοί υπηρέτες (υπηρέτες είναι και όχι τα μεγάλα αφεντικά), ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα και το δικό τους «παιχνίδι», και προωθώντας και τα «ειδικά» συμφέροντα φιλικών μερίδων του κεφαλαίου.
Το «παιχνίδι» τους, στο καθορισμένο τερέν, συνίσταται σε τούτο: Να αναδειχτούν ως οι καλύτεροι ηγετικοί εκφραστές των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του συστήματος, ως οι ηγετικές φυσιογνωμίες των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ και όχι των «ΕΙΔΙΚΩΝ» συμφερόντων του κεφαλαίου. Συνακόλουθα το «παιχνίδι» τους στοχεύει και στη δική του σωτηρία…
Με αυτά τα δεδομένα και εντός του δοσμένου ασφυκτικού πλαισίου μπορεί να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις των πολιτικών και τις ικανότητές τους: Ικανότητες στην υπηρεσία των συμφερόντων που υπηρετούν και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία της δικής τους πολιτικής δικαίωσης (αλλά και σωτηρίας) απέναντι στους «νταβάδες»: Διεθνείς και εγχώριους.
Το να ξεκινάμε να ερμηνεύουμε τη στάση και τις «κινήσεις» των πολιτικών με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, το έθνος και τα εθνικά ή μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πού ζούμε και πού βρίσκεται η εξουσία.
Ξεκινώντας από δω μπορούμε να βρούμε το κλειδί ερμηνείας της σημερινής πολιτικής κατάστασης και των «κινήσεων» του Καραμανλή.
Για να ξετυλίξουμε το Μίτο της Αριάδνης πρέπει να δούμε ποιο είναι το ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ των ισχυρών κέντρων εξουσίας. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
α). Αυτά τα κέντρα και υπέρ- κέντρα εξουσίας θέλουν άμεσα να προωθήσουν ιστορικές γεωπολιτικές λύσεις στην περιοχή και να λύσουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τα εθνικά μας θέματα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να πάρει το κόστος αυτών των λύσεων.
Άμεσος συνεπώς στόχος: Οικουμενικά πολιτικά σχήματα. Και αυτά περνάνε μέσα από τη «διάσπαση» των υπαρχόντων (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).
β). Τα υπερεθνικά και ντόπια κέντρα γνωρίζουν καλά επίσης ότι η κρίση του συστήματός του είναι τόσο οξεία που απαιτεί «συγκυβερνήσεις» και «οικουμενικά σχήματα» για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η κρίση στην Ελλάδα, με δεδομένο τον ΕΦΙΑΛΤΗ της λαθρομετανάστευσης, θα προκαλέσει εκρηκτικούς λαϊκούς σπασμούς. Τέτοιες καταστάσεις για να αντιμετωπιστούν από το καθεστώς απαιτούνται πλατιές πολιτικές συναινέσεις.
Ο Καραμανλής και οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός δεν μπορεί ΠΟΤΕ να πάει «κόντρα» σε αυτά τα ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κεφαλαίου.
ΚΟΝΤΡΑ πηγαίνουν μόνο τα λαϊκά κινήματα και οι ηγέτες τους. Ηγέτες που δεν στηρίζονται στο κράτος, αλλά στον οργανωμένο λαό.
Μέσα βεβαίως εδώ μπορεί να υπάρχουν και αντιτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα και ο Καραμανλής να έχει και τις επιμέρους «διαφορές» του, τις επιμέρους «αντιλήψεις» του για την προώθηση και των ειδικών συμφερόντων. Ωστόσο, όλα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν ΕΞΩ από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ του συστήματος που υπηρετεί.
Παγιδευμένος, συνεπώς, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των οξύτατων απαιτήσεων του κεφαλαίου, προσπαθεί να ελιχθεί έτσι, ώστε να προβληθεί από τα πράγματα ως ο μεγάλος ηγέτης του καθεστώτος.
Αν θα το πετύχει είναι άλλο ζήτημα.
Μια κίνηση, όμως, που φαίνεται να είναι στρατηγική και μελετημένη είναι αυτή που για μας είναι «πλήρης υποταγή»: Η αποδοχή των εκλογών, αν δεν συμφωνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια μίνιμουμ συναίνεση, στα οικονομικά και στον Πρόεδρο.
Εδώ ο Καραμανλής προσπαθεί να προλάβει τα πράγματα και να ανοίξει το δρόμο των οικουμενικών σχημάτων με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια ήττα κόντρα σε αυτό μπορεί να τον πετάξει έξω από το παιχνίδι.
Αυτό που κινδυνεύει να πάθει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί καλά τις απαιτήσεις των μεγάλων πατρόνων.
Αυτά τα κόμματα είναι τόσο σάπια που δεν μπορεί κανένα να κυβερνήσει σήμερα μόνο του. Αυτό διευκολύνει υπερβολικά τα σχέδια αυτών που απεργάζονται το τέλος μας.
Από την μεριά τους οι αστοί πολιτικοί και η ενσωματωμένη «αριστερά» προσπαθούν αγωνιωδώς να «πλασαριστούν» στο νέο πολιτικό σκηνικό.
Ο Καραμανλής, λοιπόν, από τη δική του οπτική (την καθεστωτική) δεν ενεργεί και τόσο ανόητα, όσο νομίζουμε. Μπορεί να μην έχει υπολογίσει σωστά όλους τους παράγοντες της πολιτικής σκακιέρας και να χάσει παντελώς το «παιχνίδι». Το να θρηνούμε εμείς για τις κινήσεις του Καραμανλή είναι ηλίθιο.
Αν περιμένουμε τις λύσεις από τους πολιτικούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας

25 σχόλια

  1. ΦΙΛΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ!!!ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΕΙ .Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΚΑΝΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ...ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΑΛΑΚΟΜΑΝΩΛΗΣ..ΣΚΑΤΟΜΠΟΥΧΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΜΑ ΣΤΟ MEGA ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ και ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

    Ένας συνταξιούχος στο Σέσι Γραμματικού αποφάσισε κάψει μιά σφηκοφωλιά, εν μέσω 7 μποφόρ.
    Επίσης και ένας σκύλος δάγκωσε ένα βοσκό στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.
    Οι πολιτικές ευθύνες του Καραμανλή δεν μπορούν να κρυφτούν πιά.
    Εάν κυβερνούσε ο Γιωργάκης ένας γενναίος πρασινοφρουρός θα είχε σταματήσει έγκαιρα το συνταξιούχο στο Σέσι, ενώ είναι βέβαιο ότι ο σκύλος δεν θα είχε κάν τολμήσει να δαγκώσει το βοσκό με Υπουργό Δημόσιας Τάξης το Χρυσοχοϊδη.
    Εκλογές τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, Μητσοτακέϊκο και Σουφλιάδες, με τα χάλια της παράταξης τους, γιατί;
    Μα όσο πιο γρήγορα θα ξεκουμπιστεί ο Καραμανλής για αυτούς εννοείται, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, θα μου πείτε και πάλι και τι έγινε, μα στο μεταξύ η Ντόρα θα έχει γίνει αρχηγός στη Δεξιά, και σιγά σιγά το Πασόκ με τον Παπανδρέου, θα έχουν φθαρεί έτσι που μετά από μιάμιση δύο τετραετείες θα χάσουν τις εκλογές, και ποιος θα τις κερδίσει; Μ α η Δεξιά με την Ντόρα αρχηγό, και η οποία επειδή κρατά το λόγο της θα κάνει τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, που παρανόμησε πολεοδομικώς, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία αυτοί που είναι με το Μητσοτακέϊκο και το Σουφλιά σκάβουνε τον λάκο ολονών τους, και αυτοί που είναι Καραμανλικοί τρέμουν την κακιά ώρα που θα χάσουν τον Καραμανλή…τους…....
    Επιμύθιο,……οποτεδήποτε και όπως έχουν τα πράγματα ο Καραμανλής θα τις χάσει τις εκλογές, και από εκεί και πέρα, όσο κάτσει το Πασόκ στα πράγματα.
    Και μετά θα ξανακούσουμε στην βουλή.
    ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

    – ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ

    "Σοσιαλιστές "σε Βασιλικές Βίλες....

    "Σε βίλα-«παλάτι» στο Πόρτο Χέλι πέρασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος μαζί με την οικογένειά του, σε μια κατοικία όπου το ενοίκιο για μία ημέρα διαμονής κοστολογείται στα 1.500 ευρώ. Είναι το σπίτι στο οποίο φιλοξενήθηκαν πέρυσι τα νεότερα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.πορεί σύμφωνα με τους τοπικούς κτηματομεσίτες να χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να γίνει έστω και για λίγο καιρό γείτονας του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει εκμισθώσει ένα ακίνητο ανάλογης χλιδής λίγα μέτρα πιο πέρα από τη βίλα που νοίκιασε ο πρώην υπουργός για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές του, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο. Μπορεί ο ίδιος να διατείνεται ότι ήταν φιλοξενούμενος, οι κτηματομεσίτες της περιοχής πάντως επιμένουν ότι πλήρωσε κανονικά 33.000 ευρώ για τις είκοσι δύο ημέρες διαμονής του. "

    papatzides

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΤE ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔHΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    Τα μαϊμού γκάλοπ του Μπόμπολα και του Λαμπράκη δεν τα πιστεύει κανένας πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θύμιο, υπονοείς ότι ο Καραμανλής είναι δέσμιος των καναλαρχών και εφημεριδάδων Μπόμπολα, λαμπράκη, Αλαφούζου και Κυριακού.
    Εντάξει.
    Τότε γιατί σκοτώνονται τόσα χρόνια να τον ρίξουν;
    Εάν εσύ ησουν ο Μπόμπολας και είχες ένα πρωθυπουργό που ήταν του χεριού σου και σου κάνει όλα τα χατήρια θα έκανες το πάν για να τον ρίξεις;
    Και να φέρεις έναν άλλο που λέει ότι δεν χρωστάει σε κανένα;
    Θα προτιμούσες τον αδέσμευτο από τη μαριονέτα;
    Εσύ μπορεί να είσαι αρκετά πορωμένος που να μην βλέπεις τη σκανδαλώδη αντίφαση, ο κόσμος όμως νομίζεις ότι δεν τη βλέπει;
    Βλέπεις λοιπόν ότι, για άλλη μια φορά τα πράσινα επιχειρήματα δεν είναι απλά έωλα, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ.
    Αυτό που εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση είναι το ότι εκεί στο πασόκ δεν συνειδητοποιείτε ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ γελοία είναι.
    Αλλά τί να περιμένεις από ένα κόμμα που έχει αρχηγό τον πιό αμόρφωτο, αργόστροφο και υποκριτή πολιτικό που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΧΕΔΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ.
    Υπομονή και στα οικονομικά, έρχεται το σχέδιο του Γιωργάκη, λέει.
    Δεν το ανακοίνωνε το σχέδιο μέχρι τώρα σε κανένα για να μη του το κλέψουν.
    ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΛΕΕΙ.
    Να είστε όλοι προετοιμασμένοι.
    ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΘΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡ.
    ΘΑ για τους δημοσίους υπάλληλους.
    ΘΑ για τους ιδιωτικούς υπάλληλους.
    ΘΑ για τις νοικοκυρές.
    ΘΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
    ΘΑ για τους φοιτητές.
    ΘΑ για τα τιμημένα γηρατειά.
    ΘΑ για την υγεία.
    ΘΑ για τα σκόπια.
    ΘΑ για την τουρκία.
    ΘΑ για το κυπριακό.
    Γενικώς, ΘΑ.
    ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ;
    Απλά πράγματα.
    Μπαγάσα Γιωργάκη, ευτυχώς που είσαι και σύ εδώ να μας σώσεις.
    Να κάνεις όλα αυτά που δεν κατάφεραν ο πατέρας σου και ο Σημίτης.
    ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ;
    Μόνο που καλό θα είναι να μάθεις πρώτα πρόσθεση και αφαίρεση και μετά να μας μιλάς για τα οικονομικά.
    Ρε βλαμμένο αμερικανάκι, μας δούλευε ο πατέρας αλλά αυτός τουλάχιστον ήταν γλυκόλογος, παρόλο που ήταν μαέστρος της ψευτιάς.
    Εσένα ποιος λογικός άνθρωπος να σε ψηφίσει, αφού βρωμάς χαζαμάρα (αλλά και κουτοπονηριά) από χιλιόμετρα.
    Εσένα σε ψηφίζουν μόνο οι ανεγκέφαλοι αφισσοκολλητές και όσοι θέλουν να βολέψουν το μαλθακό παιδί τους στο δημόσιο.
    Άντε καλύτερα να παίξεις με τα άλλα τα πλουσιόπαιδα εκεί στα βόρεια προάστια ή στις γειτονιές της Μινεσότας στην Αμερική, που γεννήθηκες και μεγάλωσες.
    Πολύ δούλεμα, ρε παιδιά, δεν καταπίνεται με τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΤΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ.

    Η σπουδή, το άγχος του χρόνου είναι προφανές, πεντακάθαρο. Ότι κι άν λέγεται, οι εκλογές συμφέρουν τώρα και μόνον τώρα το ΠΑΣΟΚ, όσο αργεί ο Χριστοφοράκος, αργούν οι προσαγωγές, κάποια προφυλάκιση, ίσως και καμμιά ομολογία ακόμα… Φαίνεται το ζόρι απο την αύξηση της λαϊκίστικης ρητορικής, τις κορώνες περί “καταστροφής των πάντων”, τις πλειοδοσίες, την αοριστολογία όταν η συζήτηση πάει σε κάτι συγκεκριμμένο : – Εδώ καταρρέουν όλα, τί να λέμε τώρα για κρατικοποιήσεις !

    Ιδρώνει ο Καραμανλής, αλλά ιδρώνουν κι αυτοί. Τώρα είναι η ευκαιρία, μετά, κανείς δέν ξέρει – τον Μάρτιο (ή Ιανουάριο) με τον Παπούλια θα γίνει μύλος και βάρδα μήν ανέβει εν τω μεταξύ τα σκαλιά της Ευελπίδων κάνας Γείτονας… Τον Οκτώβριο ίσως αλλάξει λίγο το κλίμα : θα έχει τρέξει το ΕΣΠΑ και τα επιδοτούμενα επαγγελματιών (θα σπεύσουν οι πάντες ! ), θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα – ίσως γενναία και σπάταλα όπως το πρόσφατο για το ΦΠΑ κι άν πάρει ο ΚΑΡ. παράταση για το έλλειμμα απ’τις Βρυξέλλες, θα τον βγάλει όπως όπως τον προϋπολογισμό.

    Όσο για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, κακώς κρυφοχαίρονται μερικοί που νομίζουν οτι θα ενταθεί η αίσθηση του χάους και της απώλειας ελέγχου : απλά θα είναι για την ΝΔ ότι και οι πυρκαϊές για το ΠΑΣΟΚ : μάννα εξ ουρανού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρου επιστημονικού περιοδικού, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας της Botsovalias, διακεκριμένοι κτηνίατροι όλων των ειδικοτήτων, παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο Καραμανλή.
    Αμυγδαλές δεν έχει..... κοκκύτη πέρασε μικρός επιτυχώς...... σταμάτησε να κατουριέται πάνω του, απ' τα 17,5 του, έκανε πρόσφατα αξονική καρδιάς και καρδιά δεν του βρήκαν.....
    .....Το πλέον παράδοξο είναι ότι του έκαναν στο Ιπποκράτειο (πριν λίγες μέρες) και αξονική εγκεφάλου και δεν διαπίστωσαν ίχνος φαιάς ουσίας...
    Η κυβέρνηση σε απόγνωση φέρνει ότι καλύτερο για να περισωθεί ο μαγικός αριθμός 150,5 της βουλής και ότι PlayStation υπάρχει, ενώ ειδικοί μάνατζερ του πρώην ΕΣΥ, άρχισαν εντατική προετοιμασία του Αλέκου Καραμανλή, για το παν ενδεχόμενο στη μάχη της διαδοχής...
    Το μόνο που φοβούνται, είναι ο υποτροπιασμός της αυτοϋπονόμευσης.
    Ο Πρωθυπουργός έχει πάθει γενικό μπλακ-άουτ, ξεχνάει ασύστολα κι από πάνω δεν θυμάται κι όλας....
    Την Αναστασία την έχουν πιάσει φόβοι, ότι ξαφνικά (κι ενώ δεν καπνίζει στα νοσοκομεία εντός), θα σηκωθεί να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα και δεν θα ξαναγυρίσει.......
    .....ΑΜΗΝ και στον αγύριστοοοοοοοοοοοοοο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεισφέρει κι ο Καραμανλής ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Παγκόσμια οικονομική κρίση είναι δεδομένη.
    Στην Ελλάδα δε, αναμφισβήτητη.
    ΄Ομως καθημερινά κατακλυζόμαστε από ειδήσεις για τα κέρδη των Τραπεζών, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2009.!
    Το κράτος φτωχαίνει, το δημόσιο χρέος αυξάνεται, το δημοσιονομικό έλλειμμα επίσης, η αγορά συρικνώνεται, η ανεργία καλπάζει, όμως-όμως-όμως, οι Τράπεζες αυξάνουν τα κέρδη τους!
    (Θυμάστε που είχαν πριμοδοτηθεί στην αρχή της κρίσης με τα 28 δις)
    Τώρα στον πίνακα της κερδοφορίας των Τραπεζών, προστίθεται και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
    Ξέρετε... του εθνικού μας εργολάβου.
    Διαβάστε ένα απόσπασμα.
    "Σημαντική βελτίωση μεγεθών εμφανίζει ο Ομιλος Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο Ομιλος, στο α' εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και των κερδών.
    Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 39,27% και ανήλθε στα 1,1 δισ. ευρώ, έναντι 791 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι".
    Τώρα πώς γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης Τράπεζες και Νταβατζήδες να πλουταίνουν (δηλ.αυτοί που προκάλεσαν την κρίση), ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ.Παπαθανασίου, δεν μπόρεσε να απαντήσει.
    Μάλλον αρμόδιος είναι ο Σουφλιάς...
    Μπράβο σας, δεν πειράζει....
    ΄Οσο τρώτε εσείς.... χορταίνουμε εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι μιλούν για πρόωρες εκλογές και μάλιστα εντός του Οκτωβρίου. Σχεδόν το έχουν σίγουρο και μάλλον είναι.
    Θα διατυπώσουμε μερικές απλές πολιτικές σκέψεις, υπό τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων, για να αντιληφθούμε το τι γένεται, το τι παίχτηκε και το τι παίζεται.


    Παρατήρηση πρώτη:


    Η ιστορική πείρα λέει, καθώς και η πολιτική επιστήμη, τούτο:
    Καμία κυβέρνηση δεν κάνει πρόωρες εκλογές έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα τις χάσει. Ιδιαίτερα στο μέσον μιας γιγάντιες κρίσης και αμέσως μετά από λαίλαπα καταστροφών που στρέφεται εναντίον της.
    Κανένας Πρωθυπουργός δεν αυτοκτονεί συνειδητά, εκτός και αν έχει υποκύψει εντελώς στους «νταβάδες»: Πλανητικούς και εγχώριος.
    Οι πρόωρες εκλογές σημαίνουν τούτο: Ο Καραμανλής τα έχει δώσει πλέον ΟΛΑ…
    Ίσως, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ να τον «έπεισε», όπως αναλύουμε στην αρχή…


    Παρατήρηση δεύτερη:


    Μια σοφή παροιμία λέει:
    «Πες μου ποιόν συναναστρέφεσαι να σου πω ποιος είσαι».
    Ποιοι από την κυβέρνηση ζητούν πιεστικά εκλογές ΤΩΡΑ;
    Η Ντόρα και ο Σουφλιάς.
    Δηλαδή οι «εντολοδόχοι» των «νταβάδων»: Ξένων και ντόπιων.
    Χρειάζεται αυτό περισσότερη ανάλυση;
    ΟΧΙ!!!


    Παρατήρηση τρίτη:


    Γιατί οι «νταβάδες» (ξένοι και ντόπιοι) θέλουν τώρα εκλογές;
    Βιάζονται για πολλούς λόγους:
    α). Είναι πολύ πιεστικά τα σχέδια που θέλουν να προωθήσουν για τα εθνικά μας θέματα και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.
    Θέλουν ένα πολιτικό σκηνικό κατακερματισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο.
    β). Αν ρίξουν τον Καραμανλή τον δυναμώνουν. Αν τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι την προεδρική εκλογή (σημείο που μπορεί να τον ρίξουν) υπάρχει ο μέγας κίνδυνος να αποκτήσει αυτοδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Αυτό δεν διευκολύνει τους σχεδιασμούς, γιατί μετά πρέπει να διαιρέσουν μια κυβέρνηση με νωπή εντολή.
    Θέλουν εκλογές ΤΩΡΑ γιατί ελπίζουν σε εκλογικές ισορροπίες, δηλαδή σε έλλειψη αυτοδυναμιών:
    Τέτοιες ρευστές εκλογικές ισορροπίες είναι ΙΔΑΝΙΚΕΣ γιατί παρέχουν μια ποικιλία πολιτικών επιλογών για την προώθηση των σχεδιασμών τους.
    Ούτε τον Κώστα ούτε τον Γιώργο θέλουν.
    Άλλα είναι τα σενάριά τους.
    Μέσα σε αυτή τη νταβατζίδικη στρατηγική εντάσσονται και οι διαλυτικές «τρικυμίες» στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ…


    Τελευταία παρατήρηση:




    Ο Καραμανλής φαίνεται ότι υπέκυψε σε ΟΛΑ και παίζει το παιχνίδι των «νταβάδων», δίχως να έχει γνώση και συναίσθηση των βαθύτερων στόχων του παιχνιδιού. Δηλαδή ότι ο ίδιος στρώνει το έδαφος της απόσυρσής του… Μια και είναι χειροπόδαρα δεμένος ( ο ίδιος το φρόντισε αυτό) πιστεύει ΑΦΕΛΩΣ ότι η ήττα τώρα θα είναι μικρότερη… Πείστηκε δηλαδή ότι δεν υπάρχει διέξοδος και ότι θα τον πάνε «καροτσάκι» μέχρι το Μάρτιο. Την τόλμη δεν την έχει να αντισταθεί στοιχειωδώς.
    Έχει πάθει, όμως και πλήρη πολιτική συσκότιση.
    Γιατί το διαρκές σφυροκόπημά του εγκυμονεί εξίσου και μεγάλους κινδύνους για τους «Νταβάδες»: μια αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου.
    Στις σημερινές συνθήκες καμιά αυτοδυναμία δεν στέκεται εύκολα και παράλληλα τις απανωτές κυβερνητικές πτώσεις οι «νταβάδες» τις τρέμουν, ακριβώς γιατί σκέφτονται μακρύτερα και τρέμουν το ξύπνημα του ελληνικού λαού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ. 3 Σεπτέμβρη 1974-3 Σεπτέμβρη 2009

















    ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
    ΔΗΜΗΤΡΗ Φ.ΓΚΕΛΝΤΗ

    Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 ιδρύεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. .Μια ημερομηνία που έμελλε να αποτελέσει την αφετηρία για σημαντικές ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.
    Να δώσει ελπίδα και όραμα σ’ ένα πλατύ κίνημα πολιτών που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής .
    Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήταν το κείμενο μιας εποχής κατά την οποία «όλα έμοιαζαν δυνατά». Ένα κείμενο-ντοκουμέντο που με τον καλύτερο τρόπο εξέφρασε τα σωρευμένα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα της εποχής που άνοιξε η πτώση της χούντας.
    Στα 35 χρόνια της ζωής του ΠΑΣΟΚ έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι της ιστορίας του Κινήματος μας ,ένα ποτάμι γεμάτο αντιφάσεις-δυσκολίες- προβλήματα- αλλά στο τέλος με μεγάλα θετικά βήματα διαμορφώνοντας " κεκτημένα " που αφορούν την Ενότητα της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης και κυρίως την συνοχή και την νικηφόρα στρατηγική του.
    Φέρουν την σφραγίδα του χαρισματικού μας ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, φέρουν την υπογραφή όλων των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνοντας οράματα, αγωνίες, και προσδοκίες γενιών και γενιών, της γενιάς της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της γενιάς του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που αποτέλεσαν και αποτελούν με τους απογόνους τους την ραχοκοκαλιά του Κινήματος .
    Αποτελεί γεγονός και έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται καλύτερα τα δημόσια πράγματα. Αυτό οφείλεται στο ότι στηρίχθηκε σε διαχρονικές αξίες και αρχές.
    «Λαϊκή κυριαρχία ,Εθνική Ανεξαρτησία, Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη» ήταν οι αρχές και οι αξίες της γενιάς της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που αποτέλεσαν το όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και καταγράφηκε στην Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
    Γι’ αυτό θεωρώ σημαντικό σταθμό στην 35χρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποκαθιστώντας έτσι μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
    Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής εξακολουθούν να συνιστούν, όπως και πριν από 35 χρόνια, τα δομικά υλικά της νέας πρότασης του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου, για μια Ελλάδα Αρχών, για μια Ελλάδα Αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    Αναμενόμενο, τουλάχιστον μια δεκαετία βλέπουμε το ίδιο έργο.
    Πρόβλημα του Καραμανλή είναι, άς είχε προνοήσει να τους κάνει τα χατήρια για να μην τον διαβάλλουν. Ο Γιωργάκης, που είναι και υπάκουο παιδί, έχει καταλάβει πιο καλά τη μεγάλη σημασία του πάρε-δώσε με τους καναλάρχες και τους μεγαλο-επιχειρηματίες.
    Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι που μας υποτιμούν.
    Μας θεωρούν χαζούς και κακόμοιρους υπηκόους, που μας λένε τι να ψηφίσουμε.
    ΑΛΛΑ όμως ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ;
    ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ;
    ΤΟΣΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ;
    Το τελευταίο εξάμηνο, πχ, χρησιμοποιούν κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.
    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;
    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε τι παίζει;
    Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος
    Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης
    Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον πονηρούλη Αδόλφο.
    Μόνο τα δελτία καιρού δεν λένε οι νεοφασίστες του Καρατζαφέρη στα ιδιωτικά κανάλια.
    Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, τον Αγγελιοφόρο και τις δεκάδες κατασκευαστικές και άλλες επιχειρήσεις σου),
    κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),
    κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)
    κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80;
    Είμαστε πιο μορφωμένοι, πιο πονηρεμένοι, πιο ψαγμένοι και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΙ από όσο νομίζετε. Εσείς μπορεί να είστε πάμπλουτοι αλλά εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτόν που έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντί σας, με το αζημίωτο βέβαια. Δυστυχώς για σας, ξέρουμε ότι αυτές τις υποχρεώσεις θα τις πληρώσουμε εμείς και όχι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το δημόσιο δεν ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ
    ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
    ΣΟΥΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙ
    ΔΕΝ ΜΑΚΟΥΣΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕ 7 ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ
    ΜΕ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πριν από λίγο έλαβα την εξής πληροφορία!!.....«Προκλητική η συμπεριφορά του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, συμπέθερου του Αναπληρωτή Υπ. Δημ. Τάξης, που φέρεται να τον είχε επιβάλλει ως Διοικητή, που ζητά με αγωγή του από το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση 340.000€ με τόκο επειδή όπως ισχυρίζεται απομακρύνθηκε από Διοικητής (ενώ όταν αποχώρησε δήλωνε ότι τελείωσε η θητεία μου και έφυγα).Επικαλούμενος μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του για τα προσόντα του ότι «μεσολάβησε ως δημοτικός σύμβουλος Χανίων ώστε να προσλαμβάνονται σε θέσεις Δημοτικών υπαλλήλων Νεοδημοκράτες ύστερα από πολλά χρόνια».....Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:......Ο κ. Καραβιτάκης, τελικά, παραιτήθηκε - όπως αρχικά είχε ο ίδιος δηλώσει σε τοπική εφημερίδα στις 7/11/2008 - ή απολύθηκε, όπως μετέπειτα ισχυρίζεται, με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ΥΥΚΑ και του νοσοκομείου Χανίων, ζητώντας αποζημίωση συνολικού ύψους 340.452 €; Συμμερίζεται το Υπουργείο Υγείας τις απόψεις του πρ. Διοικητή και τα όσα ζητάει ως χρηματική ικανοποίηση ο κ. Καραβιτάκης, με την αγωγή του;
    Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπ. Υγείας προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα;
    Σκοπεύει το Υπ. Υγείας να κινηθεί – έστω και εκ των υστέρων - δικαστικά εναντίον του κ. Καραβιτάκη για τη ζημιά που αυτός προκάλεσε – τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας – στο Γ.Ν. Χανίων, κατά τη διάρκεια της 4ετής θητείας του;
    Έχει υπάρξει τα 4 τελευταία έτη έλεγχος του Υπουργείου – διαμέσου των Επιθεωρητών Υγείας – αναφορικά με την οικονομική λειτουργία του Ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη, οικονομικών ή άλλων ατασθαλιών; Αν ναι, να κατατεθεί το πόρισμα στη Βουλή των Ελλήνων; Αν όχι, σκοπεύει το Υπουργείο να διατάξει σχετικό έλεγχο;
    Με ποια κριτήρια το Υπουργείο Υγείας προέβη τόσο στην επιλογή του εν λόγω προσώπου για τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων όσο και στην ανανέωση της θητείας του, επί τρεις συνεχείς φορές;
    Γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία και ειδικότερα το άρθρο 7 παρ. 7 του Ν. 3329/2005 - που η ίδια η Κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε – σύμφωνα με το οποίο οι Διοικητές – Αναπλ. Διοικητές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ θα πρέπει να διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία, ιδίως σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα στις θέσεις των Διοικητών των νοσοκομείων να τοποθετούνται κομματικά στελέχη σας, που δεν έχουν ούτε την απαιτούμενη επιστημονική εξειδίκευση και επάρκεια αλλά ούτε και την κατάλληλη εργασιακή εμπειρία προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους;..Είστε σε θέση να δηλώσετε ποια θα ήταν η δική σας στάση ως Υπουργός, που υποχρέωσή σας ως θεματοφύλακας είναι να περιφρουρείτε το δημόσιο συμφέρον αν στενό συγγενικό σας πρόσωπο διεκδικούσε με τέτοιο προκλητικό τρόπο αποζημίωση σε βάρος του Δημοσίου και για ίδιον όφελος; Ο Ερωτών Βουλευτής
    Μιχάλης Καρχιμάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
    Είναι γνωστή η πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε πανάκριβο εμπόρευμα.

    Ως πρόσχημα για αυτή την εγκληματική πολιτική, προβάλλεται η "οικονομική εξυγίανση" του ΟΣΕ και κατ' επέκταση η ...απαλλαγή των Ελλήνων φορολογουμένων από τα χρέη του Οργανισμού.

    Η κυβέρνηση μετέρχεται χίλιους δυο τρόπους για να δικαιολογήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στον ΟΣΕ, με κεντρικούς άξονες: Τη σταδιακή αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων έως και 135% (απαρχή έγινε την 1η Αυγούστου, με αυξήσεις 33%). Την απόλυση 3.000 σιδηροδρομικών (σχεδόν το μισό προσωπικό του ΟΣΕ). Τη δραστική περικοπή "ζημιογόνων" δρομολογίων. Την είσοδο ιδιωτών σε κάθε κερδοφόρα και εν δυνάμει κερδοφόρα σιδηροδρομική και μη δραστηριότητα.

    Για όλα τα παραπάνω υπερηφανεύτηκε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι "ο εκσυγχρονισμός και η εξυγίανση των ελληνικών σιδηροδρόμων αποτελεί τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντε ΖΩΑ πασοκ. άργησε λίγο η δόση σας, αλλά ήρθε, φρέσκια-φρέσκια αλογίσια σαν την μούρη σας.

    Όπως στους ναρκωμανείς δείνουν μεθαδόνη.
    Ετσι τους ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΟΥΣ Πασόκους τους ταίζει το κόμμα τους με οτι μαλακίες βρεί.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

    Η ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ - PRESS.
    Που.
    - Είναι οξεία ιογενής μολυσματική και θανατηφόρα νόσος που προσβάλλει όλα τα ζώα και τον άνθρωπο.
    - Για να μολυνθεί ο άνθρωπος από λύσσα, πρέπει να δαγκωθεί από λυσσασμένο ζώο.
    - Ένα άγριο ζώο δεν σημαίνει ότι είναι λυσσασμένο.
    - Η πρόληψη της νόσου γίνεται με υποχρεωτικό από το νόμο ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό σε όλα τα κατοικίδια ζώα.
    - Η λύσσα είχε πρακτικά εκλείψει από την Ελλάδα.....
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ
    ΛΥΣΣΣΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο πιο σκληρός πολέμιος της λογικής των προώρων εκλογών είναι ο Σαμαράς. Ακούσατε χθες τη δήλωσή του. Εξεπλάγησαν ακόμη και στο Μαξίμου από την έντασή της. Ο υπουργός Πολιτισμού θεωρεί κατστροφικές τις κάλπες τώρα, καθώς εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά και ο Καραμανλής πιθανώς δεν θα μπορεί να σταθεί μετά στην ηγεσία. Έτσι, θα ξεκινήσουν διαδικασίες διαδοχής και ο ίδιος δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμος να κοντράρει στα ίσια τη Ντόρα. Θα είναι, βέβαια, υποψήφιος σε κάθε περίπτωση, διότι ξέρει ότι στους 8 μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση έχει καλύψει πολύ από το χαμένο έδαφος, ωστόσο αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι Ντόρα και Σουφλιάς σπρώχνουν τον Καραμανλή στην έξοδο, με στόχο να απαλλαγούν από εκείνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΔΕΞΙΟΙ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΤΕ ΚΑΨΑΤΕ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣΑΣ,ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ροβόλατα ..ροβόλατα τα γίδια
    ( Ραγκούσης κ.λ.π. )
    και τα πρόβατα .... και τα πρόβατα
    ( Γιωργάκης )...
    ροβόλατα..ροβόλατα.
    &
    Μπήκαν τα γίδια ( πασόκια )
    στο μαντρί... στο μαντρί .

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΩΔΕΣ.
    σε μετάφραση, για καθυστερημένα τετράποδα πασόκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.............
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ. Ο ΤΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    Ο " ΦΤΩΧΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

    "Η εργατική τάξη πάει παράδεισο ! Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πάει ταμείο! "

    ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: 104.586 ΕΥΡΏ ΕΙΣΈΠΡΑΞΕ ΠΈΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ ...ΚΑΙ 26.000 ΕΥΡΏ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ !
    Στην πρώτη φέρεται να είναι εκτός από μέλος του Δ.Σ ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων και διευθυντικό στέλεχος !
    Στην...δεύτερη θέση είναι μέλος της Διοίκησης..της ΔΕΗ και εισέπραξε πέρυσι 26.000 ευρώ! Σύνολο 130.000 ευρώ!

    Τώρα πως γίνεται διευθυντής να είναι και συνδικαλιστής είναι άλλο κεφάλαιο! Θα το ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ που είναι στέλεχος! Όπως και΄ένας συνδικαλιστής που εκπροσωπεί υποτίθεται τους εργαζόμενους ...να έχει χρόνια να δουλέψει και να γίνεται διευθυντής ( και μάλιστα από την Ν.Δ την οποία υποτίθεται αντιπολιτεύεται)

    Πότε πάει στην ΓΣΕΕ! Πάει να ...κάνει αγωγές σε εργαζόμενους στην ΓΣΕΕ και να ζητά 100.000 ευρώ ! Να πηγαίνει στα εργατικά δικαστήρια να καταθέτει οτι οι εσωτερικοί κανονισμοί εργασίας δεν έχουν ισχύ ! Αλλά και να τρομοκρατήσει εργαζόμενους μέσα στην ΓΣΕΕ οταν λέει οτι δεν θα λύσει κανένα από τα θέματα του προσωπικού της ΓΣΕΕ που έθεσε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και ευρωβουλευτής Κ Πουπάκης! Ειδικά για τον απολυμένο δημοσιογράφο της ΓΣΕΕ ...και μάλιστα λέει οτι έχει πολιτική κάλυψη από το ΠΑΣΟΚ να τον εκδικηθεί με κάθε τρόπο !
    Στις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και την Πρόταση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ για το προσωπικό της ΓΣΕΕ και τον απολυμένο δημοσιογράφο της ΓΣΕΕ

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ : KAI ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ !
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΟΤΕ.
    ΤΙΣ ΜΙΖΑΡΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ.
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ. ΓΑΜΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ονόματα ρε Θύμιο??? ούτε που τολμάτε να ονοματίσετε. Κόκαλης , Μπόμπολας , Κοπελούζος, Μυτηληναίος , κλπ φιλορωσικών συμφερόντων είναι απαγορευμένα ονόματα. ξέρετε μετά τι σας περιμένει και έτσι μιλάτε αόριστα για νταβάδες , επιχειρηματίες κλπ.
    Τόσο καλά . Μπράβο ρε θύμιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ στο πάνθεον των ιστορικών γαλάζιων «μεταρρυθμίσεων» (μαζί με τη μείωση της ανεργίας και της φορολογίας, την ενίσχυση των εισοδημάτων, την πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας) περιλαμβάνεται πλέον και η δραστική μείωση του χρόνου έκδοσης των συντάξεων.

    Όλα γίνονται όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί η Ν.Δ.: Έκδοση σύνταξης σε έναν μήνα! Φυσικά αποδείχτηκε ότι και αυτό ήταν ένα από τα δεκάδες προεκλογικά πυροτεχνήματα αφού είναι εντυπωσιακή η αύξηση του χρόνου αναμονής των συντάξεων, σε σημείο ώστε πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι να πεθαίνουν περιμένοντας! Ακόμη και δυόμισι χρόνια περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους χιλιάδες ασφαλισμένοι.

    Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και η καθυστέρηση στη μηχανοργάνωση είναι οι σημαντικότεροι λόγοι καθυστέρησης στην έκδοση συντάξεων, με μεγάλα θύματα όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση (σύνταξη σε δύο και πλέον Ταμεία). Η ταλαιπωρία των ...........
    ασφαλισμένων διογκώθηκε και λόγω των πρόσφατων ενοποιήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, αφού αυτά φορτώθηκαν με πρόσθετα γραφειοκρατικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ταμείο Πρόνοιας- που καταβάλλει την εφάπαξ αποζημίωση στους δημόσιους υπαλλήλους- οι καθυστερήσεις φθάνουν τους 20 μήνες. Απαράδεκτη είναι και η εικόνα που επικρατεί στον τομέα υγείας του ΙΚΑ, όπου ο χρόνος των ιατρικών εξετάσεων από 3 έως 5 ημέρες έγινε από 20 έως 35 ημέρες, ενώ για πολλές εξετάσεις και ειδικότητες ο χρόνος αναμονής έχει ξεπεράσει και τους 6 μήνες! Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό σύστημα (μαζί με τις ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης). Στο τέλος του έτους που διανύουμε τα ασφαλιστικά ταμεία χρειάζονται περίπου 4,7 δισ. ευρώ. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα προβλήματα με τις συντάξεις, αλλά και η παράταση της άγριας λιτότητας με θύματα μισθωτούς και συνταξιούχους που σηκώνουν τα φορολογικά βάρη (σ.σ.: η πάσης φύσεως φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές αντιστοιχούν στο 60% του μέσου μισθού, όταν 1 στα 4 ευρώ που παράγονται στην Ελλάδα δεν φορολογείται λόγω της τεράστιας φοροδιαφυγής).

    Έτσι, με δεδομένη την παράταση της ίδιας αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής (και το 2010) θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη φιλοσοφία της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής:

    Δουλεύουμε και παράγουμε περισσότερα, πληρωνόμαστε λιγότερα και πληρώνουμε περισσότερα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε σύνταξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση