GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να βάλουμε βαθιά το νυστέρι στο απόστημα...

Aπό τον Πέτρο Τατούλη http://www.tatoulis.gr/ . Οι συνθήκες που επικρατούν στην πολιτική ζωή του τόπου δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μου στην ...

Aπό τον Πέτρο Τατούλη
.
Οι συνθήκες που επικρατούν στην πολιτική ζωή του τόπου δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μου στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Η οικονομική κρίση ανέδειξε ακόμα πιο έντονα τα προβλήματα που προϋπήρχαν. Στη χώρα μας, η κρίση είναι πρωτευόντως πολιτική. Κρίση των αξιών, κρίση των θεσμών, κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Αδυναμία να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που γίνονται γύρω μας με τρομαχτική ταχύτητα. ΄Αρνηση να δεχτούμε ότι οι παλιές συνήθειες δεν δουλεύουν πια.
Δύο χρόνια πριν, όταν όλα έμοιαζαν εύκολα και σίγουρα, προείπα αυτά που συνέβησαν. Πρότεινα να προλάβουμε την κρίση με τολμηρές αποφάσεις και τομές. Μίλησα, έγραψα, φώναξα. ΄Εγινα κακός. Δεν εισακούστηκα. Η ακινησία υπερίσχυσε. Η οπισθοδρόμηση εκκίνησε.
Το θολό αυτό τοπίο, το πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί να το διαταράξει. Κατρακυλάμε σε όλους τους διεθνείς ποιοτικούς δείκτες και, αντί να αντιδράσουμε, καταφεύγουμε στην εσωστρέφεια. Κάποιοι όμως πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της κατρακύλας. Στον πόλεμο, φταίνε οι στρατηγοί, όχι οι φαντάροι. Η αποτυχία αυτονόητα βαραίνει κυρίως την ηγεσία της παράταξης που...

είχε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας επί 5,5 χρόνια. Την ηγεσία που το 2004 παρέλαβε την ελπίδα και το 2009 παραδίνει απογοήτευση. Την ηγεσία που με τα λάθη και τις παραλείψεις της μετέτρεψε την πίστη του λαού σε κυνισμό, τη θετική ψήφο σε αρνητική, τη μαζική συμμετοχή σε αποχή. Και τώρα, για να ξεφύγει από το προσωπικό της πολιτικό αδιέξοδο, σέρνει τον τόπο και την παράταξή της σε άκαιρες εκλογές, αντί να μπει μπροστά και να δώσει μάχη για να λύσει τα προβλήματα του λαού.
Δεν αξίζει στην ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς αυτή η ελεύθερη πτώση. Δεν αξίζει στη χώρα αυτή η μαυρίλα. Αυτός ο τόπος έχει δυνάμεις. Αντί να τις αξιοποιήσει, τις λοιδορεί, τις καταδιώκει, τις περιθωριοποιεί. Κλασική αντίδραση της συντήρησης και του σκοταδισμού σε όλες τις εποχές. Όσοι αγωνίζονται για μια διαφορετική Ελλάδα βρίσκουν μπροστά τους ένα τείχος λυσσαλέας αντίδρασης.
Σε πείσμα όμως όλων αυτών που διαχρονικά πολεμούν την ανανέωση, η Ελλάδα προχωράει. Σ’ αυτούς τους ΄Ελληνες, που δεν βλέπουν τώρα φως, που νοιώθουν ότι η πολιτεία δεν τους βοηθάει, σ’ αυτούς που δουλεύουν σκληρά ή, ακόμα χειρότερα, που είναι άνεργοι και τα μόνα που ακούνε είναι για μίζες και για σκάνδαλα, απευθύνομαι σήμερα και τους λέω. Είμαι κι εγώ θυμωμένος όπως κι εσείς. Να μην το βάλουμε όμως κάτω. Να αγωνιστούμε.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι. Είμαστε μαζί. Δεν παραιτούμαι, δεν έχω παραιτηθεί ποτέ από τα δύσκολα. Οι δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής κατάφεραν να με βγάλουν προσωρινά μόνο έξω από την εκλογική μάχη. Γιατί φοβούνται. ΄Έχουν πολλά να κρύψουν. Φοβούνται τις καθαρές κουβέντες, φοβούνται τον έλεγχο.
Θα επανέλθω όμως. Με τους δικούς μου όρους. Με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά. Γιατί ξέρω ότι στις δύσκολες στιγμές δεν δείλιασα, δεν έκαμψα τη μέση, δεν σιώπησα.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ για την πίστη σας σ’ εμένα. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε.
Γνωρίζω ότι την 4η Οκτωβρίου με νηφαλιότητα, ρεαλισμό και δίχως ακρότητες, θα πράξτε ό,τι σας υπαγορεύει η καρδιά και η συνείδησή σας για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου. Χρόνος άλλος για τον τόπο δεν υπάρχει.
Γνωρίζω ότι την 4η Οκτωβρίου με περίσσεια θάρρους και δύναμη αυτοκάθαρσης, όλοι εμείς, μόνοι μας, θα βάλουμε βαθιά το νυστέρι στο δικό μας απόστημα. Χρόνος άλλος για την ανάταξη και την κάθαρση της στιγματισμένης σήμερα με τη χλεύη της διαφθοράς και της ανικανότητας, κεντροδεξιάς παράταξης, δεν υπάρχει.
Θα είμαι παρών. Κοντά σας. Μαζί θα εργαστούμε για τη συγκρότηση μιας φερέγγυας, αξιόπιστης, ελεύθερης κεντροδεξιάς ιδεολογικής πρότασης. Μαζί θα εργαστούμε για τη νέα σελίδα στην πορεία της χώρας.
Πέτρος Τατούλης
Βουλευτής Αρκαδίας επί 19 χρόνια

11 σχόλια

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ(ΠΡΩΗΝ) ΤΑΤΟΥΛΗ..ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΑ..ΜΠΛΑ..?ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΞΕΧΝΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ..ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΤΗΝ ΔΕ ΧΩΡΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ..ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..ΜΑΥΡΟ..ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
    ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΩΝ και των ΟΙΚΟΝΟΜΕΝΑΚΗΔΩΝ
    ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ..

    - Κάνουν τα πάντα για να μας προστατέψουν από την λάμψη του μυαλού του Αϊνστάιν-GAP.
    - Τρελλή αβάντα με παρέμβαση ακατανόητη.
    - Κάνουν πως θίγονται κιόλας όταν πριν είκοσι χρόνια έτρεχαν πίσω από τις περιοδίες για να “τσακώσουν” μια είδηση και μια καλή κουβέντα, γλύφοντας δεξιά και αριστερά.
    - Τεμπέληδες και ανίκανοι να προσφέρουν στοιχιώδη ενημέρωση τη στιγμή που με περισπούδαστο ύφος αυτοχαρακτηρίζονται έγκυροι και αντικειμενικοί.

    ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ. ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ .. ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ.
    Δημοσιοκάφροι γλειώδη σκουπιδοειδή
    απορρίμματα.
    φτου...ΕΜΕΤΟΣ.

    ΣΗΜ. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΑΓΓΛΟΜΑΘhΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ! ΠΑΕΙ ΜΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ....ΓΙΑ ΤΟΝ mpaxarigia

    Υ.Γ. ΣΑΛΤΑΡΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    ΤΙ......ΤΡΕΧΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!
    ΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΟΡΕΞΗ Ή ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ...ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ:
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως κατάφερε η παρέα τού Ρήγα να πείσει εκατοντάδες χιλιάδες να ξεσηκωθούν με μόνο (αποσιωπημένο) επιχείρημα αυτό που έκαναν τα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, δηλαδή το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, έτσι μπορούμε να προετοιμάσουμε το μέλλον που αξίζει στις νέες γενιές!
    Καιρός για ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (των 3 πρώτων ελληνικών Συνταγμάτων, της Ελβετίας και πλήθους συλλόγων)
    και κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια!
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000:
    μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
    Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!
    http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw
    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ********************************************************

    1. Ο περιοδεύων θίασος ΟΝΝΕΔιτών που ακολουθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό όπου κι αν μιλάει, από τα Μέγαρα μέχρι τα Ιωάννινα, σε λογική οπαδού-χούλιγκαν, ξεσπάθωσε χθες εναντίον του Γ. Παπανδρέου αποκαλώντας τον σε συνθήματα «Αμερικάνο». Ο κ. Καραμανλής, αντί να τους ζητήσει να σταματήσουν τα συνθήματα, έκανε πώς δεν άκουσε, όπως ακριβώς και ο κ. Βουλγαράκης πριν λίγα χρόνια, όταν τα ίδια - είμαστε σίγουροι - «μπουμπούκια» καθύβριζαν χυδαία, ενώπιόν του, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    2. Δεν έχει πάτο η κατάντια τους. Ο κ. Καραμανλής, αντί να φύγει με αξιοπρέπεια, επιλέγει να αποχωρήσει μέσα στη αισχύνη της πιο άθλιας ακροδεξιάς συκοφαντίας.

    3. Η καλύτερη απάντηση σε όλη αυτή την αθλιότητα ήλθε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Απαντώ ότι και τον πατέρα μου τον εμφάνιζε η δεξιά ως πράκτορα της Αμερικής, και από εκεί και πέρα ο καθένας ξέρει την ιστορία.»

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε γενικές γραμμές,
    ΔΕΝ μας φταίει καμιά κρίση!...

    ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... (Τι έχουμε, τη βαρειά αυτοκινητο-βιομηχανία? Εμάς η βαρειά μας βιομηχανία είναι...ο τουρισμός, και στην κυβέρνηση (που έχει και τα στοιχεία), λένε πως "οι αφίξεις ήταν ίδιες με πέρσι!"....
    ΑΠΛΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ , ΤΩΝ ΡΕΜΟΥΛΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ(?)/ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΡΝΕΙ....

    Είναι γεγονός, πως όταν μειώνεις την ζήτηση, συρικνώνεις την οικονομία, και την οδηγείς σε ύφεση...
    Οταν μάλλιστα μειώνεις τη ζήτηση σε μια ήδη μη εύρωστη οικονομία, όταν δημιουργείς επιπλέον αρνητικό ψυχολογικό κλίμα στη αγορά,που είναι κι αυτό πολύ σημαντικό, (αφού έκαναν την "κρίση" καραμέλα, για να την έχουν ΑΛΛΟΘΙ...), απλώς στέλνεις αυτή την οικονομία κατά διαβόλου!....

    Εχει απόλυτο δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξαγγέλει μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας, με όποια μέτρα έχει στη διαθεσή του αυτή τη στιγμή, (ένα απ'αυτά είναι η έστω μικρή, και πάντως πάνω από τον πληθωρισμό, αύξηση των μισθών/συντάξεων), και δεν το κάνει για να μας ειναι...ευχάριστος, (όπως λένε οι άσχετοι και οι ΝΔληδες), αλλά γιατί αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνει, για να αυξήσει τη ΖΗΤΗΣΗ, μαζί με την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, και την αλλαγή του οικονομικού/ψυχολογικού κλίματος, αν θέλουμε το ξεπέρασμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, και την ΑΝΑΠΥΞΗ.
    Βέβαια ενδεχομένως και προσωρινά τα δημοσιονομικά, (οι δείκτες δηλαδή, αυτούς που μετρά ο κ. Αλμούνια, και που ...ευημερούν όταν ο κόσμος δυστυχάει!... --βλέπε πολιτική του κ. Καραμανλή--...),
    ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ λοιπόν αυτοί οι δείκτες, μπορεί και να μην είναι πολύ καλοί, και ο κ. Αλμούνια να γκρινιάξει για λίγο, ΟΜΩΣ θα βελτιωθούν σε λίγο χρόνο, μέσα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της οικονομίας, και τα περισσότερα έσοδα του κράτους...

    ((Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ,--που θα επιφέρει, είπαμε, πρώτα-πρώτα η αύξηση της
    ΖΗΤΗΣΗΣ--,σημαίνει αυτόματα και περισσότερα έσοδα για τους πολίτες ΚΑΙ το κράτος,--π.χ.από τους μεγαλύτερους τζίρους της αγοράς, από τον περισσότερο αποδιδόμενο ΦΠΑ, από τη δίκαια φορολογία ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ εισοδημάτων επιχειρήσεων κλπ φορέων,κλπ,-- ΦΥΣΙΚΆ μαζί με μηχανισμούς ελέγχου.
    Η αύξηση της ζήτησης, δηλ.του χρήματος, σε μια χειμάζουσα οικονομία, σημαίνει την αναθέρμανσή της, που έχει σαν συνέπεια την αύξηση των επενδύσεων, την μείωση της ανεργίας, την εκ νέου αύξηση --αυτόματα πλέον-- της ζήτησης, και τελικά έξοδο από το τέλμα, ΠΡΟΟΔΟ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ!...))

    Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, αν και γνωρίζω λόγω σπουδών και επαγγέλματος οικονομικά, αλλά και πανεπιστημιακοί, καθώς και όσοι από τους ευρωπαίους και αμερικανούς ηγέτες, πήραν μέτρα για την "κρίση"...
    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ βέβαια οι φωστήρες της ΝΔ, που ξέρουν οικονομικά επιπέδου πρωτοετούς φοιτητή...
    Αλλά που και ΑΝ κάποιοι ξέρουν, είναι φαίνεται υποχρεωμένοι, ΆΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.. δυστυχώς, ΑΛΛΑ!....
    (Να αφαιμάζουν δηλ. οικονομικά τους μισθωτούς/συνταξιούχους-μικρομεσαίους, και να μεταφέρουν τον πλούτο από τα μικρομεσαία στρώματα στους μεγαλοκαρχαρίες, στους κουμπάρους , στους νόμιμους και ηθικούς, στους σεμνούς και ταπεινούς, και... γενικά σε γαλάζια παιδιά!...).

    Μια λοιπόν και στη ΝΔ αυτά τα 5,5 χρόνια και ως κυβέρνηση: 1)Eκαναν όσα μπορούσαν προς την αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτά που χρειαζόταν η οικονομία και η χώρα, (υπέρ των φίλων και των εαυτών τους βεβαίως)...
    2)Εξακολουθούν να λένε τις ίδιες παπαριές, (μετά συγχωρήσεως..) Και
    3)Φαντάζονται πως θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας, (που οι ίδιοι βέβαια δημιούργησαν)..., με πάγωμα των μισθών, και αύξηση των φόρων.. (καύσιμα-ποτά-τσιγάρα, το...τρίπτυχο της άγνοιας και της μαλακίας..).
    Η ίσως ακόμη με έκτακτες εισφορές, και το ΕΤΑΚ?... (Α! Μάλλιστα!...)

    Μιας λοιπόν κι η κυβέρνηση αυτά έκανε κι αυτά φαντάζεται: Αναρωτηθείτε σοβαρά, γιατί τώρα ξέρετε!...
    Γίνεται έτσι? Τι λέτε?

    Εμ.... δε γίνεται έτσι!.....
    Χρειάζεται ΓΝΩΣΗ, όραμα,ενδιαφέρον!... Μα πάνω απ' όλα χρειάζεται ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκεινο που με ανησυχει ειναι το αποψινο και αυριανο ντιμπειτ του κ.Γ.Παπανδρεου με τους αλλους αρχηγους.
    Ολοι στο Πασοκ δουλεψαμε και το αποτελεσμα μας δικαιωσε.
    Οι δημοσκοπησεις μεχρι στιγμης δινουν προβαδισμα στο Πασοκ.

    Τι θα γινει ομως αν ο προεδρος κ.Παπανδρεου κανει κανενα λαθος??
    Θα ειναι καταστροφη.
    Σαν να δινει κλωτσια στην καρδαρα και να χυνει το γαλα.

    Με τον κ.Ευαγ. Βενιζελο τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.
    Κανεις δεν θα ανησυχουσε.
    Μιλαει τα Ελληνικα, ειναι ευφυης και ετοιμολογος, και θα ανεβαζε και αλλο την διαφορα.

    Ενω με τον κ.Παπανδρεου?
    ο Θεος να βαλει το χερι του.

    PASOK poisonous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παληκάρι από τα Σφακιά21 Σεπ 2009, 7:11:00 μ.μ.

    Από την Ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους δύο Καρκίνοι του τρώνε τις σάρκες .
    Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1830 μέχρι σήμερα αντί να προσπαθούν να θεραπεύσουν αυτούς τους καρκίνους τους θρέφουν και τους διογκώνουν.
    Πρωταθλητής στο διόγκωμα απεδείχθη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής .

    Ποιοί όμως είναι οι Καρκίνοι ;

    Πρώτος είναι η φορτωμένη με εκατοντάδες χιλιάδες αργόμισθους υπαλλήλους Δημόσια Διοίκηση .
    ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις για να διατηρούν κομματικούς στρατούς κατασκευάζουν άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες που τις φορτώνουν με αργόμισθους υπαλλήλους .
    Σήμερα η Ελλάδα των 11 εκατ.κατοίκων έχει περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Γερμανία των 82 εκατ.κατοίκων.

    Δεύτερος καρκίνος είναι η Εκκλησία .
    Δεν εννοώ μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος.
    Παντός είδους Εκκλησία που συντηρεί αφορολόγητες μπίζνες εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας .
    Ξενοδοχεία , Θέατρα , τεράστια ενοικιαζόμενα ακίνητα , Εκκλησία της Ελλάδας , Αρχιεπισκοπή Κύπρου , Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ (όλα τα θέατρα των Αθηνών ανήκουν στον ... Πανάγιο Τάφο )
    Κάποιους φόρους πλήρωναν, μέχρι τον Νοέμβρη 2004 ,που τους φοροαπάλλαξε πλήρως ο Κ.Καραμανλής.
    Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμων αγρών , τα περίφημα ''μετόχια'' έχουν οι Ρασσοφόροι Θεομπαίχτες ανά την Ελλάδα .
    Όπως μας πληροφόρησε ,η διάσημη πλέον, κυρία Πελέκη οι Ρασσοφόροι απέκτησαν τα κτήματα με Σουλτανικά φορμάνια . Τετρακόσια χρόνια έσφαζαν και βασάνιζαν τους Έλληνες οι Οθωμανοί αλλά έδιναν δώρα στους ρασσοφόρους .
    Γιατί ;
    Μήπως επειδή υπήρξαν καλοί φίλοι τους και συνεργάτες ;
    Δεν βρήκε χρήματα στα ταμεία ο Κώστας Καραμανλής αλλά φοροαπάλλαξε τους Δεσποτάδες και ίδρυσε 655 νέους Δημόσιους οργανισμούς ,
    όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση , για να βολέψει τα γαλάζια παιδιά .

    Καλό ταξίδι Κώστα και να μην μας γράφεις .

    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ! ΘΟΛΟΥΡΑ! Εγω αναρωτιεμαι μονο το εξης. Αν το 2006 δεν ειχε βγαλει απο υφυπουργο πολιτισμου τον κυριο Τατουλη, σημερα αυτος θα ηταν ακομη στη ΝΔ? ΡΩΤΑΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ? Γιατι αραγε ολοι ανακαλυπτουν τις...πολιτικες τους ευαισθησιες οταν απομακρυνονται απο την κυβερνηση? Και ποια αξιοπιστια αραγε μπορουν να εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Αν ξαναβγεί, λέει, θα διορίσει επόπτη υπουργό για να ελέγχει τους υπουργούς. Μα αυτή είναι δουλειά πρωθυπουργού και καθόλου κάποιου υπουργού. Επομένως αν ξαναβγεί πρωθυπουργός- ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας- θα διορίσει κάποιον σε ρόλο πρωθυπουργού. Έτσι ώστε ο ίδιος ως τύποις πρωθυπουργός να αγοράσει χρόνο για τις χρήσιμες και δημιουργικές ασχολίες του. Όπως Ηome cinema και άλλα τέτοια πρωθυπουργικά καθήκοντα. Πράγμα που σημαίνει πως επί πεντέμισι χρόνια η Νέα Δυστυχία κυβερνούσε ως εικονική πραγματικότητα. Πράγμα που επίσης σημαίνει πως μόλις απομακρύνθηκε ο σκηνοθέτης αυτής της εικονικής πραγματικότητας, δηλαδή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, αποκαλύφθηκε η γυμνή αλήθεια. Πως η διαχείριση της πραγματικής πραγματικότητας είχε ανατεθεί σε ανίκανους, λαμόγια, ρουσφετολόγους και μπέηδες που τα έκαναν όλα μαντάρα. Όπως και με τη ρητορεία. Ωραία τα λέει, στάχτες και μπούλμπερη τα κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση